mandag den 22. august 2022

Hortensia, roser og solnedgang

 

hækbedet folder sig rigtigt ud i disse dage

Vi havde en fin weekend med legende børn i haven

Edith elsker at løbe rundt mellem blomsterne. 
Jeg ved det, græsset er meget grønt, det er fordi grundvandet står højt. Nogle roser, en del hortensia og ikke mindst rhododendron hænger med hovedet, vi som de fleste andre mangler i den grad regn. 
men disse to nød at plukke blåbær og lege med Bellis i haven.

Der er stadig roser i blomst
Tamara
Aimee Vibert
Crocus Rose
Dame de Cenonceau
Graham Thomas
Jude the obscure
Louise Bugnét
Mary Rose
Perpertually Yours
rosenbedet yang
også  her
Hortensia:
Hydrangea aspera Hot Chocolate lider i tørken, den får jævnligt en kande vand
disse to
klarer sig fint uden vand, de står et af de mere fugtige steder i haven
Hortensia Magical tror jeg den hedder, den har jeg fået af Anne for nogle år siden
Limelight og et par stykker mere, bliver slet ikke så fine i år, som de plejer. 
Konvalbusken er alligevel sprunget ud, det hjalp, at jeg vandede den
den sidste lilje er sprunget ud
Til sidst lidt aftensol:
Flere af mine Echinacea har det ikke godt, det er for tørt, denne her klarer det fint
Aftensolen gennem pergolaen
solskyer
marken bag os blev høstet lørdag aften ved solnedgangs tid

I må have den god start på ny uge.





18 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth
    Det er alltid så hyggelig å ha besøk av barnebarna! Jeg tenker de hygget seg veldig i den store hagen og med hundene. Det er vel bra at grunnvannet står høyt? Det er jo tegn på at det er vann i grunnen. Er det ferskvann eller hav som er der?
    Vakre roser som alltid :)
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det er hyggeligt, hvis man kan lokke dem ud, men det gik heldigvis godt om eftermiddagen, da legede de fint i haven. Det er ferskvand, så det er fint nok, at grundvandet står højt, men lidt fra oven, kunne vi også bruge.
      Klem

      Slet
  2. Det ser så fint og frodig ut i din hage. Herlig at barn bruker hagen til å leke og å løpe.
    Fantastiske roser og hortensia. Konvallbusken ser veldig fin ut, kan den vokse her tro?
    Ha en fin uke til i august.
    Hilsen fra Turid

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Turid
      Ja det gør det, selvom der mangler vand. Jeg nyder, når børnene løber rundt derude. Jeg er noget i tvivl om konvalbusken kan klare sig hos dig, jeg ved ikke så meget om herdighedszoner.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  3. Dejlig grønt og roser med vanddråber på??? er det en drøm.. Her har hjertetræet smidt alle blade, så det rasler når man går der. Jeg må nok ud med riven for det er altså ikke til at holde ud at høre på når man går der. Det er en måned for tidligt. altså...
    Din have er da et herligt labyrint af gange og spændende kroge for et par børn at tumle i.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Det er vist kun dugdråber, vi har ikke fået regn de sidste dage, og dog vi fik vist ½ mm fredag morgen. Ja det er for tidligt med raslen af blade, men sådan skal det åbenbart være. Børnene kan godt lide at lege gemmeleg i haven.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  4. Hej Lisbeth,
    Først må jeg sige, at jeg faldt pladask for billedet af Edith, hvor hun sidder ved bordet med blåbær, hun ser helt brugt ud, der er nok blevet løbet noget rundt i farmors have, hvor er det skønt når de kan lege og tumle ude.
    Hvor er din konvalbusk fin, og selvfølgelig alle roserne. Min hortensia hot chocolate er også ved at springe ud, den står ved søen og trives godt der.
    Det er også ved at blive tørt i skoven igen, jeg må i gang på onsdag med at vande, selv om vi fik 4mm i går, i den varme gør det ikke meget godt.
    Jeg var på Lønbæk i fredags og fik købt en masse spændende træer, bl.a. nogle ilex, nu kan jeg slet ikke huske hvad jeg købte.
    Torsdag var jeg hos Finn Carlsen i Sørvad og købe et par planter.
    I morgen fortsætter vi med at fælde træer i skoven så vi kan komme til at plante.
    Varmen fortsætter i resten af måneden, det er ok hvis vi får regn ind i mellem.
    God aften til dig.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja Edith ser lidt træt ud på det billede, de suser rundt i haven, de er nu ikke så nemme at lokke ud.
      Ja din hortensia Hot chocolate har det nok bedre end min, den er tørstig, og jeg har ingen sø.
      Ja 4 mm er ingenting, så må du nok vande, jeg har snart opgivet, jeg kan jo ikke rende rundt med slangen hele tiden.
      Det lyder spændende med besøg i Lønbæk, kan du snart have plads til mere? Det kunne ellers være sjovt at høre, hvad du har købt, ja også i Sørvad
      Så må I i gang med at fælde igen, men der skal jo være plads til alt det, du køber. Jeg er bange for, at vi ikke får mere regn i august :( varmen kan vi godt undvære.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  5. Har I ikke to hunde? Men det er måske kun Bellis, der gider lege? I denne tørre sommer er det vel fint med højt grundvand, men jeg kan også tydeligt huske, hvor meget arbejde Bent sommetider har haft med at lede oversvømmelser væk fra haven.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Jo vi har to hunde, men Schippo vil hellere sidde ude ved hegnet og holde øje med, om der kommer nogle forbi, så den kan gø af dem. Ja for græsset er det godt med højt grundvand, men du har ret, når først der kommer meget regn, så er der ekstra arbejde til Bent, men da skal han så ikke slå græs ;)

      Slet
  6. Så mycket fint som blommar hos dig! Härligt! Rosorna ser magiska ut...
    Här är det mesta torrt och nu måste vi snart få lite regn annars blir det katastrof!!!
    Måndag igen, ha en bra och glad vecka :)
    Kram Titti

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Titti
      Ja der er heldigvis meget som blomstrer nu, men også her er det uhyggeligt tørt, det bliver det jo, når vi ingen vand får fra oven.
      Kram

      Slet
  7. Jeg vil også gerne snart have noget vand. Der var dog kommet 25 mm mens vi havde været væk, hvilket godt kunne ses, men der er ikke udsigt til mere før på lørdag, så jeg må til at vande igenigen.
    Jeg vil også have vand, vand, vand, så spisesvampene får lyst til at sætte frugtlegemer til min store samlerfornøjelse 😃

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja så har I været heldige, 25 mm har vi ikke set noget til, men vi kan sagtens bruge en masse. Jeg håber det snart kommer hos alle, så du kan få til spisesvampene.

      Slet
  8. Hej Lisbeth
    Flot og frisk grønt græs, det ser bare dejligt ud. Her slog Mogens græs igår for første gang i flere uger. Det er nu ret imponerende hvor hurtigt en sveden pæne bliver grøn igen når der bare kommer lidt vand :-)
    Dejlig at der er blevet hygget i haven hos jer, og Bellis har vel nydt at have nogle små friske legekammerater :-)
    Dine hortensia ser fine ud, trods tørke. Mine magical har nu ellers klaret tørken rimelig godt, men blomster har de ikke mange af i år, de andre har jeg måtte vande og de har fint med blomster, om der er en sammenhæng ved jeg ikke, men jeg render jo ikke og vander på noget der ikke ser tørstigt ud :-) selv min lille egebladet som jeg fik som en lille stikling med rod sidste år har en flot stor blomst, det er jeg lidt imponeret over.
    Godt at du fik reddet konvalbusken.
    Det ser ud til endnu en uge med sommervejr, jeg har fri i morgen så jeg må nyde det jeg kan nå. Jeg skal bare lige til øjenlæge og et par andre småting først.
    Ja høsten må i hus, og år kan der da ikke klages over noget, for landmændene er sommeren faldet perfekt og de ser ud til at de også har det meste af denne uge til at få det sidste af markerne.
    God nat herfra
    Knus Anne

    SvarSlet
  9. God morgen Anne
    Det blev lidt for sent, jeg fik kigget efter din kommentar, så svaret kommer først i dag. Ja det er skønt med frisk grønt græs, bare så resten også var friskt, men det kniber noget, jorden er som beton. Ja Bellis nød at have børnene her, men den nød nu også, da de var væk ;)
    I aftes vandede jeg hortensia Ayesia, den hang med blomsterne, så det var ikke til at holde ud og se på. Dem mod øst har det heller ikke godt. Jeg kan da godt forstå, at du er imponeret over din egebladede stikling, min helt nye for mange år siden var da år om at blomstre.
    Herligt med en fridag, ja den må du nyde.
    Landmændene er vist glade, men nu de har ophøstet, kan vi godt bruge noget vand.
    God fridag til dig
    Knus Lisbeth

    SvarSlet
  10. Meget smukke billeder af alle dine blomster, og navnlig det første billede fra hækbedet er dejligt. Børnebørnene hygger sig også godt med blåbær og frisk motion mellem bedene, så det er jo den rene idyl.
    Mærkeligt at græsset kan nå grundvandet, når buskene ikke kan, men godt du giver en kande til de nødlidende! Dejlige solnedgangsbilleder også!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Der er ikke mange, der skriver kommentarer og alligevel har jeg ikke set denne, det er dårlig stil. Ja det har du ret i med grundvandet, men rhodoerne har jo rødderne i det øverste og mange af dem står i højbede, så det ene med det andet. Mon ikke I har fået regn nu, vi har ikke :( men håber endnu en gang.
      Knus

      Slet