torsdag den 24. januar 2013

Hav- og naturbilleder og det sidste fra W

Jeg kan forstå, at der har været blå himmel på Sjælland, så heldige har vi ikke været, faktisk har det været ret skyet, men indimellem har solen prøvet at komme igennem. Det giver ganske flotte himmelbilleder, og det er jo også en af mine passioner :) Så i dag får I glimt fra de åbne vider

Jeg tog kameraet med til havet i dag, sådan så det ud, da vi gik hjemme fra.

Og her er vi nået ned til stranden
Mod Ballen en lille havneby på øen
Mod Sjælland som skimtes i det fjerne
 De to var glade for at få lov at løbe løs
Har du noget i lommen mor? Vicky har trøje på ellers fryser den, den har ikke en god pels som Speedy, det skal man ikke have, når man er en afrikansk hund (Basenji)

Stenene har fået en iskappe på
Ænderne skvulpede godt rundt i vandet, utroligt at de ikke bliver søsyge :)
Helt ned til havet og som nabo til golfbanen ligger dette sommerhus, det gad jeg godt eje om sommeren, men ikke om vinteren, så er vejene ufremkommelige, hvis der ligger sne.
Her er udsigten fra sommerhuset
 Turen hjem går over golfbanen, vi generer ingen på denne årstid, om sommeren går vi der ikke.
 Flot golfbane
med udsigt til himmel og hav i baggrunden
Lidt sommerbilleder med W kan det også blive til
 Weigela også kaldet klokkebusk
 Westerland hedder denne skønne rose, dejlig duft og med masser af blomster
 Hosta Whirlwind
 William Shakespeare
 Willestrups Eden Rose
 Winchester Cathedral
og min sandten om ikke en tulipan har sneget sig ind under w, den hedder Blue Wow.
Fortsat god dag til jer, weekenden nærmer sig.


42 kommentarer:

 1. Ja Lisberh - det er dejligt med lidt naturbilleder fra Samsø - På billedet mod sjælland kan jeg skimte en enorm rygende skorten, men også den opklaring vi fik og kunne nyde idag, jeg kan se at der ikke ligger meget is udfor kysten. det gør der her, og jeg tog lidt billeder af det i solen - måske jeg skulle lave et mininedslag?
  Weigela er ny for mig - ser spændende ud! Har lige fundet den i masser af farver hos kridtvejen. hvor høj bliver din?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja noget skal man jo finde på, denne gang blev det mest natur. Mod Sjælland kan vi i klart vejr som regel se en rygende skorsten og om morgenen fyret, der blinker.
   Nej vi har ingen is, men har jo set måske hos dig, at der er ved at ligge is hos jer. Jeg synes, det er en god idé at lave et mininedslag.
   Jeg har nogle gamle weigela, som jeg har arvet, de er et par meter, men dem jeg selv har købt er ikke så høje, de bliver også klippet, hvis jeg synes de bliver for voldsomme. Det gør dem, jeg har arvet ikke, for de må gerne stå og læ, der hvor de står. Det er en hårdfør busk og nogen af de første buske, der blev sat, da vi anlagde haven, så de står i læbæltet. Deutzia vil også være godt hos dig, der er nogen af dem, som bliver ret høje, og de har fine blomster.
   Jeg har handlet hos kridtvejen, det er fine planter, man får fra dem.

   Slet
 2. Gode billeder.
  Hvor er der dog smukt.
  Dine 2 hunde er bare søde.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja det var en smuk dag i dag, og hundebillederne var til dig :)
   Selv tak

   Slet
 3. Hej Lisbeth.Rigtig smukke naturbilleder du viser idag.Men det ser da også rigtig koldt ud.Håber også at du er godt pakket ind,som Vicky.
  I dag er det den fine Hosta der er min yngling.
  Rigtig god aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak skal du have, i dag var det faktisk ikke så koldt, det blæste ikke så meget, men jeg har godt med tøj på, dog ikke de store handsker i dag, det blev kun til strikvanterne, når jeg skulle tage billeder.
   Whirlwind er en skøn lille hosta, men den vokser langsomt.
   Også god aften til dig
   Knus

   Slet
 4. Så mange fine naturbilder fra Samsø. I går så vi på Hammerslag og da var det sommerhus på Samsø som var til salgs. Westerland har jeg også, og den dufter så deilig.


  God aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Jeg synes,jeg måtte prøve noget nyt i dag.
   Jeg så også hammerslag fra Samsø, vi må jo følge med, når det er fra øen. Westerland er en dejlig velduftende rose.

   Slet
 5. Jeg tilslutter mig de andre kommentarer: smukke naturbilleder og det helt uden hjælp af Bent. Kan du nemt finde rundt i dine fine billeder? Det jeg tænker på, er, at du arkiverer både under artsnavn, f.eks. weigela, og under sortsnavn, f.eks. westerland. Jeg spørger, fordi jeg stort set har opgivet at arkivere mine billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Tak ja denne gang var det helt uden hjælp af Bent, det er torsdag, så han har arbejdet længe.
   Jeg har ikke noget avanceret arkivsystem, men synes alligevel jeg har rimeligt styr på billederne. Selvfølgelig kan det træffe, at f.eks weigela kommer både under klokkebusk og weigela. Jeg må dog tilstå, at jeg ikke er helt inde i det med sort og art, så jeg arkiverer billederne, som jeg husker navnene på planterne. Alle dem jeg har vist i denne tid er arkiveret alfabetisk i en mappe fra 2012, jeg har også en mappe for 2011, men det var starten på min fotokarriere :) så der er ikke så mange.
   Midt i året 2012 begyndte jeg at arkivere dem i mapper for hver dag (altså undermapper), det var nemmere, men ikke når jeg skal finde noget igen, for hvilken dato var det at den og den blomstrede.
   Alle billederne fra efter juli er de næste, jeg går i gang med at vise.
   Bare spørg igen, hvis jeg kan hjælpe med noget.

   Slet
 6. Isnende kolde og dramatiske fotos. Kan næsten mærke den iskolde luft i næseborene og luftens friskhed. Tror på I nød det...men også at komme ind i varmen igen:0)
  KH og dejlig, varm aften fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katinka
   Ja det var en flot dramatisk himmel, det var faktisk ikke så koldt i dag, som det har været de andre dage. Men derfor var det dejligt at komme hjem i varmen og hvile benene, vi går jo omkring en time :)
   Kh og i lige måde.
   Lisbeth

   Slet
 7. Åh, ja, jeg så også Hammerslag fra Samsø. Tænkte på dig :-) Og selvfølgelig skal man have frakke på i det-her vejr hvis man er fra Afrika. Vores collie har det omvendte "problem". Den elsker vejret lige nu, men bliver utilpas i varmen (og så kan hun jo ikke lige tage frakken af ...).

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja der er åbenbart flere som har tænkt på mig i forbindelse med Hammerslag fra Samsø :)
   Den sorte har samme problem som din collie, den får hurtigt for varmt, mens Vicky lægger sig lige i solen, når det er rigtig varmt. Lige nu ligger den lige foran brændeovnen. Den er ved at æde sig en pukkel til for at holde varmen med det ekstra fedtlag. Når det bliver forår taber den det igen, eller plejer den er 11 år, så man ved aldrig :)

   Slet
 8. Så flot en natur i har, og måske næsten for jer selv på denne årstid :-) Tænkte at der var da ingen planter med w, men minsanten jo det var der. Tak for kigget.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Tak ja vi har en flot natur, og du ramte plet, vi nyder at have den for os selv på denne årstid. Om sommeren kommer jeg stort set aldrig til vandet med hundene.
   Jo jo selv W klarede jeg, der var jo mange.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 9. Thi hi, kan godt lide din kommentar vedr. ænderne - jeg ville ihvertfald blive søsøg, hvis jeg lå derude og vuggede/skvulpede rundt.
  Westerland rosen er den klar orange, som dit foto viser?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja det tænker jeg tit, når jeg ser de vugger i vandet, jeg skulle ikke nyde noget.
   Ja den er vel nærmest klar orange, lidt lysere en Dronning Ingrid rosen. Jeg sætter lige et billede mere af den på fb, så kan du se den der.

   Slet
 10. Hej Lisbeth. Sikke nogle gode billeder af havet. Jeg smilede også af ænderne men tænkte mest på, at vandet må være frygtelig koldt! Her hos os har solen skinnet hele dagen fra en klar himmel og jeg blev helt i godt humør, selvom der er hundekoldt. I morges var der minus 15 og nu er der minus 11, så man skal være godt klædt på!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det var rigtig skønne billeder, jeg fik af havet i dag. Ja jeg tror også, det er koldt, men det generer ikke ænderne :) Vi har ikke haft det så koldt hos os, kun minus 4,2 og når det så næsten ikke blæser, så er det ikke så galt.

   Slet
 11. Hej Lisbeth,jeg har lige fornøjet mig med dine dejlige billeder,flot natur og skønt med selskab af jeres hunde.
  Dine blomster billeder er en ren lise for sjælen,tag fordi du tog os med på turen. Ha en dejlig aften.Knus Leila

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Leila
   Det er jeg glad for at høre. Ja det er godt med blomsterbilleder her i vinterens kulde.
   I lige måde.
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. fantastisk smukke billeder du har fanget :-) ,selv om i ikke har haft sol som os, kan godt forstå den lille Wicky har vintertrøje på, Maggie har også frakke på når vejret er dårligt,
  i dag har vejret været tørt med sol ingen vind knasende knitren under støvlesålerne ....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jonna jeg er også selv lidt stolt af dem, og glad for at vi ikke havde blå himmel med sol, for den havde ikke været nær så spændende at fange.
   Vi havde heller ingen vind, så jeg var godt tilfreds, det var Vicky også med trøjen :) Hvis jeg glemmer at give den trøjen på på den korte morgentur, så kan du tro, den har travlt med at komme hjem.

   Slet
 13. Hej Lisbeth, igen idag rigtig gode billeder,tænk at kan gå tur ved stranden hver dag.Jeg har besluttet mig til at købe et kamera, på et tidspunkt skrev du hvilket kamera i har, og jeg skrev navnet ned. så må jeg lærer at "sætte" billeder ind. Vicky ser da sød ud med trøje på. Har Willestrup Eden Rose duft? Lisbeth jeg sender frø imorgen. Jeg modtog frø fra dig igår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Det er ikke så tit, jeg går helt til havet, men den sidste uge, har jeg gjort det hver dag, det er godt for både mig og hundene :)
   Det lyder godt, at du vil købe sådan et kamera, det er nemt at finde ud af, og nemt at sætte billeder ind (når man kan, alting er nemt, når man kan, men du skal nu nok lære det)
   Willestrup Eden Rose har let duft.
   Det er fint, og godt at høre at du har modtaget frøene, der kommer flere i morgen eller i overmorgen.

   Slet
 14. Kan altså godt forstå at du gerne vil eje det sommerhus og have den skønne udsigt om sommeren. Det ligger godt nok meget meget skønt.

  Haveknus
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annette
   Ja det ligger meget skønt det sommerhus, det har jeg tit kigget langt efter :)
   Haveknus
   Lisbeth

   Slet
 15. Dejligt med en lille tur langs vandet i dag - altså for mig - for jeg er jo med når du sådan tager en masse billeder fra din gåtur, dejligt. Vi gik også en tur efter arbejde, men da var kl. 16.30 og det var godt nok bidende koldt.

  W-roserne er helt uimodståelige, jeg har også Westerland og Winchester Cathedral, men ham Shakespeare var da også et oplagt emne.

  Vi "ses" igen i morgen på bloggen. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja skønt med en tur til vandet, igen en skam vi bor så langt fra hinanden, for det kunne have været hyggeligt at gå den sammen. Jeg synes ikke, det er så koldt, når det er stille vejr, men det fryser nok også mere hos jer end her hos os.
   Jeg har nu ikke været så begejstret for Shakespeare de andre år, men i 2012 var han fantastisk i efteråret, så måske alligevel.
   Ja vi ses igen i morgen på bloggen.
   Knus

   Slet
 16. Kære Lisbeth
  Tak for strandturen - og god weekend
  Søde hunde du har - min har ikke tøj på, det vil hun ikke.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Selv tak - også god weekend til dig.
   Jeg spørger ikke min, om hun vil have tøj på, men hun protesterer ikke :) ellers fryser hun jo.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 17. Hej Lisbeth
  Ja tak, det er forfriskende med en tur ud og se på Samsøs smukke natur og jeg kunne godt tænke mig en sommerferietur engang også.
  Jeg kan se at der har været stor forskel på vejret hos jer og hos os, hvor det har været en fantastisk smuk solskinsdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Selv tak jeg tænkte, at der måtte noget andet til i dag. Jeg var godt tilfreds med vejret, for det var flotte himmelbilleder jeg fik, de havde ikke været så flotte med blå himmel.
   Jeg håber, du får tid til en tur herover en eller anden sommer, du er selvfølgelig velkommen sammen med de andre, hvis du får tid til det.

   Slet
 18. Sjovt at se strandbilleder fra din side, dem har jeg vist ikke set før. Tænk at Sjælland ligger så tæt på, og at det så skal tage 2 timer at sejle dertil! Ja ja jeg ved godt, at det er noget med at spare brændstof og at man ikke kan anløbe Ballen havn. Der er ingen is hos dig, så får du det nok heller ikke, for det vender nu.
  Jeg har også Weigela i en broget udgave....den er ganske køn og vokser pænt til. Men jeg vil ikke have den for stor, så jeg er efter den med saksen. Din William Shakespeare er også en flot farve. Men jeg skal nu ikke have flere roser. Tror jeg. Men derfor kan man jo godt rose farven!
  Vi havde dejlig solskinsvejr i dag. Så jeg fik vandet i udestuen og nippet lidt visne blade, nåe ja og høstet en hel skål med chilier.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Jeg syntes det var oplagt at tage kameraet med til stranden, jeg kunne have det under jakken, og jeg havde i flere dag tænkt på, at jeg ville tage billeder derfra.
   Ja det er jo fordi færgen først skal rundt om Samsø, at det tager længere tid, men det lader til, at de vil lave færgehavn i Ballen, så kommer det jo til at gå lidt hurtigere.
   Jeg er også ude med saksen på mine andre weigelaer, de bliver voldsomme.
   Ja I var heldige at få solskin, mon I har solskin i dag igen, vi har ikke.
   Jeg skal love for, at det er in med chilier nu.

   Slet
  2. Lige et hurtigt svar. Ja vi har solskin i dag, men det er først nu solen bryder fint igennem!
   Mht. chilier så fik jeg en af Jette fra mit lille gods, da vi var på Samsø og en af Marianne fra den helbredende da vi var til plantebytterdag i Gladsaxe og de har bare holdt indtil nu..så jeg ville høste frugterne inden planten dør helt. Det har været rigeligt med 2 planter, de har holdt os med chilier igennem sommeren og til nu. Du kan jo bare putte dem i jorden, så skal de nok etablere sig og frugten pynter jo også i bedene.

   Slet
  3. Ingen sol her i dag, et kort øjeblik til middag var der lidt, nu er det mere gråt end i formiddags.
   Måske skal jeg prøve at sætte chilier i haven, som du foreslår, hvis jeg altså får en plante foræret af Jette eller Marianne :)
   Jeg er ikke rigtig til chili i maden, har en sart mave.

   Slet
 19. dejlige billeder som altid.... og nu er det næsten lige før at jeg falder for Samsø ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim
   Tak skal du have, jeg har også gjort, hvad jeg kunne, for at I skulle falde for Samsø :)

   Slet
 20. Skønne, skønne himmelbilleder - jeg kan slet ikke få nok!
  Westerlandrosen står også i min have og den lyser så dejligt op med sin orange farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vibeke
   Godt du nød mine billeder, jeg har været ude og tage flere i dag, som sagt er jeg vild med himmelbilleder.
   Westerland er en skøn rose med en fantastisk farve.

   Slet