mandag den 15. maj 2017

Tulipanerne

er stadig et hit her i haven. Det er utroligt så længe, vi har glæde af dem. Det er med at nyde dem nu derfor flere tulipanbilleder.


 I dag har vi spist frokost og aftensmad ude, det er et lifligt syn at sidde her og nyde udsigten til tulipaner og rhododendron. Siden det gamle plankeværk er kommet væk her ved terrassen, er vi begyndt at sidde her noget mere.

 Disse her har holdt nu i 14 dage, de er stadig lige smukke.

Jeg har pralet af, at disse Elegant Lady kom igen og igen, det tror jeg også, at de gør, men jeg kan se, at jeg har købt nye i Lidl i efteråret, det er nok derfor, der er så mange :)
 Alpina alba plena blomstrer overdådigt
Det gør disse ved rosenlysthuset også
 Vue ud over haven, bemærk de mange knopper på rhodoerne, der er stadig meget i vente
 Nogle af de små iris fra Spanien
 lilje købt hos Lau i Silkeborg forrige søndag
 Magnolie Soulangeana har nu tabt de fleste af blomsterne, vi nåede ikke rigtigt at få glæde af dem, fordi de fik frost. Bent er træt af træet på grund af alle blomsterbladene i græsset, men det er jeg ikke, så det bliver stående :) Den er nu begyndt at vise sit smukke løv.
Magnoliaen Susan var knapt så udsprunget, da frosten var her, så den har klaret det lidt bedre. Til gengæld er løvet ikke nær så smukt som på den anden.
Perlebusken er så smuk nu, så jeg må lige vise den igen.
I dag har vi plantet camelliaen Brushfield Yellow i rosenbedet ved skuret, jeg håber, den har det bedre der end i en krukke.
Her er billede fra 6.4. Så må vi se, om den vil blomstre ude, det kan godt være, der går et par år. Ida havde en magen til, der var meget større end min fyldt med knopper, den var desværre ved at gå ud, den havde stået i hendes orangeri. Der var masser af knopper, som slet ikke sprang ud, og den var ved at tabe bladene.
Flere rhodoer er sprunget ud nu, her lidt blandede billeder af dem:
 R. Creamy Chiffon
 R. Diadem
 R. fictolacteum
 R. Fortunei i modlys
 R. Hansel med en smuk knop
 R. Simson med store knopper og
 R. King Lion
 R. oreotrephes
 R. pachyctrichum, bemærk de fine behårede stængler
R. Peggy
Til aften var det gråt, men jeg tog flere billeder af solnedgangen i aftes.
Billedet er taget lidt senere, end det jeg satte ind i aftes. Det er taget med mit store kamera.
I morgen lover de regnvejr, vi får se, det har i hvert fald været dejligt solskin i dag.
Fortsat god aften.

22 kommentarer:

 1. Det kolde vejr har haft sine fordele i forhold til hvor lang tid vi har kunne nyde tulipanerne. Her er de snart på retur i krukkerne. Tulipaner bliver jeg i hvert fald aldrig træt af at kigge på. Her har det også været et skønt vejr, jeg har også været i haven og fået sat georginer og bare nydt at det er en fornøjelse at være ude i haven til efter kl. 20 :-). God aften til jer. Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Ja det må man sige, så er der da noget godt ved det kolde vejr. Tulipaner er smukke i de rigtige farver og faconer :) Ja det har været en dejlig havedag.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Så lekre tulipaner du har! Det kjølige været er jo godt for noe, for da varer de veldig lenge. King Lion var flott :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er dejligt med tulipaner, og så må vi glæde os over det kølige vejr, sådan bare for en gang skyld.
   Ja King Lion er flot :)
   Klem

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Det er et rigtigt super tulipan år i år!
  Tror det er en varmfront der kommer, jeg håber meget at den når herop:)

  Ha en dejlig uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Nå har du fået internet i huset nu, det er sent, du kommenterer, det plejer du ikke, når du er i Sverige.
   Lad os håbe varmfronten når op til dig, mens du er der.
   Tak i lige måde.

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Ja tulipanerne må nydes for de lakker nok mod enden hvis vi får et par dage med 23-25 grader. Der kommer jo heldigvis nyt til at tage over. Det har været rigtig dejligt idag men desværre så har det jo været arbejdsdag men dejligt at kunne køre afsted uden en stor jakke på. Den lille Iris er rigtig sød ja så er de igang :-)
  Min Brushfield Yellow har stået ude siden sidste år. Det har den klaret fint men blomster har jeg måtte kigge langt efter. Håber at det blir næste år for den har ikke blomstret siden jeg købte den.
  Smuk solnedgang. Altid dejligt med sådan en afslutning.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja nu holder de nok ikke så længe til de fine tulipaner, men jeg synes, de har holdt længe. Til gengæld kan vi nyde varmen i stedet, fra på lørdag måske. Det er rart at slippe for vinterjakken, min blev vasket i dag :) Ja den lille iris er sød.
   Nå din har været ude siden sidste år, så klarer min det nok også, Jeg kan godt huske, at din ikke har blomstret endnu. Du købte den samtidig med at jeg købte min røde, den har kun en knop i år. Jeg satser på, at din får knopper næste år, så har den vænnet sig til at være ude.
   Ja det var en fin solnedgang, godt jeg gik ud med det andet kamera til sidst.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Her er der også stadig tulipaner - det har været en lang fornøjelse i år - det er da skønt! Jeg kigger langt efter dine clematis, men ret skal være ret - jeg tjekkede et par af mine 'udgåede' clematis efter vores 'snak' - og der var faktisk en smule liv i 2 af dem. Men de er godt nok noget svagelige at se på....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er det gode ved kulden, så holdt tulipanerne længere. Godt der er liv i dine clematis, pludselig tager de fat, så må vi se, om de også blomstrer i år, men så længe der er liv er der håb :)

   Slet
 6. Du har da mange liljeblomstrende tulipaner, måske holder de til på lørdag... men det har været et super tulipan år, og her er det slet ikke forbi endnu.
  Så skønt at kunne sidde udenfor og nyde sin mad.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jeg har vist flest liljeblomstrende tulipaner, lad os se om de holder, nu regner det jo, jeg ved ikke, om det er godt eller skidt for dem. Nej mine er da heller ikke slut endnu.
   Det var dejligt at sidde ude og nyde det hele, mens vi spiste, men den går ikke i dag :)
   Knus

   Slet
 7. Ja, tulipanerne har stået og balanceret med fuldt udsprungne blomster i lang tid i år. Perlebusk bliver som busk utroligt meget kønnere med alderen. Den unge busk er en mystisk samling lange grene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det har de, lige nu er de rigtig fine, men du er ikke så meget til tulipaner, så vidt jeg husker. Min perlebusk bliver klippet efter blomstring, ellers bliver den alt for vild. Det pynter på den.

   Slet
 8. Ljuvliga bilder...TÄNK vilken härlig tid vi har framför oss nu!
  Ha en finfin vecka.
  Kram Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Titti
   Ja det er den herlig tid nu.
   Tak i lige måde
   Kram Lisbeth

   Slet
 9. Goodmorning dear Lisbeth,
  So many wonderful things to enjoy in your garden!!
  Have a wonderful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning Marijke
   Yes there are a lot, but no roses yet.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 10. Creamy Chiffon var jättevacker och åker upp på önskelistan. Hoppas att mina buskar håller sig lite lugna så jag får se blomningen så småningom. Roligt att se blomningen hos dina och få tips på nya vackra sorter :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja den er meget lækker. Lad os håbe, at der også snart kommer blomster hos dig.
   Tak i lige måde.

   Slet
 11. Det er godt at vi kan nyte tulipanene litt lenger denne våren:-)
  Akkurat nå misunner jeg deg nesten det fine været, her øser det ned, og det har regnet i hele dag. Men.. en fin dag for gjødsling.
  Nå er det rett før vi også kan se litt rododendron blomstring:-)
  Ha en fin kveld.
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Jeg er bange for, at det snart er slut med mange af tulipanerne, i dag behøver du nemlig ikke være misundelig på vores vejr, det er lige som jeres. Ja det er en fin dag at gødsle i, men det er ikke længe siden, jeg gjorde det sidst. Dejligt at I også snart har rhodoer i blomst.
   Tak i lige måde.
   Lisbeth

   Slet