lørdag den 20. maj 2017

Miniblogtræf med besøg i Permahaven

Bent var kamerafører hele dagen, så alle billeder er fra hans hånd.
Gæsterne ankom med færgen kl. 10.30 og tog straks til Høneballehaven.
 Vi startede rundturen med det samme, her står Mr. M og beundrer R. Bellefontaine
 her er det dråbebedet der drøftes
 skovturen. Det var temmelig køligt, og efter en kort tur kom der få dråber regn, så vi trak ind i pavillionen og spiste friskbagte boller.
Efter at vi havde spist, tog vi en tur ud til Cecil og Permahaven, som ligger i Sildeballe, ja det hedder det altså :)
 Cecil tog godt imod os og forklarede om haven
 jorden bliver dækket med plastik et års tid, derefter er den klar til at blive tilplantet.
 blomstrerne myldrer frem og kæmper om pladsen. Cecil afprøver hvilke, der kan klare sig sammen uden at kvæle hinanden. Der er mange spiselige planter og træer, vi fik smagsprøver.
 Bagefter gik vi ud i den gamle del af haven, som hører til huset. Der står mange pragtfulde gamle træer. Bl. a. denne smukke blodbøg
 og den fine japanske kirsebær
 her er det forrest en Ginkgo biloba
 og en smuk vandgran
 med flot flot bark og en vinbjergsnegl. Mr. M. fyldte lommerne, nej det er ikke helt sandt, der er mange vinbjergsnegle hos Cecil, og Mr. M. fik lov til at tage nogle med hjem.
 der er meget at se på
 og et fint vandhul

 lige et afskedsbillede af rejsekammeraterne :) vi har haft mange skønne ture sammen og får forhåbentlig mange flere.
 efter besøget tog vi en tur til Besser Rev
 og nød udsigten
 til himmel og hav
 og den fine gule raps
 som I kan se, var der flere, der tog billeder. Her er Ulla i fuld gang.
Vel hjemme igen kunne haven og lagkagen nydes, og det blev til endnu en rundtur og lidt opgravning af planter til gæsterne.
Tak for en dejlig dag, jeg var glad på, at I ville ofre en hel dag til en tur herover. Birgitte fik en lang dag, hun var oppe klokken 5 og er først hjemme ved 22 tiden, hvor var det dejligt, at I havde lyst til at se min have igen. For frk. Anemone og Mr. M. er det blevet en tradition, de er her hvert år, Birgitte har også været her en del gange efterhånden. Den 29. maj er der igen blogtræf for nogle som har været her flere gange.

20 kommentarer:

 1. TUSIND, TUSIND tak for en skøn dag i jeres selskab og smukke have, dejligt at se det hele igen og få drøftet stort og småt - det er nu en dejlig tradition vi har.
  Også fint med besøget hos Cecil, meget interessant.
  Mr. M har navngivet de nye beboere: S-A-M-S-Ø-2017
  Ha-ha... nu må vi se om vi overhovedet får Dahliaer i år...
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Selv tak - ja det var dejligt at have tid til både havebesøg og at drøfte stort og småt. Det er bestemt en af de gode traditioner. Og så lærte vi alle noget nyt hos Cecil.
   Ha ha ja men det var da gode navne de små fik, så må vi se, om de æder dahliaerne, men det tror jeg nu ikke.
   Knus

   Slet
 2. Det høres ut som en deilig dag! Jeg antar at du er meget trett :)
  Hyggelig å treffe andre hageglade mennesker!
  Vakre bilder.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var en dejlig dag. Du har ret, det er trættende ikke at lave noget :)
   Ja det er hyggeligt.
   Klem

   Slet
 3. Godmorgen Lisbeth

  Det ser rigtig hyggeligt ud og nu med indlagt kursus!
  Super spændende det Cecil eksperimenterer med.

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Det var rigtig hyggeligt, og selvom de slet ikke kendte noget til permahaver, syntes de, at det var spændende at høre om Cecils ekperimenter.
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Det hyggelig at dere fikk en fin dag. Jeg var litt spent på været hos dere. Her hadde vi nærmest en høysommerdag, og det nærmest eksploderte i hagen.
  Ha en fin dag:-)
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Ja det var det. Vejret var ikke så fint her før over middag. Ja det går hurtigt, når det er så fint vejr. Det er noget bedre vejr i dag.
   Tak i lige måde
   Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Hold da op, dine gæster fik da den helt stor pakke med indbygget udflugt og et besøg hos Cecil. Det ser da lidt spændende ud det hun har gang i. Flotte store træer hu har. Gingoen er imponerende når jeg samlinger med den lille fis jeg har :-)
  Jeg troede ikke at I fik regn, jeg havde jo krydset fingre :-) nå men heldigvis blev det ikke så slemt. Ulla lagde nogle billeder på instegram og de var med sol på.Her var det tørvejr hele dagen dog med lidt meget vind.
  Det er jo dejligt når sådanne besøg går hen og bliver en fast tradition. Sådan er vi jo flere der har det efterhånden. Jo Høneballe haven og dens beboere er et åerligt besøg værd.
  Flot arbejde af gæste fotografen.
  Jeg måtte lige vente med at skrive idag da jeg i aftes var nede hos min mor med hendes morsdags blomst. Det var der ikke lige tid til sidste søndag.
  Mon ikke solen skinner fra en næstenskyfri himmel hos jer idag som den gør her :-)
  Ha en rigtig dejlig dag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja de fik det hele med og var glade for det. Cecil har gang i mange ting ja. Ginkgoen er fanstastisk, min er heller ikke stor. Regnen var kun lige til at jage os ind, så holdt det op igen, men det var køligt, først da solen kom frem, var det godt.
   Ja der er flere, som har faste traditioner med besøg her i haven, det er hyggeligt.
   Ja det var jo ikke for tidligt, at din mor fik sin mors dags blomst, men sådan kan der jo komme noget i vejen. Jeg savnede da også din kommentar, der er ikke meget gang i dem i dag, men alle er nok i haven, forståeligt nok. Ja her er det også en skyfri himmel med lidt vind :) men dejligt alligevel.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Good afternoon dear Lisbeth,
  If I had a garden like yours I would love to have people to visit my garden. But at my place I am with 10 steps trough my little garden (lol). I enjoyed to see what your garden is bringing at the moment.
  Have a wonderful day.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good afternoon dear Marijke
   I too love to show people my garden, but on my island, there are not many interested people, luckily some gardenbloggere come and see it.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth. Dejlige billeder fra blogtræffet, det er Bent da rigtig god til. Jeg glæder mig i den grad til næste mandag :-). Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Tak på Bents vegne, ja han har fotograferet i mange år, jeg begyndte først for 6 år siden, da jeg startede bloggen. Jeg glæder mig også til at se jer på næste mandag :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Hvor har i altså bare hygget og snakket :o) jeg glæder mig meget til d 29, det er jo første gang jeg skal se haven på det tidspunkt på året.
  Stort Knus fra mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det kan du tro, at vi har. Og der bliver lige så meget snak d. 29. Ja det er første gang for dig på denne tid, du kan roligt glæde dig :)
   Stort knus tilbage

   Slet
 9. Kære Lisbeth
  Det ser rigtig hyggeligt ud, og godt vejret blev bedre, så I rigtig kunne nyde alle herlighederne i din have. Dråbebedet er blevet rigtig fint, og det er tydeligt at se, at det hele er vokset godt til. Også spændende med besøg i Cecils permahave - dejligt, at viden om spiselige planter bliver videreført. Skønne billeder fra Besser Rev, som vi altid besøger flere gange, når vi er der om sommeren - især Stavns Fjordsiden er helt fantastisk. Herligt med vinbjergsnegle - vi har også en del her :)
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det var rigtig hyggeligt, vi var glade for bedre vejr. Det gror godt nu, roserne i dråbebedet står fint. Det var et spændende besøg hos Linda, så den kan I nok tage, når I kører til Besser Rev til sommer. Ja det er hyggeligt med vinbjergsnegle, bare ikke hvis man kommer til at træde på en :(
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Som altid ser det ud til at I hygger jer, og jeg sendte bestemt tanker afsted til jer, ind imellem jeg tyggede på kagekonen! Denne gang var haveturen udvidet med endnu en havetur, rigtig spændende. Og hos Birgitte så jeg, udvidelsen med flere siddepladser i haven. Dem kan man nu heller ikke undvære, når der skal fintænkes... ;o) Tak for kigget og så håber jeg at det bliver min tur en anden gang. Haveknus fra mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja det gjorde vi bestemt, der skete lidt af hvert, og der er sket rigtig meget i haven, siden du var her sidst. Måske kan du komme, når roserne blomstrer, det må vi lige tale om Grundlovsdag.
   Haveknus tilbage.

   Slet