søndag den 31. oktober 2021

Stadig smukke farver - og roser

 Ja så fik vi sat havemøblerne væk og uret tilbage. Det betyder, at det er lidt lysere på min tidlige morgentur, så længe det varer.

det nød jeg godt af i morges.
Det betyder også, at jeg har travlt i haven for nu er dagene blevet kortere, så det er med at udnytte de lyse timer. 
bladene falder af, der er dog stadig mange på tulipantræet, det er flotte blade at rive ud i rosenbedene. Der er stadig nok at se til derude, vejret er jo mildt, og i formiddag var det stille vejr.
I går var Gitte og jeg på tur til Jas roser, desværre havde han ikke så meget at sælge, for rådyrene havde ødelagt de fleste af han roser, han havde forsøgt at sprøjte roserne mod rådyrene, det kunne roserne ikke tåle, så der var ikke meget at få der. Heldigvis har han mulighed for at skaffe en del roser gennem Grønløkke, så ring endelig til ham, hvis du vil købe roser.  
Jeg var også så heldig, at jeg kunne mødes med Per og børnene, det var hyggeligt. Per var ved at google nogle af navnene, vi måtte jo se, om der var noget, vi kunne bruge.


her er det Gitte i dybsindig samtale med Arthur. Vi fandt for øvrigt en rose med navnet Arthur, den må vi have fat i næste år, vi kunne ikke få den i år, men der kommer flere næste år. Du kan se den her, den er godt nok fin.

De løvfældende rhododendron har det smukkeste løv nu:
R. Daurilut  er nu ikke løvfældende, men den har flotte farver nu
sådan ser den ud i marts/april
R. Irene Koster 31.10.
18.6.

R. Jack A. Sand 31.10.
3.6.
R. luteum 31.10.
25.5.
R. My Mary 31.10.
4.6. den dufter fantastisk
R. Summerduft
6.7. det gør denne selvfølgelig også
rhododendron uden navn 
8.6.

Roserne:
Der er stadig nogle i blomst:
Tea Clipper
Hot Chocolate
James Galway
Marie Curie i går
og i dag
Wild Eve  uden sol
og med sol
Jeg når først at lave indlæg her om aftenen, der er andet at lave, mens det er lyst. 
I må have en god aften.18 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Ja, det ble plutselig lyst om morgenen så lenge det varer ja. Det er flott bladverk på de rhodoer du viser. De med mørk løv er så fine.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja nu blev det lidt lyst, men det var nu ikke meget i morges. Ja det mørke bladværk er så fint nu.
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  En søndags time mere, og jeg har ikke engang nydt den :-) jeg har knækket en tand og har tandpine, nu håber jeg bare at tandlægen kan finde en tid til mig imorgen.
  Ærgerligt at dyrene har fundet frem til Antons roser, han må vidst have hegnet planteskolen ind, for de kommer vel bare igen når han igen har friske planter. Heldigvis var turen ikke helt forgæves, noget familie tid er jo altid skønt. Den ser da super ud Arthur rosen, og ja selvfølgelig må farmor da have sådan en i samlingen.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja en time mere, men også en time mere til tandsmerter, det er ikke sjovt, god bedring.
   Ja det er ærgerligt med dyrene, der æder Antons roser. Det har vist været galt siden foråret. Jeg ved ikke lige, hvad han vil gøre ved det, det dur jo ikke, hvis roserne dør af det, han sprøjter med. Jeg var glad for at møde familien og glad for jeg ikke havde fået lokket dig derhen, for der var ikke meget at komme efter. Men næste år lander Arthur rosen hos mig :) Jeg har jo også Martha rosen.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Hvad er det i grunden, du har så travlt med ude i haven? Jeg må nemlig tilstå, at mine aktiviteter er gået mere eller mindre i stå. Du har ikke problemer med at finde smukke roser til bloggen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Godt spørgsmål. Jeg river guldet ud i bedene, der er rigtig mange blade nu. Planen er også, at kigge lidt på roserne, nogle er ikke så kønne i løvet, de bliver klippet ned nu, så jeg får flere smukke roser næste år :) så må vi se, om det hjælper.

   Slet
 4. Det er godt, jeg bare har en lille have, for jeg sidder mest inde og putter mig - afbrudt af en haverunde i ny og næ. Dine haverunder må tage en hel del af din tid, for du har stadig meget flot, især det mørke løv på rhododendronerne, wow.
  Her er vejret mest noget småsnask, men der kommer heldigvis også solstrejf hist og her. I går var vi såmænd på en dejlig skovtur med eftermiddagskaffen.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja i går var jeg ude i over 4 timer, det er hyggeligt at rive blade sammen. Jeg tager først en fotorunde, men glansen er trods alt ved at gå af, heldigvis har jeg mange billeder af træerne, som skal vises, når der ikke er meget andet at vise.
   Ja i går formiddags var det fint, men så blev det blæsende, i dag er det gråt og trist. Hyggeligt med skovtur og eftermiddagskaffe.
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Arthur er alt for smuk af en mand at være ;-) - men selvfølgelig skal farmor have en Arthur. Den dufter oven i købet kraftigt, står der, så det kunne nok ikke være meget bedre. Roser skal helst dufte stærkt og godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja det har du egentlig ret i, heldigvis dufter han godt, så det går nok, for du har ret, roser skal dufte.

   Slet
 6. Hei Lisbeth.
  Det må være deilig å kunne ta morgenturer til havet:-)
  Du er iherdig som holder på ute så lenge det er lyst, her blir det bare litt rydding og pusling et par timer om det er opphold.
  Går det greit å klippe ned roser nå?
  Takk for en fin billed-runde.
  Ha det godt/Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Ja det er dejligt med en morgentur til haven, men snart er det mørkt, så må jeg vente til om formiddagen, forhåbentlig er jeg snart færdig med at rive blade sammen, så kan der blive tid til ture i stedet.
   Jeg klipper ikke alle roser ned nu, men dem der ser ud til at have stængelsyge eller meget bare stammer, klipper jeg. Jeg har gjort det tidligere år uden problemer. Men her er jo også mildt klima.
   Selv tak og i lige måde.
   Lisbeth

   Slet
 7. Stadig mange flotte efterårsfarver i din have, og det rene guld når de falder og kan samles op. Det må også være lækkert at gå rundt i haven og få øje på de sidste roser, som giver flotte pletter af sommerfarver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Ja men det varer ikke, for det blæser en hel del her i eftermiddag. Jeg venter lige med at samle op, det er spild af tid, når det blæser så meget.
   Det er bestemt skønt at gå rundt og se de sidste roser, der er nogle pænt flotte nu.

   Slet
 8. De er nogle bæster de 4 benede ædedolke. Det er kun en god indhegning der er effektiv.
  Ja, dagende bliver hurtigt korte. Der kun tid til en haverunde om eftermiddagen. Hvis jeg er heldig, osse lidt hurtigt pilleri. Ellers må det større arbejde vente til weekenderne. Dem der er ledige, hmm.
  Selvfølgelig skal du ha Arthur rosen. Du har jo osse en Martha rose? Det er altså sjovt med de navne. Og du har stadig fine roser at fange med linsen. Her er det faktisk kun Lady of Sharlot der har lidt stads. Nårh, jo, Westerland har osse et par fine knopper.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 9. Hej Gunvor
  Ja det er skidt med de rådyr, Jas var træt af det, det forstår man jo godt. De tidligere år har han ikke haft problemet.
  Ja det er svært for det arbejdende folk at nå i haven på denne årstid, ikke godt hvis weekenderne er optaget, heldigvis sker der ikke så meget nu, men du har sikkert altid noget, du gerne vil have lavet derude.
  Ja Arthur rosen må jeg have, for ja jeg har Martha rosen.
  Min Lady of Shalott står/stod også flot i går, senere skete der noget andet, det må du læse om i næste indlæg. Westerland er færdig her, den plejer ellers at holde længe.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 10. Skønt med de fine farver på løvfældende rhodondendron. Der er jo mange højdepunkter gennem året.
  Måske var det meget godt der ikke var så mange roser til salg, for det kniber vel med pladsen, til gengæld fint du fandt familien blandt de afbidte roser!
  Her er vi ved at takle af for dette år, og har ikke så mange større opgaver tilbage. Jeg nyder bare forfaldet fra mit vindue...

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja de løvfældende er rigtig fine nu, vi nyder stadig det hele, dog udefra, det er jo fint stille vejr i dag, så ud må vi, der er også nok at se til endnu.
   Ja det var trist med roserne men opmuntrende at møde familien.
   Kh Lisbeth

   Slet