onsdag den 2. januar 2013

Sol i dag og iris billeder

Også i dag har det været dejligt solskinsvejr, dog med lidt vind, men jeg har da puslet lidt rundt derude, det bliver ikke til det store, men den friske luft har godt af mig :)


 Helleborus er på vej
 her revner jorden for de første spirer af påskeliljerne. De står lige ved husmuren
Dejligt med solskin
Jeg har været mine irisbilleder igennem, de bedste får I her, det er en god blanding af germansk iris og sibirisk iris, men jeg kan ikke give jer navne på dem, måske er der andre, der har et godt bud på navnene, så hører jeg det gerne. Ellers håber jeg bare, at I vil nyde billederne. Klik på billedet og nyd min lille kavalkade


Denne her har en skøn duft Iris Variegata var meget populær blandt bloggerne sidste år i maj, en del fik et stykke forærende.

Jeg har købt en del Iris Sibirica og Iris Ensata  i efteråret, så det bliver spændende at se, om de vil blomstre til foråret.
God aften

35 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth.Her har solen også skindet lidt idag....dejligt.Hvor har du mange forskellige iris.Jeg har to af dem du viser.Men ved heller ikke navnene på dem,da de stod i haven da vi købte huser.Men smukke er de.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det er dejligt at solen skinner for os. Også iris har jeg mange af ja, men jeg går ikke så højt op i navnene på dem. Måske kommer det en dag.
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Du var vel sikker på at jeg dukkede op her i kommentarfeltet når den står på iris-kavalkade.
  Jeg har virkelig nydt alle dine billederi stor størrelse og fik ideen fra dem til måske at sætte Iris germanica og Iris sibirica sammen - det vil jo være grænseoverskridende for mig :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit
   Ja jeg var sikker på dig, Jan og Karsten og ja selvfølgelig er Marit også med, vi er ved at kende hinandens særinteresser hvad planter angår.
   Jeg er glad for, at du du har nydt kavalkaden og at du nu har har fået nye idéer til sammensætningen af iris. Jeg har jo længe forsøgt også at omvende dig til Iris Germanica, så jeg er spændt på om det lykkes :) Heldigvis kan de hurtigt fjernes igen, hvis de er for prangende. Det er jo også kun en lille del af forsommeren, de blomstrer i.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Dejlige billeder, og sikke mange Iris du har!
  tror nu jeg vil overlade navngivningen til de rigtige eksperter, Jan og Berit for eksempel :-)
  Ja - det bliver spændende se de nye sibirica og ensata - hvor købte du?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak skal du have, ja dem har jeg også en del af.
   Vi ser om eksperterne vil komme med navne, men så skal det være Jan ser det ud til.
   Tja og hvor købte jeg, kan du gætte det? Vores fælles "ven" iriseksperten. Men skal jeg have flere, vil jeg prøve dit link :)

   Slet
 4. Deilige bilder! Iris en en av mine store favorittblomster, så jeg liker godt dine bilder. Så heldig du er som allerede får helleborus opp av jorden hos deg. God aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja jeg kan godt huske at iris også er en af dine favoritblomster, så nu fik du lige set de fleste af mine :)
   Ja det er dejligt at se helleborus på vej op nu, dette er dog kun mine tidligste, jeg har nogen hvor der går en måned endnu, inden jeg kan se, at de er på vej op.
   God aften

   Slet
 5. Mange dejlige billeder af dine smukke iris.
  Jeg nøjedes med at gå en tur rundt i haven, selv om det kribler i fingrene efter at komme i gang. Jeg synes her er alt for vådt endnu.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak skal du have, jeg lavede såmænd heller ikke andet end samle grene op og dække lidt med gran. Du har helt ret i, at det er alt for vådt.
   Også god aften til dig.

   Slet
 6. Jeg er stadig lidt underdrejet, så det var kun en hurtigt tur ud, mest fordi jeg fra vinduet kunne se, at den ene hvide helleborus blomstrer.
  Iris er ikke noget jeg har i haven, dem er jeg faktisk ikke så vild med! Ved ikke helt hvori det ligger. Men der skal jo være lidt for os alle!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja energien vil ikke rigtig komme tilbage, så vi må tage den med ro lidt endnu. Men man kan da altid kigge efter om noget blomstrer.
   Jeg har jo lidt af det hele og dermed også iris, men rhodoerne betyder da mere for mig.

   Slet
 7. Hej Lisbeth, Sikke en masse skønne Iris du har! De er fortryllende smukke! Jeg håber jeg kan redde de to slags germanica jeg har, for de er også meget smukke.
  Skønt med sol i dag, jeg er næsten færdig med min passage, og begyndt at fjerne græstørv hvor der skal være bed. Udover mine Iris tror jeg faktisk jeg får plads til et par roser ekstra :-)
  Hav en fortsat god aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice
   Ja du er også vild med iris, nogen kan lide den ene slags planter og nogen den anden. Jeg har lidt af det hele, det skal prøves.
   Du er godt nok flittig, så meget du har nået i juledagene, jeg har slet ingenting nået, men det er der jo en grund til. Lækkert du har fået plads til et par roser mere, sådan skal det være. Spændende hvad du vælger :)

   Slet
 8. Sikke en masse iris du har! Du har altså bare så meget i haven!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja jeg har meget af det hele også plads, det er mit held :)

   Slet
 9. At pusle i haven den første dag i det nye år er altid skønt:)
  Dejlige irisfoto du har fundet frem her , kan se det er gamle klassikere på blomsterformen,de er faktisk også de mest robuste, i min mors have stod den samme lysegule hybrid fra ca 1900, men den var virkelig voksekraftig og kunne overleve selv de vanskeligste voksesteder.
  Ja det er imponerende som de nye skud af tulipaner og narcisser kan løfte jorden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan
   Ja jeg nød at pusle rundt derude, selvom der ikke er den store energi.
   Godt du kunne lide mine irisfotos, nogen af dem er af nyere dato, men derfor kan de sikkert godt være gamle klassikere.
   Man bliver lige forbavset hvert år, når jorden revner på grund af nye skud af tulipaner og narcisser.

   Slet
 10. Dejlige fotos, og kan konstatere at din have ikke ligger så meget i vinterdvale som min!

  Og iris er jo skønne - elsker både blomsterne og deres skarpe blade.

  Dejlig aften og kh fra
  Katonka

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Katinka
   Sidste forår var jeg også lidt foran, men det bliver ikke ved :)
   Ja iris er skønne - dem kan vi lide.
   Kh Lisbeth

   Slet
 11. dejligt sol idag ,,,dog var vinden kold,, utroligt at det allerede er begyndt at spire derude.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna
   Ja dejlig sol, men køligt, det har du ret i, ikke desto mindre spirer det alligevel, det er dejligt.

   Slet
 12. Solskin - mums :o) vi har også haft solskin idag, og hvor var det bare dejligt at komme ud og 'pusle' lidt :o)
  Skønne irisbilleder, den ene smukkere end den anden... men jeg lagde nu mærke til den lille gran på billede nr 4 i irisrækken... kender du navnet på den??? Det ligner en jeg godt ku tænke mig i haven ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bettina
   Det satte du mig lige på arbejde, desværre fik jeg ikke løst opgaven. Du skulle have set mit ansigt, da jeg så dit spørgsmål. Nu har jeg siddet og gloet på det billede i 10 min, men jeg kan simpelt hen ikke se hvor i haven, det er fra, så jeg kan desværre ikke svare på dit spørgsmål. Måske kunne jeg ikke alligevel, men jeg skal nok prøve og gå rundt i morgen for at se, hvor det er. Desværre er jeg bange for, at jeg ikke kender navnet, for jeg har mange grantræer uden navne. Sorry.
   Også god aften til dig.

   Slet
  2. Ha ha ha, det ville jeg godt se ;o) Nej bare ta det helt roligt, jeg tænkte bare at du kender så mange navne på dine planter, og så ku det jo være... :o) Jeg er blevet ret forelsket i små graner, og din ser nuser ud - men pyt med navnet :o)

   Slet
  3. Jeg har været rundt og kigge, men kan simpelt hen ikke se, hvor motivet er fra, derimod har jeg fået en anden idé. Du skriver, at du er forelsket i små graner, så er det oplagt at besøge www.landlyst.dk i foråret, hun har de mest fantastiske små fine graner, skæve og lige, sjove og underlige og måske lige hvad du kan tænke dig, tror jeg. Man skal aftale tid først, så ring og spørg om du må komme forbi, hvis du kunne tænke dig at se det.
   http://hneballehaven.blogspot.dk/2012/10/besg-i-to-haver.html prøv at kigge på dette link, der kan du se billeder af små gran og fyr købt i Landlyst.

   Slet
  4. Jeg har været inde og kigge på både link og hjemmeside, og tusind tak for det :o)
   Det ku godt være et udflugtsmål til foråret, men jeg er bange for at jeg skal ha den store pengepung med... det ser meget fristende ud ;o)

   Slet
  5. Ja det er et rigtig godt udflugtsmål, men du har ret, det er den store pengepung, der skal i brug, men når du er på de kanter, vil jeg foreslå dig at besøge Lille Malund, som ligger lige om hjørnet, og www.solhoj-planter.dk som også er tæt derpå, der er mange spændende planter begge steder og måske knap så dyre.
   Samtidig får du en oplevelse :) god tur

   Slet
 13. Kære Lisbeth
  Hver er de flotte dine Iris! det er vel nok en smuk blomst.
  Og allerede små nye skud - i haven, hvor dejligt.
  Jeg har plantet juleroser i haven i dag, de stammede fra min borddekoration på julebordet!

  Håber i begge er overpå igen.

  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, ja iris er også en smuk blomst.
   Ja det er skønt, at der er meget på vej op.
   Det lyder godt med juleroser, jeg har ikke altid succes med at plante dem ud, nogen gange visner de ned, og kommer ikke igen.
   Nej det tager tid at komme ovenpå igen, men det går langsomt fremad.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 14. Hej Lisbeth og godt nytår :-)
  Det er skønt solen skinner for hvor gør det kæmpe forskel på denne årstid. Straks må man i haven og finde grønne tegn på lidt tidlig forår. Det hjælper nemlig også med til at få energien op i gear igen ovenpå dårligdommene. Vi har også efterslæb herhjemme ;-) Det er flot som jorden har skælvet og sprækket da dine Helleborus spirer brød igennem!
  Iris kavalkaden er så smuk især de violet blommefarvede er favoriter her i dag. Har du nogle Iris i regnbeddet? Og hvilken type hvis?
  God solskinsdag,
  kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Tak i lige måde, hyggeligt at se dig igen. Nå I har måske også været nede med sygdom, det er ikke nemt at komme over og finde energien igen, men solen gør en stor forskel.
   Godt du kan lide min iriskavalkade. Jeg har plantet en del iris i regnvandsbedet, jeg købte nye her i efteråret og plantede i det bed. Det er Iris Ensata og Sibirisk Iris, begge slags vil gerne stå fugtigt. Jeg håber de kommer, det får vi at se.
   Også god solskinsdag til dig, heldigvis er det mildt, for det blæser en del.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 15. Hej Lisbeth - dejligt at det hele også er begyndt at pible over på øen også. Nu er jeg ikke den helt store iris fan, men når du viser så mange fine på en gang, må jeg indrømme at de er smukke og fascinerende ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Du er ikke den eneste, som ikke er irisfan kan jeg se på kommentarerne, jeg synes, de er meget søde, nogen af dem kan jeg bedre lide end andre.

   Slet