torsdag den 15. september 2016

Dråbebedet i fuldt flor og placering af de nye rhodoer

Men først en solopgang - nu kan jeg nå at nyde den på min morgentur, så i dagens indlæg er der både en solopgang og en solnedgang - den sidste dog fra i aftes.
Varmebølge kalder de det, i går var vi igen oppe på 26.6 og i skrivende stund 24.8, mon ikke det bliver til lidt mere også i dag.

Der var en flot rød sol, da jeg nåede op på Bertels Bakke
Her i stenbedet i den gamle have fik jeg plantet R. Blewberry og R. rothschildii, i Lille Malund købte jeg er tudselilje/Tricyrtis den er plantet lidt til højre for den lille rhodo. Jeg har læst, at tudseliljer godt kan lide surbundsjord, det håber jeg så er tilfældet. Jeg har haft flere, som ikke har overlevet i min have.
 R. Tholasma blev placeret
 her under æbletræet midt i en flok lungeurt/Pulmonaria, der har ikke været rhodoer før.
 De to andre rhodoer står i potter ved pavillionen, til vinter kommer de ind i pavillionen, hvor R. linearifolium også plejer at overvintre. De står ved vores figentræ
 hvor der i sommer har boet  pelargonier, her er det Tholasma
 der står godt nok flere steder, at de skal tages ind, men så længe det er så varmt, går det nu nok.
 The generous Gardener hænger ned fra thujaen, smukt i det fine morgenlys
lidt tættere på
Himlens syv sønner er bare så flot ny, fyldt med hvide velduftende blomster.
 Dråbebedet blomstrer
helt vildt nu. Her er det Strawberry Hill og Mia, i baggrunden ses Aprikola.
Det er et fantastisk rosenår med det dejlige solskin, men selvfølgelig er de ikke alle lige kønne, der er en del med grimt løv og bare ben. Det tager jeg så ikke billeder af.
 Audrey Wilcox
 Souvenir du dr. Jamain
 Eden Rose
 Louise Bugnét
 Munstead Wood
 Ophelia Climbing
 Reine de Violett er helt klart smukkest i anden blomstring
 Scepter d´isle
Schneewittchen
 Charles Austin
 Fighting Temeraire
 Lady Emma Hamilton
 Morten Korch i morgensolen, derfor er den gylden
Sofia Renæssance
Solnedgangen fra i aftes
Alle rhodoerne i skoven blev vandet i aftes, der er stadig ikke udsigt til regn i lang tid, så vandslangen må i gang.
Fortsat god dag

23 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth!
  Smukke solbilleder, og roser:-) dejligt at se hvor stor min nye generous gardener måske bliver, tror hellere den må have noget at gro op af.
  Her er også ufatteligt tørt, og har lige tjekket vejr appen, som siger at der måske kommer en smule vand i Langå på lørdag.
  Sidder i skyggen, her er rart:-))))
  Hygge og krammer fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Tak for det, ja du kan godt glæde dig til din generous, den vil frem i verden og opad :)
   Ja her er det også uhyggeligt tørt, rosernes blade krøller. Ingen vand i sigte hos os, og vi er i det mørk orange felt på tørkeindekset. Jeg tror alle ønsker vand nu.
   Ja det er bedst i skyggen, men her er det begyndt at lufte lidt, det hjælper og tørrer endnu mere :(
   Krammer Lisbeth

   Slet
 2. Varmebølge må være det riktige navn på dette været, ja! 25 grader her nå, og det blir nok enda varmere utover ettermiddagen her også. Nydelige solbilder,ja! Rosene dine er så fine alle sammen :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det har de kaldt det på DMI, vi har 25,3 og lidt vind, så virker det ikke så varmt, men det tørrer.
   Tak :)
   Klem

   Slet
 3. Ja, det er tørt nu, det er så ulempen ved alt det sol. Der skal vandes hver dag. Min tudselilje står i mit rhododendron bed, og den er flere år gammel, og vokser godt. Den bliver ikke dækket om vinteren.

  SvarSlet
 4. Hej Gitte
  Ja det er tørt alle steder nu igen, ja vi må håbe på meget regn lidt senere på året - gerne snart. Tak for info om tudseliljen, så må det være det rigtige sted, jeg har sat den.

  SvarSlet
 5. Herlige billeder.
  Ja igen i dag har vi haft mange varmegrader.
  Jeg nyder når jeg kan sidde uden for og indtage dagens måltider.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Her hos os har det knap været så varmt, det har luftet lidt, men solskin selvfølgelig.
   Ja det er dejligt at sidde udenfor og spise.
   Tak i lige måde

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Det er jo ikke lige frem det bedste plantevejr men stå i potterne i dette vejr er jo heller ikke godt og uanset hvad så skal der vandes. Her gror tudseliljerne fint i den stive jord bare de ikke lige står bagende sol hele dagen. Har to som er gamle og et par nye fra sidste år. En fin men lidt spøjs plante :-)
  Skal da lige love for at der er gang i dråbebedet det ser godt ud. Ja lad os fokusere på rosernes smukke blomster og glemme alt om grimt løv og bare ben selv om det er lidt irriterende at vi ikke kan få begge dele på dem alle.
  De smukke solop-nedgange må nydes for pludselig er det for mange gråvejrsdage og så bliver der måske langt imellem dem. Her har det knapt været så varmt idag men stadig fint sommervejr og regn ja det må vi nok kigge langt efter så slange og vandkande skal nok blive fremme lidt endnu.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej man kan ikke dele eller plante om i lang tid endnu, men plante lidt hvis man altså husker at vande, det må jeg så gøre. Der har nok være for meget sol, der hvor mine stod.
   Ja det er helt fantastisk med dråbebedet, men det er rigtigt at de bare ben og det grimme løv er ret frustrerende at se på.
   Ja jeg nyder også begge dele, men når der en gang kommer regn meget regn, vil jeg også nyde det :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Hvor er dråbebedet bare helt fantastisk smukt :o) og alle de andre roser. Du har altså nogle stykker imellem jeg godt kunne tænke mig :o) så du at Torben Thim har været inde og kommenterer på min Annie Rose :o) han fastholden den bliver høj.
  Knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er helt utroligt med dråbebedet, ja så må du af sted igen :) Ja jeg så godt, at Torben Thim kommenterede på din rose, jeg troede ikke mine egne øjne og vidste slet ikke, han var på fb, det gjorde du nok heller ikke. Sjovt hvordan Jas kan være så sikker i sin sag, det bliver spændende at følge dens højde :)
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Godmorgen Lisbeth, jeg måtte lige igennem dit indlæg igen og se Generus Gartner :o) Den ser altså godt nok ud til at være en der vil frem. Gad vide om min når at pakke hele min toiletbygning ind :o)
   Det bliver altså spændende hvem af de to historiske rosen herrer der får ret. JAS sagde at hvis den blev over det han havde sagt så måtte jeg komme og bytte den :o) han er go :o)
   Håber du når at komme over til igen.
   Kram fra Linda.

   Slet
  3. God formiddag Linda
   Ikke fordi jeg har sovet længe :) men det var først nu jeg kom til computeren. Ja The Generous Gardener vil frem i verden, ingen tvivl om det, det er der i grunden mange af de engelske som vil.
   Ja det er da meget spændende, mon ikke Jas har haft den i mange år, siden han er så overbevist, jeg holder med ham :)
   Ja det håber jeg også, nu må vi se.
   Kram

   Slet
 8. Det er helt vildt at du har plads til flere rhodoer, og så skriver du endda at i bedet med pulmonaria har der ikke været rhodoer før :) Tholasma har godt nok et fint løv lige nu, kan godt forstå at du faldt for den.
  Ja, der er meget varmt og meget tørt, men man er da et skarn hvis ikke man nyder det lidt. Vi må ud med vandkanden og -slangen...
  Kunne jeg ikke lokke dig til at tage et par nærbilleder af Himlens Syv Sønner? Den ser meget smuk ud på afstand.
  Lækre roser, som altid - de er i hvert fald hellere til sol end til masser af regn.
  Spændende om morgendagens solopgang bliver lige så smuk, det får vi vel at se...
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er det, men man kan altid fjerne noget andet, det har I også gjort :) Ja Tholasma er meget smuk, håber den bliver ved med det.
   Ja selvfølgelig nyder vi det fine vejr, man kan jo ikke andet, og så må vi vande, men der er ikke så lang tid at vande i, når det skal være om aftenen. Selvfølgelig jeg skal nok vise nærbilleder af Himlens syv Sønner. Ja hellere sol til roserne, men det havde nok været godt med lidt mere regn først.
   Ja bliver der smuk solopgang, skal jeg nok vise det, lige nu er der flot fuldmåne :)
   Knus

   Slet
 9. Hej lisbeth

  Alletiders med al den plads du har - jeg kender det jo fra Sverige - det giver så mange muligheder

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov kom til at trykke send lidt for tidligt:)

   Fighting Temeraire er en ualmindelig vellykket Austin sag!

   Ha en dejlig aften

   Slet
  2. Hej Karsten
   Ja det er et spørgsmål om at kunne se mulighederne og få fjernet noget, der er rigeligt af.
   Sådan kan det gå :) Fighting Temeraire er bestemt fin.
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Nu er lørdagens regnvejr åbenbart blæst væk, desværre, så du bliver vel nødt til at vande alle de nye rhodoer. Dine roser ser ud, som om de trives med det varme septembervejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er ligesom det plejer at gøre, jeg har vandet mine nye rhodoer og mange af de gamle, og de nye roser fra sidste gang. Nogle roser har det fint, andre springer ikke ud, fordi det er for tørt, men kønne er de fleste af dem, og vi nyder det fine vejr.

   Slet
 11. Hej Lisbeth. Tak for de flotte solbilleder. Ja, det er utroligt, som varmen bliver ved. Mine krukker skal nærmest vandes lige så ofte, som var det midt i sommeren, men det står nu flot det hele. Jeg kan se dine roser rigtig folder sig ud i solen. Mine sætter også stadig nye knopper. Jeg håber ikke, vejret pludseligt skifter, så planterne bliver helt forvirret, men at kulden kommer gradvist. Men måske betyder det ikke så meget?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Selv tak, ja det blev en lang sommer :) Jeg synes også, jeg vander hele tiden. Ja roserne kan godt lide solen, og sætter nye knopper. Det eneste kulden betyder er, at knopperne er længere om at springe ud, det vil ikke påvirke dem, før frosten kommer.

   Slet