tirsdag den 22. januar 2013

Tulipaner, tanker og udsigt i min have

Daytona
Black Hero
Greenland
Elegant Lady jeg har en lysere udgave af Elegant Lady og tror også, det er den jeg har købt, men det var så ikke den jeg fik, det gør da ikke så meget.
Den lyse er Shirley den mørke?

I dag starter vi med billeder, nogen af mine skønne tulipaner, bliver her præsenteret for jer.
Som I ved, kan man tænke mange gode tanker, når man går tur. På min tur i dag, der som vanlig var ved vandet, gik jeg og tænkte på, hvor priviligeret jeg er, at jeg altid har mulighed for at benytte mig af vores skønne natur. Jeg elsker når vinden og frosten bider i kinderne og at komme hjem i varmen med glødende kinder. Så kan man mærke, at man lever. Skønt er det også at stå og kigge ud over havet med de hvide skumtoppe og gå hjem over golfbanen.
Så tænkte jeg på Jette Mit lille gods, som forleden  gav udtryk for, at hun var glad for at bo i Kbh., hvor hun kunne tage del i kulturlivet. Tænk hvor er det dejligt, at vi hver især er tilfredse der, hvor vi bor. Jeg ville ikke bytte, for jeg vælger naturen fremfor kulturen, og Jette ville nok nødigt undvære teaterturene og alt det andet kulturliv, der findes i Kbh.
Jeg håber, I andre også er tilfredse med jeres liv, der hvor I bor.
Her er tulipanerne lige på spring, hvor vi glæder os til de kommer i haven.
Her kommer den sidste i rækken med T, det er tyrkisk hassel, den har en fin stamme og et fint lyst løv, den er jeg også meget glad for.
Så nåede vi til U, det meste her er udsigt

Udsigt til rhododendronbedet mod vest
 udsigt til nordbedet

 og igen nordbedet, det kan jeg se, når jeg kigger ud af badeværelsesvinduet
udsigt i skoven
Udsigt fra en bænk i haven
Et uvejr nærmer sig d. 8.7.
Denne smukke rose hedder valencia, den har meget store hoveder
Valmuen Claus
Vibeæg og heuchera
Den vingede valnød står i regnbedet, det kan den godt lide, den gror godt.


De tre ovenstående billeder er alle Viburnum, det er en skøn busk. Jeg har en del forskellige af dem.
Hov, her er et sommerbillede som Bent har taget, da han cyklede til Vesborg Fyr. Kan det ikke friste med en tur til Samsø? :)
I dag har dagen været grå, ingen solop- eller ned billeder, men jeg gemte et af Bents billeder fra i går, så det får i her.

Tænk i dag gik jeg i gang med køkkenskabene, så nu er der ryddet op, smidt ud og vasket af, så jeg har god samvittighed :)
Fortsat god dag

49 kommentarer:

 1. Det er sjovt du nævner det. Jeg er jo vokset op i en større by ligesom min søster, og havde aldrig forestillet mig selv på landet. Men nu ville jeg ikke bytte. Jeg elsker at bo hvor der er skøn natur og man kan se store svaneflokke og rådyr, fasaner og alle de andre dejlige dyr.
  Og min store have er jo bare dejlig, og naboerne ikke lige over hækken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Jeg synes, det var sjovt at høre, om alle er glade for, hvor de bor, og selv du som er vokset op i en større by er glad for livet på landet, det er da skønt.
   Dyrene nyder vi, og at naboen ikke er lige over hækken, det er også skønt.
   Jeg har indtryk af, at vil alle er tilfredse der hvor vi er, hvor er det godt.

   Slet
 2. Kære Lisbeth. OM det kunne frist med en tur til Samsø...jo mon ikke. Bare der var lidt rabat :) Sjovt med dine tulipaner. Jeg har gået og tænkt lidt over om mine skulle graves op. Syntes ikke jeg får så meget ud af dem, som jeg ønsker. Men nu blev jeg da i tvivl, når jeg ser dine.

  Ja godt vi selv kan vælge, hvor vi vil bo. Jeg er også ganske godt tilfreds med at bo lidt væk med en masse natur.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise Lotte
   Godt det kan friste med en tur til Samsø igen, jeg er ked af, der ikke er rabat, for det er godt nok dyrt at komme herover. De burde give rabat til Høneballehavens gæster :) tænk hvor mange, jeg får herover.
   Med tulipaner kan man aldrig være helt sikker, mange kommer desværre ikke igen, derfor er man nødt til at sætte nye hvert år, hvis de gamle kommer igen, er man bare heldig, for så ham man endnu flere.
   Godt at høre at du også er tilfreds med det sted, du bor. Det er dejligt med natur tæt på os.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 3. Jeg elsker både København og naturen. Og jeg bor med en del natur og tæt på København, så det er ikke så tosset. Men jeg tror nu nok at vi flytter lidt længere ud på landet næste gang. Når jeg ser dine udsigter, kan jeg godt savne nogle vidder. Og du har som sagt allerede solgt Samsø til mig, og jeg har solgt den videre til min mand. Vi kommer til sommer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det er jo godt at kunne få begge dele, hvis man er til det, og det er der heldigvis mange, der er, ellers boede der jo ikke nogen i byerne.
   Det er dejligt med vidder omkring en, men vil I da blive ved med at flytte, jeg bryder mig ikke om at flytte.
   Det lyder godt, at både du og jeg har solgt Samsø, glæder mig til at se jer til sommer :)

   Slet
  2. Jo ... Jeg synes faktisk det er ret sjovt at flytte - fra et hus, vel at mærke. Men det er ikke så rart at flytte fra sin have. Så, næste gang - når mine børn er flyttet og vi skal have noget mindre - må det gerne være for lang tid.

   Slet
  3. Hej igen
   Ja du må da synes, at det er ret sjovt at flytte, men du har ret, haven er det trist at flytte fra, hvis man har skønne ting i den, derfor er jeg nok nødt til at blive her på øen :)

   Slet
 4. Hej Lisbeth. Tak for dit svar ang. sumpcypressen. Jeg blev vel nok i godt humør af at se dine tulipaner, forhåbentlig har vi sådan et skue inden så længe. Jeg sidder lige nu pakket ind i et tæppe efter cykelturen hjem fra arbejde. Der er så hundekoldt, så jeg nød også ekstra meget dine fine udsigtsbilleder og kunne ligefrem forestille mig sommervarmen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Selv tak, bare spørg løs, hvis det er noget, jeg kan svare på, gør jeg det gerne.
   Ja lad os håbe, vi snart får tulipanerne at se, det må være en kold tørn at cykle i denne tid, jeg kan godt forstå, at du skal pakkes ind i tæpper. Godt du kunne forestille dig sommervarmen.

   Slet
 5. Som altid gode billeder.
  Når jeg nu ser alle dine smukke tulipaner så længes jeg endnu mere efter forår.
  Så vinter stop nu....
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja vi længes efter forår, men vi skal have nr. 3 vintermåned overstået først, så vil vi gerne have forår.
   I lige måde.

   Slet
 6. Flotte bilder! Ja, det er veldig viktig at vi er fornøyd med det stedet vi har valgt oss å bo på. Jeg bodde før i byen, men har bodd på "landet" i 6 år nå og stortrives. Naturen er rett utenfor døren, og det er masse fugler, ekorn og rådyr her. Du har så mange flotte bed med både tulipaner og rhododendron.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja du har ret, det er meget vigtigt at vi er glade for det sted, vi har valgt at bo. Så haveglad som du er, skal du vist ikke bo i byen, jeg kan godt forstå, du stortrives med naturen ret uden for døren. Det er dejligt med alle dyrene, selvom de spiser af vores planter.

   Slet
 7. Hej Lisbeth.Skønne tulipaner......glæder mig vildt til de blomstre.
  Og dit nordbed bliver jeg aldrig træt af,det er bare så smukt.
  Jeg er godt tilfreds hvor jeg bor.....er jo barnefødt her,og har alle
  vores venner -min søn og børnebørn lige i baghaven.
  Og jeg får jo også dejlig natur når jeg besøger Gitte.
  Vi har masser af natur indenfor rækkevidde.Bla. skov på begge sider af byen.Sjovt nok har jeg også brugt noget af dagen til oprydning i alle mine bolig og haveblade.Dejligt at få det gjort inden vi kan komme i haven.
  Har nydt endnu et af Bents dejlige billeder.Rigtig god aften til jer knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja hvor vi glæder os til tulipanerne. Jeg vidste, jeg kunne glæde dig med billeder af nordbedet igen.
   Det er jo det, der er så dejligt, at du er glad for dit, og jeg for mit. Det er heller ikke dårligt at have søn og børnebørn lige i baghaven, så heldig er man ikke, når man bor på Samsø
   Jeg ved jo også godt, at der er natur indenfor rækkevidde hos jer, så heldigvis er vi alle tilfredse.
   Ja her om vinteren må vi rydde op, for om sommeren bliver det ikke til meget.
   Godt du har nydt Bents billeder igen.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Forhåbentlig er de fleste tilfredse med at bo, der hvor de bor, mon ikke det er et valg, de fleste har gjort sig. Det betyder meget at man er tilpas og føler sig hjemme, der hvor man nu engang bor - om det så er på stenbroen eller ude på landet eller noget midt imellem. Selv trives jeg fantastisk i et lille miljø, men med kun 20 minutter til gågaden i Århus, kan det jo ret beset være fordele af begge slags.

  De skønneste planter med T er helt sikkert Tulipaner. Elsker dem. Alle slags.

  Jo, Samsø lokker - Bents billede af de gule rapsmarker ligner det, jeg tog i sommer og som ligger allerøvest på min blog med reklamefremstødet for Samsø. Jeg vil rigtigt gerne komme til "rosen-træffet", men kan først give tilsagn når ferien er på plads.

  Ha' en god aften.
  Knus fra mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det har du ret i, og foreløbig lyder det til, at de fleste er tilfredse med,hvor de bor.
   Det dejlige for jer, der bor nær ved byen er jo, at I har fordele ved begge dele. Så længe I har jeres dejlige have og kan nyde den, er det jo skønt, samtidig kan I hurtigt tage et smut ind til gågaden eller til Bilka for at få billige planter :)
   Det tænkte jeg også på, da jeg satte det billede ind, det ligner vist nogen af dine billeder, men det er jo sådan, det ser ud ved den tid herover, så det er en god reklame.
   Det haster ikke med at melde jer til rosentræffet, du finder bare ud af det med ferien, der er jo læææææænge til endnu og dog lige pludselig er det juni.
   I lige måde
   Knus

   Slet
  2. Ulla jeg tror, du har ret i, at tulipanen på 2. billede er Greenland.

   Slet
 9. Hov Lisbeth - forsvandt min kommentar??
  Den var ellers så god..... :((
  Nå, må prøve igen.
  Spurgte garanteret hvad din tredie tulipan er for en? Er det "Design Impression"?
  Og ja så har jeg nok funderet over hvad vi skal se under W??

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Heldigvis nåede jeg at læse den på min mail. Det sker en gang imellem, at kommentarerne bare forsvinder. I går forsvandt der en fra Jan.
   Du har ret, den var god :) kommentaren, men jeg kan glæde dig med, at jeg har planter for både w, x og z, det havde du nok ikke lige regnet med.
   Du undrede dig over, at jeg havde tre bogstaver med denne gang, men jeg kan godt blive ved lidt endnu, he he.
   Til gengæld kan jeg ikke på stående for, fortælle dig, hvad tulipanen på 3. billede hedder, men måske i morgen, hvis jeg husker det. Mærkaten ligger i skuret, og der går jeg ikke ud om aftenen, jeg er en tøsetøs :) Den er købt i Bilka og jeg mener ikke den hedder Design Impression.

   Slet
  2. Tulipanen på tredje billede kunne godt ligne den skønne "Greenland".

   Anybody else?...

   Slet
  3. Den ligner en agf de Dalby tulipaner jeg lagde der først i jan. Jeg kan bare ikke komme på hvad den hedder..og mærket ligger i kolonihaven. jeg skal blive bedre til det der med at huske..:-) hvordan i alverden bærer i jer ad med at huske alle de svære navne. Jeg er dybt imponeret.

   Slet
  4. Jeg kan ikke finde mærket for lige netop den tulipan, men en masse der hedder Elegant Lady, så vidt jeg husker, undrede jeg mig over farven på Elegant Lady sidste forår, så det er nok den der er fejlfarvet, men flot er den så pyt.
   Jeg har søgt på google, men kunne ikke finde en, der lignede den.

   Slet
  5. Ja, Greenland ser da ud til at være et godt bud! Så indtil vi ser noget andet er det den :-)

   Slet
 10. Dejlige udsigts- og viburnum- billeder. Er det den samme lilje-tulipan (tror jeg nok den kajdes)der er på to af billederne? Den er smuk. Der stod et par løg her i haven, men løgene delte sig, og de sidste par år har der kun været blade. Håber at de snart er så store, at de kan blomstre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Tak skal du have, ja det er en liljeblomstrende tulipan, og jeg tror, du har ret i, at det er den samme. Jeg lægger gerne nye hvert år, for man kan ikke helt regne med de kommer igen året efter.

   Slet
  2. Nej det er ikke den samme, kan jeg se ved nærmere eftersyn, nr. to billede, er som Ulla siger Groenlandicum.

   Slet
  3. Undskyld det er Greenland, den hedder.

   Slet
 11. Ja du tænker tanker, når du går dine ture. Jeg er godt tilfreds med, hvor jeg bor....vi bor på en lille lukket vej og har et godt forhold til vores naboer.
  Jeg bor tæt på mine børn og børnebørn, og vi ses meget. Pt. er jeg chauffør for min ældste datter, som har fået en diskosprolaps og får stærke piller, så hun ikke selv må køre. Nå det var et stort sidespring.
  Vibeæg og heuchera er helt fantastiske sammen...lige i den farve du har valgt til din heuchera. Smukt! Valmuen Claus er vi vist mange, der har!
  Jeg kunne godt kende motivet fra Vesborg Fyr, for lige sådan så der ud, da vi var på besøg ved fyret. Med blomstrende sennep. Det ser også imponerende ud oppe fra fyret! Der kan man se alle Samsøs vindmøller.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja jeg tænker tanker, skal jeg ikke dele dem med jer? :) Selvfølgelig er I også tilfredse med, hvor I bor, ellers boede I der nok ikke. Det er da helt sikkert guld værd at bo i nærheden af børn og børnebørn, det er bare ikke muligt, når man bor på en ø, det er så det, vi har valgt.
   Ja vibeæg og heuchera er gode partnere. Ja jeg vil sige, der er nok ikke mange som ikke har valmuen Claus.
   Det er nu raps der blomstrer, men pyt smukt er det. Jeg må med skam sige, at jeg ikke har været oppe i fyret, siden vindmøllerne kom, vi er ikke så vilde med at kravle op, jeg kravler i haven i stedet :)

   Slet
 12. Hej Lisbeth Det ser nu godt ud når der står en klump tulipaner sammen.Sidst på efteråret kan vi være heldige at få løg billige i Bilka, det benytter jeg mig af.
  Det er så vigtigt at man bor,der hvor man har det bedst i hverdagen, husk der er flest hverdage.Men vi er jo forskellige,nogle kan ikke forstå at man vil bruge så megen tid på at arbejde så meget i en stor have, det skal man nok være "havetosset for at forstå.Lisbeth, jeg vil gerne have frø af rød melde, du har min adr.Men jeg har ikke din, jeg har noget frø til dig. Havehilsen fra Hanne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Ja det er flot med tulipaner samlet i en flok, jeg køber også gerne løgene, når de er sat ned sidst i oktober.
   Du har helt ret i, at det er vigtigt at man bor, hvor man har det bedst i hverdagen. Og du har også ret i, at det ikke er alle, der forstår, at vi bruger så meget tid i haven, men pyt det gør alle vores "kollegaer" her, det er nok for os.
   Jeg tror, du får brev fra mig i morgen, hvis der ikke er afsender på, må du lige maile til mig, så får du min adresse.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth

  Jeg bor i et smørhul. Tæt på skov, hav og Kbh. .....men min have er for lille :0)

  Jeg er så pilnysgerrig efter navnene på dine dejlige tulipaner. Og rosen i din header er også vidunderlig. Jeg ved ikke, hvilken det er, men jeg sidder her og gætter helt vildt.

  Hammeslag var i aften fra Samsø, og jeg sendte dig nogle venlige tanker. Min søn på 17 mente godt, at han kunne bo på Samsø, hvis ........ der ellers var internet. Hehe. Det morede jeg mig helt vildt over.

  SvarSlet
 14. Hej Nette
  Ja det kan jeg godt forstå, du morede dig over, men det har vi da heldigvis, ellers ville jeg heller ikke bo her. Jeg så også hammerslag, det var jeg næsten nødt til.
  Tulipanerne må du vente med navne på til i morgen, men rosen på headeren er Audrey Wilcox fra roser til haven, den er næsten uovertruffen :)
  Bortset fra at haven er for lille er du tilfreds med at bo nær ved skov, hav og Kbh. gætter jeg på, men ellers er der plads til flere på øen her og vi har internet, men så godt som ingen arbejde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den eneste jeg ikke kan finde mærkaten på er selvfølgelig lig nøjagtig den tulipan, typisk. Men jeg tror, at det er Elegant Lady i en anden udgave. Jeg har masser af mærkater fra den almindelig, og mener at kunne huske, at jeg undrede mig over den der i foråret, så jeg tror det er en fejlfarve, men en af de bedre :)

   Slet
 15. Hej Linda
  Jeg har set din kommentar på min mail, men her på bloggen er den væk. Jeg kan heller ikke huske ret mange navne på tulipaner, men i morgen finder jeg den i skuret, så skal jeg nok skrive, hvad den hedder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Greenland hedder den, det tror jeg Ulla har ret i.

   Slet
 16. Dejligt at du er glad for at på hvor du bor Lisbeth og at du er tilfreds med at være tæt på naturen.

  Jeg vil heller ikke bytte at bo på landet i en landsby med kun 15km til storbyen det er et privilegium jeg nyder rigtig meget skov, fjord og tæt på både Vesterhave og østkysten har jeg virkelig, alt det man kan drømme om lige her.

  Skønne billeder af dine smukke tulipaner Lisbeth, for mig til at længes efter forår :)

  Haveknus til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annette
   Du bor da også et skønt sted, jeg har boet i Lemvig for maaange år siden, så en gang imellem savner jeg Vesterhavet, men ellers er jeg fint tilfreds her.
   Jeg bor også tæt på en større by, men det tager bare en time med færgen at komme dertil, det begrænser det jo noget.
   Ja hvor vi længes efter forår.
   Haveknus

   Slet
 17. Godaften Lisbeth

  Jeg bliver simpelthen nød til at fortælle at du bor på en af de skønneste øer i Danmark, jeg har været der et par gange.
  Og hver gang har det været en oplevelse at se øen fra syd mod nord hvor den ændre sig meget.
  Det er en af de ferier som mine piger stadig husker meget godt.
  Jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at komme over og besøge øen igen og så kan du være sikker på jeg kommer og ser din fantastiske have.
  Jeg vil også gerne komme til Rosentræffet og er vi nogle stykker i en bil så er det jo ikke så dyrt.

  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Linda
   Jeg synes også, jeg bor på en skøn ø og vil nødigt undvære Samsø. Jeg er glad for, at du og dine piger har fået en god oplevelse af øen.
   Du er meget velkommen i min have og også til Rosentræffet.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 18. Kære Lisbeth.

  Hvor er det flot dit nordbed ligeså de andre du viser.
  Det må være fantastisk at gå rundt i din have.
  Også smukke tulipaner. Hvor vi dog ser frem til de viser sig igen.
  Jeg holder også meget af Vibeæg -
  Fint du huskede Bents billede, for det fortjener det.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, ja det er fantastisk at gå rundt i min have, og du ved, at du har en stående invitation til at komme og se den, jeg synes, du skal gøre alvor af det i år :)
   Vi glæder os til tulipanerne, vibeæg og alt det andet.
   Ja også dette billede fra Bents hånd er fint.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 19. Fantastisk smukke himmelbilleder her de seneste dage! Skønne billeder fra din dejlige have, som man bliver så glad for at se :)
  (jeg får ikke lige kigget dagligt i øjeblikket, men nyder det når jeg endelig får sat mig lidt og bladrer billeder)
  Fortsat rigtig god vinter :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Alice
   Hyggeligt du lige gav dig tid til at kigge indenfor. Det kalder man blogpause :) hyg dig med strikketøjet og også god vinter til dig.

   Slet
 20. Hej Lisbeth Først det går vist rigtig godt med Malene hun kom hjem i fredags og har Jacob hjemme til og med idag, jeg besøger hende på fredag.Jeg har masse af nyserod så enten til træf eller med posten kommer der en.Regner med at tage til Rhododendron foredrag i Haderslev i aften det er Claus fra Tørring som skal holde det, håber på et lille indlæg om det, sådan et som Malenes bliver det IKKE de evner er det kun hende som har.Jeg har også en dejlig tid når jeg går om morgnen den bedste tid for mig til at få lidt motion :O)Og tankerne ryger på himmelflugt.Mange haveplaner er opstået på disse turer.Og ja det med at bo de rigtige sted gør jeg også ,i hvertfald havemæssig set, huset kunne godt være bedre. Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Godt at høre, at det går godt med Malene, du må hilse hende på fredag. Det lyder godt med nyserod, det vil jeg glæde mig til.
   Uha jeg bliver helt misundelig, foredrag med Claus det gad jeg godt :) Vil du hilse ham fra mig. Nej Malenes evner til at skrive indlæg kan ingen vist klare, men lidt mindre har også ret.
   Det er dejligt med en gåtur næsten så godt som at gå i haven, man tænker godt på sådan en tur.
   Bare vi er tilfredse med haven, når vi er havenørder, så pyt med huset :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet