torsdag den 16. marts 2017

Forår, stære og mange link

Sponsoreret indlæg


Det blæste en ½ pelikan i går, det var nu ikke derfor, jeg blev en dag bagud med indlægget, men det skulle lige godkendes. Solen skinner og stærene fløjter, så det er en lyst at være derude.
På denne årstid holder jeg især meget af stærene.
 og solen i haven, bænken trænger til en udskiftning, jeg ønsker mig denne her, en foldbar bænk som kan komme ind om vinteren. Den gamle har været væltet mange gange, det kunne den ikke holde til.
 Dejligt med sol i haven, pavillionen er købt her, den er billig og skøn at have.
 fyrrebusken er smuk der i solen
kejserbusken /Viburnum Bodnantense er skøn nu med velduftende blomster, sådan en kan man købe her, der er meget at vælge imellem i sortimentet.
I kan ikke være i tvivl om, at jeg er glad for alle mine helleborus
 den fra Anne er i blomst nu
 H. cyclophyllos er købt her
 den dobbelte klarede blæsten i nat, så mon ikke jeg kan plante de andre ud nu, den er købt i brugsen.

 disse her har jeg købt hos Rita
og denne her er fra Spiren Jeg har fået sendt derfra flere gange, men aldrig besøgt dem, heldigvis har jeg set mange billeder derfra på andres blogge.
lærkesporen Corydalis Purple Bird fik jeg foræret fra Ninja sidste år, da jeg købte træpæoner og trillium.
R. China skal have en bedre plads i haven, derfor skal vi have fat i noget mere af Rhododendronshavens gode grove spagnum, gødning kan jeg også få der, samt flere planter :)
Hvis du har plads til rhododendron, er det en god idé at kigge ind på siden, der er rigtig meget at vælge imellem
På søndag skal vi nogle stykker på kursus i at lære at beskære roser Jas har fået ny hjemmeside, kig ind hvis du mangler roser, det er billigt, bl.a. fordi han selv laver roserne, han har mange lækre roser. Jeg glæder mig til at få de bestilte roser med hjem og til at få dem plantet i pergolaen, når den bliver færdig.
Souvenir du dr. Jamain.
Hos Engelbert-Strauss kan man få gode handsker, det er vigtigt, når man skal beskære roser, jeg tror, man kan undgå at blive stukket af roserne, hvis man får de rette handsker. Man kan også få sikkerhedshjelme, det er nødvendigt også for den, der holder stigen, se bare her, hvordan det gik Karen.
Denne fine krukke med flot patina fik jeg foræret af Tina, som nu forhandler fine krukker fra firmaet Haddonstone.
Til april ankommer der planter fra Staudestedet, det glæder jeg mig til. Også Staudefeen har lækre stauder, prøv at kigge på lækkerierne, der kan rigtigt komme gang i klikfingeren ;)


Det har været en dejlig forårsdag, jeg har arbejdet i ørkenbedet i flere timer, det var hårdt med alt det græs, der er i det. Jeg nåede halvdelen i dag.
Heldigvis er der også de skønne krokus som jeg kunne nyde, mens jeg kravlede rundt i bedet.


Det meste af dagen har denne blåmejse pikket på ruden og kigget ind til os, gad vide hvad den ville sige.
Fortsat god forårsdag, måske kan du bruge et af linkene.36 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth!

  Bilden på stararna gör mig jätteglad för det betyder att de snart borde vara här. Ända sedan jag var liten har staren betytt så mycket för mig, den kommer med våren. Våra holkar är rensade och väntar på de fina gästerna.

  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla
   Ja det er et af de rigtig gode forårstegn, når stærene kommer. Jeg holder også meget af at høre dem derude. Så er I klar til gæsterne, det er godt.

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Alletiders at slå sponseringerne sammen. Genialt! Så batter det, "alle bække små" som man siger:)
  Sikkerhedshjelmen gjorde mig nysgerrig så der var jeg lige inde:)
  Lyder spændende med dit kursus!

  Has en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg får kun sponsorering fra Engelbert-Straiss, men de ville gerne have, jeg linkede til nogle flere, så kunne jeg lige så godt tage dem alle med :)
   Det var da fint, at du var inde og kigge, de er ikke dyre, synes jeg.
   Ja det bliver spændende at lære rosenbeskæring rigtigt.
   Tak i lige måde

   Slet
  2. Det var nu Karen jeg var inde hos - sikken en historie!

   Slet
  3. Ja det var noget af en historie med Karen, godt det ikke gik værre, men det var også galt nok. Jeg tænkte, at det nok ikke var alle, der havde set det.

   Slet
 3. Tak for din fine omtale at de gode steder at handle.
  Jeg har lige fået en dobbelt prikket hvid påskeklokke krydsning ved min lokale blomsterpige i bytte med misteltenfrø. Jeg sender dig et foto.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Anne Marie.
   Tak for foto, den er godt nok fin din påskeklokke krydsning.
   Hilse Lisbeth

   Slet
 4. Måtte smile af sikkerhedshjelmen og referencen til stakkels Karen ved stigen:-) Du lod dig alligevel overtale til endnu et indlæg? Du har fået flettet mange gode links ind!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var nu ikke sjovt for Karen, så jeg ville trøste med lidt omtale. Ja jeg tænkte, at jeg kunne tjene til mine nye roser, men det er nu noget besværligt. Først måtte jeg vente i lang tid på godkendelse, bagefter måtte jeg ændre det mindst tre gange, det tager for lang tid for de få håndører, synes jeg.

   Slet
  2. Jeg synes bestemt heller ikke det var sjovt for Karen! Men jeg så først ordet 'sikkerhedshjelm ' og tænkte fluks på den stakkels Karen - og så skrev du netop om hende. Det er ikke helt ufarligt at begive sig i haven!

   Slet
  3. Nej nej det troede jeg heller ikke, men det var da sjovt, at du tænkte på det samme. Jeg synes, det var oplagt at bruge den til sikkerhedshjelmen. Kun en tåbe frygter ikke haven, siger en af mine gamle kollegaer, så må vi jo være tåber :)

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  En ordentlig omgang og rigtige gode links. Den der bænk ser rigtig fin ud og smart at den kan klappes sammen og sættes indenfor. Kan jo se at vintrene er hårde ved det der er nødt til at stå ude.
  Den anden da var der en masse stære der fløj rundt her, ja nærmest sort sol. Hvor de skulle hen vides ikke for vi ser sjældent stære her.
  De små blåmejser er nysgerrige, her kan de også finde på at kigge ind ad vinduerne men tænker at de måske ser en rival på den anden side og sådan en skal jo skræmmes væk :-)
  Ja vi blir nok meget kloge på søndag og jeg er jo stadig lidt dum ud i roser så jeg tænker at jeg kan lære en masse. Er sikker på at det bliver hyggeligt ja bortset fra at de stadig lover regn.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg tog det hele med. Ja den bænk ønsker jeg mig i fødselsdagsgave, men det er nu ikke sikkert, jeg får den :) Det er især stormvejr, der ikke har været godt for vores gamle bænk.
   Vi har altid stære her i foråret, de er her nok også senere, men så synger de ikke så meget.
   Ja det var en noget nysgerrig blåmejse, sikken en ballade den kunne lave.
   Ja mon ikke vi bliver kloge, det tror jeg da, hvis vi kan høre, hvad Anton siger. Ja 30 mennesker er noget af en slat, men det skal nok blive godt og hyggeligt, sikken vi kan knevre. Ærgerligt med regnen, jeg holder også øje. Husk saks og handsker, har du fået det at vide?
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Næ jeg har ikke fået noget at vide om hvad vi skal medbringe ej helller om betalingen, om der skal betales forud eller på dagen. Ved du noget om det?

   Slet
  3. Næh vi har ikke fået noget at vide, så jeg regner bare med at tage penge med til det, jeg skal jo alligevel betale roserne.

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  Det var da en masse gode og nyttige links :) Har jo allerede benyttet mig af et af dine links ved mit hyggelige besøg hos Rita i dag. Hun har så mange skønne ting, og det er fine og sunde planter, man får med hjem - en handel her kan bestemt anbefales :) Skønne forårsbilleder, der passer fint med linkene - det må have været noget af et arbejde at få det hele til at passe sammen. Bænken er også fin og vil passe godt ind i haven - med en fødselsdag, der nærmer sig, flytter den sikkert snart ind hos dig :) Dejlige billeder af blåmejsen - den har da helt misforstået situationen, hvis den hellere vil ind - vi andre ville hellere ud i dag ;)
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det er det nemlig, ja og du har været på besøg hos Rita i dag, hun har rigtig mange stauder, må man sige. Ja det tog lidt tid at lave det indlæg, men håber at nogle får gavn af det. Ja lad os nu se, om jeg får bænken :)
   Jeg ved heller ikke, hvad den blåmejse ville ind for :) der var godt ude.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Den bænk er da super smart, den kan jeg godt forstå du har kig på :)

  så hyggeligt med blåmejsen.. der var desværre en der fløj ind i vores udestue og jeg kunne ikke få det til at flyve hen og ud af døren, det endte sørgeligt, ikke nær så hyggeligt som med din smukke fugl.

  lækker krukke :) heldige dig.
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja Bent kunne også godkende bænken, netop fordi den var til at tage ind om vinteren, også hvis man ikke har så meget plads.
   Ja det var hyggeligt men lidt irriterende med blåmejsen. Trist at jeres blåmejse ikke klarede det.
   Ja jeg var rigtig heldig og glad, da jeg fik krukken, sådan nogle fine krukker har jeg aldrig haft, jeg blev glædelig overrasket :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Tak for at linke til mig...jeg håber at nå en påskeklokke dag inden længe. Mærkeligt med de fugle for i formiddag var der to halemejser som blev ved med at flyve mod det lille runde vindue i stuen. Hundene var da ved at gå helt amok over det og ville op og fange dem...jeg fik desværre ikke et billede af dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Rita
   Velbekomme - jeg håber, det giver ekstra salg til dig. Ja de fugle opfører sig mærkeligt, blåmejsen har allerede været her igen. Mine hunde tager sig ikke af det, mærkeligt nok.

   Slet
 9. Goodmorning Lisbeth,
  How great it is to see the garden waking up from it's wintersleep. We had a lovely springday yesterday. I also love to have birds in my garden. The blackbirds wakening me up at 5 in the morning with theire beautiful songs. A beautiful start of the day.
  I wish you a wonderful weekend ahead.

  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Goodmorning Marijke
   Yes it is nice when the garden are waking up again. We had a lovely springday too yesterday. The blackbirds do not start so early here I think or else I can´t here it :)
   Wonderful week to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 10. 11 links talte jeg, imponerende!Indtil videre har vi ikke haft besøg af nærgående blåmejser, men temperaturen sniger uden tvivl op og bliver tocifret i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det var mange links. I dag er det noget køligere her, men solen skinne, så måske bliver det tocifrede temperaturer i dag også, men til morgen var det koldt.

   Slet
 11. Flotte bilder av blåmeisen! De har det blitt så mange av rundt her også. Skjønne påskeklokker du har også :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja det er skønt med fuglene, og påskeklokkerne er jeg glad for.
   Klem

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Sidder her og smiler ved alle de link:-))) jeg måtte dog klikke ind på bænken, da jeg læste andre kommenterede på den. Den er pæn, håber du får dit ønske opfyldt.
  Vores nærmeste nabo har også en kejserbusk ud til vejen, jeg nyder at kigge på den hver gang jeg går forbi.
  Hvor er blåmejsen sød, den gør mit hjerte varmt og glad.
  Ha den skønneste dag
  Krammer Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Jeg kunne lige så godt oversvømme indlægget med links, nu jeg var i gang :) Bænken er lækker, jeg håber også, jeg får mit ønske opfyldt.
   Kejserbuske er så fin, ja og blåmejsen er både sød og lidt irriterende, men den er vist ikke helt så slem i dag.
   Tak i lige måde
   Krammer Lisbeth

   Slet
 13. Hvor er du dog flittig, men man kan jo næsten heller ikke lade være når forårsvejret kommer. Det er noget skab med alt det græs, måske er din ørken ikke helt barsk nok (ha!)

  God weekend - og pas nu på den overanstregte fod!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   I dag er jeg ikke flittig, det er rent ud sagt et værre møgvejr her, og så kan jeg godt mærke, at jeg var flittig i går. Ja senegræs er noget skab, græsset er ligeglad med at det skal gro i sand.
   Tak i lige måde - det kommer lige af sig selv.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 14. Sikke nogen dejlige forårsbilleder, ja nu sker der virkelig noget derude.
  og uhhhhh, hver gang jeg åbner din blok kommer jeg i tanke om at jeg endnu ikke har fået sået opiums valmuer... gad vide om jeg når det år.... men det er altså også fordi jeg ikke rigtig har nogen god plads at så dem på

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sussi
   I dag er det nu ikke specielt godt, sikken et vejr koldt og stormende. Kan du ikke bare drysse valmuerne ud, det gør jeg da, som du kan se gror mine alle vegne.

   Slet
 15. Godt, at man kan tjene som et eksempel til skræk og advarsel :-) - det tager lidt tid at ryste sådan en oplevelse af sig.

  Jeg har også sagt ja til at skrive indlæg denne gang, og jeg har fået flettet lidt om hjelme og et link til dig ind. De kræver så mange links, fordi det ikke skal være reklame for deres kunde - det skal bare være med til at hjælpe kundens google rating.

  Hvor er billederne af blåmejsen dejlige. De er så yndige, de små kræ :-)
  Kh, Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karen
   Ja jeg synes, det var fint at bruge dig som eksempel på sikkerhedshjelmen.
   Hun er meget ivrig for at få os til at lave indlæg, men jeg synes, det er lidt for besværligt, må jeg indrømme, man skal hele tiden ændre på teksten. Jeg synes, jeg lavede om igen og igen. Jeg ved godt, at det var for at hjælpe.
   Ja de små blåmejser er rigtig søde.
   Kh Lisbeth

   Slet