tirsdag den 25. marts 2014

Samsø landskaber og lidt blomster

Der var ingen rådyr på morgenturen i dag, men smukke landskaber og himmelbilleder derimod.
Så jeg måtte jo lige prøve landskabsbilleder igen.
oppe på marken stod der spirekartofler lige klar til at blive sat. Meget interessant synes Vicky, den elsker rå kartofler, men fik nu ingen.
Det har ikke været så fint vejr i dag, lidt blæsende og køligt, men da også med sol. Jeg har været rundt i haven og fjernet ahorn spirer. Halvdelen af rosenslyngerne blev priklet, nu må vi bare håbe, at de kunne klare det. Kim er rejst hjem igen og Bent knokler med hegnet hele dagen, det er hårde tider.
 Anemone Splendour
 og anemone blanda
Fritillaria Pallidiflora med fine store knopper
Hasselbror står stadig så flot
De mange iris fra Spanien står flot
Skønt R. Isola Bella var dækket i frostnætterne
hjalp det desværre ikke noget, nogen af blomsterne blev brune alligevel. Daurilut i nordbedet gik heller ikke ram forbi, så det hjælper ikke at flytte Isola Bella til nordbedet.
Heldigvis står R. April Reign parat til at overtage festen
Den orangebladede lind står flot sammen med græsset. Bent slog græsset i den forreste have i går, det andet venter han et par dage med.
Porcelænshyacint


Dagens påskeklokker
Der var en flot solnedgang, men her var jeg ikke tilfreds med kameraet, det gamle er meget bedre.
Det var alt for i dag, fortsat god tirsdag.

40 kommentarer:

 1. Jeg synes det er trist med dine rhodoer som blir skadet i blomstene av frosten. Det er ingen fare for det her ;-)
  Dine påskeklokker er stadig like flotte. Jeg tok av dekket på mine i dag og der ser jeg flere knopper :-)

  Ha en god aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg synes også, det er trist, men sådan er det ofte her, det er især i foråret, det går galt med frosten, men du har ret, det sker ikke for dig :)
   Godt at høre, at du har mange knopper i påskeklokkerne.

   Slet
 2. Smukke landskaber og himmelbilleder du har taget.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Aase.
   Selv tak og i lige måde.

   Slet
 3. Ja, det er hårde tider for Bent.

  Smukke himmelbilleder og slutbilledet får én til at tænke på om du har malet huset? Sådan helt lyserødt.... :)

  Ærgerligt med frostskaderne på Rh. I Bella, forhåbentlig slipper vi for ret meget mere af den slags.

  De fine anemoner, altså :)

  Ha' en god aften, knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er hårde tider. Nej huset er ikke malet lyserødt :)
   Ja lad os håbe, vi slipper for mere frost.
   Ja da anemonerne er fine :)
   I lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Hver gang du har landskabsbilleder med i dine indlæg, mærker jeg bare, hvor meget jeg glæder mig til at gense Samsø til sommer, så tak for de dejlige billeder af himlen, som er så stor over Samsø.
  Det er et herligt billede af Vicky - man kan se på ørernes stilling, at hun er klar, hvis du havde givet lov til at nuppe en kartoffel :)
  Ærgerligt med dine rhodoer, og nu lover de ovenikøbet slud i nat, men så skulle det også bedre sig igen senere på ugen.
  Mine anemone blanda er også kommet i blomst nu, og jeg må nok også se at få slået græsset i baghaven snart, for der er vældig vækst i det.
  Dejligt at du havde Kim hjemme så længe - det er så hyggeligt at få besøg af ens store drenge :) Er det mon ham, der bor i Silkeborg?
  Vores den ældste kommer hjem i weekenden - det bliver godt!
  Solnedgangsbilledet er spændende med træet genspejlet i det lange vindue, men øv, at du her ikke er helt tilfreds med det nye kamera.
  Hav en god dag i morgen - kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja jeg kan godt forstå, at du glæder dig til at gense Samsø, en skam der altid er mange mennesker, når I kommer herover, men det er I selvfølgelig vant til. Du har helt ret, hun ville meget gerne have snuppet en kartoffel.
   Ja det er en skam med rhodoerne, men når de er så tidlige er det, hvad der kan ske.
   Alt græsset trænger også her, men han har jo travlt med vildthegnet og jeg har sagt, at det ikke hastede.
   Ja det er dejligt at få besøg at vores store drenge, det er ham fra Silkeborg, han har ferie i to uger, så kunne der blive tid til at besøge Samsø.
   Så er det din tur til at hygge med en søn i weekenden, min fylder år på lørdag, men det skulle ikke fejres her.
   Det er vist mig der er for kritisk, jeg synes bare det gamle kamera var bedre til solnedgange, Men nu har jeg set, andre har sat billeder ind af solnedgange, de så også ud som mine billeder her til aften.
   Jo tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Tror bestemt du kan indstille kameraet så solnedgangene bliver gengivet godt - Enten manuelt eller automatiskt: på "Scene mode" har du sikkert en funktion der hedder "sunset", hvis den da ikke snakker dansk:)

  Flot frisk Fritillaria pallidiflora og dine spanske Iris ser meget livskraftige ud!
  Ærgerligt med frost på de tidlige Rhodoer - det var der vist også sidste år?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Jeg havde kameraet til at stå på Scene, men alligevel syntes jeg slet ikke, det var som det gamle apparat, da jeg så så billederne på skærmen blev jeg lidt skuffet. Men jeg har set andre solnedgangsbilleder i aften, de så lige sådan ud :) så jeg er nok for kritisk.
   Ja det var det samme sidste år og forrige år, de rhodoer blomstrer lidt for tidligt, så det er hvad der sker, jeg må lade være med at købe så tidligt blomstrende rhodoer.
   Tak i lige måde.

   Slet
  2. Under "scene" er der da sikkert en undermenu der hedder sunset eller noget i den henretning? Ellers skal kameraet jo selv regne ud at det er en solnedgang og ikke et hestevæddeløb;)

   Slet
  3. Undskyld det glemte jeg at skrive, den står godt nok på solnedgang, så alt er i orden. Jeg har jo en fotonørd i huset, så han har sørget godt for mig :) Han kunne ikke forstå, hvorfor jeg var utilfreds med billederne, så jeg må kigge på dem igen.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Ja der har ikke været så meget varme i luften i dag men ellers ok. Flotte morgen billeder. Skyer kan jo også være flotte selv om vi helst vil have sol. ØV en kartoffel buffet og så må jeg ingenting få syntes Vicky at tænke :-( Jeg har det som Vicky jeg kan faktisk også godt lide rå kartofler (jeg er lidt mærkelig) jeg kan spise næsten alle grøntsager rå. Håbet at dine Rosenslynger klarer at blive priklet. Det er aldrig helt til at vide om frø babyer klarer livet alene. Mine trælupiner har ikke rigtig kunne lide at blive priklet. De er lige så stille dejset om en efter en så det er rigtig ØV. Der er kun 1 blå og 2 gule tilbage. Hvis de ikke overlever må jeg jo prøve igen for de er simpelthen et must have. Ja det er nok lige meget hvor og hvad du gør ved rhodoerne når de blomstrer så tidligt men ærgerligt er det. Når du har så mange kommer der heldigvis hurtigt nogle nye i blomst. Nu må Bents krop da snart være trænet op sådan som han knokler med det hegn. Det er da dejligt med sådan en ernergisk have arbejsdmand :-) Ærgerligt at du ikke er helt tilfreds med solnedgangen så det kan være at du ikke skal lægge det gamle kamera alt for langt væk. Jeg syntes nu at det ser fint ud men jeg har heller ikke så meget FOTO forstand. Måske ilden i vinduerne ikke er så kraftig som det plejer at være.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja en himmel med flotte skyer er meget bedre end ren blå himmel, når man vil tage billeder, men hvis man vil nyde det i haven, er det meget bedre med blå himmel.
   Min eksmand spiste også rå grønsager, jeg nøjes med gulerødder rå, det kan jeg bedst lide. Jeg må have kigget på mine rosenslynger igen, mon ikke de klarer sig. Du kan få stiklinger af mine hvide træpæoner, hvis det har interesse, mon ikke de nok skal klare det.
   Ja der kommer snart nye rhodoer i blomst, og jeg havde jo nået at nyde de to udsprungne, så det går nok. Nu må vi se med det kamera, det er nok mig, som er for kritisk.
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Mener du træpæon eller skulle der stå lupin og kan de stiklinge formeres? Hvis de kan er det måske værd at prøve :-)

   Slet
  3. ja det var noget sludder, det var selvfølgelig trælupinen. Mon ikke de kan det lige så vel som andre træer, der sker da ikke noget ved at prøve, selvom det egentlig er en staude.

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Flotte anemoner, mine er ikke kommet frem endnu. Det er et flot og anderledes billede af solnedgangen.

  Ha' en god aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laleh
   Ja det er lækkert, at det nu er anemonetid. Tak ja det er lidt anderledes.
   I lige måde.

   Slet
 8. Godaften Lisbeth.Rigtig smukke billeder fra Samsø.
  Her har vejret været lidt køligt de sidste dage..........så den har stået på rengøring af vores udestue.Og det kan man godt bruge en hel dag på..........det er også der mine 32 pelargonie står.
  Smukke anemoner du viser.Mine har slet ikke blomstret endnu.........men du er jo også lidt tidligere på den end her.
  Den lille perlehyacint er bare så yndig.
  Og dit sidste billede er da bare fantastisk
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak for det, ja vejret har været lidt køligt, godt du så fik gjort rent i udestuen.
   Dine anemoner kommer nok snart. Ja det sidste billede er flot og anderledes.
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Ja, det er en kritisk tid i forhold til vores planter derude lige nu. Det var ærgerligt at blomsterne i de tidlig blomstrende Rhododendron. For et par år siden ødelagde en frostnat en stor del af blomstringen i mine hortensia fordi skuddene var lokket tidlig frem af en lun periode. Men vi må jo være vakse med overdækning:)
  Man skal vænne sig til et nyt kamera, det er jeg også stadig igang med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er kritisk, de må gerne pakke nattefrosten sammen nu, heldigvis kommer der snart nye rhodoer i blomst. Jeg har overdækket, men det hjalp ikke :(
   Jeg synes hurtigt jeg vænnede mige til det nye kamera, det var jo næsten som det gamle bare lidt bedre, så jeg er nok bare for kritisk.

   Slet
 10. Det er nogle fine landskabsbilleder - sjovt at Vicky kan lide rå kartofler!
  Hassebror får den nødder man kan spise?
  Den orangebladede lind er smuk også uden blade.
  Jeg tror faktisk også at jeg har den brogede judaspengen igen i år. Den ser broget ud, så nu behøver jeg ikke frø alligevel!! Pyha hvor dejligt.
  Da du gik tur i morgen var der ikke rim på græsset - det var der da her i morges. Det var faktisk meget koldt og blæsende. Vi fik også sol og jeg har tørret tøj ude, men det var koldt alligevel.
  Det er synd med de tidligt blomstrende rhodoer, at de bliver beskadiget af frosten. Men det er jo nok vilkårende i Danmark.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det - begge mine hunde er vilde med rå kartofler og gulerødder.
   Hasselbror får ikke nødder, jeg har i hvert fald ingen set endnu. Godt du har den brogede judaspenge, jeg har den to steder i haven nu.
   Jo der var rim i græsset herhjemme i haven til morgen, men det ses ikke så meget på mine landskabsbilleder. Ja det var koldt, vinden kom lidt senere, så selvom det var solskin, var det ikke varmt.
   Ja det er vilkårene for tidligt blomstrende rhodoer her i landet.

   Slet
 11. Det er ikke nemt at vænne sig til nyt isenkram, jeg synes nu, alle billederne er fine. Sjovt med hundenes grønsagspræferencer. Vores nu afdøde newfoundlænder var vild med rødbeder. Rosenslynger har jeg besluttet ikke at så mere, da jeg oplever, den er for uberegnelig og for længe om at blomstre og blive stor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det kan godt være svært, men jeg synes også, det går meget godt, det var kun solnedgangen jeg ikke var tilfreds med.
   Rødbeder :) det har vi ikke hos os, så jeg ved ikke, om de kan lide det.
   Det er første år, jeg har rosenslynger, måske er det også sidste, jeg må prøve mig frem.

   Slet
 12. Ja der er både fordele og ulemper ved det gode martsvejr. Det er så godt at kunne komme i gang i haverne, men jeg frygter lidt, at mange blomster bliver svedet af nattefrost som din rhododendron, når de er så tidligt ude. Jeg går dagligt og kigger på min magnolie, som står med mange og store knopper, hvor blomsterne er ved at titte frem, og beder den om at vente lidt. Det er så ærgerligt, hvis blomsterne bliver brune hen over en nat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Vivi du har helt ret, det er dejligt at komme tidligt i gang, men resten er ikke altid sjovt. Heldigvis har jeg mange rhodoer, så det går nok, men en magnolia der er sveden hen over en nat er ikke spor sjov at se på, så ærgrer man sig meget.

   Slet
 13. Kære Lisbeth
  Flotte billeder - og din solnedgang, hvad er der i vejen med den, det er da et flot billede.
  Ja, Lisbeth, vi må nok finde os i at få lidt brune blomster på de tidlige rhodoer.
  De lover jo nattefrost igen. Men min har klaret det godt, endnu.
  Din Iris ser stor ud, mine titter kun lige frem af jorden.
  Anemoner er så søde, jeg har "den blå anemone" i blomst.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak for det, jeg viste jo ikke de billeder, jeg ikke var tilfreds med.
   Ja vil vi have tidlige rhodoer, så må der komme brune blomster, sådan er det bare. Godt din har klaret det endnu, ja de lover mere frost.
   De er jo også helt nye de iris.
   Du har også den blå anemone i blomst, det er godt.
   hilsen Lisbeth

   Slet
 14. jeg syntes dybdefornemmelsen på landskabsbillederne er herlig :)

  hvor er det synd for dine smukke rhodoer, men det er heldigvist ikke alle blomsterne..

  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. HejMarianne
   Tak godt du kan lide mine billeder.
   Ja det er ærgerligt, men du har ret, det er heldigvis ikke dem alle.
   Kh Lisbeth

   Slet
 15. Kære Lisbeth.
  Ja, det er dramatiske billeder af himlen over Samsø.
  Det er et enormt arbejde Bent udfører med det hegn. Håber det bliver rigtig godt.
  Ja, det pynter ikke på en rhodo med brune blomster, lad os håbe, at de andre snart springer ud.
  Skønne blomster- billeder ........og din solnedgang synes jeg er rigtig smuk.
  Jeg havde glemt at vande en stor krukke med gul Bispehue og troede faktisk at den var død, men nu kommer den med nye skud. Det samme skete med Anemone "Wild Swan", den blomstrede så smukt hele sidste sommer og kommer heldigvis også nu.
  Gudeblomst og et par andre kuldekimere, som jeg såede for ca 1 md siden spirer vist ikke, men jeg giver dem lige lidt længere tid inde i varmen.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Ja der var lidt dramatik over himlen i går morges.
   Det hegn skal nok blive godt, men det er et kæmpe arbejde for ham.
   De andre rhodoer må godt vente med at blomstre, så længe de lover nattefrost.
   Godt dine blomster alligevel kommer, nogen gange er de bare lidt længe om det. Det er nok værre med Gudeblomsten, den er svær.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 16. Hej Lisbeth
  Hvor er der dog smukt på Samsø.
  Det må være berigende at bo i sådanne omgivelser.
  Kram
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja der er smukt på Samsø, og der er smukt i Dk, bare man står det rigtige sted og tager de rigtige billeder.
   Jeg nyder omgivelserne, kan du tro.
   Kram
   Lisbeth

   Slet
 17. Skønne billeder fra Samsø - igen! Dine landskabsbilleder er virkelig smukke.

  SvarSlet
 18. Hej Lisbeth
  Smukke smukke landskabsbilleder du har indfanget til os. Jeg fik jo også nyt kamera for nylig og selv om det er bedre på mange punkter, så har det også ,sine mangler.... det må vi jo desværre nok bare acceptere. Du er jo så heldig at det gamle stadig virker, så det må du gribe til når du vil tage solnedgangsbilleder. ;)
  Hvor ser dine påskeklokker skønne ud med morgendug.
  Ja nu må den forbistrede nattefrost godt snart få ende, det er jo næsten en ren gyser at gå tur i haven, for at se hvad der har lidt overlast i nattens løb.
  Så fine dine anemoner er, her er det kun de blå der er i blomst. Jeg har også nogle dobbelt hvide, men de er først lige kommet op, men de er sikkert også senere på den ;)
  Idag bliver det vist mest indevejr, det blæser stadig ret kraftigt her og regnbyger har vi også en del af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Heidi.
   Jeg synes jo også at mit kamera var bedre, men solnedgangen i aftes var jeg ikke tilfreds med. Bent har stillet lidt på det, jeg tror det er bedre nu, men himlen er også mere klar her i aften. Ja du har ret, jeg kan altid tage det gamle i brug til solnedgange :)
   Det har været en kold dag i dag, men jeg tror ikke, vi har haft nattefrost. Mine dobb. anemoner har heller ikke vist sig endnu, det er jo også tidligt.
   Det har været et træls vejr i dag.

   Slet