mandag den 8. maj 2017

Så kom den igen

den pokkers blæst, som slet ikke er velkommen nu, frosten er bestemt heller ikke velkommen. Lad os håbe den snart slipper sit tag helt.
Inden længe er der masser af blomstrende clematis.
 Alpina Plena
og en Alpina mere
På grund af blæsten har jeg haft travlt med at binde clematis fast til træer, og hvad de ellers gror op af.
Som I ved, var Cecil og jeg på tur i går. Plantemarkedet var godt besøg, men jeg glemte selvfølgelig at tage billeder, heldigvis kom jeg i tanke om det i sidste øjeblik, da vi var ved at køre fra Rita.
 Rita og Cecil
 og en bil fuld af planter
 Lene fra Bedstemors have og Linda Borg var der også, så vi fik lige lidt havesnak.
 salgsafdelingen
og grisene der sørger for gødningen til Ritas bede
 her er lidt af mine køb, Schippo overvåger dem nøje
 denne lilje købte jeg på plantemarkedet, er der nogle, der har et bud på navnet? Der er desværre ingen skilt ved.
her er lidt af det jeg købte hos Rita, til venstre Peltoboykinia watanabei, Rita har selv sået den, til højre er det Skønhedsøje Coreopsis
Sct. Hans urt
Jeg købte også et par clematis Jan Pawel (hos Lau) og Broughton Star til plantemarkedet.
og en Trillium Simile flot, men dyre er de. Jeg havde ellers aftalt med mig selv, at jeg ikke skulle have flere trillium.
Nå men hjemme igen gik jeg en tur med kameraet:
 og fandt både Fritillaria Elwesii
 og Geum Mai Tai
 Himalayacederen står med fine nye skud
 en iris germanica på vej
 Bispehue og Rød Kvan
knopper i Magnolia Susan, også de blomster er desværre skadet af vind og vejr.
Der kommer stadig nye tulipaner i blomst

 Paul Scherer og Spring Green
 Shirley og Black Hero
 en ældre sag der kommer trofast hvert år

 Papegøjetulipaner har jeg også en del af
Der var flere nye rhododendroner på vej til at springe ud:
 R. Blanka
 R. Blueshinegirl
 R. Double Dots
 Helen Martin med smukke knopper
 Ken Janeck
Solnedgangen var flot, men jeg fik ikke taget billeder.
Derfor slutter jeg med R. Nancy Evans
Fortsat god aften.


23 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth. Ja den blæst kunne vi godt undvære. Heldigvis har det været lunt i vejret her i dag. Det ser ud til at det var en dejlig dag med plantekøb. Jeg kan godt lide din tekst til billedet med noget af købene: lidt af det jeg købte. Hold da op så har du da fået købt en del :-). Jeg fik heller ikke taget nogle billeder i går på Sanderrumgaard, der var godt med mennesker, masser af stande med skønne ting og ikke mindst et fantastisk vejr. Jeg købte lidt, mer om det i et blogindlæg, ja det lyder som en dårlig undskyldning, men kortet i kameraet er fyldt og det skal tømmes på mandens computer og han er travlt optaget af at rette opgaver og jeg mangler lige at få taget nogle billeder i haven inden jeg kan lave indlægget. Tak for en tur rundt i haven. Også god aften til jer. Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Ja det kunne vi bestemt, her har det ikke været særligt lunt i vejret, nu er der kun knap 7 grader. Det var skam en dejlig dag, jeg køber vist altid en del :) Jeg glæder mig til at se dit blogindlæg, der skal være tid til det hele, og opgaverne kommer nok i første række :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Ja, det er nermt sådan i skyndingen at glemme et skilt eller en af medpassagererne;)
  Er du sikker på det er en lilje, får den mørkebrune blomster er det da en Fritillaria!
  Du kan se min her:
  https://g2karsten.blogspot.dk/2015/07/frodigt.html
  Flotte Huisman sager du har i blomst!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja bare det ikke er planterne vi glemmer :) Hende der solgte planten, vidste ikke en dyt om den, men kaldte den en lilje. Jeg tror, du har helt ret i, at det er en fritillaria, det gør bestemt ikke noget, inden længe blomstrer den, så får vi det at se. Jeg synes heller ikke, at det lignede en lilje.
   Ja de er godt i gang Huisman rhodoerne. De blomstrer næsten på samme tid alle dem fra ham.
   Tak i lige måde.

   Slet
 3. Så kom I lige på tur igen - hvor dejligt og dejligt at vi må komme virtuelt med.
  Fine indkøb, men efterhånden begynder jeg at tænke på hvor du da gør af alle planterne.
  Dejligt med en lang tulipansæson og det kølige vejr får dem til at holde endnu længere.
  Jeg så også lige at en af mine geum var begyndt at blomstre, dejligt.
  Himalayacederen er virkelig smuk på denne tid.
  God aften til dig - vi håber på mindre blæst i morgen, det er ret irriterende med den.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja vi snuppede lige en tur. Der bliver jo hele tiden udvidet bede, det får du at se, når du kommer herover, der er plads til en del endnu.
   Ja det er det gode ved det kølige vejr, tulipaner og rhodoer holder længere.
   Ja Himalayacederen er rigtig fin nu.
   Også god aften til jer -ja gerne mindre blæst, det er meget irriterende.
   Knus

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Nej, blæst og frost gider vi ikke have mere af! Heldigvis lover de knap så meget blæst de kommende dage og også lidt vand fra oven, og det vil jeg sætte pris på :) Skøn dag til udflugt og dejligt med et lille møde hos Rita - ærgrer mig lidt over, at jeg måtte springe over plantemarkedet, men sådan er det, når der er familiebesøg - fik nu også en del med hjem fra Rita :) Fine indkøb og altid et godt tegn, når bilen er proppet. Ikke noget at sige til at Trillium måtte med hjem! Hvor har du mange forskellige slags tulipaner. Jeg synes, jeg propper i jorden hvert år, men forsvindingshastigheden her er ret høj desværre. Fantastiske rhodoer - det går stærkt nu :)
  Også rigtig god aften til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Nej vi gider ikke mere af det vintervejr, desværre kan vi nok ikke selv bestemme det. Gerne vand fra oven ja, så må vi se, om vi får noget af det, de lover.
   Ja det var heldigvis en dejlig dag i går, og godt at vi lige mødtes. Der skal være tid til det hele.
   Du skal købe liljeblomstrende tulipaner, de kommer igen i hvert fald hos mig.
   Ja nu går det stærkt.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Tak for godt råd om de liljeblomstrende - sådan bliver det til efterår :) Det ser så træls ud med en eller to tulipaner, der står og glaner til hinanden, fordi resten af vennerne er gået til de evige tulipanmarker.
   Knus

   Slet
  3. Ja det gør det, jeg må prøve at huske at give dig besked, når jeg køber tulipaner :)
   Knus

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Ja jeg skal da lige love for at blæsten vendte tilbage og ja her stormede det nærmest i morges. Det er dog aftaget igen og rimelig stille nu i aften. Frost og blæst gider vi ikke men lidt regn kan godt bruges her. Det ser ud til at I nød det fine vejr i går og når solen skinner ja så må det jo være undskyldning nok for at købe lidt mere end planlagt. I har det jo også med at fylde bilen når I er på tur :-) Shippo ser også ud til at ha' godkendt købene. Den trillium er ret lækker så det ville jo nærmest være en forbrydelse ikke at få den med hjem :-) spændende med " liljen" de eneste liljer der har knopper her er martagon og det ligner den jo ikke så Fritillaria som Karsten foreslår er nok et godt bud. Det afslører blomstringen jo nok.
  Tulipaner og Rhodoer stråler nærmest om kap. Kan se på min beholdning af tulipaner at der nok skal lægges nye til efteråret. Syntes at der står en del enlige stilke rundt omkring.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja mon ikke den er vendt tilbage, det var så koldt i morges, så jeg ønskede, jeg havde taget handsker på. Her til aften er det stille men noget køligt, jeg håber, frosten springer over os. Ja i går blev dagen nydt med varme og indkøb. Schippo bliver 3 år i dag, han er ved at være en stor dreng :) Jeg kunne ikke stå for den trillium, der var andre, der var dyrere. Ja mon ikke det er en fritillaria, det tror jeg også.
   Jeg supplerer op hver efterår, men er heldig at mange af dem kommer igen.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Kære Lisbeth Hvor dejligt, at I havde en skøn tur, det så i hvert fald meget hyggeligt ud. Skønne planter du har fået med hjem, især Geum Maj Taj den kan man ikke være andet end glad for. Jeg blev lidt bidt af den skønne plante, da jeg købte 10 orange hos Billig Blomst fandt ud af at der fandtes dobbelte, abrikose, citrongule og røde. Har købt en del ind, de er også gode som bundække. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja det var en dejlig tur. Rita samler også på Geum, så hun har en del. Jeg har også købt flere, desværre er de forsvundet igen. Heldigvis sår Mai Tai sig livligt, så jeg har en del af dem, jeg har for resten også en rød. Ja de er også gode som bunddække.
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Tak for besøget. Ja den pokkers blæst kunne godt snart se at forsvinde. Herligt billede du har fået taget af Niels' lille Kirsebærtræ og grisene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Rita
   Ja det er meget træls. Her til morgen var det stille vejr, men nu er det begyndt at lufte lidt. Tak - ja jeg måtte jo have grisene med :)

   Slet
 8. Det var den samme iskalde vind her også i går. Den er jo bare helt fryktelig!
  Nå må vi få varmere vær fremover. Dine rhodoer er jo så flotte nå, og Double Dots var ekstra fin :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Her var det stille til morgen, men nu er det begyndt at blæse igen, heldigvis skinner solen, det hjælper meget. Lad os håbe på varmere vejr fremover. Ja Double Dots er meget fin :)
   Klem

   Slet
 9. Good morning dear Lisbeth,
  It is great to see your car full with new plantbaby's (lol). It could be my car. Only thing is when I come home I see that there is no space for them (lol). Your garden looks wonderful. Yesterday we had also a very cold and strong wind. We've had the last cold night overhere (I hope).
  Have a wonderful day dear friend.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dea Marijke
   Yes it is nice with a car full of plantbaby´s. I still have the space, because Bent makes the flowerbeds bigger :) We don´t like that cold wind, it was cold here too this night, now it must be better.
   Same to you dear Marijke
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 10. Blæsten i går var virkelig led, godt den har lagt sig. Rita har åbenbart er stort udvalg, selvom biksen ikke er stor. Du har mange fine tulipanindkøb.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tabletten rettede tulipanbuketter, hvor er den irriterende.

   Slet
  2. Hej Marie
   Ja det må man sige, i dag er det bedre, men det er begyndt at blæse igen. Ja der er meget at købe hos Rita. Jeg har mange tulipaner ja :)

   Slet