torsdag den 10. januar 2013

Koldt og med sne og billeder fra P :)

Så kom kulden igen, vi har fået kraftige snebyger i dag, og jeg taget et ekstra lag tøj på, det er nødvendigt nu. Sneen var fin frostsne, og det har heldigvis ikke lagt sig.
 Endelig kunne jeg tage fine himmelbilleder igen
 Der kom lidt farve i skyerne men nu er det gråt igen
Jeg viste et billede i går samme sted fra i haven, men det var et sommerbillede, der er en verden til forskel.
Her er et billede taget fra 1. salen ud over mit første rhodobed. Der er trappe op, så man kan gå rundt og ned igen.
Kobjælden Papageno købte jeg sidste år, forhåbentlig blomstrer den igen i år.
Mit smukke paradisæbletræ, som en gang knækkede i en storm og lå på jorden et par måneder. Vi troede, det var færdigt, men det var det ikke. Vi fik reddet det, eller det reddede sig selv. Det blev forbundet og fik støtte, nu er der ingen der kan se, at det har været knækket. Naturen er forunderlig.
R. Patty Bee
Pat Austin
Pekingsyren købt sidste år på Lønbæk Planteskole
Penny Lane, smuk klatrerose med en dejlig duft
Min dejlige perlebusk The Bride. Den kan anbefales, den er så skøn med sine hvide perler.
Phlox Carolina blomstrer allerede i juni, og den bliver ved længe.
R. Polarnacht
Den skønne Portulak som breder sig kraftigt, og som jeg glad og gerne deler ud af.
 Jeg har mange forskellige primulaer
men ingen navne på dem
Jeg var lige heldig at få et billede af en guldspurv.
Rigtig god aften til jer.

31 kommentarer:

 1. Perlebusken " The Bride " står højt på min ønskeseddel. Jeg fik også et stykke af din portulak sidste år, så nu håber jeg at den har overlevet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Jeg kan godt forstå, at perlebusken står højt på ønskesedlen. Jeg har købt en hos Solhøj planter, men den har ikke blomstret endnu, den der blomstrer var dyrere og større, men mon ikke den anden snart blomstrer også. Hvis ikke portulakken overlever, men det tror jeg nu, så får du bare en ny forsyning.

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Ja, så kom frosten, tror det hedder kornsne det vi har fået lidt af. Lad os begge håbe at vandet render væk nede under frosten, langt langt væk!
  R. Polarnacht har en flot mørk farve - lækker. Patty bee - er køn men nok for lille til mig:-)
  Flot farve på "Pat Austin" - jeg har selv "Summer song" som min eneste rose(!) men skulle jeg købe idag ville det blive "Lady of Shalott" tror jeg nok.
  Fin lille fugl - du var da tæt på - imponerende

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karssten
   Ja så kom frosten og kornsneen var der da en del af, men heldigvis kun et fint lag. Væk med vandet, det er hvad vi ønsker os.
   Jeg tænkte også at Polarnacht nok lige var dig. Patty Bee er kun en lille sag, den er ikke for mandfolk :)
   Jeg har også Summer song, den er lidt for rød i farven, synes jeg, Lady of Shalott er en fin rose.
   Ja jeg var tæt på fuglen med Lumix cameraet, så skal man bare sørge for at holde det stille :)for jeg zoomede selvfølgelig ind, den sad et stykke fra vinduet.

   Slet
 3. Sikke en dramatisk himmel du kan vise frem i dag.
  Jeg vil sige, at jeg er så glade for min portulak og har allerede delt den og givet et lille stykke ud af den også! Den blomstrer så længe og står allerede nu med grønne blade. Det er et hit i min have.....så 1000 tak for den!
  Phlox har jeg også fået tilsendt af dig, nu må vi se om den slår rod her i haven. Jeg ved ikke hvorfor phlox ikke er så glad for at bo hos mig. Men da jeg elsker deres duft bliver jeg stædigt ved!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja det er en dramatisk himmel i dag, bedre end den disede grå himmel, vi har haft de sidste dage.
   Dejligt at din Portulak allerede er blevet så stor, at du kunne dele den. Den står næsten hele tiden med grønne blade, det er en fin lille sag.
   Jeg håber også, at phloxene bliver til noget, ellers må du hente en ny forsyning til blogtræf. Det var ikke i maj, du ville komme, så må det blive i juni, håber I kommer, ellers må jeg sende med nogen andre hjem til dig. De SKAL bare gro i din have.

   Slet
 4. En overskrift der rimer og en masse flotte P ér.
  Penny Lane er virkelig skøn.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ole
   Ja det rimer nemlig :) og P erne er fine, især Penny Lane.
   Havehilsen
   Lisbeth

   Slet
 5. Fantastisk at dit paradisæbletræ har overlevet at ligge i 2 måneder brækket! Det er ganske utroligt så stærk naturens livsvilje er! Jeg synes iøvrigt det ser vidunderligt ud, sikke dog en smuk farve! Sådan een kunne jeg bestemt godt have lyst til i min have.
  Fortsat god aften :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice
   Ja jeg syntes det var sådan en sød historie, det er helt utroligt så stærk naturen er. Det er utroligt smukt, jeg har også en masse hvide, så de komplimenterer hinanden godt. Desværre har jeg vist ikke navnet på den.
   I lige måde :)

   Slet
 6. The Bride kjøpte jeg i fjor sommer. Håper min vil blomstre til våren. Den er nydelig, ja. Penny Lane er så flott! Den kunne jeg tenke meg å ha i hagen. Ha engod aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   The Bride er lidt længe om at komme i gang med at blomstre, men hvis busken var god stor, varer det nok ikke så længe.
   Penny Lane er bare så skøn, den kan jeg anbefale.
   I lige måde.

   Slet
 7. Smukke himmelbilleder.
  Jeg nyder altid himmelbillederne. Jeg synes det er utroligt som himlen forandre sig på ganske kort tid.
  Fin lille guldspurv.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Jeg er også glad for himmelbilleder, der har vi vist den samme passion.
   Ja guldspurven var fin.
   I lige måde.

   Slet
 8. Hej Lisbeth. Flot himmel, du viser. Ja der er koldt igen nu, her er der 0 grader lige nu. Jeg blev glad for, at læse at dine heliborusspirer var fra klokkehøjen. Jeg glæder mig til at du skriver om den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det er så flot med sådan en himmel i stedet for det triste grå og disede. Det tænkte jeg nok, jeg skal nok vise, når heleborus på klokkehøjen blomstrer rigtigt.

   Slet
 9. Ja,fy føj for en kulde i dag i Odense. Godt det var indendørs. Desværre ikke de helt store nyheder til min 'butik'. En guldribes med spiselige bær skal jeg bare have fat i.
  Og Hviid's rosen-stand var som sædvanlig som et eventyr.
  Jeg sender et foto via mail af en rose med den skønneste duft og farve: Our last Summer'.
  Vi havde en god tur ned gennem Jylland i solskin.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Ja det var anderledes koldt til morgen. Det var en lang tur, hvis der ikke var noget spændende for jer, men guldribes med spiselige bær, lyder da lidt spændende. Jeg går ind og kigger på Our last Summer.
   Godt I havde solskin ned gennem Jylland, vi havde ikke solskin i dag.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Dejlige billeder af p. Jeg har også Penny Lane, jeg fik den her i efteråret og glæder mig rigtig til at se den i fuldt flor.
  Din portulak ser skøn ud og det lyder fint med noget der breder sig, bare det kan lade sig gøre at styre det nogenlunde.
  Vi har også fået det koldt igen, men heldigvis ikke sne, jeg ved godt at det er bedst for haven, men når man skal køre langt hver dag er det på godt jysk, rigtig træls med sne:-)
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Jeg kan godt forstå, at du glæder dig til Penny Lane, den er også skøn.
   Hvis du kommer til sommer, som du har skrevet, skal du nok få Portulak med dig hjem. De er er nemme at rykke op, hvis man synes, de bliver for meget.
   Jeg kan godt forstå, at du synes, det er træls med sne, når du skal køre langt. Sådan en lille fint lag til haven, men ikke noget på vejene, det er det, der skal til :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Ja føj for den, det er godt nok blevet koldt.
  Men jeg glæder mig nu alligevel til at se solen lidt igen :-)
  Jeg bliver helt varm om hjertet af dine billeder, især Papageno og det skønne paradisæbletræ. Og ikke mindst den søde guldspurv.
  Jeg håber at det går bedre hos dig. Jeg skal nok snart maile.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Ja det blevet koldt, men høj klar himmel og solskin, det kan jeg godt lide, så må man klæde sig bedre på. Men jeg ved jo godt, at du ikke bryder dig om kulden.
   Det glæder mig, at du bliver varm om hjertet af mine billeder :)
   Knus

   Slet
 12. Hej Lisbeth.
  Sikke et flot og dramatisk billede du viser øverst.
  Sjovt der er så store geografiske forskelle på vejret her i lille Danmark. Her hos mig har der været højt og smukt solskin hele dagen i dag, men vinden er bidende kold, og her til aften er jeg sikker på der er frostvejr, for det bider virkelig i kinderne. Jeg har haft en herlig dag i dag. Først kørte jeg forbi Tim og stillede en lille overraskelse på hans trappe, og så fortsatte jeg der fra ud til Helle, hvor jeg fik omkring 2 liter te og en ordentlig hold sludder:-)
  Skønne, skønne billeder du viser med P. Portulakken synes jeg ser ualmindelig sød ud. Er den en god bunddækker?
  Tænk, jeg troede guldspurven var en grønirsk, men det er jo ikke en blomst, så det er nok ikke helt min spidskompetence, selvom jeg synes fuglene er noget af det dejlige i haven. Også, og måske især, her om vinteren.
  Spændende om vi nu skal til at have rigtig vinter, bedst som vi går og får forårsfornemmelser og køber forårsløg og primula mm. for at fremskynde foråret en smule.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene
   Tak skal du have, ja himmelbilledet er flot, jeg kan godt lide at tage den slags billeder. Ja det er underligt, der er så stor forskel på vejret. Her har ingen sol været, men snebyger.
   Hyggeligt med overraskelse til Tim og besøg hos Helle, så er der blevet sludret igennem :)
   Ja Portulakken er en fantastisk bunddækker og den er nem at rykke op, hvis det bliver for meget, og hvis man kan nænne det.
   Ja vi skal nok have vinter i nogen tid, men det gør vel ikke så meget for dig, du kan nok ikke rigtigt komme ud de næste uger.
   Pøj pøj med på mandag.
   Lisbeth

   Slet
 13. smukke himmelbilleder, ja hundekold også her , mrn vi fik først et lille drys sne her til aften ,,,,

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ja koldt er det blevet, vi har fået mange drys og får igen her til morgen

   Slet
 14. Smukke blomster billeder og flot himmel. Her har vi haft sol og ingen sne i dag.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 15. Kære Lisbeth.
  Flotte himmelbilleder du viser. Og R. Polamacht har vel nok en skøn farve. Billedet taget fra 1. sal ser helt fortryllende ud, du har altså en fantastisk have.
  Det har været fint vejr her MEN meget koldt.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have. Ja Polarnacht har en flot farve.
   Jeg synes ikke, det er så koldt til morgen, men der kommer snebyger.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 16. Hej Lisbeth
  Meget flot vinterhimmel og det var rart lige at se en smule blåt inden sneen kom. Hvor tar dit rhododendronbbed sig også fantastisk ud oppefra med sine flotte farver og svungne linier. Så fin en spurv med dejlig farve på. jeg bruger også Lumix kameraer.
  Nu kalder hovedpuden ;) Sov godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Tak skal du have, ja det var dejligt med lidt klart vejr. Tak for ros til mit rhododendronbed. Lumix er et godt kamera til mig.
   Ja jeg er til gengæld tidligt oppe.
   Kh
   Lisbeth

   Slet