mandag den 14. januar 2013

Sne og sultne fugle og mere sommer med R

Da jeg stod op i morges sneede det en del, og det blev ved hele formiddagen. Jeg var inde for at handle ved 8.30 tiden, på det tidspunkt var der allerede driver på vejen mellem byen og Langemark. Nu er det heldigvis holdt op med at sne, men vi har også fået et pænt isolerende lag, og da det stadig blæser, gætter jeg på, at det også fyger.
 Her har vi nordbedet, som I kan se både sner og fyger det
 Jeg har været ovenpå for at tage billeder, det var ikke vejr til at gå ud.
 men I kan da danne jer et indtryk af
hvor meget sne vi har fået
Fuglene er sultne
så jeg fik to gode billeder af flagspætten
 Flere fugle kan ses her, hvis I gør billedet større
Rødhalsen og en bogfinke
Nu vil vi have sommerbilleder
Et dejligt lille rålam, som Bent tog et billede af i forsommeren
 En hæk af rhodoer Roseum Elegans
Flere rhodoer
Rosa Mundi
 Jeg har ikke fået skrevet navnet op på denne rose, men jeg gætter på, at det er Pat Austin
Heller ikke denne har jeg noteret navnet på
R. Rosebud har masser af rosenlignende blomster, den skulle ikke være særlig hårdfør, men jeg har aldrig haft problemer
Jeg fik i første omgang Rosinetta, fordi den anden ikke var hårdfør, men nu har jeg dem begge, smukke er de.
Denne clematis hedder Rosemoore
 Sådan skulle mine roser gerne se ud
når I kommer d. 29. juni
Dette er plantet i rosenbedet, bagerst salvie og foran geranie, den breder sig stødt og roligt, så hvis nogen har den på ønskesedlen, er det bare med at sige til, jeg forærer gerne væk, når sneen er væk.
Her er det min smukke Rosenmandel
Rosenskovmærker er også skønne
Slut for i dag og god dag til jer derude, mon ikke de fleste har sne nu?

40 kommentarer:

 1. det er nu lidt hyggligt med lidt sne,,, fuglene nyder maden du sætter ud til dem,,, faktisk syntes jeg ikke vinteren har været så slem, snart er det februar måned , lyset kommer snigende
  :-) men sekvfølgelig vi har ør set vinter helt til marts apil ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna
   Jeg synes, det er ok med sne og frost nu, skal vi have vinter, så skal det være i januar og februar. Ikke i marts april. Vi kan godt mærke, at det bliver lysere allerede, det er dejligt.

   Slet
 2. i dag tror jeg at rosenmandlen er min yndling. Har engang haft en, men den gik til. Har du haft din længe?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Rosenmandlen er også skøn, det er der flere end dig, der synes, kan jeg se. Jeg har købt min i Netto for 7-8 år siden, så det er da noget siden. Den vokser ikke meget og hurtigt, men den blomstrer smukt og tidligt :)

   Slet
 3. Det er da litt snø som er kommet hos deg. Det blir jo lyst og fint så lenge det varer.Men hos deg blir den vel fort borte? Du har så mange flotte roser og rhodoer, at jeg blir nesten syk av å se på de ;)

  Jeg gleder meg til våren :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja der er da kommet noget sne her, og jeg tror ikke lige det forsvindet, de lover frostgrader i lang tid nu.
   Ja indtil videre må vi nøjes med billederne og glæde os til våren, men det er da bedre end ingenting.

   Slet
 4. Jamen Lisbeth nu er det da blevet rigtig vinter hos jer. Her gør vinden det koldt at gå ud - men der er stadig ikke meget sne.
  Så er det godt at man kan sidde inde og se på sommerbillederne. Og fine billeder har du som altid, selvom rhodoerne idag.
  Sig mig, hvor høj tror du R. "Roseum Elegans" bliver - jeg har set 1.2m og 2-3m - begge dele er næppe rigtigt ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja her er det blevet vinter, jeg troede også I havde fået lidt sne, men det kan jeg forstå ikke er meget.
   Jeg tror at Roseum Elegans bliver 2-3 m, men der går selvfølgelig nogen år. Jeg har lige kigget på rhodohaven.dk de skriver 2-3 meter. De kæmpestore rhodoer man ser rundt om i parker er ofte netop den slags.

   Slet
  2. Ja Lisbeth , jeg har faktisk spekuleret på hvad det var for nogen man ser rundt omkring. Jeg er igang med at lave en "planteplan" for rhodoer i Sverige - og der skal nogen store eller ja, enorme bagerst - i sådan ca en 100meter halvbue. Synes bare ikke at nogen af de nye hybridder blir så høje.....?

   Slet
  3. Hej igen
   Nu ved jeg ikke helt, hvad du mener med nye hybrider, skal det kun være de nye? Der er mange af de gamle, som både er hårdføre og som med tiden bliver 2-3 meter høje. Du har set, at rhodohaven har en fane med væksthøjde, den kan du kigge på, der er en hel del, der bliver ret høje. F.eks Catawbiense Grandiflorum og Boursoult, der er også Breslau som bliver ret høj. Scintillation og English Roseum ja flere prøv selv at kigge. De skal have hårdførhed 1 til det projekt, det skal du også lige være obs på. Du kan også finde alle de nævnte på min fane om rhodoer. God fornøjelse med armchairgardening om rhododendron :)

   Slet
  4. Tak tak Lisbeth - armchairgardening, det er en god vinterbeskæftigelse :-)
   Nej det skal bestemt ikke kun være nyt - synes jo bare at der blandt de nye er nogle af de flotteste - vor ven Huisman som et godt eksempel - . Men det er som om at dem der laver nye Rhodoer idag ikke vil have dem store - de udvælger sådan at de bliver max en 1,5 - 2meter. og det er jo nok det der er nemmest at sælge til almindelige haver - bland de botaniske (oprindelige) arter er der nogle der kan blive op til 12- 15 meter ser jeg, forestil dig et sådant "træ" fyldt med "Double Dots" eller "Sun Fire" blomster (for nu at tage 2 af Huismans) - det ville bare være for vildt...

   Slet
  5. Jeg kan godt forstå, at du synes, det kunne være flot med nogen fra Huisman, men jeg tror også, du har ret i, at det ikke er nemt at sælge nogen, der er over 2 m eller 12-15 meter (det er nok kun i bjergene i deres hjemland, de bliver så høje), det er jo ikke alle, der har så store haver som os.
   Men det ville være vildt med sådan nogle eksemplarer, det ville nu ikke ske i min levetid :) de skal også være fuldt hårdføre, for at det kan lade sig gøre, det ved vi ikke om de er.

   Slet
 5. Ja sandelig har du fået sne, og her har vi fået en lille smule. Men det er lige så gråt og mørkt som hos dig.
  Det er nogle fine fuglebilleder du har taget! Spændende med et rigt fugleliv.
  Rosenmandelen er da helt bedårende. Den må jeg vist lige ind og Google. Ikke at jeg har plads til meget mere i min have.....men der er da stadig lidt græs, at tage af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja vi har fået en del sne, det er fint, så kan det beskytte planterne.
   Tak skal du have, ja jeg var heldig og få taget gode billeder. Men gråt og mørkt har det også været her.
   Så må du lave plads, rosenmandlen er nemlig dejlig og blomstrer tidligt :)

   Slet
 6. Fint lag sne i har fået jer, jeg tror at sneen fortsatte herover efter den var færdig hos jer, så nu har vi også et fint lag liggende. Den rosenmandel er da bare for skøn og fine billeder af fuglene ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja vi har fået et pænt lag sne, det er fint. Den kom fra øst, så det er meget sandsynligt, at den er fortsat over til jer.
   Ja rosenmandlen er så fin, det er der nok flere, der synes.
   Jeg var nødt til at tage billeder af fuglene i dag, der var ikke så meget andet :)

   Slet
 7. Hej Lisbeth.Ja! nu har i da fået sne på Samsø.Hvor er det en skøn rosenmandel du viser.Den har jeg også haft i nogle år.Og sikke et fugleliv du har trods kulden.Forhåbentlig kommer Gitte og jeg over og besøger dig igen til sommer.Vil gerne se roserne denne gang.God aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja vi har fået en del sne herovre. Rosenmandlen er skøn, det er der mange, der synes. Har du den ikke mere? Ja der er helt pænt med fugle, de må jo søge til foderpladserne i sådan et vejr.
   Jeg regner også med at du og Gitte kommer herover igen, klart det skal være, når roserne blomstrer denne gang. Nu har I jo set rhodoerne.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Her har vi næsten ikke fået noget sne - endnu da.

  Foretrækker så klart dine sommerbilleder - for hver ny havesæson (I år er det kun min 3. sæson som hus- og haveejer) glæder jeg mig mere og mere til at komme i gang :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Jeg har hørt, at I ikke har fået sne på Sjælland, det er underligt, men mon ikke I får noget også, de har i hvert fald fået på Lolland, har jeg set.
   Jeg kan godt forstå, at du foretrækker sommerbillederne og endnu mere kan jeg forstå, at du glæder dig mere og mere til at komme i gang. Det er lige spændende hver år.

   Slet
 9. Dejlige vinterbilleder. Det er smukt at kigge ud på.
  Pavilonnen tager sig også godt ud når det er vinter.
  Gode fuglebilleder.
  Ha´ en hyggelig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja jeg synes også, at pavillionen ser fin ud midt i sneen.
   Tak i lige måde.

   Slet
 10. Godt du nåede tilbage til øen inden de mængder ramte!!!

  Smukke fotos med sommerlængsel. Den rosenmandel er simpelthen dånende romantisk og roserne strutter. Ja hvor er der sommerglæde i de billeder.

  KH fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katinka
   Det er jeg også glad for, men det gør ikke så meget med sneen herovre, det var værre, hvis den var kommet, mens jeg var på Sjælland, så havde jeg været på den.
   Tak, ja der er sommerglæde i billederne, godt at have noget at glæde sig til. Rosenmandlen er alles favorit her i aften :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 11. Her hos os ligger sneen også som en hvid dyne over det hele. Jeg kan se du har en del forskellige fugle i haven. Her hos os har vi rigtig mange forskellige der kommer til foderbrættet, det er sjovt, men hold da helt op så meget korn de æder ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja I har også fået sne hos jer, det er kun sjællænderne, der er blevet snydt åbenbart. Ja det er dejligt med mange fugle, jeg missede et billede af en drossel, der var tæt på vinduet, den fløj.
   Du har ret, de spiser meget, så der skal meget foder til :)

   Slet
 12. Vi har fået meget sne her, jeg kom da også 20 min for sent på arbejde i morges. I går lagde jeg gran på mine roser så de ikke skulle få barfrost, men nu er de da blevet ekstra isolerede. Det er en skøn rosenmandel du viser, og som Jette siger vil vi gerne se dine roser til sommer. Jeg har skrevet datoen ind i min kalender.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja I har også fået meget sne, jeg kan godt forstå, du kom for sent, for det sneede kraftigt og føg gjorde det sikkert også, så er det ikke nemt at køre. Det isolerende lag på vores planter, kan vi heldigvis bare glæde os over.
   Det lyder godt, at I regner med at komme den 29.6. Glæder mig til at se jer igen.

   Slet
 13. Ser ud til at vinteren atter er kommet til DK og lægger et låg på forårets komme, well jan- februar plejer at være ret kolde!!
  Dejlige varme sommerbilleder, jeg er begejstret for den mørke clematis den er superflot!!
  PS det sneede faktisk også her i går morges, men forsvandt hurtigt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan
   Ja det er den, og det er fint med mig, skal der være vinter så er det nu i januar februar.
   Jeg kan også godt lide Rosemoor clematisen, den har en skøn farve.
   Ja hos jer ligger sneen nok ikke så længe, men det sneede i hvert fald :)

   Slet
 14. Vi har også fået en ordentlig bunke sne i løbet af natten. Jeg kan nu ikke lade være med at synes, at det er smukt. Men når du viser billeder af de skønneste farverige rhodoer og roser, ja så har vi da egentlig fået sne og vinter nok nu - har vi ikk ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 15. Hej Bettina
  For min skyld må det godt sne og fryse fra nu af til 1. marts, men så skal det også være slut. Hellere nu end til marts, men det forhindrer mig jo ikke i at glæde mig til forårets komme :)
  I lige måde.

  SvarSlet
 16. Dejlig at du slutter af med lidt sommerstemning, for hold da op hvor er det koldt derude.
  Rosenskovmærken du viser er ret skøn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karina
   Ja vi er nødt til at have sommerstemning i den kulde, men heldigvis har jeg mange billeder af det :)
   Rosenskovmærke er en skøn blomst med en dejlig krydret løgagtig duft, du kan få en bid, hvis du kommer med herover, og det har du jo lovet :)

   Slet
 17. Kære Lisbeth.
  Fine billeder af "sultne" fugle. Og flotte billeder af rhodoer R. Roseum Elegans ser smuk ud, også R. Rosebud er meget sød, den trives godt hos mig, det er en af dem der er pakket ind, ellers bliver den spist af rådyrene.
  Vi har også fået sne i dag så alt er hvidt, og meget koldt.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, ja Roseum Elegans er jo meget almindelig rundt om i haverne, men derfor kan den jo godt være smuk :) Nå rådyrene vil æde Rosebud hos dig, det gør de ikke hos mig (7-9-13)
   Så kom der også sne hos jer, men ikke så meget har jeg forstået, men måske er der kommet mere nu.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
  2. Kære Lisbeth.
   Ja, nu har vi fået en masse sne - og det ser jo smukt ud. Har været på job og skal til Lions i aften.
   Ja rådyrene havde spist min Rosebud sidste år. Jeg tænker på om den mon hører ind under Azalier, for jeg synes ikke de "møgdyr" spiser Rhodoer.
   Det er nogle skønne sommerbilleder du viser, det er helt mærkeligt, at kigge på dem og så kigge ud af vinduet, hvor det hele er helt hvidt.
   Hilsen jessie

   Slet
 18. Kære Jessie
  Jeg tror I har fået sne igen i eftermiddag, det så mørkt ud den vej i hvert fald. Har du været på job???
  Nogen steder æder møgdyrene også rhododendron, men heldigvis ikke hos mig, jeg har også lige tjekket Rosebud, der har de ikke været.
  Ja det er lidt underligt med sommerbilleder, når det er kridhvidt derude.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 19. Hej Lisbeth
  Den der Rosenskovmærke som du viser blandt sommerbillederne, den skal jeg da vist lige have kigget på. Den ser skøn ud.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Rosenskovmærken er den dejlig plante, den breder sig så fint og har en dejlig duft. Jeg har kun købt en plante, den lader sig ivrigt dele, så nu har jeg mange.
   Hilsen Lisbeth

   Slet