fredag den 5. maj 2017

Morgentur

Trods kulden og den meget kolde vind, gik jeg en længere tur i morges.
 koldt var det
 men himlen var flot

 Vi gik helt ned så vi kunne kigge på havet

 der var bølger på og færgen vippede, har jeg hørt.
Vi mødte en flok gæs, som fløj op, da vi nærmede os.
Denne enebær blev plantet, da vi overtog den tomme grund og lavede et stenbed. I går var jeg i gang med at klippe den, den er blevet kæmpestor og skal holdes nede for ikke at dække trappen i stenbedet.
lige ved siden af blomstrer Saxifragaen
 så er der ved at komme løv på acerne. Acer shirasawanum Aureum
 Acer palmatum Bloodgood
de er smukkest nyudsprungne og om efteråret, denne har jeg desværre ikke navnet på.
 Kejsertræet Paulownia har blomsterknopper højt oppe i træet, der er en del, mon ikke vi får blomster at se i år, selvom det bliver svært, når de er så højt oppe.
Sorbus aria lutescens har for første gang blomster
Syringa pinatifolia blomstrer nu, den har en fin duft.
Kiwien er så fin nu med det nye løv
P. delavayi mener jeg, at det er, købt for et par år siden ved Staudestedet, der er knopper i.
 R. China har mange velduftende blomster
 R. Festivo har også mange blomster, men den er smukkest i knop
 R. Hydon Velvet er lige startet på sin blomstring
 R. Lily Dance
 R. orbiculare Blauköpfchen
 R. Sapporo

R. Viscy
 Tulipanerne i dag er Elegant Lady
og Ronaldo det er den købt for at være, men jeg er nu ikke sikker
I aften blev det stille vejr, det var en stor nydelse at gå rundt i haven, i morgen bliver det så godt vejr, at vi skal passe på ikke at blive solskoldet, det er lige fra den ene yderlighed til den anden. Lad os nyde dagen i vores haver, det bliver snart koldt og blæsende igen, suk :(
Der var ingen solnedgang, så jeg måtte låne et billede fra torsdag aften.
God weekend

12 kommentarer:

 1. Goodmorning dear Lisbeth,
  What a beauty your garden is bringing you. I love to see all the different flowers of the Rhododendron's. I hope the weather is bringing you a bit warmer weather. Overhere the spring is very dissapointing. 2 hot weeks in March and the last weeks grey sky's and it's very cold. Yesterday only 8C and today 18C is forcasted. I wonder what is happening with the climate. Summer in september? I wonder how the garden is going to react. Normaly when a rose bud shows color within 3 days they are opening up. But first color 2 weeks ago and still not openening. A lesson in patience (lol).
  Have a wonderful weekend ahead.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morgning dear Marijke
   Yes there are a lot of beauties now. And to day is wonderful, no wind so I will enjoy it. Garden owners have a lot of lessons in patience.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 2. Godmorgen Lisbeth

  Ja, jeg kan se knopperne, den ser ikke podet ud og skyder friskt fra jorden, kan minde om min Orange/gule delavayi, den der tidligere hed Paeonia potaninii. men nu anses for at være en variant af delavayi. Alle delavayi kan kendes på at de sjældent frøsår sig, men oftest laver rodskud og udløbere der kan komme op de mest underlige steder.

  Og idag skulle det så blive næsten sommer! Det ser vi frem til:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Karsten
   Tak for lidt mere info om delavayi, jeg ved for lidt om den, men i hvert fald at dette er en delavayi.
   Ja dagen starter med vindstille alene det er en velsignelse, solen er ikke fremme her endnu, men mon ikke den kommer.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Hej Lisbeth,
  God morgen og god lørdag. Der sker så meget skønt i din have. Sikke en fest med Rhodoerne der nu er på vej.
  Her er der 3 i blomste ud af de 5, så det er dejligt. Med varmen i dag kommer der nok mere til. Nyd havelivet for mig, der lige slider lidt eksamensopgave de næste 14 dage.Frosten har været lidt hård her kan jeg se - mine Løjtnantshjerte er blevet svedet. Måske jeg bare klipper det visne af og håber den skyder med ny blomstring. Har du frostskader hos dig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak skal du have, ja her festes i stor stil.
   Så er du også ved at være med på blomstring, ja det er en dejlig tid. Synd du slider med eksamensopgave igen, igen. Nu er du forhåbentlig snart færdig med eksaminer. Jeg har ikke haft nogen særlige frostskader her, men jeg ved, det har været slemt på Nordsjælland, mange rhodoer er blevet svedet i blomsterne, det er så ærgerligt.

   Slet
 4. Så fine bilder du har tatt av himmelen! Hydon Velvet har jeg også kjøpt, og har oppdaget at på den står det herdighetsone 2. Håper den overlever her. Den har jo så utrolig vakre blader, og så bløte som de er å ta på :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Marit. Jeg håber din Hydon Velvet klarer sig hos dig, her har aldrig været problemer, men det bliver jo heller ikke så koldt. Ja det er meget smukke og lækre blade den har :) som et katteøre.
   Klem

   Slet
 5. Foreløbig er der ikke den store fare for solskoldning her, skyerne spærrer for solen, men temperaturen fejler ikke noget, så det er store havedag i dag, så meget som jeg nu kan få vejret til. Jeg er ved at være lidt træt af hosteri og stakåndethed..... Mon ikke det gode vejr kan hjælpe? Sikke mange fine blomster du kan fremvise, der sker virkelig noget!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Det er det samme her, ingen sol. Skyerne ligger vist mange steder i landet, kun Århus og Vestsjælland har rigtigt solskin og måske lidt flere steder. Måske hjælper det på hosten at komme i haven, det er godt nok noget af en omgang, du har fået, kan jeg forstå.
   Ja nu sker der noget i vores haver.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Forhåbentlig var det sidste dag med den irriterende blæst så vi frem over kan få lidt mildere vinde. Idag er det stille men mange skyer at vågne op til. Nu er det som om at der begynder at komme sprækker i dem og vi kan skimte solen. 15 grader så det er dejligt.
  Selv om jeg ved at det var en kold gåtur så var det jo smukt alligevel men det var jo heller ikke mig der frøs :-)
  Ja Acer er rigtig smukke lige nu så de nydes nu og igen til efteråret, ja heldigvis er der noget til hver tid året igennem. Det må siges at Festiva levet op til sit navn og holder knop fest men dagen rhodo må være Viscy. Elegant Lady er da også sit navn værdigt.
  Jeg er lidt sent på den idag men jeg har været ved optiker og der må nye glad til og det et dyrt. Mine briller et 6 år gamle og lidt trætte så et nyt stel oven i ja det gir så lige 10.000kr så der må vidst spares lidt på planter denne sommer :-)
  Ha en rigtig dejlig lørdag.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja lad os håbe det, men jeg er bange for, at det går løs igen med vinden i næste uge, øv. Solen var lidt sen om at trænge gennem skyerne, men det er heldigvis lunt.
   Jeg frøs ikke på gåturen, men vinden var ikke behagelig.
   Ja Festiva holder knopfest, men det er der nu mange af de andre, der også holder, der er snart rigtig gang i den.
   Uha ja det er dyrt at komme til optiker, og det bliver dyrere og dyrere, jeg slap med 7000 for et par år siden.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet