tirsdag den 16. maj 2017

Trods regnen

har jeg alligevel været ude og tage billeder, jeg havde ellers billeder på lager fra i går, men mit nye kamera er jo vandtæt, jeg måtte ud og prøve det, ja og så blev jeg grebet af stemningen :)
men vi tager lige lidt solskinsbilleder fra i går først

det var strålende vejr i går på den gode måde


i dag var det også strålende vejr på en god måde, vi fik i hvert fald regn. Skønt det har regnet hele dagen, har vi kun fået 10 mm, men det var dejligt med regn, nu mangler vi så varmen.
 nordbedet
er også flot i regnvejr
I baggrunden blomstrer Old Port
I skoven er der snart mange blomstrende rhododendron


bl. a.
 R. concinnum
 og den løvfældende Jack A. Sand
 R. luteum er også løvfældende og dufter dejligt
 R. oreotrephes
 Peggy og Mary Lou
 R. Percy Wiseman
 og  Queen Annes med fyldte blomster
Tina Heinje er meget rød, men blegner hurtigt til næsten hvid
Trods regnen er der sprunget 15 rhodoer ud i dag, mon ikke varmen i går har gjort sit til det.
 Ivory Queen
 Camassia har jeg flere af andre steder i haven
klokkescillaen har jeg rigtig mange af, flest i blåt, men også hvide og lyserøde.
Regnen bekommer i første omgang ikke hverken rhodoer eller tulipaner særligt godt, blæsten gør det ikke bedre. Rhodoerne hænger med grenene på grund af de tunge blomsterog tulipanerne vælter rundt :(
så jeg må hellere slutte med et solskinsbillede fra i går. Weigela middendorffiana
og en fin tulipan som jeg ikke synes, jeg har sat der, der er kun den ene, måske et kryds?
God tirsdag aften med indendørs hygge.

28 kommentarer:

 1. Jeg behøver vel snart ikke at sige mere om dine skønne planter, men hvor er din have dog altid velholdt med stukne kanter osv. Fantastisk.
  Og dejligt med et vandtæt kamera. Jeg synes tit farverne bliver bedre i gråvejr - ikke så skarpe kontraster. Og 10 mm er da værd at tage med. Jeg fik sået køkkenhaven færdig i går, så jeg er tilfreds.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   De stukne kanter er Bents fortjeneste, det er han super til, jeg holder mig til at luge.
   Ja det er ikke så tosset med et vandtæt kamera. Du har ret, farverne er bedre på en regnvejrsdag, i går kom jeg ud ved 11 tiden, der var solen for skarp. Jeg er skam også glad for 10 mm, undrede mig bare over, at det ikke var mere, når det har regnet hele dagen. Det er godt, når man lige har sået, som du har.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Her har vi fået 12mm siden midnat - det er ok, og bondemanden har kørt vandingsmaskinerne hjem. Og så har vi 16 grader lige nu! Der er ret dejligt derude. Der er godt nok gang i dine rhodoer nu, den ene mere farverig end den anden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Nå så er I tilfredse med regnmængden, det er vi vist også, de lover jo desværre også mere de næste dage. Vi må nøjes med godt 11 grader og en del vind, så her er ikke så dejligt udenfor.
   Ja der er meget gang i rhodoerne nu.

   Slet
 3. Hej Lisbeth. Her har det også regnet hele dagen og det er godt, man kan godt se, at det hele er vokset siden i går! Sikke mange flotte rhodoer du har nu. Godt at du fik testet dit nye kamera i regnen:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja regnen gør godt, så gror det hele hurtigere, det gør ukrudtet desværre også. Ja der bliver meget at se på lørdag. Ja det var super at kunne tage det med ud, selvom det regnede.

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  15 Rhodoer der er sprunget ud på en nat er da noget af en slat :o)
  Jeg har været i Kbh til møde i dag, der regnede det ikke og på min tur gennem Botanisk have skal jeg da lige love for der også var masser af Rhodoer i blomst og et par stk af dem jeg gik forbi duftede helt vidunderligt. Ja og så tænkte jeg jo på Høneballehaven.
  Her kommer der gule tulipaner op steder hvor jeg slet ikke har plantet tulipaner og gule har jeg da slet ikke sat, det er jeg bombe sikker på.
  Mon ikke der er meget der springer ud her de kommende dage hvor varmen bliver skruet en del op.
  Jeg er ikke helt klar over man kunne bestille kameraet i forskellige farver, så det bliver spændende at se hvad farve jeg får :o)
  Knus herfra :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja i løbet af et døgn, det var lige før, jeg var ved at løbe sur i dem, jeg nørder jo og skriver op, hvornår de blomstrer. Det var lige en tur for mig gennem Botanisk have, og med duft, herligt.
   Appeldorn tulipanerne de gule og de røde kommer bare alle mulige steder, og de er ikke til at slippe af med igen. Løgene ligger dybt og de breder sig meget.
   Jo nu sker der snart endnu mere i vores haver.
   Så får du det nok i sort, det var det der var i linket, jeg sendte til dig. Du kunne have fået det i orange :)
   Knus :)

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Her har det også regnet det meste af dagen men jeg tror nu heller ikke at vi har fået særlig meget ud af det. Lidt vand er vel meget godt hvis varmen kommer. Her er træpæonen sprunget ud idag selv om det ikke har været vejr til det. Nordbedet står jo bare flot og er klar til at tage mod gæster på lørdag. Jeg syntes snart at jeg har klokkescilla rigtig mange steder og de hvide og rosa er ved at komme godt med men de blå er og flest her. Ja den er da fin den enlige tulipan.
  Jeg er lidt sent på den idag men jeg har været til strik selv om tiden er lidt knap i disse dage hvor der også bliver brugt en del timer hos svigermor.
  God nat og en god onsdag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja vi har som vanlig ens vejr, mon ikke I også har fået omkring 10 mm. Jeg kan godt lide, at du skriver hvis varmen kommer, for man har da sine tvivl, det skifter hele tiden.
   Ja nordbedet er klar til gæster på lørdag, håber ikke de kigger efter ukrudt, for nu er der nok meget igen. Klokkescillaeren breder sig meget, det har jeg også lært.
   Jeg havde gættet, at du var til strik, men du nåede det lige. Det er ikke nemt at nå det hele med en sløj svigermor :(
   Godnat og i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Flotte bilder, oget vanntett kamera er bra å ha. Her har det regnet i hele dag, men ikke mer enn 14 mm. Nå mangler vi sol og varme! Percy Wiseman har jeg også.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja jeg er glad for mit nye vandtætte kamera. Det er ikke hver dag, det giver lige meget regn, selvom det regner hele dagen, ja vi ønsker os sol og varme.
   Percy Wiseman er rigtig fin med de forskellige farver.
   Klem

   Slet
 7. Godmorgen Lisbeth

  Ja, det er smart med et vandtæt kamera, mit er "stænk"tæt. Men af gammel vane passer jeg vildt meget på det:)
  Også her regner det - men det er ingen kulde i den, det bliver varmt nu!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Ja det er smart med sådan et, det er lidt svært at vænne sig til, at man godt kan går i regnvejr og tage billeder.
   Dejligt hvis det bliver varmt nu - også hos dig.
   Tak i lige måde

   Slet
 8. Hej Lisbeth!

  Du har nog åstadkommit det som alla försöker uppnå - en stämningsfull trädgård vare sig det regnar eller är solsken. Så vackert Lisbeth!

  Jag vill fråga dig en sak om Rhododendron som jag antar du har erfarenhet av. Massor av rhododendronknoppar har frusit här, när man känner på dem känns de torra. Vad gör jag med dessa blomknoppar? Låter dem sitta kvar eller skall jag försöka få bort dem? Inte alldeles lätt tror jag att vrida bort dem utan att skada plantan.

  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla - tak skal du have, lige nu regner det, men det er smukt alligevel.
   Hos mig er disse knopper nemme at fjerne, så det gør jeg, så snart jeg ser dem. Du må forsøge forsigtigt for at se, om du kan fjerne dem uden at ødelægge noget, du skal jo nødigt skade nyvæksten.
   Kram

   Slet
 9. Dejlige billeder både uden og med regn.Tør næsten ikke fortælle dig at vi har fået 73 mm i den sidste uge, fordelt over 5-6 gange. Vi jubler simpelt hen , det var lige nu vi manglede det så meget. Skønt kamera du har fået, hvad hedder den store rhododendron på billed seks?. Våd hilsen fra Milbakhaven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Tak skal du have. Jeg er ikke misundelig, jeg vil hellere have det fordelt lidt, 73 mm vil være alt for meget her, så bliver det sumpet. Dejligt når det kommer, når man har behov for det :) så heldige kan vi ikke altid være. Men jeg er nu overrasket over, at I har fået så meget.
   Ja det er et godt kamera, den store rhodo på billede 6 er Bellefontaine, den er så skøn og dufter lidt.
   Her regner det nu så du får våd hilsen tilbage
   fra Høneballehaven :)

   Slet
  2. Tak for svar. Skal se om jeg kan finde et tydeligt billede af Bellefontaine på nettet, så jeg kan sammen ligne med vores.

   Slet
  3. Selv tak - du kan da sagtens finde et tydeligt billede på min blog, ellers skal jeg gerne sende et til dig, ligner jeres ikke?

   Slet
 10. Good mornig dear Lisbeth,
  Beautiful vieuws out of your garden. If it was mine I think I would not be inside the house for a minute.
  Have a wonderful day.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello dear Marijke
   Thank you, it is difficult to me to go into the house, but I have to do it, when I will blogge :)
   Same to you
   Rosehugs
   Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth. Her regnede det også det meste af dagen i går. Nu skinner solen :-). Hold op hvor har haven godt af al den vand, det er ligesom det hele er ved at eksplodere i vækst. Knopperne på pæonerne vokser med stor hast :-). Hold op hvor er der gang i blomstringen i alle rhodoerne. Det ser super godt ud :-). God dag til jer. Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Vi er ikke så heldige, her skinner solen ikke, men det er nu dejligt vejr alligevel. Ja det var godt med noget vand, selvom ukrudtet også er eksploderet. Ja der er godt gang i rhodoerne.
   Kh og god dag
   Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Her vest på er vi vist lidt bagefter, for ingen regn igår men idag regner det. Vi har dog fået omkring 40 mm den sidste uge så jeg klager ikke :)
  Du er lidt foran med Camassia, her står de stadig med store knopper, jeg har dog ikke været ude og tjekke dem idag.
  Det ser helt fantastik ud med alle de smukke rhodoer i skoven perfekt match.
  Vandtæt kamera er da helt perfekt, jeg forsøger altid at beskytte mit mest muligt, men det er jo ikke optimalt.
  Knus og god dag i haven ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Nå I slap for regn i går, ja så må I have det i dag i stedet. 40 mm ja så kan jeg ikke være med, men jeg er glad for det, vi har fået.
   Jeg har en camassia mere som er i fuld blomst.
   Tak ja det ser godt ud med alle rhodoerne nu.
   Det er et godt kamera og ikke så dyrt, men du læser nok ikke med her. Skriv hvis du vil have et link.
   Knus og tak i lige måde :)

   Slet
 13. Nu må jeg simpethen overgive mig. Rhododendron er ellers ikke lige mig, men hvor ser de flotte ud i din have sammen med alt det grønne. Vi har også fået regn over nogle dage, og alt står så friskt og grønt.
  Hav en god dag!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Det glæder mig rigtig meget, jeg har overbevist mange om, at rhododendron er noget særligt, men oftest er det, når de besøger min have. Det hele bliver skønt med noget regn.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet