onsdag den 10. maj 2017

Endelig regn

Det har dryppet hele formiddagen, over middag da gæsterne skulle se haven, begyndte det rigtigt at regne, det gjorde ikke noget, vi var enige om, at vi trængte til vand. Vi sad i pavillionen, som i dagens anledning var varmet op af en varmeblæser. Derfra kunne vi nyde haven i regnvejr uden at blive våde. En lille tur rundt blev det også til, men den blev hurtigere overstået end normalt.
I går tog jeg dette smukke billede af nordbedet med de nyudsprungne træer i Bents "skov" som baggrund.
R. Bellefontaine
 I dag vil jeg huske at vise min smukke trillium

 som blev købt sidste år her Trillium simile
Træpæonerne er tæt på udspring
lidt nyudsprungne træer:
 Acer davidii med den smukke stamme
 Syringa Beauty of Moscow er tæt på udspring, købt for to år siden i Tante Grøns have, det er første gang, vi skal se den i blomst
 Dværgelm
 Kobberbirk
Lilium pyrenaium er godt på vej flere steder i haven.
 bedet vi lavede i efteråret hvor de løvfældende rhodoer blev flyttet til, måske husker I, at de var ved at blive kvalt af græsserne i pavillionbedet.
 her er det dråbebedet, der kan vist lige være en enkelt rose i midten
det nye bed bag pergolaen
Rhododendron:
xanthocodon var. concatenans

 R. China
 R. Cowslip
 R. Fortunei
 R. Golfer
 R. Guyens Peking
 R. Hydon Velvet
 R. Ken Janeck
 R. lanatum x R. yakushimanum
 R. Lily Dance
R. Norfolk Candy blomstrer igen, den blomstrede det meste af september.
Tulipanerne med regndråber:

 Paul Scherer
 Burgundy

 Papegøjetulipan
Queen of Night i solskin
Det regner stadig her, nu er vi nået op på 8 mm.
Dejlig regnvejrsaften til jer.


38 kommentarer:

 1. Godt I også fik noget regn! Sikke mange fine træer og buske du har - jeg kender dem ikke, men ser og lærer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det var tiltrængt, det regner endnu. Jeg har en del forskellige træer og buske, godt du ser og lærer :) du har plads til meget mere hos dig, tror jeg.

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Sikken en flot ukendt rhodo:) Måske Rhododendron xanthocodon var. concatenans?
  Din Trillium derimod... sulcatum er jo flot mørkebrun normalt... ved ikke om der findes en hvid variant - din ligner Trillium erectum var. album synes jeg umiddelbart.

  Dejligt at du endelig fik regn - så slipper du for at vande selv!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Det var da et godt bud, den ligner den ret meget. Jeg har købt den i Lille Malunds have for en del år siden, der var ingen skilt ved, mener jeg.
   Jeg kiggede på Stovby Stauders side, der står den som hvid Trillium sulcatum, måske er det en fejl?
   Ja det er rart at være fri for at vande selv.
   Tak i lige måde

   Slet
  2. Når jeg googler kan jeg godt se, at det ikke kan være sulcatum, det må være simile i stedet.

   Slet
  3. Ja, det er noget af en gætteleg med de Trillium - Farve stemmer, men synes du ikke din er for lys i frugten til at være simile?

   Slet
  4. Ja det er det, jo måske når jeg sammenligner, men Trillium erectum var. album er lidt anderledes indeni, men måske forandrer den farve med alderen? Min er jo rød indeni, mens de fleste af dem på google er sorte indeni.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Ja det var dejligt med lidt regn ca 7mm er det blevet til indtil nu, men lidt ærgerligt når du skulle ha havegæster. Godt der kunne varmes lidt op i pavillionen for noget af haven kan jo heldigvis nydes derinde fra.
  Billedet af nordbedet er bare så flot med de pink/rosa rhodo i centrum omgivet af mange forskellige grønne nuancer. Hvor er den trillium bare fin. Min pyrenæriske lilje er også godt på vej nu på 2. år. Gad vide hvor gamle de skal være inden der kommer sideløg?
  Det ukendte kryds har en rigtig fin farve. Jeg er da også lidt vild med dine Burgundy tulipaner :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja skønt endelig at få regn, vi har vist snart fået 10 mm siden i går. Ja det var dejligt, at Bent varmede pavillionen op, så vi kunne sidde der og nyde haven helt tørskoede.
   Ja det billede er godt, jeg er meget tilfreds. Ja det kunne være sjovt at vide, jeg har jo fået dem foræret af en dame, der har sommerhus herovre, hun havde mange ekstra løg.
   Ja den rhodo er flot i farven. Det samme er Burgundy tulipanerne :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Så mange vakre rhodoer du har! Golfer er da så flott :)
  Trillium er en spennende planteslekt.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg har mange, og golfer er flot :)
   Ja det er den helt bestemt, bare synd de er så dyre.
   Klem

   Slet
 5. Jeg nyder dine billeder og alle de smukke planter, selvom jeg selv nok er mere rustik i mit plantevalg. men du har vel nok mange specielle ting. Bliver helt fascineret af at se hvordan liljen anbringer sine blade i kugleform og så alle blade får glæde af lyset, alle tulipanerne er skønne og det allerførste billede af nordbedet med skoven i ryggen er lige til et maleri. Regnen har vist også frisket op på farverne og jeg synes det grønne lyser helt op.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Det glæder mig at høre, ja jeg har mange specielle ting, det går jeg meget efter. Fin beskrivelse af liljen, den har en helt speciel måde at vokse på, den er nem at genkende. Billede af nordbedet er fra i går, da havde vi ikke fået så meget regn. Jeg er selv meget glad for billedet, de grønne piletræer i baggrunden gør noget godt for billedet.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  Også her skal lyde et hurra for vand fra oven :) Det begyndte at regne allerede i går aftes og fortsatte det meste af dagen, så vi har nok fået mere end jer - har ikke kigget efter, men planterne strutter igen og ser ud til at være vokset :) Dejligt billede af Nordbedet, som jo bare altid uanset årstid tager sig flot ud. De nye bede er også rigtig fine - der kan sagtens klemmes en rose eller to mere ned ;) Kan da se, at jeg må oppe mig og vise interesse for Trillium, så dit link skal bestemt tjekkes. Skønne rhodoer og tulipaner - er sikker på, at dine gæster nød den smukke udsigt fra en opvarmet pavillion :) Burgundy er dagens hit blandt tulipanerne - den har jeg noteret mig.
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det er så dejligt med noget vand, nu kan vi rigtigt glæde os til at komme ud i morgen, det er uden tvivl flot derude efter regnen. Jeg tror bestemt også, der kan være et par roser mere i de nye bede :) Ja du må se at have nogle trillium, desværre er de dyre i anskaffelse og længe om at blive til mange.
   Ja gæsterne nød det bestemt, men godt der var varme på, ellers havde det ikke været sjovt :)
   Det er en lækker tulipan ja.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Herfra siger jeg også tak for den stille regn, der er faldet siden i går.
  Jeg kan blive helt facineret over når Karsten og dig i nørder :o))) hvor i alverden gemmer i alle de navne og informationer om planter i kan i hjernen. Jeg kan dårligt huske hvad jeg selv hedder ind i mellem.
  Som altid skønne billeder fra haven.
  Stort knus fra mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja stille regn kan vi lide, især når vi lige har plantet en masse. Trillium gemmer jeg ikke i min hjerne, men søger på google, det kender du da.
   Skidt hvis du ikke kan huske, hvad du selv hedder, det er fordi, du har for travlt :)
   Tak for det
   og knus til dig fra mig

   Slet
 8. Hej Lisbeth!
  Mycket fint som blommar hos dig, och behövligt med lite regn. Det är väldigt torrt i rabatterna här.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Ja der er en del nu, og det hele er glad for regnen.
   Tak i lige måde

   Slet
 9. Hej Lisbeth. Jeg ville godt have set mere til din kobberbirk, især vil jeg gerne se stammen. Jeg kunne ønske mig en kobberbirk men de er da helt vanvittigt dyre.
  Har du lagt mærke til at burgundy tulipan breder sig dejligt meget. Jeg ser den hele tiden nye steder, det er jeg glad for. Jeg tror dog ikke, den sådan breder sig over større afstand af sig selv., Det må være løg, jder bliver transporteret rundt i haven, når der flyttes rundt på andet. Jeg mener, de har fået mere rødligt skær med tiden, også dine, i starten er de mere i det mørk violette. Skønt med tulipaner, der ikke bare er færdige efter få år.
  Hilsen fra Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Jeg skal prøve at tage nogle billeder af kobberbirkenes stammer. Jeg har nemlig to, købt som ganske små, og det tager tid, inden de ser ud af noget. Den ene er købt for 6½ år siden, den voksede meget langsomt og var noget af en pistling, først sidste år begyndte den at tage ved. Den anden har vi plantet en clematis ved, så det er ikke nemt at se stammen, den har støtte af en anden gren. Du kan købe små eksemplarer hos Anne Marie.
   Mine burgundy tulipaner er fra efteråret, så de er ikke begyndt at brede sig endnu. Ja de ændrer sig lidt i farven, men flotte er de. Det er helt sikkert bedst med dem, der kommer igen hvert år.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Tænk at man kan være så glad for en kedelig regnvejrsdag, men det var virkelig tiltrængt og dejligt at regnen også ramte Samsø. Det er en fryd at se de smukke rhodoer lige nu og ja, du har mange specielle og flotte planter. En sand rigdom.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er næsten ikke til at forstå, vi håber varmen kommer efter regnen. Jeg er super glad for, at også vi fik regn. Jeg glæder mig til at komme ud og kigge og tage billeder :) Ja jeg er rig på planter, det er dejligt.
   Knus

   Slet
 11. Smukt regnvejrsbillede - du har en meget smuk have. Hilsen Hanne

  SvarSlet
 12. Det måske ikke fair, men jeg nyder næsten billederne af de planter, der er på vej, mere, end dem der storblomstrer. Sådan kan jeg også tit opleve min egen have. Trillium krydser sig flittigt indbyrdes, hvis de står sammen. Derfor går jeg ikke længere op i, hvad de hedder, kun hvis der absolut ingen tvivl er, og stoler kun på navneskilte fra specialister.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Sådan har jeg det også, en rhodo der er halvt udsprunget er det smukkeste. Også tulipanerne er bedst inden de lukker sig helt op.
   Denne trillium er fra sidste år og blomstrer for første gang, så den har ikke nået at krydse sig, men om man kan stole på navneskiltet er så en anden sag.

   Slet
 13. 8 mm - jag blir avundsjuk. Här kom lite regn men det försvann fort bort igen. Många vackra rhododendronbilder.

  Trillium - du kanske kan få hjälp i Facebook-gruppen 'Trillium'. Där finns flera väldigt kunniga som kan hjälpa till att nyckla ut din planta. Men du behöver bilder ur fler vinklar tror jag.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja så var vi heldige, det regner her endnu, så nu er vi på 12 mm, jeg skal sende noget videre til dig :)
   Tak for tippet om trillium gruppen på fb, jeg har straks søgt om medlemskab.
   Tak i lige måde

   Slet
 14. Good moring dear Lisbeth,
  Beautiful vieuws out of your garden. You must be very happy having rain in your garden. I hope for some rain too in my little garden. Finaly some nice springtemperatures overhere today.
  Have a wonderful day.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   I am looking foreward to come out and enjoy the garden after rain, but it is still raining. Nice to hear that you have springtemperatures to dag. I hope you will get some rain at nights.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 15. Ja, her regner det hele tiden, så det kan gerne holde en pause for min skyld :-)
  Jeg synes træpæoner er noget af det smukkeste, men har også en idé om at de er svære. Gør du noget særligt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det har også regnet her en del i formiddag, mon ikke i får tørvejr nu.
   Træpæonerne er smukke og ikke specielt svære, de skal bare plantes i dybt, ellers gør jeg ikke noget, som i overhovedet ikke noget.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Nåmen, så vil jeg da have en træpæon :-) Tak for svar, Lisbeth!

   Slet
 16. Hej Lisbeth
  Dejlige fotos,- sikke en frodighed.I mit nye og meget beskedne rhododendronbed har jeg også en R. Golfer.
  Dine Trillium er smukke,- det kunne blive et samlerobjekt her og i dine kommentarer har jeg læst om en FB- gruppe!
  Hilsen Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lise
   Ja der er frodigt nu og er blevet endnu mere efter regnen. R. Golfer er rigtig lækker, også med de nye skud.
   Det er et dyrt samlerobjekt, men de er lækre. Jeg har lige meldt mig ind i gruppen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 17. Hej Lisbeth. Jeg er imponeret over at du kan huske alle de svære navne - det kan jeg bare ikke! Det bliver nok rigtig godt det nye bed, der er plantet i efteråret. Her har det regnet hele dagen i går, det var jeg også rigtig glad for. Det må også gerne regne i morgen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Sådan har vi forskellige evner, jeg kan heller ikke ret godt så og prikle :) Jeg er også tilfreds med efterårsbedet. Vi fik først rigtig regn over middag i går, men så har det også regnet i formiddag.

   Slet