lørdag den 12. januar 2013

Vel hjemme igen

Tak for alle jeres søde lykønskninger til mine drenge og jeres ønsker om god tur.
Jeg havde en god tur, men må indrømme, at havde jeg vidst, hvad jeg indlod mig på, ja så havde jeg slet ikke turdet.
Tænk kun og være vant til et par småbiler på Samsø, og så komme ind og køre på de stor veje inde  ved Kbh. Hvor jeg ALDRIG har kørt før eller næsten været. Gps´en siger højresving om 800 m, men hold først til venstre - eller tag banen til højre og hold til venstre, ja men jeg siger jer, det var ikke sjovt. Jeg klarede det på vej der ind, men så var jeg rigtignok også nervøs for at køre hjem, for nu vidste jeg jo noget om det.
Forvirringen var lige så stor på hjemvejen, pludselig kørte jeg mod Rødby!!!men hvad skulle jeg der, jeg skulle jo til Kalundborg. Nå men det var rigtigt nok, men det vidste jeg jo ikke.
Da vi kom til Holte fik jeg lov til at sove til middag i lejligheden, mens de unge kørte til spejderhytten.
Den er her, hvis nogen skulle kende den.
Nå men først skulle jeg jo lige blogge, bagefter lagde jeg mig i sofaen, jeg lukkede øjnene et kvarter, så begyndte overboen at bore, det lyder meget højt i sådan en lejlighed, så det var ikke længe, jeg fik sovet.
Desværre havde jeg ladet kameraet ligge i bilen, for det havde været muligt at tage nogle fine billeder fra lejligheden ud på de smukke træer som var i nærheden og den smukke himmel.
Ved 15.30 tiden blev jeg afhentet af svigerdatteren, undervejs så jeg den skønneste solnedgang, desværre lå det jo inde i en skov, så det blev ikke til mange billeder af solnedgangen.

Som I kan se, var der kommet en smule sne, men det var nu ikke meget på de kanter. Faktisk så jeg ikke sne hele vejen over Sjælland, men da jeg kom til Samsø var det hele dækket af sne incl. min have, det kommer der billeder af i morgen, for jeg var først hjemme kl. 20.15.
Da jeg var færdig med at tage billeder, blev jeg sat i arbejde, skære agurk i stænger, løg og porrer i ringe, og lukke dåser op osv. Jo jeg var travlt beskæftiget, indtil gæsterne begyndte at komme.
Vi havde en hyggelig aften, vi var mange, som ikke kendte hinanden, da de to familier skulle præsenteres for hinanden. Efter maden hjalp jeg med oprydningen og opvasken, så jeg hvilede ikke meget på laurbærene i går.
Ved huset lå en sø og noget vand

Det havde sikkert været et flot område at gå tur i, men det nåede jeg ikke, der var jo meget andet, der skulle gøres.
De unge sov i spejderhytten, men jeg var så priviligeret, at jeg fik lov til at sove i deres lejlighed. Først 10.30 blev jeg hentet, vi spiste sammen en dejlig brunch, og dag klokken var 13.45 blev jeg sendt af sted på min anden farefulde færd, jeg klarede den, og jeg er lidt stolt af mig selv, men det er ikke noget jeg lige gør igen. Det var underligt at køre forbi skilte til byer, hvor jeg vidste at nogen af bloggerne boede, jeg så skilte til Bagsværd, Lyngby og var igennem Birkerød, så tre bloggere har jeg været i nærheden af sikkert også flere, men jeg ved jo ikke, hvor I alle bor.
God søndag.

60 kommentarer:

 1. Godt du er vel hjemme igen efter den farefulde færd i storbyen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja det er jeg også lettet over :)

   Slet
 2. Dejligt at du er kommet helskindet hjem igen. Og kan godt forstå dig, hvis du slet ikke er vant til at køre i trafik eller storbyer - det må have været scarry. Jeg er heller ikke alt for vild med at køre inde i København, men når man har samarbejdspartnere mm derinde, så er der ingen vej udenom.

  Ja, lige forbi mig har du ikke været, men bor da kun ca. 15 km fra Birkerød, så ....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja du kan tro, jeg er glad for at være hjemme igen, det var virkeligt skræmmende der hvor det hele fletter sammen i ring dit og dat, puha.
   Ja så er du nødt til det, men måske kender du vejene, så du ikke skal køre efter gps, for den forvirrer da noget.
   Nej ikke lige forbi, men i nærheden så. Jeg kunne ikke helt huske, hvor du boede.

   Slet
 3. Kære Lisbeth.
  Godt du er hjemme i god behold - meeeen du havde vel en god tur herover - og hyggede dig - jeg kan høre du lavede "morarbejde" - det slipper man ikke for.
  Med pænt af dem, du fik lov at overnatte i lejligheden.
  Hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det kan du tro jeg er glad for, ja jeg havde da en god tur, men turen over skræmte mig så meget, at jeg var noget nervøs for hjemturen. Ja morarbejde kan man altid få lov til, måske var det for at sove i lejligheden :)

   Slet
 4. Det var sejt kørt, jeg forstår godt du er stolt. Selv os der bor på sjælland og ofte køre omkring Kbh og nordpå kan føle det går lidt stærkt ind i mellem.

  Godt du kom helskindet hjem og med nogle gode oplevelser i bagagen.

  forsat god weekend fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Tak skal du have, ja hvis det er sådan for jer, så er der da ikke noget at sige til, at jeg lille Guds ord fra landet var skræmt.
   Ja det er jeg glad for.
   I lige måde Linda, i morgen skal der slappes af :)

   Slet
 5. Nej hvor godt gået Lisbeth! Det er altså også svært at køre efter GPS! Da vi skulle til Samsø og køre mod Kalundborg havnede vi oppe på odden, der ligger 10 km udenfor Kalundborg, så vi fik vendt kareten i en fart og nåede heldigvis færgen!
  Det kunne da have været hyggeligt at få besøg af dig, selvom det jo kun er i min udestue, der er noget at se på sådan for alvor! Men du havde vist rigeligt at gøre med både det ene og det andet.
  Nej jeg kender ikke spejderhytten, men mon ikke Katinka eller Helle Havetrold som bor i Birkerød er bekendt med den? Det vil jeg tro.
  Nej ingen sne ihvertfald i Lyngby og omegn. Vi fik en smule i formiddag men ikke nok til en sneboldkamp. Jeg havde overnattende børnebørn, så vi var ude og gå en tur med Mosters hunde i stedet for!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente, ja jeg synes det er utroligt svært at køre efter Gps, men det var nødvendigt. Jeg så godt, at man det meste af vejen kørte efter Sjællands Odde, men jeg kørte heldigvis til Kalundborg.
   Nej jeg turde slet ikke tænke på at besøge dig, men det var ikke lysten der manglede, derimod tiden.
   Ja vi har så altså rigeligt sne til sneboldkampe.

   Slet
 6. Tillykke med drengene. Ak ja kender godt balladen, Beregner ny rute. Det værste er, hvis de har lavet en ny vej efter at GPS'en er blevet opdateret. Ude er godt, men hjemme er bedst. Det er nogle kønne omgivelser den spejderhytte ligger i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May :)
   Tak skal du have, ja du kan tro, jeg er glad for at være hjemme igen, sådan en Gps er ingen spøg at køre efter. Ja jeg tror også, det kunne have været hyggeligt at gå en tur der, men ingen ville med mig.
   Til gengæld var det kønt herhjemme, der kommer smukke billeder senere på dagen.

   Slet
 7. Ja uha det er ikke at spøge med, trafikken i København. Der kører jeg ikke selv, så hellere toget. Århus kan meget bedre gå. Men sådan er det jo nok, når vi ikke er vant til det. Godt du kom helskindet hjem, så er du den oplevelse rigere. Fine billeder igen.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Nej det er ikke at spøge med, jeg tænkte også på toget, men jeg havde jo gaver med til alle tre fødselarer, så det var ikke sådan at rejse med toget. Jeg kan da høre, at sjællænderne heller ikke alle er begejstrede for at køre i og ved Kbh.
   Jeg er glad for, at jeg kom helskindet hjem en oplevelse rigere :)
   Tak
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Det er sejt gået :o) Jeg kan ellers godt li at køre bil, men den ene gang jeg har kørt rundt i København var lige ved at ta pusten fra mig... nej så hellere den moderate trafik her i udkants Danmark ;o)

  Ha en go weekend...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bettina
   Tak skal du have, ja hvis du har kørt rundt inde i Kbh. kan jeg godt forstå, du var ved at tabe pusten.
   Ja vi bliver i udkants Danmark, det kan vi bedre finde ud af os fra landet :)
   I lige måde.

   Slet
 9. super seje Lisbeth❤gdt gået,,,, kan godt forstå du er stolt af dig selv , men du havde dog en gps med , i gamle dage var det et helvede at skulle finde rundt i kbh, når msn ikke var stedkendt og ikke kan finde rundt i en telefonbok, ( jeg kan ikke finde vej uden gps )

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jonna
   Du har ret med at det er nemmere med en Gps, men den forvirrer nu også lidt, så skal man holde til venstre og ud i højre vejbane osv. det gjorde mig helt konfus. Jeg er bestemt heller ikke god til at finde vej, så jeg er også glad for den opfindelse, men ved alle de store veje der fletter ind, så er det lidt skræmmende.

   Slet
 10. Du er da godt nok en modig pige! Jeg følte med dig,da jeg kun har kørt på motorvej to gange alene. Der skal man holde hovedet koldt, når det klemmer sammen om en i vildt tempo!!
  Har kun været rundt i Kbh. som passagerer og kortlæser.
  Per kunne lige føle med dig og dine udfletninger og gps.
  Han stoler ikke altid på gps, men kender de sjællandske veje efterhånden.
  Godt du kom helskindet hjem. Jeg havde lidt kriller i maven på dine vegne. Jeg er slet ikke rutineret nok til så stor en udfordring.
  Dejligt at du kunne nyde festen alligevel.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie og Per
   Tak skal du have, dejligt at vide, du har tænkt på mig. Efterhånden kører jeg ikke en gang til Fyn alene, men det ældste fødselsdagsbarn mente nemt jeg kunne klare det, han er jo også vant til at køre derinde, de andre to var lidt mere betænkelige på mine vegne. De bor på Fyn og i Silkeborg.
   Da først jeg kunne se skiltene til omegnskommunerne omkring Kbh. ja da holdt jeg næsten op med at trække vejret. Nu sidder jeg her og kan slet ikke forstå, hvordan jeg klarede det.
   Du kan tro, jeg er glad for at være hjemme igen, jeg tror, jeg havde nydt festen mere, hvis jeg ikke skulle tænke på, at jeg skulle have turen igen dagen efter.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Godt gået, Lisbeth, jeg kan godt forstå at du havde kriller i maven. Jeg ville have haft det på samme måde selvom jeg er vant til at køre i Århus City og motorvejene heromkring, så er det ikke for sjov med alle de sammenfletninger de har i Storkøbenhavn. Normalt kører Malcolm og så er jeg kortlæser, for vi har ingen GPS.

  Nu må du hvile på laurbærene i dag og tænke tilbage på en god fest.

  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Jeg er glad for, alle tilkendegivelser om, at I kunne forstå mig, det hjælper lidt :) Jeg tror ikke lige, at jeg tager turen igen, selvom jeg nu er forberedt.
   Vi kørte ofte forkert, så Bent investerede i en GPS, men han er god til at køre efter den, følger vejene på Gps´en, det kunne jeg ikke rigtig samtidig med, at jeg skulle holde øje med andre biler osv.
   Jeg skal kun blogge og slappe af til en film i dag, jeg har næsten slukket kontakten :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Velkommen hjem igen.
  Godt turen gik fint og du er hjemme i god behold.
  Skønne billeder.
  Ha´ en dejlig dag i hjemlige omgivelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase, du kan tro, jeg er glad for, at turen er overstået, og at jeg kom hjem i god behold.
   Tak skal du have.

   Slet
 13. Dejligt du er trygt og sikkert hjemme igen efter lidt hidsig storbypuls:0)
  Kender ikke spejderhytten (men også kun boet i byen i 5 år), men ser hyggeligt ud. Næste gang må du tage lidt mere tid herovre...så skal du se min have og drikke kaffe e.lign i Jægerhytten som ligger ned til den skønne Sjælsø - Jægerhytten som man mener bærer på en del af historien om Caroline Mathilde og Struensee! Et fortryllende sted:0)

  Og jeg kan godt forså hvis du nu er træt. Både køreturene, det at sove et andet sted og så fest med nogle man skal lære at kende - det kan tage på kræfterne.

  Dejlig søndag og kh fra
  Katinka (Nu officielt havenørd;0))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katinka
   Ja det er skønt, den storbyspuls er ikke for et lille Guds ord fra landet :) Gad vide om der bliver en næste gang, jeg er ikke sikker, men det lyder ellers tillokkende både at se din have og Jægerhytten.
   Jeg tror faktisk min bror har soppet i Sjælsø i en brandert. Han var på Sjælsø kaserne i sine unge dage :)
   Jeg har lukket ned for blusset idag, og vil kun blogge, gå tur og se en film i fjernsynet :) Men jeg sov godt i nat.
   Kh Lisbeth
   PS du er heldig med sådan en fin titel.

   Slet
  2. Min far var officer på Sjælsmark Kaserne, som den hedder den der ligger ned til Sjælsø.
   Der ligger også en dejlig planteskole Glæsels Planteskole, hvor min bøgehæk er købt…så der er mange skønne steder lige i omegnen af søen

   Slet
  3. Hej Bente
   Måske var din far officer, da min bror var der :) Min bror er 66, så det kan sikkert godt passe. Det er rigtig, den hed Sjælsmark kaserne.
   Jeg så desværre ingen planteskole, alt gik så stærkt. Det var godt jeg ikke var der om sommeren, så kunne jeg have tænkt mig at se meget andet end det jeg gjorde :)

   Slet
 14. Godt at du kom deg vel hjem fra storbyen! Jeg tror ikke jeg hadde tørt å kjøre bil der, nei ;-))
  Det var fint at du hadde en flott helg sammen med dine sønner. Ha en god søndag! Hilsen Marit som fryser i dag, for her er det - 18,5!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det kan du tro, jeg er glad for. Jeg turde heller ikke køre bil der, men hvis jeg ville med, var der ikke noget at gøre.
   Hold da op det var koldt, her fryser det næsten ikke, solen skinner og vi har et fint lag sne til at passe på planterne.

   Slet
 15. Den lille Lisbeth på eventyr, ude i den store verden ;o). Ja det kunne jo næsten være titlen på en gyser historie, men alt endte jo heldigvis godt, da du atter fandt din lille ø.
  I mine yngre dage boede jeg en overgang på sjælland, og kørte lystigt rundt i København, det vil jeg godt nok betakke mig for idag og tager helst toget når storbyen skal besøges. Stort tillykke med dine drenge, og kan du nu nyde din velfortjente fridag med hygge og hvad du ellers finder på ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det var sådan det var en gyserhistorie, som endte godt :) da jeg atter fandt min lille ø.
   Jeg tror også, det er klogest at tage toget fremover, men jeg skulle jo have gaverne med :)
   Tak skal du have, du kan tro jeg har nydt fridagen, dejligt.

   Slet
 16. Kære Lisbeth - du er vel nok sej. Godt, at du trods alt havde en god tur og er hjemme igen i god behold. Og så i øvrigt tillykke med begge dine sønner.
  Håber, at Bent snart er helt frisk igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Christel
   Tak skal du have, du kan tro, jeg er glad for at være godt hjemme igen. Tak for lykønskning til sønnerne.
   Bent har det lidt bedre, men tager til lægen i morgen.

   Slet
  2. Lige et PS: Jeg har sendt dig en mail vedr. Samsø-turen :o)

   Slet
  3. Hej igen Christel
   Godt du skrev det, for jeg har ikke fået mail fra dig vedr. Samsø turen. Har du skrevet til den rigtige adresse? Du har jo ellers min mailadresse, så prøv lige igen.

   Slet
  4. Så har jeg prøvet at sende igen :o)

   Slet
 17. Velkommen hjem igen og tilbage på bloggen! :) Ja, alle de sammenfletninger er totalt forvirrende, og sammen med den afrt der køres i generelt, så er det et hektisk område at køre i. Jeg kan sørme godt forstå du ikke var meget for det!
  Hjertlig tillykke med dine drenge, og godt at høre i havde en god dag sammen :)
  Fortsat god dag herfra!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Alice. Det er ingen spøg at køre derinde, når man ikke er vant til det, man kan jo komme i vejen for andre :)
   Tak skal du have, også god dag til dig.

   Slet
 18. Gudskelov, at du er vel hjemme på Samsø igen.
  Birkerød/Lyngby/Holte er i min baghave, så havde jeg vidst, du kørte der, så havde jeg naturligvis vinket :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja det kan du tro, jeg er glad for. Jeg skulle lige ind og se billedet af dig, tænkte ikke lige på hvem Gitte P var :) Så jeg var lige i dit område, det vidste jeg ikke, men jeg kunne heller ikke kigge om du vinkede, jeg havde nok at gøre med at køre.
   Dog kørte min søn mig lige en tur rundt i Holte, der så jeg alle de store dyre villaer. Er det en af dem, du bor i? ;)

   Slet
  2. Jeg har ikke været så heldig med min googlekonto - men måske en dag lykkes det.
   Nej, desværre :-) Jeg bor i Hørsholm i et gammelt hus fra 1902, men noget mere ydmygt end dem i Holte :)

   Slet
  3. Jeg tror endda du er tilmeldt hos mig to gange, men pyt det tæller altsammen :)
   Det var godt nok imponerende villaer i Holte, men det var vidst også det dyreste kvarter i Dk, sagde han.
   Nå pyt jeg håber, du er glad for dit gamle hus i Hørsholm, vi kan jo ikke alle bo i det rige kvarter i Holte, og mon de er mere lykkelige der, jeg tvivler.

   Slet
 19. Hej Lisbeth. Et stort tillykke med dine børn og hvor er du bare sej. Jeg synes, det er så flot, at du har klaret den biltur, jeg ville have været frygtelig nervøs, hvis det var mig, men jeg er heller ikke vant til at køre bil, selvom jeg har kørekort. Jeg synes, i hvertfald du er en sej mor og svigermor, der begiver sig afsted til sådan en herlig weekend og festivitas. Jeg tror, dine drenge må være glade for at du var med. Jeg kunne fornemme lidt på dit indlæg, at du var glad for at være hjemme igen, og nu er du sikkert rigtig glad for at have været afsted!! Rigtig god søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Tak skal du have både for lykønskningen, og fordi du synes, jeg er sej.
   Det virker lidt underligt at tænke på nu, at jeg har kørt rundt derovre, jeg kan ikke helt forstå det. Jeg er meget glad for, at vejene var tørre derovre, da jeg kom hjem lå der en del sne.
   Også god søndag til dig.

   Slet
 20. Sikke en køretur du har været ude på. Godt at du kom sikkert hjem igen til det stille, rolige og overskuelige Samsø.
  Kh. Jørn

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jørn
   Ja det var noget af en tur, så jeg er glad for at være hjemme på vores lille ø igen.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 21. Hej Lisbeth.Sikke da en køretur du har været ude på.Kan godt forstå at du ikke var helt tryg ved den.Jeg bor jo kun 15 km. fra Kbh.så jeg er vant til at køre både i byen og på motorvejene,og det uden GPS.Dejligt at du havde nogle gode dage sammen med dine børn.Nu kan du tage en hyggelig søndag på sofaen og med alle dine bloggere.Knus til jer begge....og især til Bent,håber han snart er ovenpå igen knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det var noget af en tur, når man slet ikke er kendt der. Du skulle jo gerne kunne køre uden gps, jeg er nu heller ikke sikker på, at den ikke gjorde ondt værre. Jeg var selvfølgelig glad for at være sammen med mine drenge, men jeg har nydt at holde helt fri i dag.
   Jeg har sendt knuset videre til Bent :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 22. De 13 år jeg boede i Kbh benyttede jeg offentlig transport og min cykel.
  Efter jeg er flyttet til Region Sjælland - og fået mc-kort (2005) har jeg prøvet at køre ind til København et par gange, men jeg bryder mig ikke særlig meget om det. Forøvrigt er det næsten umuligt at finde mc-parkering derinde (der er vist kun 30 i alt i ele byen), så det hedder offentlig transport ind til centrum.
  Motorvejene omkring Kbh. har jeg det okay med at køre på, bortset fra når der er kø :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Hvis der ingen p-pladser er til MC´er kan jeg godt forstå, du ikke bryder dig om at køre derind, men selve turen kan nok ikke genere dig, når du er kendt der, det er jeg absolut ikke :)

   Slet
 23. Kære søde Guds ord fra landet (alias dig, fru Høneballe). Næste gang, du kører forbi byskiltet med Bagsværd på, må du lige ind og puste ud og få et skulderklap og en kop kaffe i den Helbredende have. Det lover du, ikke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære søde Marianne
   Du kan tro, jeg tænkte på dig, da jeg kørte forbi Bagsværdskiltet, jeg kunne godt have brugt et skulderklap og trøstende ord, og jeg havde også tid, men jeg turde jo ikke, for jeg havde aldrig fundet dig eller tilbage til motorvejen igen.
   Jeg lover ikke der bliver en næste gang, men hvis der gør, så skal jeg hen og se din have :)

   Slet
  2. Hvor lyder det godt. Øvelse gør mester og næste gang (!!!) guider jeg dig til mig og følger dig tilbage til motorvejen. :)

   Slet
  3. Jeg lover at hvis jeg kommer en sommer eller forårsdag, så skal jeg se haver, så må du guide mig rundt og tilbage igen til motorvejen :) men der var ikke meget ved at se haver nu.

   Slet
  4. Så kan Marianne gelejde dig over til mig, så skal jeg nok tage over derfra Lisbeth!! Der er jo mange vi kan aflægge et besøg!:0))

   Slet
  5. Ja det kunne være hyggeligt, kan jeg også blive hentet ved toget, så skal jeg ikke ud på vejene at køre selv igen :)

   Slet
 24. Det kan vi nok finde ud af!:0))

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder godt, det er bare en skam, jeg har så svært ved at løsrive mig min egen have om sommeren, for det kunne være spændende. Det må vi lige summe lidt på :)

   Slet
 25. Den med at man er ved at havne i Rødby er der mange der har gjort...tak for din historie og godt du kom godt hjem..
  kh. Grethe

  SvarSlet