tirsdag den 20. september 2016

En dejlig mandag

Hvem skulle nu have troet det, når man ser disse billeder
om formiddagen lå der en bred bræmme af skyer sydøst for os, men om eftermiddagen blev der smuk blå himmel og dejligt solskin, omkring 20 grader. Meget passende temperaturer. I dag er det derimod helt gråt og kedeligt, nu med lidt vind.

De næste billeder er fra søndag, det var så flot og lidt dramatisk:solen skinnede på rønnebærene, det lignede en rigtig regnvejrssky, men det blev kun til nogle få dråber, det var trist.
 For selvom det ser frodigt ud her
 og her
så er der andre steder, det ser sådan ud. Det er så tørt, at selv ukrudtet ikke kan gro, og så er det slemt. Især i læhegnet er det meget tørt, i dag fandt jeg et par af mine nye meconopsis, den ene var død, den anden døende, den tror jeg, at jeg reddede.
Heldigvis er der altid noget der klarer sig, her er det Nøgne Jomfruer/Colchium
 og katost/Malva
 Kornus Kousa har få bær
og pileurten/Persicaria  Fat Domino klarer sig også
 R. globigerum viser de smukke bagsider indument på bladene
jeg vander på skift rhodoerne næsten dagligt,  det er svært at overkomme ret meget mere, når det skal foregå morgen eller aften. Jeg vander ikke om dagen, så er fordampningen for stor. Jeg kan jo heller ikke vande det hele.
Der er stadig blomster i en del roser, selvom de bliver forsømt med vandingen:
 Abraham Darby
 Mia
og Mia igen, en flittigtblomstrende duftende rose fra Rosenmageren.
 James Galway
 Big Purple
 Burgundy Ice
 Munstead Wood
 Ritausma
 Scepter d´isle
 Souvenir de Malmaison
og til Anette, The Generous Gardener
Til slut selvfølgelig solnedgangen
Fortsat god dag 

37 kommentarer:

 1. Flotte himmelbilleder. Meconopsis og primula har det virkelig skidt med tørken, især vores primulaer ser forfærdelige ud; men jeg vander dem ikke - nogle af vil nok overleve alligevel. Det er også surbundsbedene vi vander. Allerede dagen efter kan man næsten ikke se, at de er blevet vandet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie
   Ja lige ved siden af de meconopsis, stod der en døende primula, jeg tror og håber, at jeg reddede den. Det er helt sikkert vigtigst at vande surbundsbedene, og du har ret, dagen efter kan det ikke ses :(

   Slet
 2. Dejlige billeder.
  Også fint vejr hos dig i går.
  Her har vi flot solskinsvejr i dag. Jeg har slået græs hele formiddagen.
  Kl. er nu 13,50 så det er da hvis ikke for tidlig med noget frokost.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Her er det også blevet fint vejr nu. Ja det blev sen frokost, du må have været sulten.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Dramatiske himmelbilder hos deg! Ser nesten ut som det skulle bli torden. Her har vi bare sol og atter sol, og ikke en dråpe med regn på evigheter.
  Solnedgangene dine er alltid så flotte!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det lignede tordenskyer, men der kom hverken regn eller torden desværre.
   Tak skal du have
   Klem

   Slet
 4. Hej lisbeth.en lille hilsen fra min tablet.min komputer stod af.men håber den kan ordnes.som vanlig dejlige billeder fra din have.her der også meget tørt.vander du dine roser.klipper mange dahlia af hver dag.
  God dsg knus jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Godt din tablet dur, håber du får lavet computeren. Nej jeg vander ikke mine roser, men rhodoerne skal have meget vand, så det er mest dem jeg vander og de roser jeg plantede i august.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth!
  Blev altså helt igennem betaget af de dramatiske billeder. Er vild med sådanne syn:-))) ærgerligt det ikke blev til mængder af livgivende regn.
  1000 tak for billedet af den vidunderlige rose, som er favoritten, netop nu, tror jeg... Min dufter på lang afstand, snart er der dufte på hele grunden, af roser;-) jeg som ikke troede jeg skulle have en eneste, er ved at være omkring de 20, og hunderoserne, hø hø, blev lidt overrasket;-)
  Skøn aften krammer fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. der skulle også have stået wow for en højde generous gardener har hos dig:-)

   Slet
  2. Hej Anette
   Jeg elsker også den slags billeder med den mørke himmel, det er så smukt, men regn gav det ikke.
   Jeg tænkte, du måtte hellere få et billede, så du kunne se, den går i højden :)
   Krammer

   Slet
 6. Sikke nogle flotte himmelbilleder ... og rosenbilleder :-)

  Tusind tak, Lisbeth, for at du førte mig sammen med Lindas georginer! Vil du tænke dig, jeg må simpelt hen gerne få dem. Jeg er så glad :-)

  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana
   Jeg synes, det var oplagt, at georginerne kom til dig, så kan Linda også komme og se din have og hilse på dig :) Jeg har set, du må få dem, god du er glad :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Sådan en mørk himmel kan være meget smuk, synes jeg.

  I dag har vi haft gråvejr det meste af dagen, solskin et par timer omkring kl. 14...og jeg må indrømme jeg har nydt det grå vejr...og de lavere temperaturer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja når der er sol ind fra en anden side på den mørke sky, bliver det et fantastisk billede. Vi havde også solskin i eftermiddag, det gør ikke noget, det ikke er så varmt mere.

   Slet
 8. Hej Lisbeth

  Vi har også haft en sådan bræmme af skyer idag - og nu er det totalt gråt -
  Hvordan er egentlig Ritausma sammenlignet med Louise Bugnet?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Vi fik sol over middag, men heldigvis ikke så varmt.
   Louise Bugnét er klart bedre, den blomstrer jo stort set uafbrudt fra først i juni, Ritausma står mere i skygge, men jeg tror nu alligevel ikke, at den er så flittig i blomstringen som Louise.
   Tak i lige måde

   Slet
 9. Kære Lisbeth
  Jeg tror da, vi har byttet vejrtype, for i går var her gråt hele dagen, og i dag fik vi solskin. Hvor er det smukke billeder af den dramatiske himmel - bare ærgerligt, at der kun kunne vrides ganske få dråber ud af de mørke skyer. Jeg er ved at fortvivle over vandmanglen - det tager, som du også skriver, tid at vande, og effekten er næsten ikke til at få øje på næste dag, og du har jo så meget mere at vande. De lover vand på fredag, men jeg tvivler. Trods vandmanglen kan du stadig trylle de dejligste rosenbilleder frem - de bliver nydt, kan du tro! Jeg har et spørgsmål til dig om Therese Bugnets remontering. Min er stor, flot og sund, men jeg har ikke set en eneste rosenknop siden juli, og jeg tror heller ikke, der sker mere i år. Har din mon opført sig på samme måde?
  Smuk solnedgang - vi var sørme heldige at få en her til aften :)
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Vi fik også sol over middag i dag, så det blev ganske fint. Ja den dramatiske himmel var flot, men vi kunne godt bruge regnen, alle er vist snart ved at fortvivle over tørken, dagen efter vanding er det væk, suk. Selvom der kommer regn fredag er det nok desværre ikke meget. Ja heldigvis kan jeg stadig finde enkelte roser, jeg kan tage billeder af, ja og så dråbebedet. Therese opfører sig nøjagtig sådan hos mig også, tre blomster første gang og en anden gang, så din er alligevel bedre, men Louise hun dur, nej hvor hun blomstrer og bliver ved, smuk er hun også.
   Ja her var også solnedgang til aften, så jeg har fartet ud og ind.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Threses første blomstring var også meget sparsom her, og jeg undrer mig, fordi busken som sådan er så fin og sund at se til - det er lidt ærgerligt. Ja, søsteren er da heldigvis helt anderledes gavmild :)
   Knus

   Slet
  3. Jeg synes ellers, du har skrevet, at det var Therese, der var bedst hos dig. Min er ikke så sund at se til, den står lige mod syd, så jeg regnede med, at det var derfor. Ja godt Louise er bedre :)
   Knus

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Vi har som vanligt haft samme vejr og her er græsset nærmest visnet flere steder. Det er sådan det plejer at se ud i juli og når vi når til denne tid af året så er den fin grøn igen men ikke i år :-( måske der skal en regndans til. Det er da også meget øv med dine Meconopsis. Der er vidst godt at jeg ikke har fået plantet mine frøplanter for det er lidt nemmere at overskue vanding når de står i potter. De nøgne jomfruer er også brudt op gennem den tørre jord her. De er åbentbart hårdføre hvad det angår.
  Nu er tiden jo knap hvad vanding angår så med alle de Rhodoer du har og vandet løber jo desværre ikke hurtigere af den grund. Dine roser ser ikke ud til at mistrives selv om de nok også ville have godt af at få våde fødder.
  Selvfølgelig skal der en solnedgang til at slutte med. vi kan jo lige så godt nyde dem når det nu ikke er gråt og vådt.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det kommer ikke bag på mig, heller ikke at græsset er visnet, vi har grønt græs nogle steder endnu. Ja vi må prøve en regndans torsdag aften, måske hjælper det. Frøplanterne har det nok bedst i potterne, når bare de bliver vandet. Jeg er bestemt ærgerlig over min fine Meconopsis.
   Ja det føles lidt håbløst med alt det vanderi, når det er væk igen næste dag, suk.
   Ja i aften var det en dejlig stille aften, så den blev også nydt både med og uden solnedgang :) men regn ville jeg bestemt også nyde i hvert fald et par dage eller en uge :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Har altid haft svært ved at skelne de to navne:) Det er den rosa, der ikke vil blomstre. Louises første blomstring var fin (den hvide) - der har så ikke været helt så mange blomster anden gang. Altså, er det nu de rigtige navne, jeg bruger?
  Knus

  SvarSlet
 12. Sikke da en himmel og så uden vand😕 Selvom vi fik masser af Van i juli, er der godt nok blevet tørt, selv Hjortetrøst hænger, så er det slemt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja den var flot, bare en skam det ikke gav regn, for hvor vi dog trænger også her. Det er vist alle der klager over tørke nu :(

   Slet
 13. Hej Lisbeth. Det er godt nok tørt hos dig. Så slemt er det ikke her endnu, men det trænger til vand. Jeg har vandet et bed i dag - planterne hang. Det ville ikke gøre noget med noget regn:) Dine roser er fine endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det er der desværre. Alle trænger vist til vand nu, slemt er det. Nej det ville være dejligt med regn, nogle af roserne trænger også.

   Slet
 14. Åh, jeg håber snart der kommer vand til dine tørstende planter, det er slemt.
  Knus

  SvarSlet
 15. Flotte billeder med de dramatiske skyer, utroligt der kun kom få dråber vand ud af dem.
  Her er alt også ved at tørre ind, så regn ville bestemt gøre godt. Jeg går og tripper lidt, for jeg har en masse planter der skal plantes ud i haven, men det skal lige vente, til vi får noget vand. I morges skulle jeg møde i Vejle til et firma arrangement, og på vejen kørte vi ind i et regnvejr - helt underligt ;-) Hjemme hos os havde vi desværre ikke fået vand, så jeg måtte ud med vandkanderne igen, igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vivi
   Jeg bliver altid fascineret at sådan et flot himmel med dramatiske skyer. Ja der er vist ikke mange, som ikke mangler vand nu, plante noget ud er vel nærmest umuligt nu, jeg har dog lige lagt løg, men fandt et sted hvor jorden ikke var hård som beton. Nå var der virkelig nogle, der fik regn i dag, ja det er overraskende. Jeg er bestemt også træt af at vande.

   Slet
 16. Hej Lisbeth, ja uha der ser tørt ud i høneballehaven. Har i ikke fået vand i nat ? Selv om der er tørt så er der da mange smukke planter og roserne er da helt vildt flotte.
  Souvenir er rigtig glad for varmen.
  Knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er det også, nej vi har ikke fået vand i nat, har du det? Ja nogle af roserne (dem jeg viser:) er flotte, men mange er sølle at se på. Souvenir har tabt en del af knopperne :( det er nok tørken. Jeg havde ellers glædet mig til at den endelig ville blomstre. Den blomstrede ikke første gang.
   Knus Lisbeth

   Slet
 17. Det er en fantastisk flot katost, du har. Og den ser ud til at klare skærene trods tørke og begyndende efterår.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja den står ret godt nu, den har ellers været tilbøjelig til at vælte, men det har jeg klippet væk, jeg har også en hvid, der står lige så pænt.
   Hilsen Lisbeth

   Slet