tirsdag den 2. november 2021

Igen på krigsstien

 Mere om det længere nede i indlægget. 

Først vil jeg komme med en lille kommentar til det Marit skriver i sit indlæg, det kan du se  her

Hvorfor blogger jeg, hvorfor bruger jeg så meget tid på at tage billeder og lave blogindlæg??? Kan I gætte det, jo det er såmænd fordi, jeg kan lide det, ellers kunne jeg jo bare lade være. Jeg nyder at sidde og nørde med det en mørk aften i november eller december, det er i stedet for håndarbejde ;) Jeg har mange billeder på lager, som jeg vil vise jer, så må jeg bare håbe, at I ikke bliver trætte af alle mine billeder. Jeg har næsten altid noget på hjerte, og altid mange billeder, jeg kan som sagt lide det, først hvis jeg kan se, at ingen kigger med, stopper jeg måske. For det betyder meget, at nogle har lyst til at se det, jeg viser. Inden længe vil jeg begynde at vise de forskellige træer på forskellige tidspunkter af året. 

De første dage i november har været uden vind, solen har skinnet en gang imellem, men på de billeder jeg har taget her ovenfor har solen desværre ikke skinnet, hvilket gør billederne lidt mørke.  
Bent har igen været på krigsstien og fældet træer. Vi synes stadig, der var et træ for meget ved tulipantræet. Derfor fældede vi Gertruds birk. Hvorfor hedder den nu det. Jo for der boede en dame i Tranebjerg, som havde den smukkeste himalaya birk. Hun mente, at den havde lavet en frøplante, denne plante fik jeg. Desværre fik vi plantet den et forkert sted, den passer ikke rigtigt der. Det var fint, da den var lille, men det bliver de som bekendt ikke ved med at være.
Så væk med den:
Bent havde klogt nok sørget for, at den kom over og støttede sig til fyrretræet
desværre går det ikke altid som tænkt, han havde sat reb på for at lade det glide lige så stille ned, det var strammet for meget, 
derfor faldt det igen i roserne, det var ikke planen, det kan nok være, han fik travlt med at rydde op, heldigvis klarede de fleste af roserne det, de skulle alligevel beskæres om ikke nu så til foråret, denne gang gik det ud over roserne i yang bedet. 
vi var noget i tvivl om, om det var en himalayabirk, men den er ret hvid, så mon ikke det var det?
Nå men det kunne han jo ikke nøjes med, så her over middag røg et træ mere
der stod en stor ask lige ved pergolaen, hvis den var væltet den forkerte vej, var pergolaen blevet ødelagt, det var ikke sagen, så væk med endnu et træ.
også denne gang havde han reb på, det gik fint, træet væltede ind på naboens naturgrund. Nu tror jeg ikke, der er flere træer, der skal væltes i år, men man ved aldrig. Han har i hvert fald nok at se til med oprydningen, og brænde får han nok af. 
Chrysanthemum
Nordbedet med parykbusken og spidslønnen, som nu er ved at få fine farver.
Roserne der blomstrer nu:
Alnwick Rose
Aprikola
Elaine Paige
Händel er noget bleg på denne årstid
Lady Emma Hamilton
Mia
Penny Lane
Tea Clipper
Wild Eve
Wollerton old hall
Fordelen ved denne årstid er, at roserne holder længere, men der er selvfølgelig ikke så mange. 

I morgen går turen til Århus og Odder, vi er et par stykker, der skal på shoppetur. Denne gang ikke noget med blomster. 
Rigtig god aften til jer. 


21 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Takk for linkingen til bloggen min. Det er sikkert en debatt som kan tas i Danmark også, for jeg tror at vi som liker å blogge må opplyse andre om at å blogge er veldig hyggelig :)

  Det er skummelt med trær som faller ned feil. Jeg er så heldig at jeg har en nabo som har felt trær i skogen i 50 år, og jeg spør alltid han om han kan felle trær her. Da vet jeg at ikke noe går galt ;)
  Får håpe at dine roser kommer seg igjen.
  Klem

  SvarSlet
 2. Hej Marit
  Selv tak, ja vi håber, de finder ud af, at det er hyggeligt at blogge. Mange af dem ved det godt, men de har ikke længere tid, nu går de bare på instagram og facebook.
  Heldigvis plejer Bent at være meget forsigtig og have god tjek på det, han laver, men denne gang smuttede det. Roserne tog ikke meget skade, så de skal nok komme sig igen.
  Klem

  SvarSlet
 3. Utroligt fine billeder de første i indlægget. Efterhånden er træerne i jeres have blevet så store, at I har været nødt til at begrænse dem. Det er pudsigt, hvordan man pludseligt en dag får øjnene op for, at de må væk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie
   Ja det er tid til at beskære eller fjerne nu, vi syntes lige, at de var små, det er de ikke mere.

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Vi kan da slet ikke undvære at du blogger, så du fortsætter da bare derudad :-) nej selvfølgelig må du da stoppe hvis du syntes det bliver for tungt, men det håber jeg da ikke at det sker foreløbigt.
  Han er da helt vild i varmen ham Bent :-) men det bliver helt sikker godt med en masse lys, især til roserne og det bliver jo så fint at andre planter kommer mere til sin ret.
  Det bliver lige et kort skriv fra mig idag. Jeg har været hos tandlæge de sidste par dage og har fået fjernet den ene tandrod i en af de store kindtænder. Tanden var ellers rodbehandlet men der var åbentbart en lille sidekanal på den ene rod som der var betændelse i og den kunne tandlægen ikke lokalisere så roden måtte ud. Det er s.. ikke særlig behageligt.
  I må haven rigtig god dag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak for din støtte, jeg fortsætter bare, det er blevet en vane. Jeg holder nok nogen tid endnu, bare I ikke bliver trætte af mig og mine billeder.
   Ja han er nærmest ikke til at styre, men det er nu godt nok med noget mere lys ind i haven.
   Ja du skulle jo til tandlægen, det er aldrig rart hverken for tænder eller pengepung. Det er jo godt, de findes, men en gang imellem bliver man lidt træt af dem og deres opdagelser. Men de siger jo, at vi kan dø af de betændelser, så det er nok godt nok de fandt det, selvom det er ret ubehageligt.
   God bedring
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Det første billede er så fint med alle farverne - rigtig efterårsagtigt.
  Med alle de træer, er det vist fast arbejde for Bent i nogle år, for der kommer hele tiden nye op i højden.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja jeg syntes også, det var et godt billede.
   Bent har nok at se til nu med alle træerne, men jeg tænker, han tager en pause.
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Bloggeriet havde nok sin tid. Det er nemme at instagramme, men jeg synes bare slet ikke, at de to medier kan sammenlignes. Det er nok delvist fordi jeg har alt for mange ord i mig - jeg vil hellere skrive ord end vise glansbilleder af mit perfekte liv (😉), selv om jeg synes det er vigtigt at have nogle få fotos for at fange øjet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja det tror jeg også, men heldigvis er vi nogle, der holder ved endnu. Mens de dovne :) kan klare sig med Instagram, det tåler slet ingen sammenligning, det er godt med et godt skriv, der skal være noget at tænke over. Jeg sætter mange billeder ind, men ikke på Instagram.

   Slet
 7. ..Det er nemmeRE, selvfølgelig ...

  SvarSlet
 8. Jeg blir så nervøs når I havebloggere snakker om at stoppe. Vil I ikke nok blive ved??? På nedsat tid hvis det kniber, men altså, be om.....
  I får en masse fint lys i haven med alle de træer der fældes. Engang imellem er det jo nødvendigt. Det er smuk hvid stamme, det birketræ har. Vil I bruge det til noget sjovt? Eller bare til at holde varmen.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja men du er en af grundene til jeg fortsætter, for det er altså kedeligt bare at blogge for sig selv. Du er jo en af de flittige til at kommentere, det er jeg glad for. Til gengæld bliver du inviteret til lagkage hvert år ;)
   Ja det lyser vældigt op at få fældet, vi er glade for det. Det er vist savet i mindre stykker, så det nok bare til at holde varmen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Jeg fik lige et billede på nethinden af dig med fjer i håret, Lisbeth, men så galt gik det jo ikke. Det var naturligvis Bent der var på krigsstien, og sikkert ikke uden først at have fået din godkendelse:) Og uha hvor er den lille Makita på arbejde for tiden! Jeg synes jo snart det ligner en ren massakre, men det tror da pokker når man selv går og trækker træerne i toppen for at få dem igang med væksten. Om 10 år er det måske mig der tonser rundt med saven... Jeg er sikker på I har styr på udtyndingen, og formentlig giver det meget mere lys i haven næste år. I kolonien kan vi ikke få grønsagerne til at gro p.g.a. naboens store træer, så her kunne vi godt bruge en Bent!
  Det er dejlige billeder fra haven du viser først i indlægget, og de roser Bent ikke har fået lagt ned endnu, ser også friske og fine ud:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Nej fjer i håret fik jeg ikke, heller ikke grene, men ja han savede iflg. aftale. Det så ret kaotisk ud, da stammerne lå hen over roserne, men han fik hurtigt befriet de stikkende roser. Ja om ti år kan det godt være, at du får brug for at tonse rundt med saven. Det er noget værre noget med sådan nogle træer, for de gror jo.
   Ja det er stadig helt fint derude, heldigvis blomstrede de roser, det gik ud over ikke, så det var bare at klippe.
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. Jeg kan godt se, at der er en hulens masse arbejde med at fjerne træer, men jeg tænker på alt det fantastiske lys I får ind i haven til foråret. Det område i haven bliver helt anderledes at se på næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Ja det er der, men når først det er overstået nyder vi lyset. Ja det bliver meget anderledes næste år.

   Slet
 11. Du har så stor hage at det alltid er noe som bør gjøres.
  Men størrelsen på hagen spiller jo ingen rolle.....i hagen er det noe som skal gjøres uansett størrelse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Martin
   Ja og kan man lide at arbejde i haven, finder man altid på noget næsten uanset størrelsen :)

   Slet
 12. Vi har kanske olika utgångspunkt. Jag bloggar mest för mig själv - för jag har behov av att skriva. Men är oerhört glad och tacksam för att ni andra vill läsa och kommentera.

  Trädgård tänker jag är något föränderligt. Gårdagens vackra kan vara nuets problem och så förändras det kontinuerligt. Jag stog och tittade på en bädd igår - vilka ska flyttas till nästa säsong :)

  Kram, Carina

  SvarSlet