mandag den 1. maj 2017

Så er det hverdag igen

Det er hyggeligt med alle jer, der kigger forbi her hos mig, i dag kommer der ikke meget tekst men som sædvanlig en masse billeder af haven, tulipanerne og selvfølgelig rhodoerne.

Grønt er godt for øjnene, her er meget grønt lige nu.
Til morgen tog jeg turen rundt om haven med kameraet
 Hovedsageligt fordi bærmisplerne står så flot nu, det var det første, der blev plantet for at lave læ i haven.
Jeg måtte ud i eftermiddag igen for at tage billede af dem, de er svære at tage billeder af.
 her er det et kig ind i skoven
 også her
 R. Jacksonii
og et kig ind i den gamle del af haven
 hvor nordbedet står flot nu
og R. russotinctum stråler med sit flotte indument
I den gamle del af haven er der mange lærkesporer eller skal jeg sige var, jeg har lige rykket dem op, de var ved at visne ned nu. Der var desværre små snegleunger imellem - ikke mange, men de var der.
 tulipanerne står flot i solen
 rød Appeldorn er ikke min yndling, den kommer bare igen og igen, skønt jeg prøver at flytte den til mere diskrete steder i haven
 Så er disse mere mine favoritter
 disse her er nu også smukke

 Anemonerne elsker solen
men også det kølige vejr, de har holdt længe nu.
Rhododendron - lidt de samme, men flere er på vej:
 R. Blewbury, bemærk det smukke løv, man ser tydeligt slægtskabet med R. roxieanum
 R. calostrotum Rocks Form er en af dem, jeg købte sidst, jeg var i Rhododendronhaven
 R. Cowslip tæt på udspring
 R. globigerum er nu befriet for de visne blomster, snart kommer den smukke nyvækst
 R. lanatum x R. yakushimanum
 R. metternichii Micrantum
 R. Tholasma
 er bare så smuk
R. wiltonii
og R. schlippenbachii (billede til Marie)
Det har været en kølig, solrig og blæsende dag i dag, det kniber for magnoliens blomster at springe ud. Frosten har ikke været god ved dem.
Dejlig tirsdag til jer.

32 kommentarer:

 1. Good morning dear Lisbeth,
  How great it is to see all your Rhododendron's in bloom. Never new there were so many different one's. I have a question you can maybe help me with. I have a treepeony that's 1.70. It became much higher as I thought I would grow. Do you know if I can prune it?
  Have a wonderful day Lisbeth
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Yes it is very nice with all the fine rhododendrons now. There are a lot rhodoes I have only a few of them in spite of I have over 200.
   I have asked google about your question, here is the answer translated to english:
   Triangular pruning can be done all autumn from October. It is not necessary, but wishing to do it for aesthetic reasons, it can happen now. Cut everyone completely dry or too long branches just above a side shot / eye.
   Hope this is a help to you
   Wonderful day
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
  2. Thank you so much flowerfairy (fun). Why I was asking this question is I always forget by the time I am planting new bare root roses in autumn I always forget the size of the treepeony when it's green in springtime again. So some rose are in full shade. Not an ideal place for rose to grow.
   Thank you so much again Lisbeth.
   Have a wonderful day.

   Slet
  3. You are welcome :) I can see you have a problem there, or you have to replace the rose.
   Same to you

   Slet
 2. Vilken skillnad det trots allt är. Min schlippenbachii är långt från blomning ännu. Men jag är glad! När jag hämtade några rhododendronbuskar från en medlem i rhododendronföreningen här så hade han även en Rh 'Blewbury' :)

  Härliga bilder från din trädgård :)
  Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja der er stor forskel/skilnad på vores lande, men de kommer alligevel på et tidspunkt. Dejligt at du har kunnet få flere rhodoer og endda Rh. Blewbury.
   Tak for det.
   Lisbeth

   Slet
 3. Godmorgen Lisbeth. Tak for dejlige billeder, skønt med de blomstrende rhodoer :-). Flotte tulipaner, her er der også nogle af de røde, som kommer troligt - også på uhensigtsmæssige steder :-). Rigtig god dag til dig. Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Mette
   Selv tak - tak det er en skøn tid, men lidt træls med de røde tulipaner :)
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. God morgon Lisbeth!

  R.russotinctum så vacker med sitt bruna indument. Jag är ju så svag för för dessa granna bladverk. Jag känner inte till denna sort/art så jag gissar att den inte har en härdighet som lämpar sig för vår trädgård.

  R. calostrotum Rocks form har jag haft i ett antal år men den ser inte ut som din planta nu efter vintern. Gränsfall för överlevnad.

  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Gunilla
   Egentlig tror jeg, at R. russotinctum er ret härdig, jeg kender ikke så meget til zoner, men ved at det er en 1 ér her, og det er den härdigste. Den er så smuk og er rigtig kommet til sin ret nu på det nye sted.
   Jeg har to R. calostrotum Rocks form, min den anden ser også lidt kedelig ud efter vinteren. Jeg har haft en stor flot en, men den stod for klemt, og jeg fik ikke flyttet den i tide.
   Kram

   Slet
 5. God morgen Lisbeth
  Dejligt at starte dagen med en masse skønne billeder og samtidig kigge ud og se at det er endnu en solskins dag vi er stået op til. Det blæser dog stadig lidt for meget.
  Jacksonii er jo nærmest ved at bryde ud men så fin danser ud går jeg ud fra at rådyrene ikke har Rhodoer på spisekortet :-)
  Ja tulipanerne pynter så fint lige nu og de der røde banditter har jeg også nogle stykker af hist og pist. De blev sat da haven var helt ny og udbudet af tulipanløg ikke var så stor som i dag. Sejlivet er de, den ros skal de da ha'.
  Ha en rigtig god dag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Anne
   Ja det er da hyggeligt, også for mig med kommentarer fra morgenstunden. Ja solen skinner dejligt, men det er godt nok koldt her med den østenvind.
   Nej rhodoer er ikke på rådyrenes spisekort, så Jacksonii klarer sig fint :)
   Dejligt med tulipanerne, jeg har et sted de må være omme bag ved i den gamle have, men det vil de skam ikke nøjes med. De er ikke til at grave op, for de står jo sammen med dem jeg godt kan lide.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Ja,ingen tvivl at din schlippenbachii er meget lysere end vores. De er fine begge to. Jeg kan se, at du ligesom mig selv foretrækker at lægge tulipanerne i buketter i stedet for tæpper, som mange andre gør. De holdbare Darwin tulipaner arbejder sig utroligt dybt ned i jorden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Det er sjovt, at der er sådan en forskel på schlippenbachiiern, men det er der vist i grunden på flere rhodoer. Jeg er faktisk ikke så vild med tæpper af tulipaner, jeg kan godt se, at det ser flot ud, men det er ikke lige mig. Ja Darwin tulipanerne skal nok klare sig, jeg gravede en klump op, men fik kun fat i tre løg.

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Du er da sluppet billigt med frosten - var lige inde på på Skøldbergs blog...

  Hvad er det for tulipan med den hvide stribe - nok en fosteriana type, men hvilken?

  Ha en dejlig solskinsdag:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er jeg bestemt, det er ikke gået så godt for Skjøldberg og mange andre både på Sjælland og i Nordjylland.
   Jeg må desværre blive dig svar skyldig. Den tulipan kommer trofast igen hvert år, jeg vil skyde på, at jeg har haft en i 12-15 år. Jeg mener, den er købt hos Bakker, og der har jeg ikke handlet, siden jeg blev rigtig haveinteresseret. Jeg har forsøgt at søge den, men fik ingen resultat.
   Tak i lige måde

   Slet
  2. Mon tulipaner med hvid stribe på blad kan være i familie med China Town. Den ligner.

   Slet
  3. Ja bladet ligner men ikke blomsten

   Slet
 8. dejlige stemningsbilleder :)

  SvarSlet
 9. Flotte rhodoer i blomst hos deg! Tolasma var helt i min smak. Skal si du har mange fine sorter :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak skal du have, ja jeg er vild med Tholasma lige nu og også, når den ikke blomstrer. Ja det har jer :)
   Klem

   Slet
 10. Imponert av hvor mange rododendron du har, og at du kjenner alle :-)
  Er litt svak for røde tulipaner, de lyser så flott opp i hagen. Har plantet dem under trær, slik at vi kan se dem når vi tar morgenkaffen.Vi har fortsatt nattefrost, og magnoliaene bærer preg av det.
  Ha en fin dag i hagen.
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Ja jeg har mange, men navnene på de nye, sidder ikke faste endnu :)
   Ja man må sige, at de røde tulipaner lyser op. Ærgerligt med fortsat nattefrost.
   Tak i lige måde

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Ja heller ikke så megen tekst fra mig idag, men dejligt lige at nyde dine smukke billeder, inden jeg skal ud og kigge til min egen have ;)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Men en lille hilsen fra dig kan altid glæde. Godt du kiggede forbi, nu må du nyde din have :)
   Knus

   Slet
 12. Kære Lisbeth Skønt indlæg, jeg var især glad for at se din bærmispel for jeg har set dem mange steder på min vej til arbejde gennem København, ved Grevinde Danner stiftelsen og Søpavillonen men ikke vist hvad det var for en slags. Det fik jeg opklaret i dag takket være dig.
  Det er utroligt, som der er blomst i alle dine rhodoer på trods af kulden. Mine magnolier fik desværre også brune kanter ved sidst frost nat, ærgerligt det altid når lige at komme. God aften. knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Tina
   Det var da fint, at du fandt ud af, at det var bærmispler. De er fine nu og i efteråret får de smukke farver, om sommeren er det ret kedelige.
   Rhodoerne er tidligt på den i år, det er forbavsende, men det må være den milde vinter. Inden længe eksploderer de mange knopper, det bliver fantastisk.
   Også god aften til jer
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Kære Lisbeth
  Dejligt med masse af gode billeder - de er blevet studeret en del for du tager nogle gode billeder. Herligt med de rhodoer der står i blomst. Jeg nyder mine to Jacksonii som blomstrer lige nu. Og de to Rhodo Rema og den røde Rhodo Fakta blomstrer. Det giver lidt liv i haven med alt det grønne
  Dejligt de sidste billede du viser for Magnoliaen er smuk. Min kan jeg begynde ane bladene begynder at rører på sig og den har en stor knop som jeg tror gemmer på en blomst. Den ser ikke død ud men ser frisk men hvor længe skal man vente på en viser hvad den gemmer? jeg er lidt utålmodig må jeg indrømme :-)
  Knus og god aften til dig og Bent

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten
   Tak skal du have, det glæder mig, at du har kigget med i dag. Ja det er skønt med rhodoerne nu, de er så fine.
   Jeg synes, det er nemt at på på magnolia om der er knopper. Jeg har en ny, der står med en enkelt knop, den er ved at vise farve nu, den bliver mørk, det bliver spændende at se den. Din kommer nok også snart, det tror jeg.
   Knus og også god aften til dig, Jack og Egon.

   Slet
 14. Flotte kik, du viser i dag. Bærmispler er så smukke, og blomstringen varer så kort, så det er med at nyde dem. Jeg lægger også tulipaner i buketter, jeg synes, det ser mest naturligt ud.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elna
   Ja bærmispler er meget smukke med blomster, heldigvis bliver de smukke igen om efteråret.
   Vi er helt enige om tulipanerne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet