mandag den 7. juli 2014

Besøg i haven

Vi skulle have haft regn i morges, det trak op med mørke skyer. Kom der noget, ja men ikke så meget, at fliserne kunne blive våde.
 Bussen her er en gammel Samsø bus, som kan lejes med chauffør, der kan være 16 personer i den.
Du kan læse mere om den spændende gamle bus her
Jeg vil frygtelig gerne have regn, men jeg tror nu disse her mennesker fra Rosenselskabets Århuskreds var udmærket tilfreds med, at det ikke blev regn. De havde en hyggelig tur rundt i min have, og vi måtte endnu en gang konstatere, at 1 time er for lidt, når der går 16 interesserede mennesker rundt. Der var en ivrig spørgen og sludren, det var rigtig hyggeligt. Tak for besøget.
 Hemerocallis og duescabiose klæder hinanden
Summerwine
Der er flere og flere blomstrende liljer i haven

 Dimension i skoven

Lilje med den sidste aftensol
Marguritter og i baggrunden den lilla linaria
Spirea Anthony Waterer er i gang med blomstringen

Stokroserne står fint i år
igen en af de dejlige valmuer med anderledes farver
Ærenpris med bi
Stadig blomstrende åkander
I rosenbedet er der masser af liv i Linaria Abricot Beauty, bierne summer der konstant
Jeg har haft rimelig succes med rosenslyngerne, de står i pavillionen og blomstrer
Jacqueline du Pré var en af de roser, der blev mest beundret i dag
Også Sofia Renæssance blev der lagt mærke til
 Audrey Wilcox
 her mangler jeg et navn

Odyssey er altid fin og fotogen
 Ved indkørslen blev gæsterne budt velkommen af New Dawn

og Penny Lane
 Aftensolen ramte igen roserne
 smukt så det ud
 Twice in a blue moon havde mistet de øverste roser til morgen, så det bliver nok ikke lige den, solen rammer i aften
Men se lige Summer song i aftensolen
Og så gik solen ned, i formiddag har det været gråt med enkelte solstrejf og selvfølgelig vind.
Fortsat god dag

26 kommentarer:

 1. Skønt det holdt tørvejr da dine mange havebesøgende var.
  Smukt solnedgangsbillede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det var dejligt, men jeg ville nu godt have haft regn bagefter.
   Tak

   Slet
 2. Kære Lisbeth
  Man må da sige, at dine gæster ankom standsmæssigt :) Vi har tit lagt mærke til den fine bus, når vi er på øen. Jeg kan godt forstå, at gæsterne bar betagede af Jaqueline du Pre - den nydes og beundres også her. Hvor er dine stokroser bare fine! Mine ligner noget, der er løgn - de er små uden blomsterstand, og bladene har noget, der kan minde om de almindelige rosers rust - ved du mon, hvad der kan have ramt dem? De var fine sidste år. Hvor er dine Linaria bare flotte - det er en dejlig blomst. Her er Spirea Anthony Waterer ikke sprunget ud endnu, men er tæt på.
  Her har vi haft "skiftedag". Yngste søn er kommet hjem, og ældste søn er taget afsted - sådan faldt det lige denne gang. Heldigvis kommer de begge med til Samsø - det er vi glade for :) I morgen tager jeg på besøg hos mine forældre i Varde et par dage, så det er ikke sikkert, jeg lige får kigget forbi.
  Skønt billede af Summersong af i aftensol :)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det gjorde de bestemt, det er en fin gammel bus ja. Ja nu er min Jacqueline du Pre ved at være fin, jeg tog billeder af den bagefter.
   Det er ofte på grund af tørke, at stokroserne får rust i bladene. Vi fik lidt mere regn sidste år i juni. Jeg har flere spirea Anthony Waterer, men det er kun den ene, som blomstrer endnu.
   Dejligt at du kan få begge drengene med til Samsø, det kan jeg godt forstå I er glade for, pludselig hører det op med at tage på ferie sammen. Det er ok, du ikke får kigget forbi, der skal også være tid til den ældre generation :) Ja det blev et ret godt billede af Summer song.
   Nej vi har ikke fået regn her hos os, hvor er I heldige :) nu skal jeg ud og vande.
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Kære Lisbeth.
  Dejligt med besøgende og en sjov bus. Men 1 time er jo ikke meget, det må du lave om på til næste år.
  Liljen sammen med duescabiose ser godt ud.
  Stokroser er også pæne, jeg har også nogle i år som har sået sig selv.
  Smukt med Summmer song i aftensolen iøvrgt en flot solnedgang.
  Roserne New Davn og Peggy Lane fås ikke bedre.
  Vi har fået en del regn i formiddag, men ikke nok.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det var godt med besøgende, bussen er rigtig fin.
   Ja de to klæder hinanden.
   Godt at du også har stokroser i år.
   Ja det blev et godt billede af Summer song.
   Åh hvor er I heldige, vi har ingenting fået.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. PS: Vi fik rigtig meget vand i nat - faktisk regnede det så voldsomt, at vi vågnede ved det :) Har I fået regn efter gæsterne tog afsted?

  SvarSlet
 5. Heldige gæster der har været i din have i solskin! Og sikke en sød bus :-) Hos os har det regnet i dag, alting dufter og ser frisk ud. Håber regnen når over til jer i morgen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det var heldigt, at de kunne se min have i solskin, men jeg ville nu godt have noget regn til min have. Ja lad os håbe, det kommer i morgen, men jeg tvivler.

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Her har vi fået 3mm - hverken fugl eller fisk.
  Godt med besøg og i en festlig bus - Rosenselvskabet så er der nok flere der faktisk ved noget om roser, så i må have hygget jer!
  Jacqueline du Pré og Odyssey udmærker sig og Summersong ser da flot ud der i solenens sidste stråler!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er jo ingenting, når det er så tørt. Jeg har ellers set andre på Sjælland, som har skrevet om regn hele dagen, men du får heller ikke noget.
   Dem jeg talte med, vidste nu ikke voldsomt meget om roser, men derfor hyggede vi os alligevel. Heldigt at jeg kan navnene på mine roser :)
   Ja det er jo de enkelte roser, dem kan du bedst lide. Billedet af Summersong tog jeg til dig :) Det var nu flot med sol på.
   Tak i lige måde, jeg har vandet rhodoer i to timer, suk og jeg er ikke færdig endnu.

   Slet
 7. Kære Lisbeth.
  Tak for de dejlige billeder.
  I Middelfart fik vi meget regn i nat, vi vågnede også ved det. I Odense har det også regnet meget, men der er jo altid krukker der skal vandes alligevel.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak. Hvor er I heldige, at I har fået regn, jeg ved godt, det ikke betyder så meget for dig, men for os med planterne i jorden, ville det have været dejligt at få del i regnmængderne.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Jeg tror slet ikke at det kan regne hverken på Samsø el. Nordfyn vi fik kun lidt drypperi i morges. Det er da utroligt kan se at Eliane skriver om regn både i Odense og Middelfart så langt er det jo ikke herfra. Den gamle bus minder mig om gamle danske film den er da rigtig flot sjovt når sådan noget bliver bevaret. 16 mennesker og 1 time var da næsten for lidt havde de et stramt program. Rigtig kønne liljer de ser da rigtig fine ud mine er ved at være temmelig visne op af stænglerne. Findes der krybene Linaria? jeg har 2 forskellige hvor både blomst og blade ligner men det er nogle jeg har fået uden navn. Ja masser af succes har du da med Rosenslynger den skal da prøves næste år. Her er dagens succes mirakkelblomster som har de første blomster idag så nu bliver det spændende om der kommer knolde under eller der skal såes nye næste år. At fange planterne i aften sol er du rigtig god til så flot det ser ud og solnedgangen er jo næsten obligatorisk :-)
  Mon vi får regn i morgen syntes at vejrfolkene har trykke lidt i land igen for bare 2 dage siden truede de med store vandmængder. Så nu må jeg ud med vandkanden igen.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej jeg er også i tvivl, de lover slet ingen regn på Samsø nu, for et par dage siden skulle vi have 42 mm, nej regn er ikke her. På Mols får de vist heller ikke noget, men de har fået mere end os.
   Ja den gamle bus skulle jo efter sigende have været med i filmen med Dirch Passer Bussen. Hvis der er en eller to, kan det lige gå an med en time, men 16 mennesker, som alle gerne vil spørge om noget, så er en time for lidt. De skulle spise i Ballen bagefter, en tur til Nordby og til Rosenhaven i Østerby, så det var lidt stramt. Jeg ved ikke om der findes krybende linaria, jeg har aldrig set dem.
   Ja jeg har haft succes med Rosenslyngerne, det er utroligt. Jeg har også en mirakelblomst, jeg har købt knoldene i Netto. Ja gad vide om jeg skal ud og tage et solnedgangsbillede nu.
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Sikke en fin og nostalgisk bus i har på Samsø. Det var en skam at der kun var afsat 1 time til besøget, for der er så meget smukt at se på i din have. Men dejligt med besøg i haven, det giver så meget spændende havesnak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det er en rigtig fin bus. En time var alt for lidt, når der var 16 personer. Det var hyggeligt med besøg i haven ja.

   Slet
 10. nøj hvor er den bus hyggelig :) det er da den perfekte måde at komme og besøge dig og haven på :)

  min new dawn ser frygtelig ud.. det er virkeligt ikke godt med mine roser i år.. øv. men dine står smukt og dejligt.
  hvide det var apricot beauty du sendte til mig ( ligner bestemt9 så blomstre den også nu, men ikke så stort og fint som din :) .. er den flerårig ?

  dejlig aftensol.. men jeg krydser fingre for regnen finder din have i nat.
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja det er en hyggelig bus, måske får andre lyst til en tur efter min reklame :)
   Mine roser ser godt ud, altså dem jeg viser, der er også stråleplet i nogen af mine.
   Jeg har nok sendt en apricot beauty med til dig, det er en staude, tror jeg, den kom i hvert fald op igen i år. Den skal nok komme efter det.
   Ingen regn her stadigvæk.
   Kh Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Jeg blev lidt nysgerrig mht til Linaria og jeg har sammen med min gode ven Google fundet ud af at det må være Linaria aeruginea Neon Lughts. Jeg har 2 farver en lilla og en cremefarvet. Jeg har egentlig aldrig tænkt over hvad det var før jeg så Linaria hos dig og så ligheden på blomst og blade men dine har jo en vis højde og mine er kun ca 15cm med tildens til at lægge sig hen af jorden.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jeg har også talt med google, der er godt nok mange farver i den, tror du virkelig, at det er den.Den er lidt for flerfarvet for mig, så det er godt, det er dig der har den :)
   Knus

   Slet
 12. UPS!! Der skal stå Neon Ligths

  SvarSlet
 13. Hej Lisbeth.Sikke da en sjov gammel bus dine gæster kom i.
  Men ærgerligt at der kun var en time til besøget.
  For der er da godt nok mange smukke blomster i din have lige nu.
  Især dine liljer og roser står flot.
  Er vild med din Audrey rose.
  Sukker meget efter lidt regn..............her er MEGET tørt.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det er en sjov gammel bus, hyggeligt at få besøg af den. En time var alt for lidt til besøget.
   Audrey rosen er utroligt smuk.
   Jeg sukker med, det er vi mange, der gør, det hjælper desværre ikke.
   Knus

   Slet
 14. Hej igen
  Ja jeg er rimelig sikker på at det er den kan godt se at der er en del forskellige farver som er lidt spraglet men den lilla er mørk så den er nu meget sød. Ja måske det er meget godt at det er mig der har dem :-)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hvis den kun er lilla er det jo fint, men der var alle mulige farver i det jeg kunne se :)
   Knus

   Slet