søndag den 28. august 2022

Hvem var det, der fik regn fredag og lørdag?

 Ja det var desværre ikke os

men golfbanen fik da lidt fra reserverne. 

Vi var lovet en mængde regn, men lige så stille forsvandt det fra kortet på DMI, fredag gik det forbi os  vestpå, og lørdag regnede det mod øst, ja sådan kan det gå, når man bor tæt på havet. Hvor meget regn fik I?

Det var nu ikke bedre på Fyn, vi var på besøg hos Per, de blev så vidt vides også snydt for regn på Fyn, vi må konstatere, at mange både øst for os og vest for os fik mængder af vand, men jeg er ret sikker på, at vi ikke var de eneste, som blev snydt. Men vi er ved at vænne os til det, surt er det nu at høre om skybrud og store vandmængder, når man ville glad for bare 10-20 mm. 

Vi var dog lige en tur forbi Jas, jeg skulle hilse og sige, 
at han har mængder af roser endnu
det er altid spændende at komme ud og se, hvad han har, men jeg holdt mig i skindet og købte kun en enkelt rose. Vi var der kun ½ time, da vi var kørt hjemover mod færgen, var Per med Jas ude og se hans rosenmarker. Hvis du ikke ved, hvem Jas er, kan jeg fortælle, at han er min foretrukne rosenpusher, han har fine planter og er hyggelig og billig 😍 Jasroser han har en hjemmeside, men man skal ringe til ham for at aftale et besøg, man kan ikke bestille på mail eller på hjemmesiden. Du kan ringe på hans mobilnummer efter kl. 16 eller i weekenden. Jas bor i Brenderup og taler fynsk. 
hos Jas så jeg i øvrigt denne fine georgine - ja det ligner det, men det er en Heliopsis Heleantoides, udover roserne er der altid gang i noget spændende hos ham, han forstår at finde nogle spændende planter - dog mest til sig selv. 
jeg behøver ikke at købe flere roser, for trods den manglende regn har jeg stadig mange roser i blomst, men der er nu også nogle, som ikke kommer i gang igen i år, selvom de er remonterende. 

Boscobel
Rose de Tolbiac 
Falstaff
Giscard d´staing
Penny Lane
Sally Kane
Sourire d´ orchidee
Uetersen Klosterrose
Ja det var dem, jeg havde valgt at vise jer i dag. Hvis det ikke var for roserne, var der ikke meget at vise på bloggen. 
jo jo det ser da frodigt ud, men jeg ønsker nu alligevel regn
enkelte hostaer står stadig friske og grønne, imponerende
ja de har også blomster
indument på en rhododendron, så smukt synes jeg.
jeg har stadig en enkelt lilje i blomst
og så er der disse, som Per havde hentet for mig hos Lene, Lene bor i Ringe på Fyn. Så nu kan jeg vise liljer lidt tid igen, der er tre potter med liljer. 
selvom vi ingen regn fik, var dette det eneste, vi så til solen lørdag, det var halvmørkt det meste af dagen. 
Nå ja vi så da også lidt til solen, da den gik ned. Vi havde hyggeligt besøg af Agnete og manden, det blev til en god lang snak. Det var 2. gang, de var på besøg. 
Jeg slutter af med et billede fra forleden morgen. 
 Rigtig god søndag til jer, jeg håber som sagt, at I der plejer at kommentere vil fortælle om, hvor meget regn I har fået. 26 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Jeg fikk kun 3 mm med regn på fredag, så her hjalp det ikke mye på tørken. Det er heller ikke meldt om regn de neste ti dagene så det er håpløst.
  Du har likevel mye fint som blomstrer hos deg nå. Rosene dine ser så friske ut til tross for tørken.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var ikke meget, vi har lige fået ½ mm nu, hvis det blev til så meget, men de lover mere og jeg håber stadig.
   Ja det er helt utroligt med de roser.
   Klem

   Slet
 2. Ja, det kan jeg sige ganske nøje: 18 mm fredag nat og lørdag morgen. Det var heller ikke hvad jeg havde sat næsen op efter, men alt tæller jo... I går flyttede jeg et par sankthansurt og fandt ud af regnen var trængt 3-4 cm ned i jorden, og det er vel bare nok til at få græsset i gang igen:) Ellers er den væsentligste ændring at fordampningen nedsættes...
  Man skal lede længe efter retfærdighed hos vejrguderne!
  Men sikken en flot serie roser du viser - trods alt:) Det må jo være en fornøjelse at være omgivet af sådan fin blomstring midt i en tørke, og besøget på Fyn hos både familien og rosen-pusheren har vel også virket oplivende. Hosta kan tåle megen tørke hvis den står i skyggen, har jeg læst, og her er der stadig flot blomstring på nogle af mine stor lyse Hosta, selvom de ikke er blevet vandet.
  Lyset er smukt gennem skyerne på dine billeder, og golfbanen skal jo ha' hvad den skal ha' - ikke sandt?:)

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jeg tænkte nok, at I havde fået i Præstø, det var da en pæn sjat i forhold til vi andre, men ja der skal meget mere til.
   Der findes ikke retfærdighed hos vejrguderne, eller hvem det nu er.
   Ja roserne glæder jeg mig over dagligt, og selvfølgelig var det også dejligt at se Per og familien. Der var for lidt tid til at nyde det hos Jas, det er ikke nemt at nå det hele, når man også skal nå en færge. Ja hostaerne klarer sig som regel udmærket..
   Jojo golfbanen skal have, det var den vel undt, det var kun for at vise, at det er meget tørt herovre, ikke kun i min have.
   Knus

   Slet
  2. Efter at have været i kolonien (3-4 km væk) kan jeg konstatere at der var kommet 12 mm der. Altså 6 mm forskel på den ringe afstand.
   Det var lidt ironisk ment med golfbanen... Selv nede sydpå i Europa hvor det hele brænder i sommervarmen ser man som regel grønne golfbaner. Alt for turisterne!

   Slet
  3. Ja det er utroligt, at der kan være sådan en forskel på så ringe afstand. Ja men sådan er det, alt for turisterne :)

   Slet
 3. Vi fik 0,0 mm regn, selvom jeg er bekendt med, at det styrtregnede 10 km uden for bygrænsen :-(
  Der er meget forskel på, hvor godt de forskellige hostaer klarer tørken. Det er så ærgerligt, når hostaerne får svedne blade nu, for de bliver jo ikke pæne igen før til næste år.
  Det er svært at forestille sig, at du tog hjem fra Jas med kun en enkelt rose. Hvad mon det er for en rose, du ikke kunne undvære?

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Nå I blev også snydt, det er så bittert, når andre får - især når det kun er 10 km væk. Nej hostaerne bliver ikke pæne igen i år, jeg må stadig glæde mig og roserne, som blomstrer en gang mere, hvis jeg er heldig.
   Der var ikke meget tid hos Jas, og jeg skulle slet ikke have noget, så det var flot med bare en rose :) jeg har to af den i forvejen, men jeg tror ikke de kan mere i år, det er for tørt. Princess Alexandra af Kent kommer i en krukke, så den kan nå og blomstre.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Vi fik 15 mm, så det var fint. Der skulle komme lidt mere senere i dag, men jeg ved ikke helt, om jeg tror på det ... men de 15 mm var bestemt bedre end ingenting.

  SvarSlet
 5. Hej Ellen
  Ja det må man sige, Ulla i Præstø havde fået 18 mm, men bestemt bedre end ingenting. Det var det vi fik, de lover godt nok her til aften, men jeg kan se, at det bare går uden om os som sædvanlig. Så jeg må igen ud og vande :(

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth,
  Vi fik 7mm regn i fredags, det er ikke meget men bedre end ingenting. Dine roser ser stadig godt ud, men det er hårdt arbejde, hvis du skal vande. Et par af mine rhodoer hængte virkelig med bladene inden regnen kom, men de har rettet sig noget, vi har jo haft 27-28 graders varme så selv om jeg vander i skoven kan jeg ikke følge med den fordampning der sker.
  Der kom 4 dråber i eftermiddag. Ellers er jeg færdig med at lave den nye sti i skoven, så nu kan vi komme i gang med at plante, det bliver vildt spændende. Nu holder jeg ferie i 14 dage, og skal lidt forskelligt så jeg får nok ikke sendt kommentarer. jeg skal på nogle ture rundt i landet.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Ja det var ikke meget, jeg troede, du var blandt dem, der fik meget. Anne Marie fik 85 mm i Lønbæk. Ja det har været meget varmt hos jer, det er ikke godt for rhodoerne.
   Ja det bliver spændende at få plantet, en skam jeg ikke kan se det. Dejligt med ferie og at komme rundt i landet, det er ikke noget, du plejer så vidt jeg ved, men du får lov at slippe for kommentarer en tid ;) God ferie/tur
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Vi fik 17mm lørdag tidlig morgen. Det uretfærdige er at min bror 10 min. væk fik 22mm!!! Og datteren i Glumsø, 20 min. væk fik 39mm. Altså,,,,,tarveligt, men lidt er bedre end ingenting. Jeg nåede da at klapse en del snegle om morgenen inden Hans vågnede. Og idag kom der knapt en 1mm, så der fik jeg osse liige klapset en del slimbæster. Og der kom en del i vandtønderne. Luften er meget friskere, dejligt.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja så var I mere heldige end os, jeg håbede, at der var kommet hos jer, når det nu regnede på Sjælland, men det er underligt fordelt, vi kan se på DMI, at bygerne går på hver side af os. Godt I fik noget i vandtønderne. Sneglene vågner straks op, når de får regn.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Her fik vi en tordenbyge fredag aften, ja min regnmåler er jo ikke rigtig til at regne med så jeg troede at vi fik omkring 10mm, men min nabo sagde at vi fik 16 så det ganske udemærket. Hele lørdagen holdt tørt og idag fik vi en lille smule i eftermiddags. Nu kan vi da så klare os nogle dage.
  Hold da op, kunne du virkelig besøge jas og så kun gave en rose med hjem. Gætter på at Per købte nogle stykker :-)
  Dejligt at få liljer med hjem som kun så småt er begyndt blomstring (mon ikke de har været kølet ned) så blive lilje sæsonen lige pludselig lidt længere og nu hvor det ikke er så hedt mere så kan du sikkert nyde dem et godt stykke tid.
  Fint med endnu et havebesøg, har stort set alle dine besøgende være heldig med vejret i år?
  Fortsat god aften
  Krydser fingre for at en af de mange tordenbyger der er på programmet går din vej.
  Knus Anne

  SvarSlet
 9. Hej Anne
  Ja men så var I jo også heldige, det er bedre end ingenting, men forslår ikke ret længe.
  Ja jeg har ikke plads til så meget mere, denne blev plantet i en krukke. Per købte 3, så vi var ikke de store kunder.
  Ja jeg bestilte de liljer, Lene reklamerede med, som var på køl, så det er fint med liljeduft igen. Da det næsten aldrig regner, er det nemt at besøge haven uden regn. Jeg havde et enkelt sæt, der måtte gå hjem i regnvejr, heldigvis havde de nået at se det meste af haven. De var indlogeret oppe i byen, derfor var de gående.
  Tak det hjælper vist desværre ikke at krydse fingre, skyerne går lige uden om os.
  Også god aften til dig.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 10. De dyrebare dråber er godt nok utroligt ulige fordelt. Din Penny Lane ser godt ud. Jeg er på nummer to plante og meget lidt imponeret. A propos Jases staude så er der jo et kæmpeudvalg af smukke og sunde stauder, men udvalget her i landet synes jeg desværre er utroligt stereotypt og begrænset.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja regnen er meget ulige fordelt, Dorte i Haderup havde kun fået 7 mm, mens Anne Marie fik 85 mm, gad vide hvor meget I fik. Ærgerligt at der ikke er større udvalg af stauder her hos os. Jeg fik ikke at vide, hvor han har købt den. Sjovt med Penny Lane, jeg har mindst 4 stk., alle opfører sig pænt. Jeg har 4, fordi jeg nogle gange har fået en anden rose end bestilt, det sker normalt ikke hos Jas, men de to ud af de fire er fra ham.

   Slet
 11. Beautiful roses, and the clouds - excellent photos.

  SvarSlet
 12. Vi måtte nøjes med 15 mm, men jeg synes alligevel, at planterne ser bedre ud. De er måske bare vasket rent!! Flotte roser - godt de kan lidt endnu. Det sidste billede du viser er meget smuk. Sikke et lys!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Der var mange, der måtte nøjes, og mange der fik rigtig meget, nogle fik slet ingenting. Jeg er glad for mine roser, ellers var der ikke meget at se på.
   Tak for det, ja det er vigtigt at tage billedet på det helt rigtige sted og tidspunkt.

   Slet
 13. Det er godt nok mærkeligt som regnen fordeler sig i år. Nogle steder får de en masse og andre får næsten ingen ting. Denne weekend fik vi 9 mm og det er sådan set ok, jeg hørte fra en i Thy, de fik 19 mm på 14 minutter, det er måske lidt i overkanten og vi har jo også set billeder forskellige steder fra, hvor alt står under vand. Vi har været heldige, vi har fået lidt vand hen over sommeren, slet ikke nok, men både have og træer har klaret sig ok. Jeg kunne virkelig godt fristes til et besøg hos JAS, jeg har kun været der en enkelt gang, sikke en oplevelse, men jeg må vist hellere lade være, jeg har vist nok til at stå der skal plantes. Dejlige rosenbilleder, det er fantastisk, at mange af dem klarer en anden blomstring, når I har fået så lidt vand.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Jeg har ellers været misundelig på jer i Nordjylland, men I har så heller ikke fået voldsomt meget. Sjællænderne var nok dem, der vandt i denne omgang. Nej det er heller ikke sjovt, når det står under vand, men vi vil meget gerne have mere. Ja det er en oplevelse at besøge Jas, men der er mange fristelser, og der er jo også langt fra dig, men det regner du jo ikke. Ja mine roser er hærdede ;) men jeg er glad for, at de vil, ellers er der ikke så meget at vise på bloggen nu.
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet