tirsdag den 8. januar 2013

Forårstegn og flere billeder

I går så jeg den første erantis, men billedet blev ikke godt. Heldigvis lykkedes det mig i dag at få taget et godt billede med blitz. Ja så mørkt er det i vejret også i dag, men pyt så må jeg bruge blitzen.
Se bare her ind til den lune husmur står den, den er altid tidligt på den, så jeg spejder dagligt. Nu var der endelig gevinst.
Også krokus er stærkt på vej, dog uden blomst
En enkelt Helleborus står med en fin knop
Torskemund står også fint grøn derude og har gjort hele tiden.
I nat har vi nok fået 10 mm vand, så gårdspladsen sejler, men det synker vel igen, ellers må vi til pumperne. Til trods for det tog jeg lige lidt flere græstotter i bedene i dag, jeg regner med at kulden kan tage livet af dem i weekenden. Det er stille diset vejr her, men ikke så koldt som i går, men som sagt mere vådt, så der er eller ikke meget at gøre derude.
Her kommer lidt sommerbilleder
 Dette billede stod under mørke skyer, ingen regn, så der har vi nok manglet, det gør vi ikke nu.
 Her stod mørkeblå iris
 Og her mørk iris, den er da smuk
R. Narcissiflora
Nelliker
Clematis Nelly Moser
og Warszhawska Nike
Nordbedet kan altid fornøje
Her kommer en række billeder af nye skud på mine rhodoer, så kan I se, at de også er kønne uden blomster.
 Rosen Odyssey
er helt utrolig smuk
 Disse billeder er taget fra 1. salen ud over den nye have
og den gamle have
Jeg købte lige en buket roser mere, så I får et billede af den dobbelte buket. Den glæder jeg mig meget over i dette triste tågede vejr.
Fortsat god dag

52 kommentarer:

 1. Hvor er du heldig at du har en erantis i blomst. Jeg har rodet under bladene, men kan ikke finde nogen. Jeg kan heller ikke blive færdig med at nyde mine buketter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   De står lige ved muren, alle andre erantis har jeg ikke set skyggen af. Den er altid tidlig på den og visnet ned igen, inden de andre kommer frem. Det er så skønt med de buketter.

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Jamen det er da godt at blitsen kunne oplyse de små - det er faktisk også den første Erantis jeg ser i år.
  Sig mig iøvrigt engang Lisbeth - får du ikke vildt mange hits? - din tæller nærmer sig hastigt de 100.000, det er da bare for vildt, går det ikke bare hurtigt disse grå dage? Er det fordi folk har tid?
  Jeg sidder og undrer mig over at jeg selv er nået over de 20,000. Det havde jeg bare ikke forventet.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det var den eneste mulighed med blitsen, ellers var det for mørkt.
   Jo jeg har omkring 200 hits om dagen, det går stærkt, jeg tror det er de grå dage, mine mange billeder og fordi haveblogs er kommet i folks søgelys.
   Og så ser det ud til, at du får flere læsere, fordi du kommenterer hos mig :) Det er jo hyggeligt, både at du kommenterer, og at du får flere læsere :)

   Slet
  2. Hej Lisbeth
   Ja, tror bestemt at vi er mange der får faste-læsere herfra - Du lægger jo et godt eksempel og svarer alle og folk kan jo se hvor god tonen den er.
   Tror faktisk jeg lige har fået en 4-5 læsere de sidste par dage.
   Det er da en hyggelig sidegevinst ved alt bloggeriet;-)

   Slet
  3. Ja Karsten
   Det er en hyggelig sidegevinst nu, men det bliver svært at overkomme alle til sommer, så må jeg nok slække lidt på svarene, hvis jeg kan :) en anden sidegevinst er, at vi kommer til at lære en masse hyggelige havenørder at kende bare ved at sidde her og grifle lidt til hinanden. Når vi så mødes i hinandens haver, så kender vi allerede hinanden uden vi har mødtes irl.

   Slet
 3. Ja, i øjeblikket må man finde glæde i de små forårstegn man kan grave frem af vinterdækningen.
  Med alt det vand du får fra oven burde du måske have flere vandplanter. Hi,hi.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har nu ikke gravet meget efter den erantis, jeg ved hvor den er, den er trofast hver år og heldigvis bliver den efterhånden til flere.
   Jeg har købt en del, som ikke har noget imod at stå i vand, men det kan godt være, jeg skal have flere :)
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet
 4. Så flotte bilder! Jeg blir så glad når jeg ser dine vårbilder. Din mørke julerose er så flott. Jeg har også den klematis Nike. Den tåler mye for den har jeg flyttet med meg her jeg bor nå. Ha en god aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja det er skønt med vårbilleder. Jeg er også spændt på, når julerosen springer ud, den stod og var ved at drukne sidste år, så flyttede jeg den, nu er der også vand der. Jeg synes, det er svært at flytte med klematis, fordi de er plantet så dybt, men godt det lykkedes for dig.
   Også god aften til dig.

   Slet
 5. Hej Lisbeth.Kan se at du også har fundet fine små erantis.Har lige været ude og lede,og der var også to i mit sydbed.Dejligt gensyn med dit nordbed,og den mørke iris skal jeg da helt sikker ha....har du et navn?
  For ikke at snakke om den smukke Odyssey rose.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Nå du har også fundet erantis, det er dejligt. Jeg har desværre ingen navne på mine iris, men det er germanica typen, så meget kan jeg sige.
   Odyssey er forrygende smuk.
   Godaften og knus
   Lisbeth

   Slet
 6. Åh, erantis. Så begynder det altså at krible

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig Ulla, det kribler vildt, men nu sætter de nok en stopper for det med vejret, men bare vi så får lidt sol i stedet for alt det tåge.

   Slet
 7. Det er også den første erantis for mig. Her hos os er det vintergækkerne, der er længst fremme uden dog at blomstre. Fine irisblomster - er det den slags, der skal ligge og baske i solen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vintergækkerne er også lidt oppe, men ikke nok endnu, også Dorothealiljerne er på vej op rundt omkring.
   Irisblomsterne klarer sig også selvom de ikke står tørt, faktisk klarer de sig lige så godt i almindelig jord, synes jeg, men de vil gerne have sol.

   Slet
 8. Sådan Lisbeth - Nu begynder forårsbebuderene også at råbe højt ovre på Samsø ;o). Erantis og påskeklokke har jeg ikke set noget til endnu, men jeg har da en enkelt hvid krokus ;o).
  Skønne sommerbilleder jeg kan især godt li oversigts billederne af haven, så os der endnu ikke har besøgt haven endnu, rigtigt kan fornemme hvor skøn den er ;o)
  Dejligt du hygger med dine roser i dette næsten døgnmørke vi befinder os i lige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja vi kan jo ikke stå tilbage for vestjyderne, der har hvide krokus i blomst :)
   Jeg kan godt forstå, du bedst kan lide oversigtsbillederne, jeg prøver nu at tage lidt med hver dag, og ellers så er der plads endnu både i maj og juni :)
   Ja det er godt med blomster indendøre, for hvor er det dog trist og mørkt i denne tid.

   Slet
 9. Ja her rører det også lidt på sig, jeg har fundet en enkelt tot vintergækker, men ingen erantis. Vi plejer nu også at være lidt bagefter, her mod nord:-)
  Du har så ret med hensyn til rhododendron, blomsterne er fine, men de er der så kort tid, så det er med at vælge dem med flotte blade og udspring.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja I plejer at være lidt bagefter i Nordjylland, så det er da flot med en tot vintergækker.
   Det er nemlig rigtig, at man skal kigge efter nyvækst og knopper også, når man vælger rhododendron.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Det er da helt fantastisk at du har fundet en erantis i blomst. Jeg er sikker på at mine slet ikke er fremme endnu derude. Og nu lover de jo desværre kulde igen, så må de putte sig igen.
  Dejlige sommerbilleder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Godt at høre et lille pip fra dig. Denne her står ind til husmuren ellers havde der heller ikke været blomst hos mig endnu. De andre derude har jeg ikke set skyggen af. Men de kommer om en måneds tid eller sådan :)
   Tak skal du have. Og hav det godt.

   Slet
 11. Hej Lisbeth. Du viser jo rigtige forårstegn med din erantis og krokusspirer! jeg håber ikke, I får brug for pumperne. Da jeg så din heliborus kom jeg til at tænke på dit "bjerg" Var det en plan, at du skulle beplante bakken med heliborus? Hvordan går det med det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja lidt forårstegn er der, og vi får brug for pumperne, ellers drukner vi igen. Bent har pumpet efter han kom hjem fra arbejde.
   De hellebrous spirer jeg vist i går var taget fra klokkehøjen, så det virker skam, jeg har bare ikke skrevet om den endnu. Godt du kunne huske det :)

   Slet
 12. Jeg tror også snart der kommer erantis op hos mig jubii.
  Din rose Odyssey er virkelig bare smuk. Her er det også gråt og tåget hele tiden. Måske er det godt med lidt frost.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Det er dejligt med de tidlige forårsbebudere. Ja Odyssey er så skøn, hvis du ikke har den, må du have fat i den. Ja jeg vil glæde mig over lidt frost for denne her gråzone er ikke til at holde ud.

   Slet
 13. Eranthis symboliserer vel nok foråret om nogen af alle forårsbebudere, det er et skønt syn når hele jorden er dækket med gule blomster.
  Endnu engang skønt med de fine sommerbilleder:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan
   Ja det er så skønt med et helt tæppe af erantis, men det varer lidt endnu.
   Tak skal du have.

   Slet
 14. Heldags-tåge! æv. Vi var i Bot.have i går for at tage billeder af buske i vintersilhuet. Men det var lidt for mørkt, til at blive super, så man bliver nødt til at fifle i billed-programmet, for at se, hvad der er hvad.
  Jeg var tilfreds. Fotografen brokkede sig.
  Jeg fandt en smuk hvid kejserbusk i blomst.Den stod og lyste langt væk. Den MÅ jeg have i haven:o): Viburnum farreri 'Candidissima'.
  Har du et foto af torskemunden i blomst? En gang.
  Man ser du har en sikker stil, når du sætter planterne sammen i din have.
  Mange hilsner
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Ja det er forfærdeligt med den tåge, det er til at få pip af, og næsten umuligt at fotografere i.
   Det lyder godt med din smukke hvide kejserbusk, den må jeg lige have googlet.
   Jeg skal prøve at finde et billede af torskemunden i blomst, den er så fin. Hvis det er noget, du kan tænke dig, har jeg rigtig mange af dem, de selvsår sig allevegne, det må de gerne.
   Tak for ros :)
   Mange hilsener
   Lisbeth

   Slet
 15. Billeder af erantis og krokus, nøøøøj... men så kommer der billeder af nordbedet, nøøøøøøøj, og og og så billedet af odyssey, nøøøøøøøøøøøøøj, men billedet fra 1. sal, nøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøj... he he, dine billeder er fantastiske Lisbeth, den ene bedre end den anden :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bettina
   Godt du kan lide mine billeder, det glæder mig :)
   I lige måde.

   Slet
 16. Hvor er det dejligt med sådan en lille erantis i haven, man kan ikke undgå at blive lidt opløftet:)
  Rosen Odyssey er altså utrolig smuk - den står virkelig på min ønskeliste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja heldigvis kunne den lille erantis glæde rigtig mange mennesker :)
   Odyssey må du have fat i, den er fantastisk skøn. Da den ikke kunne fås i DK fik jeg den hjem fra England, bagefter havde de fundet et par stykker til mig i Rosertilhaven.dk så nu har jeg 4 stk :)

   Slet
 17. Den erantis løfter da lige vores alle sammens vintertungsind, det er da vidunderligt at du har sådan en tidlig en! Og så hvert år ligefrem, jeg må sørme også lige have sat lidt ved husmuren næste gang jeg graver ind i nogen småløg.
  Superflotte Iris du viser, og Odyssey er meget smuk!
  Warszhawska Nike har også en meget flot farve.
  Ha en fortsat god aften :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice
   Ja det var rigtig dejligt, at jeg lige fandt en erantis, for vi trængte til opmuntring. Jeg tror også, det er en god idé at flytte nogen til husmuren.
   Ja de er skønne alle tre :)
   I lige måde.

   Slet
 18. Sikke mange forårstegn hos dig - jeg kan slet ikke være med her. Dit nordbed er helt forrygende - jeg tror du inspirerer mange af os lige netop med den stil.

  Jeg ved jo godt at du har mange planter, men jeg forundres altså alligevel, som du dag efter dag disker op med alverdens planter - og med navne på. Du har en guldgrube i din have, Lisbeth :)

  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja der er lidt forårstegn. Det er da dejligt, hvis jeg har inspireret nogen med den stil.
   Ja jeg har måske en guldgrube i min have, der er i hvert fald for mange penge, men lige nu ser den nu lidt sølle ud den kære have, men heldigvis kan jeg se på billederne, at det går over lige om snart :)
   Knus
   Lisbeth

   Slet
 19. dejligt med erantis ,,,,, det er med at nyde synet inden de bliver begravet i sne ,yndige iris dem kan jeg rigtig godt li '

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna
   Ja det er dejligt med erantis, jeg kigger på den, hver gang jeg går forbi, den tiltrækker øjet :)
   Ja iris er smukke.

   Slet
 20. Krokus ! Nu må jeg altså be' om min himmelblå.
  Det er da helt vildt! Jubiiii :-)

  SvarSlet
 21. Hvor er det en smuk buket du har købt, skøn farve.
  Jeg må da hvis ud og kigge efter om mine erantis kommer. Jeg blev foræret noget for et par år siden.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja jeg er meget glad for min buket, den var over alt forventning for 10 kr. pr buket.
   Ja du må ud og kigge efter erantis, men det er ikke sikkert, de er så langt fremme endnu, min står jo ved husmuren.
   Selv tak og i lige måde.

   Slet
 22. Jae jeg kan godt se at den Odyssey rose, ligner den buket jeg har fået. Den har netop de lidt mørke rande i kanten, som jeg synes er helt fantastisk!
  Åh erantis.... jeg har også været i haven i dag, men ingen erantis har vist sig endnu hos mig, jeg har endda været helt nede med rumpen i vejret og lige lidt hjalp det!
  Den helleborus er vel det nogle kalder en påskeklokke, ik? Den er da dejligt tidligt ude også. Skønt det kan vi lide!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja den minder en del om dine, men det er nok ikke den, måske skal du have fat i en Odyssey, men du har så vidt jeg husker ikke mange roser hos dig.
   Jeg har også kun den ene erantis, alle de andre kommer meget senere.
   Jo Helleborus og påskeklokke er det samme. Jeg har en del andre, som først kommer til marts.

   Slet
 23. Hejsa på Samsø.

  Der er der da mere forår end her, kan jeg se. Mine erantis har ikke vist endnu, kun vintergækkerne. Og juleroserne titter frem nu.

  Min rose Odyssey var lidt af en skuffelse, smed alle bladene. Men den får en chance mere. Den skal måske bare vænne sig til min jord og have.

  Tak for kigget. Man bliver jo bare glad af at se på sommerbilleder.

  Hilsen Helga

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helga
   Ja lidt mere forår er der nok her, men det er også kun den ene erantis, der er fremme endnu, den står ved husmuren.
   Det var da ærgerligt med din Odyssey, godt du giver den en chance mere, den er så smuk.
   Selv tak, ja det gør man nemlig.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 24. Kære Lisbeth

  Nej, da, en Eranthis - det er tegn på forår.
  Flotte billeder som altid, og Rhodoer er altid smukke.
  Også Irisbillederne er smukke.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja et dejligt forårstegn.
   Tak ja du har helt ret, for en rhodoman er rhodoer altid smukke :)
   Tak ja irisbillederne er fine.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 25. Bellissimo, anche li si comincia a intravedere l'arrivo della primavera! un saluto! :)

  SvarSlet