onsdag den 31. august 2022

Sidste sommerdag og sidste billeder fra sommeren 2022

 Ja i morgen står der september på kalenderen, det betyder første efterårsdag, men mon ikke vi får flere flotte dage, det tænker jeg, men en del regn vil være ønskeligt. 37 mm i august er ikke ret meget, sidste år havde vi samme problem, men da fik vi 45 mm. Jeg satser på, at vi får mere regn i næste måned. Vi får se. Her kommer billeder af en skøn morgen med flotte skyer og et smukt lys:
 Bag træerne til højre ligger vores hus, hvad kan jeg ellers vise?
jo selvfølgelig de smukke hvide blomster på Himlens 7 sønner
Abutilon har mange fine blomster
En fin græs

Pileurten er ved at få efterårsfarver
Staudesolsikke
Mine syriske roser, vi har 3 buske, desværre holder blomsterne ikke længe, den visne blomst falder ikke af uden videre, det er ikke så pænt. 
men det er flotte farver, dette billede er taget inde fra og ud af vinduet
en helt fin farve
denne er mere blå, det er samme busk, der har blå og hvide blomster
se vores græsplæne, er det ikke flot, trædebregnerne gør det godt
Roserne skal selvfølgelig også med:
Crownprincess Margareta
Flora Danica
Hot Chocolate var så flot i modlys
Novalis er i gang igen
Our last summer
Sofia renæssance
Til sidst de nye liljer, de er plantet i en krukke, som er stillet i nordbedet, flotte er de.
Solen skal også lige ned. I må have en dejlig dag. 


14 kommentarer:

 1. Det er jo himmelske billeder du viser, og jeg sidder og tænker på, om vi fremover skal betragte skyer som ren og skær dekoration... En rædsom tanke, men der er ingen regn på programmet her den næste ugestid.
  September er min yndlingsmåned, og allerede i dag er den her med klar himmel og skønt lys:) Dine roser tager sig også godt ud i solen, og staudesolsikken er så fin.
  Tænk hvor nemt det ville være med trædebregner i stedet for græs...

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja sådanne himmelbilleder er ikke til at stå for, jeg må bare tage billeder. Desværre har du ret i, at skyerne tilsyneladende kun er til dekoration. Her er heller ikke mange dråber på programmet i næste uge. Ja det er smukt med den blå himmel, her hos os er der også skyer nu, og det lufter lidt, men fint er det.
   Staudesolsikkerne er delbare, hvis I kommer en tur til efteråret. Ja det ville være godt med trædebregner i stedet for græs, de breder sig pænt, men når nok ikke hele have rundt.
   Knus

   Slet
 2. De syriske roser giver masser af farve til haven, men jeg synes også, blomsterne hurtigt begynder falde sammen. Vi har vandet vores en enkelt gang, hvor den stod og hang , og det hjalp omgående, så den har det nok for tørt. Den får alligevel ikke mere vand, før det regner igen. Så hårde er vi😡

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja de syriske roser giver farve til haven, men kønne er de kun, hvis de står i fuldt flor. Får de regn, bliver de endnu grimmere, men det gør de ikke så tit. Det kan godt være, det er tørke, vores står jo helt ind til muren, det gør de, fordi jeg fik at vide, de var sarte, det er de nu ikke her. Man kan jo heller ikke vande det hele, jeg vælger med stor omhu, hvad der skal vandes.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Så vakkert lys det er i bildene dine. Det gjelder å få det med seg når en er ute. Jeg hadde en gang to syriske roser, men jeg måtte ha de inne der jeg bodde før og de fikk spinnmidd :(
  De måtte jeg bare kaste. Det hadde vært morsomt og prøvd de på nytt nå, men jeg har ikke sett de til sags noe sted. De tåler nok ikke helt mitt klima.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er vigtigt at tage billederne på det helt rigtige tidspunkt.
   Synd med dine syriske roser, nej der er nok for koldt hos dig.
   Klem

   Slet
 4. Jeg regner nu september for en sensommermåned, sådan ren "psykologisk".
  Flotte billeder, men der er nok ikke meget regn i dem.
  De 7 sønner er flot igang nu. Min er ved at komme nu, men er ikke så langt fremme.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det forstår jeg godt, som regel er den jo ikke vildt efterårsagtig, men det kan nu ske, at der kommer en storm i september.
   Ja nu er de 7 sønner godt i gang, jeg har lige stået og kigget på bierne, der er rigtig mange.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Flotte billeder, med flotte skyer og fint lys, nogle lidt dramatiske at se på.
  Ja kalenderen siger at efteråret starter i morgen, men det er jo stadig lidt sommeragtigt, og selv om vi mangler vand så er det nok sikkert at pludselig så er rusk og regn et irriterende tema :-)
  Sjovt med to farver blomster på samme busk. Jeg tror at mine skal klippes godt til næste år, de er ved at være lidt svære at komme rundt ved, når jeg skal i drivhuset.
  Så flotte roser, det er flot som de blomstrer selv om I har det tørt, her i det stive tørre lerjord er de godt nok triste at se på. Lerjord er godt, men uden vand går det ikke :-( håber det bliver bedre næste år.
  Liljer i krukke, hvad er den af, nå men mon ikke det bare er midlertidig. Flotte er de.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var en flot himmel.
   Det er stadig lidt sommeragtigt, men en del køligere end i sidste uge. Det begynder at knibe med at sidde ude og spise aftensmad, man skal i hvert fald have en trøje på. Vi vil hellere have stille silende regn, ingen rusk.
   Ja de syriske roser er lidt underlige med to farver. Du skal bare klippe din her i efteråret, jeg klipper mine i efteråret, de kommer troligt igen sent på foråret, så kom du bare i gang med klipningen, når de er afblomstrede.
   Ja mine roser har lært at klare sig uden vand, Jas siger, at rødderne har søgt dybt ned, fordi de ingen vand får.
   Ja liljerne kom i krukke denne gang, det kunne jeg bedst finde ud af, der var ingen ukrudt.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Jeg må kjempe mot litt misunnelse når jeg ser hva som kan plantes i Danmark. Men jeg velger å legge misunnelsen til side, og heller glede meg over alt det vakre :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Martin
   Det forstår jeg godt, vi har forskellige vilkår, tænk hvis du havde boet her, det ville have været nogle helt andre vækster, du kunne have :)

   Slet
 7. Jamen hvor blev sommeren dog af? Det har været en god sommer (bortset fra for lidt vand), men tiden flyver som bekendt også i godt selskab - det er nok derfor tiden går så hurtigt altid 😀

  SvarSlet
 8. HejEllen
  Ja pludselig er den gået ligesom så mange andre somre uden regn. Ja tiden flyver af sted, må vi erkende.

  SvarSlet