søndag den 6. januar 2013

Roser og en rose og lidt fra M

Vi har heller ikke haft solskin i dag, men det har ikke helt været så gråt, så humøret er en tand bedre.
Desuden var jeg i Netto
her købte jeg billige roser, det hjælper da gevaldigt på humøret med sådan nogle fine buketter i huset.
Er de ikke fine?
I haven fandt jeg Queen of Sweden i knop

Så tager vi hul på M i arkivet


Mine skønne Martagonliljer
Heuchera Midnight Rose
Den lille Azalea Minna Ida
Clematis Miss Batemann
 Mjødurt
Mjødurt Variegata
Mme Hardy
R. Mogambo
Monarda Fishes
Montana Rubens
Bent har taget dette smukke billede af en morelgren
Clematis Mrs. Chalmondelay
Morten Korch stod der på navneskiltet ved levering, men den ser ikke sådan ud.
Slut på kavalkaden for i dag, håber I får en god aften og en god start på ugen.

42 kommentarer:

 1. Jo, det er fine buketter, du har! Man er nødt til at fylde huset med blomster for at kunne holde denne mørke tid ud :-) God søndag aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja man er nødt til at fylde huset med blomster, godt de var billige i dag.
   I lige måde.

   Slet
 2. Fine og dejlige billeder du her ligger på bloggen.
  Ja man kan kun blive glad for sådanne fine buketter i huset. Har det på samme måde med den buket tulipaner jeg købte i går :o)

  God søndag

  Tine Vogt

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tine
   Tak skal du have. Buketter skal der til, havde der ikke været billige roser, ville jeg også have købt tulipaner.
   I lige måde.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Den var da fin og ren - din hvide martagon, elegant nærmest og med den der grønne tone på resten - det er kun dens pollen der bryder - men hvem har også hørt om grønne pollen - næh må vi så bede om blå;-)
  Godt humøret er i bedring. Her har det støvregnet og været nærmest skumringsagtigt indtil nu - hvor det så jo er kulsort derude - aftenen kommer tidligt, godt man kan hygge inde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg synes også den hvide martagon lilje er så flot. Og jeg er glad for at dens pollen ikke er blå :)
   Ja det er godt man kan hygge sig inde, for udenfor er det trist og gråt og i øvrigt hurtigt mørkt, hvis det overhovedet når at blive lyst.

   Slet
 4. Kære Lisbeth.
  Hva' er det med humøret --- tænk på det snart er forår--- og der er da sikkert noget du kan lave i haven, hvis du vil---
  Jeg har haft nogel dejlige dage på Falster - selv om vejret ikke var sol - så kunne jeg godt finde noget at lave udenfor - der er bare så skønt dernede.
  Jeg havde bestilt et Glasjuletræ, som Påfuglens Hemmelighed viste for nogen tid siden. Sådan et måtte jeg eje, så det gør jeg NU. Og jeg ejer også eet i grønt glas - sikkert det Påfuglen ikke fik købt - det fandt jeg i Taastrup med 50% - så det købte jeg.
  Det er fine billeder du viser både i går og i dag.
  Håber i har det bedre nu.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Jeg tænker og tænker på foråret, men det hjælper desværre ikke helt, det er hårdt med sådan en gang influenza, så jeg har helt mistet gejsten.
   Der er masser at lave ude, men energien mangler. Godt du har hygget dig på Falster.
   Så har du allerede juletræet til næste jul :) godt du fik det, du gerne ville have, det er nok billigt at købe det nu.
   Tak skal du have, det går lidt bedre og Bent skal på arbejde i morgen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Ja, hvad er det med humøret... du som er ude i al slags vejr og næsten altid kan finde på noget at rode med udenfor? Lyset er på vej tilbage, og nu hvor aftenen falder på så må du tænde en masse små stearinlys, de kan også godt bedre ens humør. Roserne er i hvert fald skønne.

  Det er nu også utroligt med Queen of Sweden, den er godt nok sejlivet hos dig. Du har nu også mange skønne planter med M. Ha' en god aften.

  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja den influenza tog pippet fra mig, så jeg har mistet gejsten til havearbejde. I morgen bliver det hverdag igen, jeg håber, at det hjælper. Roserne fryder jeg mig over hele tiden, de står i modlys under en lampe, det ser godt ud.
   Jeg blev også overrasket over Queen of Sweden at der var flere knopper i den.
   Tak og i lige måde.
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth.Kan se at du også har været i Netto og købt billige roser.Der skal jo lidt til at holde humøret op hos os.Håber i begge har det bedre?
  Har også lige vist alunrod i mit nye indlæg....de står med det fineste løv.
  Er spændt på mine små azalea i mit nye bed.De har fint grønt løv.God søndag til jer.knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det er lige, hvad jeg har. For en gang skyld så de godt ud, så jeg smed en 20er på disken :) De er skønne at se på, tak det går lidt bedre, i morgen må Bent på arbejde igen.
   Alunrod er god også her om vinteren. Jeg kan godt forstå, at du er spændt på dine små azalea i dit nye bed.
   God aften knus Lisbeth

   Slet
 7. Dine fine martagonliljer mindede mig om, at jeg har indrettet et nyt bed med forskellige liljer og skovbundsplanter. Det vil jeg da begynde at glæde mig til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Tak godt mine martagonliljer mindede dig om et nyt bed, så er der lidt mere at se frem til. Jeg glæder mig til at se billeder af det.

   Slet
 8. Hvor er Martagonliljerne smukke. "Queen of Sweeden" er da mægtig standhaftig. Her er der vist ikke mere at finde i rosenbedene. Jeg kan godt li dine mjødurt. De vil gerne have lidt fugtig jord. Er det ikke sådan? Alunroden har en dejlig farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Ja Martagonliljen er meget smuk, jeg var også spændt på at se dem, det var første gang i sommers at de blomstrede. Ja Queen of Sweden er standhaftig. Mjødurten kan jeg også godt lide og den er glad for fugtig jord. Når foråret kommer kan jeg sende en bid til dig, hvis du vil have det. Dem har jeg rigtig mange af.
   Alunroden er skøn og speciel og selvfølgelig en af dem, som ikke breder sig så meget.

   Slet
  2. Jo tak, jeg vil da meget gerne have en bid af mjødurten. Jeg tror at den vil gro godt i den ende af haven, som er længst om at blive tør, og hvor der også er mest skygge.

   Slet
  3. Det vil mjødurten være vældig begejstret for, så du får en bid. Vi må lige huske på det til foråret, hvis jeg ikke finder noget nu inden frosten kommer, jeg ved ikke endnu om jeg kan, men kigger efter i morgen. Send mig lige din adresse på lisbethklastrup@gmail.com

   Slet
 9. Så flotte roser du har kjøpt! Det er flott å ha litt friske roser inne nå, for de hjelper på humøret. Du har også mange flotte planter på m. At du finner roser i hagen nå er bare utrolig. God aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja roserne var så billige, så jeg kunne ikke lade være. Det hjælper meget på humøret med sådan en buket, ja og en rose i haven i januar er nu heller ikke dårligt.

   Slet
 10. De er rigtig smukke dine roser og fint at sætte dem i tre vaser. Min mand kunne slet ikke få stoppet, så hos os blev det til 5 buketter i forskellige farver sat sammen til én buket. Det får altså lige humøret til at lette en smule.

  Fik du puttet dine pæoner i dag eller var det ikke vejr til det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Den ene af vaserne var en buket fra nytåret, jeg købte kun to buketter. De passede ikke i farverne, så jeg måtte sætte dem i hver sin vase, men det gjorde det ikke ringere. Jeg skal nok lige forbi i morgen, for at se om der er flere at få.
   Jeg fik puttet mine pæoner, det var kun gråt her ikke regn som hos dig.

   Slet
 11. Hej Lisbeth. Hvor er roserne smukke. Det liver virkelig op her i vintermørket. Og sikke mange buketter du har anskaffet dig! Jeg har tænkt lidt på om du har et kartotek med alle dine planter - eller husker du bare deres navne i hovedet? Jeg er så imponeret over, at du kan så mange navne. Hvis jeg skulle det, så er det nødvendigt med mit ringbind, som jeg prøver at holde nogenlunde styr på!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja jeg glæder mig over roserne, hver gang jeg kigger den vej. Jeg har nu kun købt to buketter til en 10 er a stykket i Netto. Den tredie buket er en nytårsbuket nedsat til 20 kr :)
   Tja se det var et svært spørgsmål. Mine rhodoer har jeg et kartotek over, og roser og clematis har jeg jo i en fane her på bloggen. Stauderne står det lidt værre til med, der har jeg planteskiltene ude i jorden ved stauden, og sådan et bliver nemt væk. Når jeg gemmer mine billeder til bloggen har jeg skrevet navn på billedet, men går jeg ind i de rå billeder er jeg på den, for så ved jeg ikke, hvad de hedder allesammen. Jeg ved det, når jeg tager billedet, men kan ikke se forskel på dem senere, så mine billeder skal gemmes med det samme, altså samme dag.

   Slet
 12. Nåååå. nu er jeg med på det med M. Er jo ret glad for det bogstavvalg!

  OG alle dine skønne skønheder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Godt du er med på M, selvom det ikke stod for Marianne denne gang. Men der er meget skønt i M.
   Nu skal jeg til at finde billeder til M :)

   Slet
 13. Det er specielt dejligt med friske blomster indendøre her først på året. Vi har to fine buketter stående, som vi fik af vores gæster nytårsaften, så jeg venter med selv at købe friske blomster til de ikke kan stå længere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Jeg må indrømme, at jeg sjældent køber friske blomster, jeg synes ikke de er friske nok, men det var de her og for en 10er så kunne jeg også være med. Godt at nytårsbuketterne står hos dig endnu.

   Slet
 14. Hvad roser ikke kan gøre for humøret:0) og skønt at gøre noget aktivt for at bringe smil og betagelse af skønhed frem.

  KH fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katinka
   Ja du har helt ret, roser gør meget for humøret :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 15. Jo det er nogle dejlige buketter du har, nogle gange skal der ikke så meget til, at få humørbarometeret til at stige :o)
  Flot heuchera du har. Jeg blir mere og mere vild med dem. Jeg har selv nogle stykker, men har desværre ikke gemt navnene på dem... hvornår lærer jeg det ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bettina
   Det har du ret i, buketter kan gøre meget til humøret. Jeg har nu heller ikke navne på ret mange af mine heuchera, faktisk kun to af dem, så på det punkt er jeg ikke bedre :)
   God dag til dig.

   Slet
 16. Det er et dejligt alfabet du kan fremvise. Så mange skønne liljer du har! Den mjødurt variegata tror jeg da faktisk også jeg har! Hmm men jeg er jo ikke sådan styr på, hvad der vokser i mine bede, som du har!
  Jeg er vist meget impulsiv set i forhold til dit flotte system!
  Skønne buketter du kan fremvise!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Godt du kan lide mit alfabet :) ja jeg har nogle skønne liljer. Det er ikke sikkert jeg havde husket den mjødurt, hvis jeg ikke lige havde et billede af den. Jeg fik den delt i to i efteråret, men har ingen blomster set endnu. Jeg har ingen system i stauderne, men i resten har jeg da lidt.
   Ja er de ikke fine buketterne og så for en flad 10 er pr. buket.

   Slet
 17. Dejlige buketter du har fået lavet, her i huset er det tulipaner der nydes. Jeg er ked af at den influenza helt har taget pusten og optimismen fra dig. Jeg håber det snart bliver bedre, ellers må du snart ud og grave en balje jord op, som du kan side inde og snuse til, så du kan få gang i lykkefølesen igen ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Jeg kunne også tænke mig tulipaner, hvis de er friske, men nu var roserne billige og friske, så dem tog jeg.
   Jeg tager en time eller to i haven om formiddagen og går lange ture med hundene, så det må vel komme til sidst. Det er lidt langt væk lige nu, må jeg indrømme. Tænk at sådan en sk--- influenza kan slå en så fuldstændig ud, det er da utroligt :)

   Slet
 18. Hej Lisbeth,
  Det er smukke roser både i stuen og i haven.
  Godt at du ikke har mistet modet helt.
  Den friske luft og tiden gør nok at energien vender tilbage.
  M er mit ønskebogstav. I år skal jeg have et par Martagonliljer i haven. De er så flotte.
  Har du nogen foretrukne steder at kunne købe disse?
  Jeg har set den flere steder på nettet, men har ikke turde købe..Tænker nok min lokale planteskole er valget??
  God uge til dig og Bent herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak skal du have. Jeg regner også med, at humøret snart kommer igen. Jeg tager en tur i haven i morgen igen, så går det nok.
   Martagonliljer har jeg købt på nettet hos
   plantesamling.dk du kan finde et link helt oppe i højre side. Jeg ved ikke om det er for sent at bestille martagonliljer, men det er det muligvis.
   De er ikke så nemme at finde på de almindelige planteskoler.
   Tak skal du have også god uge til dig.

   Slet
 19. Flotte roser du har købt.
  Som altid gode billeder.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
 20. God aften Lisbeth
  Havde lige skrevet en masse, men så var der vrøvl med at udgive det noget internet forbindelse :( Jeg har ihvertfald nydt alle billederne, og håber også de får dig i bedre humør.
  Jeg håber du vil få bedre vejr og humør i kommende uge :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Alice
   Øv det var da ærgerligt, det ville jeg gerne have læst. Godt du har nydt mine billeder. Det går lidt bedre i dag, nu er hverdagen i gang igen, Bent er på arbejde efter 14 dag herhjemme, de sidste med sygdom, så nu vil vi godt have hverdag igen :)
   God dag til dig.

   Slet