mandag den 18. oktober 2021

Mere efterårsstemning og stadig roser

 Egentlig er jeg jo gået over til kun at lave indlæg hver 3. dag, men da der tilsyneladende er mange, der kigger med, får I endnu en stak billeder. Det er jo dejligt at se alle efterårsfarverne, og som I ved stornyder jeg det og bruger kameraet flittigt. De lover dårligt vejr fra onsdag, så det er bare med at nyde det, så længe det varer. Søndagen var dejlig stille, så jeg fik lavet lidt af hvert i haven, det var en fornøjelse at gå rundt og klippe og tage billeder.

Dette syn gør mig rigtig glad
Sikken en forskel når solen ikke skinner
Regnvandsbedet er helt specielt med alle de grønne farver
sammen med høstfarverne
de store blade gør en forskel, Parasolblad/Astilboides har bredt  sig pænt i bedet
her står Cornus florida Daybreak og stråler
sammen med et par benved
i ørkenbedet er det en løvfældende rhododendron, der sætter farver på
Fasanbuskene er stadig flotte
her er det den mørke, som du faldt for Lisbeth
Nogle af hortensiaerne har sat nye blomster
Hydrangea Ayeshia
her er det den egebladede/Quercifolia Snowfleak - sikken et farvespil
en fin lille japansk ahorn
kobberbirk
Kornus Cousa

Nu er det snart slut med Stewartiaen
ja og hosta er ved at takke af

Roser er der også lidt af endnu:
Anne Boleyn
Fighting Temeraire
Händel står så tæt på hegnet, den er kommet ind i en vase
Penny Lane
i to forskellige udgaver
Poustinia er klar igen - en dejlig rose købt i Polen her kan du læse om den.
Jeg vil slutte med Wollerton old hall sammen med den blå himmel og rønnebærrene
I dag er det gråt og trist, det fugter, så det er svært at tage sig sammen til at gå ud. Derfor bliver der heller ikke taget billeder, godt jeg har mange fra de to foregående dage.
God uge/efterårsferie til jer. 


22 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Deilige bilder av din hage med høstfarger. De er så fine, men varer så kort tid, i allefall her nå som vi har hatt frost flere netter på rad. Jeg antar at bladene vil falle av ganske snart. Penny Lane overlevde dessverre ikke her, men jeg får nyte dine. De er veldig fine!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak skal du have, ja de varer kort tid, men hos os nyder vi dem længe, for de bliver dybere og dybere i farven. Jeg husker fra den gang, vi havde frost på denne årstid, at farverne blev endnu flottere efter frost, men sådan er det nok ikke hos jer. Penny Lane er en skøn velduftende rose og ret hårdfør. Måske skulle du prøve igen ind mod en mur f.eks.
   Klem

   Slet
 2. SKØNNE efterårsbilleder og jeg føler mig SÅ hjemme 💖💞 Vores have må h’erne få lidt vand, men på søndag må det GERNE holde tørt 🙏🌞

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Tak skal du have, godt du føler dig hjemme <3 Ikke fordi her er tørt, men jeg er sikker på, at have vil have godt af mere regn, jeg skal gøre, hvad jeg kan for tørvejr på søndag :)

   Slet
 3. Det ser skønt ud med solen på alle farverne - det er nok slut nu. Og hvor er det imponerende, at fasanbusken blomstrer endnu. Hvor længe har det varet? (Den grønne er stadig den flotteste ;-) )
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er helt fantastisk, jeg så minder på fb fra sidste år, da var det ikke nær så flot. Jeg måtte lige tilbage i arkivet. Første gang jeg har taget billeder med blomster var 18.7. Så nøjagtig 3 måneder, det er da godt gået/blomstret, man får noget for pengene.
   Jeg ved godt, hvorfor du synes den mørke er den flotteste, du er jo ikke til gult løv ;) så det er klart.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. TRE måneder! Det er fantastisk. Altså gult løv er ok nu, fordi det betyder at bladene skal til at falde af ;-))))

   Slet
  3. Ja det er fantastisk, den må du have. Godt at gult løv er ok nu, ja for falder af nu, gør det jo :)))

   Slet
 4. Skønne efterårsfarver. Fantastisk fasanbusken stadig blomstrer.. Ih hvor jeg håber jeg får en til foråret. Den er stukket i jorden, har jeg fået at vide, men om den slår rod???
  Ja idag har det været et snaskvejr, støvregn der ikke giver noget og bare er til irretation. Og jeg har "efterårsferie" mandag og tirsdag, og havde regnet med at skulle en masse i haven, akja. Havde det så bare været rigtig regnvejr, der virkelig giver nogle mm.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gunvor
   Ja det er utroligt med fasanbusken, tænk den har blomstret i 3 måneder. Jeg håber også, at du får en. Jeg har prøvet med stiklinge, men de er ikke lykkedes.
   Ærgerligt du ikke kunne komme i haven, det har været ren spilddag, for man kunne ikke rigtig noget, så hellere rigtigt regnvejr, men vi bestemmer ikke selv. Vi håber på bedre held i morgen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Lækkert billede, det sidste. Når jeg arbejder i haven, får jeg altid møgbeskidte hænder, så fotograferingen må foregå på et andet tidspunkt.

  SvarSlet
 6. Tak Marie
  Jeg begår vist den fejl, at jeg går rundt og tager billeder først, derfor har jeg ikke beskidte fingre, og hvis jeg er meget heldig/uheldig, når jeg heller ikke at få det. Jeg er ikke flittig nok.

  SvarSlet
 7. Hej Lisbeth
  Helt i orden at der kom uorden i rytmen med indlæg :-) der er jo stadig meget at vise frem, så det må du da benytte dig af. Pludselig er det jo slut og så kan du jo altid tage lidt pause.
  Ja det er helt klar smukkest når solen skinner, der er nu noget over efterårets farver med sol på.
  Jeg syntes også fasanbusken er smuk, desværre har jeg ikke plads, tænker da at du skal prøve med frø, når stiklinger ikke virker, jeg kan da se at der er frø på den.
  Smukt med røn og rose.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja der er nok at vise nu, så må jeg slappe af til vinter. Jeg har nu planer og billeder til mange indlæg endnu, jeg har jo svært ved at lade være. I dag har jeg også taget billeder, ingen sol nej, men det kan også være smukt. Ja måske skal jeg prøve at så nogle frø af fasanbusken, jeg har haft held med en stikling, men den er foræret væk. Jeg troede, jeg kunne gøre det igen, men det er ikke lykkedes. Der er masser af frø, så jeg må prøve i morgen.
   Ja røn, rose og blå himmel ser ret godt ud.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Du har meget ret i at solen giver farverne en hel anden glød - i hvert fald på billeder. I det grå-våde vejr i dag har jeg selv nydt farverne, men det bliver ikke det samme på fotos. Man ser det jo tydeligt på dine 2 første billeder.
  Og hvor har du meget godt at dele ud af stadigvæk! Den lille japanske løn og de fine nye blomster på Hortensia, kobberbirken og så alle de skønne måder blade kan visne på. Det er faktisk bare lækkert!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det gør en stor forskel med solen. Jeg tog billeder i det grå vejr i går, jeg har ikke set dem endnu, jeg er lidt spændt på, om de er værd at vise.
   Ja der er stadig mange skønne ting derude endnu, og jeg er så glad for, at du lægger mærke til det og skriver det. Tak for det.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Det er så flot med de mange efterårsfarver samtidig med at du stadig har mange gode sommerfarver i haven. Fantastisk som de røde farver gløder i solskinnet men også lyser op når det er overskyet. Smukt billede med rønnebær og rose.

  SvarSlet
 10. Hej Sydney
  Ja jeg glædes dagligt over alle farverne, vi har i haven nu, det er helt fantastisk. Jeg har taget mange billeder uden sol, jeg er spændt på at se, om man kan se farverne, jeg har ikke nået at se billederne endnu.

  SvarSlet
 11. Vakkert med lys og farger i hagen nå. Og så roser, da!
  Min parasollblad ligger nå rett ut.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Villrose
   Ja det er skønt nu, vi mangler bare solskin :)

   Slet
 12. Hej Tim
  Ja det var fint i går, i dag får vi for en gang skyld regn.

  SvarSlet