torsdag den 11. maj 2017

Efter regnen

Alting bliver ekstra grønt og frodigt efter regn, vi fik 12 mm, det regnede ind til klokke 10 i formiddags. Over middag kom solen frem, så der er både billeder af solskin og regndråber.
 det første jeg tog billeder af
 var tulipanerne
 de er så smukke
 med regndråber

 her er det tulipanen Grønland
 de spejler sig i bassinet
Queen of Night
Gudeblomsten Dodecatheon er sprunget ud
lidt træer:
 Hjertenød / Juglans ailanthifolia
 også her
 her er min nyeste kobberbirk, den har støttepind og en clematis til at gro op  stammen
her er min første, som var længe om at komme i gang. Jeg har lovet Mette fra bloggen Hver dag at vise stammen på min kobberbirk, derfor billederne. Betula albosinensis
nu vi er ved birketræerne må I hellere se min rødbirk, den står flot nu.
bronzeblad er fantastisk i skovbunden nu
 nordbedet endnu en gang
 jeg er vild med R. Bellefontaine med udsprungne og uudsprungne blomster
 R. Blanka
på R. bureavii fandt jeg knopper på i dag, jeg har haft den i 10 år, det er første gang, den blomstrer.
 R. Fortunei
 R. Goldbukett
 R. Golfer
 R. Lemon Cloud
 R. Creamy Chiffon er lige begyndt at blomstre, den står sammen med R. Lucinda
Til sidst lidt kig rundt i haven
 Jeg missede solnedgangen, fordi træerne efterhånden lukker, så jeg ikke lige kan se, hvornår det er tid.
God Bededagsferie til jer.
Over 2000 russiske og amerikanske besøg har der været i denne uge :)


22 kommentarer:

 1. Dejligt med både regn og sol! Den rødbirk er godt nok smuk - kendte jeg heller ikke! Gror den ligeså villigt som dens fætre? Russerne og amerikanerne har også været omkring min blog i denne uge, dog ikke så massivt, som hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja lige hvad jeg ønskede mig. Ja rødbirken er meget smuk, jeg kendte den heller ikke før jeg stødte på den hos Solhøj planter, den fås hos Lønbæk Planteskole. Den gror villigt nok ja, bedre en kobberbirken. Ja det er et værre rend her på bloggen af især russerne.

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Her har det ikke regnet idag men dagen startede lidt grå. Solen kom dog lige så stille frem som timerne gik.
  Gudeblomsterne er nogle små skønheder. Her er de desværre gået til. Nordbedet tager sig som vanligt godt ud og jeg kan godt forstå at du er vild med Bellefontaine. Min lille yndling er da også begyndt at vise al sin charme :-) men alt i alt så er det hele bare så fint og frisk lige nu.
  Jeg har haft fri idag men desværre har jeg ikke været i haven. Først til læge da jeg er blevet bidt af en flåt :-( og bagefter til bisættelse hos min lillebrors svigerfar så jeg var ikke hjemme før jeg normalt er efter en arbejdsdag. Der ser heldigvis ud til at vejret bliver fint imorgen.
  Rigtig god St. Bededag til jer
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Der lå en sky hen over os, derfor blev det ved at regne her, det var helt i orden, selvom jeg var ved at blive lidt utålmodig efter at komme ud.
   Jeg har også mistet flere gudeblomster, nu har jeg tre, så må vi se, om de vil blive her. Ja det er fint det nordbed og Bellefontaine med. Jeg tænkte på dig, da jeg tog billedet af Lemon Cloud :) nu var der endelig sket noget.
   Sikke noget skidt at blive bidt af en flåt, var der noget at se, siden du måtte til lægen. Ja det blev en lang dag uden at komme i haven for dig. Ja i morgen bliver det fint noget af dagen men ellers synes jeg de lover regn lige til næste lørdag.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Jeg har et meget rødt og ømt mærke på størrelse med en to-krone og hvorlænge flåten har siddet ved jeg ikke for jeg opdagede den ved at der var noget der kløede. Den sad på ryggen ved skulderbladet ikke Lie et sted hvor det er så nemt at se. Der er blevet tegnet en cirkel rundt om udslættet og så skal jeg holde øje med om det vokser ud over stregen for så skal jeg til lægen igen og have det undersøgt nærmere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det lyder ikke så godt, så må man til lægen. Jeg håber ikke, at udslettet vokser.
   Knus

   Slet
 4. God morgen Lisbeth
  Godt at det kom litt regn hos deg! Nå mangler vi bare varmen. Flotte birker du har. De vanlige vokser som ugress her, men de er jo også flotte. Trær er spennende.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Marit
   Ja det var dejligt med regn, og nu lover de mere, jeg ville ellers hellere have varme nu :) I har nok mange birketræer hos jer, men kun de almindelige, tænker jeg.
   Klem

   Slet
 5. Godmorgen Lisbeth

  Du får næsten dobbelt så mange russere som mig:)
  Det passer vel meget godt med mængden af indlæg?
  De tjekker specielt alle kommentarerne, potentielt kunne det være en smart måde at kommunikere på...

  Nå, så er din Dodecatheon der - alletiders, det ligner en meadia?

  Flot bark på kobberbirken, godt Mette spurgte!

  Ja haverne ser så friske ud efter regnen! Og de lover jo temmelig meget mere i næste uge...

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Ja der er rigeligt med besøg fra russerne, det er nok på grund af mængden af indlæg ja.
   De skulle hellere koncentrere sig om billederne :)
   Ja det er en meadia, jeg har en slags mere, mener jeg, men der kommer ikke blomst i i år.
   Jeg glæder mig til at kobberbirken får en tykkere stamme, så bliver den endnu flottere.
   I dag er det hundekoldt igen igen, det er ok med mere regn, men så vil vi godt nok også gerne have noget varme.
   Tak i lige måde

   Slet
 6. Hej Lisbeth. Regnen kom på et godt tidspunkt og her grønnes det hele også nu :-). Skønne billeder du har taget i haven. Her skinner solen nu, dagen står på konfirmation, så haven må passe sig selv i dag :-).Rigtig god weekend til jer. Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Ja det var rigtig godt med regnen - også til dit nysåede græs. Tak skal du have, det er temmelig koldt, og de lover regn senere, så du kan roligt tage til konfirmation :) God fornøjelse og god weekend.
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Din have ser superfrisk ud oven på regnvejret. Hvorfor lige den tulipan er blevet kaldt Grønland, er mig en gåde. Jeg ville have forventet, at den var snehvid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det var rigtig godt med noget regn, nu mangler vi bare noget varme, i stedet får vi mere regn, det er ikke nemt. Ja underligt navn til en tulipan, der er så broget.

   Slet
 8. 12 mm regn skulle vara fullständig lycka här också. Många vackra tulpan- och rhododendronbilder också :) Har en kärlek till björkar som flagnar och i veckan planterade jag en som har violett bark... Den ska bli spännande att följa.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Jeg håber, at I snart får noget regn, her lover de ikke andet den næste tid. Tak skal du have. Det lyder spændende med en björkar med violet bark, vi får nok mere at se til den.
   Tak i lige måde

   Slet
 9. Hej Lisbeth, hvad er det med de russere, jeg har også haft henved 2500 af dem på en uge, nogen der ved noget eller hvad. Tak så lærte jeg lige om rødbirk ! Aldrig hørt om før, nuvel smuk er den har lige googlet den, men lider sådan af birkepollen allergi. Så ønsker dem helst væk fra jordoverfladen.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik
   Jeg ved det ikke, det er vist kun gætværk, men der bliver holdt øje med os en gang i mellem, det er tydeligt. De skulle hellere tage og nyde billederne fra vores smukke haver. Ja rødbirken er rigtig fin, men det dur nok ikke, hvis man har birkepollen allergi, det har min svigerdatter også, det er ikke rart. Bent har græsallergi, det er heller ikke sjovt.
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet
 10. Tak for billede af kobberbirk Lisbeth. Jeg skal nok have fat på Lønbæk, for kobberbirks stamme er et syn, jeg MÅ have i haven.
  Det blev til regn, og det var dejligt men jeg vil med kyshånd tage mod noget mere. Det ser ud til det kommer.
  Hilsen fra Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Selv tak, ja så må du have fat i Anne Marie igen, det er et lækkert syn med kobberbirkens stamme, desværre er den længe om at vise, hvad den dur til. Måske skal du også have papirbarkløn, den har samme egenskaber med smuk stamme og langsom starter.
   Ja vi fik 12 mm, men med den blæst vi har haft i dag, må der gerne komme mere, det ser gråt ud, lad os se om det kommer.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Heldigvis har jeg allerede haft papirbarkløn i flere år nu, for den er, som du skriver, en meget langsom starter. Det er også et træ, jeg ikke kan undvære.
  Det er stadigvæk spændende, om vores kejsertræer kommer til at blomstre i år. Jeg venter også spændt på at høre, når der sker noget med dit. Jeg ved ikke, om du har et duetræ men jeg kan sige herfra, det kommer ikke til at blomstre i år. Det har ellers alderen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da godt, at du har den, ja langsom er den. Jeg forventer, at vores kejsertræ kommer i blomst, der er masser af knopper, desværre sidder de så højt, at vi ikke kan nyde dem rigtigt. Jeg skal nok holde øje og vise det, når det blomstrer. Et duetræ har jeg ikke men derimod et tulipantræ (ægte) det har heller aldrig blomstret. Det har også alderen.

   Slet