tirsdag den 6. september 2016

Her vogter vi - eller nakken godt tilbage

 Da jeg skulle pynte bladet med roser, opdagede jeg en dræbersnegl midt i en dahlia, den blev straks taget op og mast ihjel. Efterfølgende satte Bellis sig på kanten og lignede en der vogtede :) men snegle tager hun nu ikke.
 Wollerton old Hall holder øje med haven fra toppen af rosenlysthuset
 også The generous Gardener er højt oppe
for ikke at tale om Clematis Huldine, som slet ikke blomstrede sidste år, jeg troede, at den var død, men det var den heldigvis ikke. Her er den i toppen af paradisæbletræet
 Himlens 7 sønner/Heptacodium miconioides
 Hjortetrøst/Eupatorium
 og her flere lupiner på vej, mange har undret sig, men den er altså god nok, to forskellige planter i samme bed remonterer.
oktoberstormhat er i fuld gang med blomstringen
 Også staudeclematis Recta Purpureum remonterer
og den ene sølvlys/Cimicifuga blomstrer også nu
Nå ja og R. Norfolk Candy blomstrer med 4 knopper nu.
Og hvordan har roserne det så ovenpå regnen, jo det går da an, nogen smukke - andre bøjet til jorden og nogle knap så kønne mere, men det går selvfølgelig bedre i dag i solen.
 St. Cecilia
 Crocus Rose
 Eden Rose
rettede sig hurtigt
 Eglantyne
 Fighting Temerarie tåler ikke regnen godt, men smukke støvdragere står tilbage
 Gertrud Jekyll og Morten Korch
og her har vi Hot Chocolate
 Jacqueline du Pré var ikke så glad
 men The lark Ascending gjorde et pænt indtryk
sammen med Munstead Wood
 Artemis
 også her
 Geoff Hamilton
 Mme Louis Levique står flot endnu, det er et særsyn, den tåler ikke regn
 Morten Korch er smuk som altid
og Scepter d´isle klarer sig også pænt
Marken er høstet, så solnedgangen er taget fra toppen af bakken bag os
Jeg nåede to billeder, så var batteriet tør for strøm :)
God tirsdag til jer - mandagen var skøn og specielt aftenen var skøn som en sommeraften, desværre blev det for tidligt mørkt. Dagen i dag tegner til at blive lige så god.


32 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Hvor ser Bellis sød ud ved siden af fadet med blomster. Hun tilfører noget ekstra, tror du ikke hun kunne få fast job med at sidde der når der kommer gæster til haven ;-). Og blomsterne i fadet/tonerne er også lige mig, lækkert!
  Er noget imponeret over Wollerton Old Hall. Troede slet ikke den kunne blive så høj, hos Rosenposten står den til kun at blive 1,5m høj. Hvor stor er din tror du?
  Med hensyn til lupinerne, så har jeg også remonterende lupin. Den blomstrer faktisk bedre nu end første blomstring. Men tror måske den må ofres for noget andet. Jeg gav bedet champost sidste år, så I år har den haft enorm bladmasse og få blomster. De andre stauder rundt om vil gerne have noget at leve af og dem prioriterer jeg.
  Skønt billede af solnedgangen :-). Ha' en skøn havedag.

  Mvh. Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja Bellis er godt blikfang sammen med blomsterne, desværre sidder hun ikke stille, når der kommer gæster, så farer hun rundt og gør som en gal.
   Wollerton old Hall startede midt i det gyldne bed, men det gik slet ikke, den væltede til jorden og kunne ikke selv bære grene og blomster. Så da rosenlysthuset blev sat op var jeg ikke i tvivl om, at der skulle den være sammen med Clair Austin, der opførte sig på samme måde. Jeg gætter på, at Wollerton nu er omkring 2½ meter, den vil opad. Det er jo i øvrigt noget, at mange af de engelske roser kan. The generous Gardener er jo også kravlet højt op. Min James Galway står stiv og strunk og er i hvert fald 2 meter høj uden stativ eller anden støtte.
   Ja stauderne skal ikke have det for godt, så giver de kun blade, men nogle trænger til mere omsorg end andre :)
   Tak i lige måde

   Slet
 2. Mine lupiner remonterer også. Sølvlysen er så smuk og dufter himmelsk. Mine stormhatte er 2 meter høje. de står vist et godt sted.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Så er jeg ikke ene om lupinerne. Ja sølvlys er fantastisk. Ja dine stormhatte må stå godt, den jeg fik fra Helle Blomsterhat var også meget høj, men den gik desværre ud.

   Slet
 3. Endnu engang fremtryller du dejlige billeder.
  Fint billede af Bellis.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 4. Min ene hvide lupin blomstrer også igen - tidligere klippede jeg den helt ned, fordi den fyldte for meget i forhold til naboerne i bedet - og nu da naboerne er færdige, blomstrer lupinen så igen - det er da smart!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Frede
   Ja kan man få dem til at blomstre to gange, er det da en fordel, som vi må benytte os af.

   Slet
 5. Klematis og slyngroser kan vel næsten ikke blive for høje. Med stauder er det en anden sag efter min mening. De kan godt blive så høje, at det næsten virker naturstridigt, synes jeg. Fine blomster du viser i Eden rose. Den har lavet sit sædvanlige stunt hos os med knopper, der bare rådner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Jo hvis man kun kan se blomsterne helt oppe i toppen som med Huldine, så er den blevet rigelig høj. Ja det har du ret i med stauderne. Du har også fået mere regn end mig, det er nok derfor knopperne på Eden er rådnet, det gjorde mine også i foråret.

   Slet
 6. Så er du da godt nok igen foran. Min Oktoberstormhat er vist ikke engang i knop endnu.
  Måske har den haft det så tørt at den slet ikke vil blomstre i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var da utroligt, og den er endda fra dig.

   Slet
 7. Smukke blomster mod en septemberblå himmel.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elna
   Ja det er rigtigt, jeg glemte det med den blå septemberhimmel :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Rosene dine blir virkelig høye, ja, og så fine de er med dråper på!
  Heldig det som har fått litt regn, for det kunne jeg også hatt bruk for. Det er veldig tørt her nå.
  Eden rose er så fin, men blir hurtig en ball etter litt regn.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det må vi sige. Ja denne gang var jeg heldig, mon ikke du snart får noget.
   Ja Eden Rose har en kedelig tendens til rådne blomster, derfor skal jeg nok være glad for, at vi ikke fik mere regn.
   Klem

   Slet
 9. Det var sørme heldig for mig, at jeg smuttede ind på din blog i dag,jeg fik lige med et' behov for en ny Rose ,så nu er Scepter d´isle skrevet på min ønskeliste.Det er altid en fryd at se dine indlæg,I har så mange smukke blomster og forstår at pleje dem. Hygge til dig/jer. Knus leila

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Leila
   Ja det var da heldigt, men det kan du nu gøre hver dag for tiden og samtidig lade dig friste :) Scepter d´isle er en skøn og meget velduftende rose. Tak for dine søde ord.
   Også hygge til dig/jer
   Knus

   Slet
 10. Bellis er sød, måske sidder hun og nyder spejlbilledet af sig selv med blomsterpryd i håret:-)
  Jeg kan godt lide når blomsterne stiger til vejrs og vejrer oppe i luften og det er et dejligt syn når baggrunden er en blå himmel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det kan godt være, hun sidder og nyder sit eget spejlbillede med blomster i håret :)
   Ja det er rigtig flot med den blå septemberhimmel og blomsterne.

   Slet
 11. Hej Lisbeth

  Jeg er også forbløffet over hvor godt alle mine roser har klaret sig.
  Men klart: Slagregnen har slået alle de løse blomster dele af, det frisker egentlig bare op!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Mange af roserne er rimeligt holdbare, når bare det ikke regner mange dage i træk.
   Tak i lige måde

   Slet
 12. Kære Lisbeth
  Skønt billede af lille Bellis, der passer på, at ikke flere snegle skal formaste sig til at gnave af mors dahliaer :) Det er så godt, at hun ikke spiser sneglene - de er vist ikke gode for sådan en fin, lille hundemave. Også jeg er imponeret over, hvor høj Wollerton Old Hall er blevet - troede, det var en englænder i den normale størrelse. Det ser så flot ud! Heller ikke her er der gang i oktoberstormhat - kan se, at Rita skriver det samme, så det er jo ikke så underligt. Jeg har også haft remonterende lupiner, og den sidste har lige takket af for anden gang, så jeg kan nok ikke forvente mere i år. Altså, Eden Rose er da lige til at spise, så lækker ser den ud :) Jeg har lige klippet min Jaqueline du Pré i bund - den så så træls ud, at der ikke var andet gøre. Den plejer ellers at være sund, men ikke i år. Mme Louis Leveque har klaret regnen flot, men det har de fleste af dine skønne, sunde roser - det ser så fint ud! Min Midnight Blue har en anden og mere rødlig farve end ved første blomstring - hvordan er din? Smuk solnedgang - her var overskyet fra middag af.
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja er hun ikke bare dejlig, mor slog selv den grimme snegl ihjel :) jeg tror ikke, Bellis havde lyst. Ja Wollerton old hall kan bare det med at gå i højden, akkurat som The generous Gardener. Jeg mener, at Gitte har vist billede af sin oktoberstormhar, så jeg er ikke den eneste, som er tidligt på den. Som du kan se, skal den ene af mine lupiner først til at starte blomstringen. Der er en del knopper i min Jacqueline endnu, men den er barbenet, så måske får den også et klip eller to. Der har kun været to blomster i Midnight Blue her i anden omgang, der kommer vist en mere, den er ikke særligt grovillig, måske får den for lidt sol.
   Her har det også været overskyet fra midt på eftermiddagen, men i går var det fint.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  Bellis sidder da helt sikkert og nyder det smukke syn af blomster og en meget yndig dame :-) så kan andre få hold i nakken af at nyde synet af alt højt til vejrs. Flot at lupinerne lige gir en omfang mere. Det er desværre ikke tilfældet her.
  De fleste af dine roser ser ud til at ha taget regnvejret pænt. Min Jacquline de Pré var heller ikke så glad og de fleste blomster blev klippet af men der er da stadig knopper :-)
  Helt så fint som igår har vejret ikke været her. Det har været lunt nok men det skyede lidt til i løbet af eftermiddagen. Solen kom dog igen til aften :-)
  solnedgangen smuk som vanligt.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det må hun gøre, det ser i hvert fald sådan ud, ja så må vi andre kigge op. Det er åbenbart lidt forskelligt om lupinerne giver en blomstring mere. Ja her er også stadig knopper Jacqueline.
   Det samme her med vejret og en del vind, ja det blev bedre til aften.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 14. Hej Lisbeth, Bellis er en god vagthund hun kan sikkert nok få skæmt er par snegle bort. ☺ du viser jo lige noget af de stauder som jeg har købt eller ønsker mig. Jeg forstår altså ikke hvad det er du gør som jeg ikke gør. Alle mine Roser er næsten nøgen nu. Og vokser ikke,det var ikke længe før de får en ordentlig gang kompost og hestepærer så de har noget at leve af.
  Jeg skal til JAS i morgen med den gren han skal okulerer fra☺ til dig. Desværre så bliver det kun Martine du får, den anden virker ikke sund.
  Kh fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det tror jeg også, at hun kan :) Jeg har ikke så mange forskellige stauder, men dem jeg viser i dag er nogle af de gode. Det forstår jeg heller ikke, jeg gør ikke noget særligt, men jeg har jo mange, så jeg kan nøjes med at vise de pæne.
   Du tager forhåbentlig ikke bare til Jas på grund af Martine, så bliver det en dyr rose. Det må du endelig ikke gøre, jeg kan godt overleve uden, det tager jo også meget af din kostbare tid. Så er det sikkert billigere at købe den hos Rosenposten. Det er da også meget ulejlighed for min skyld. Hvad var den anden rose nu?
   Kh Lisbeth

   Slet
 15. Hej Lisbeth. Bellis er en god vagthund. Mon I har pindsvin i haven. Vi har haft pindsvin i haven de sidste 5-6 år, men i år har jeg ikke set noget til den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det er den, den eller Schippo skal nok fortælle, hvis vi har pindsvin i haven, men jeg ser somme tider pindsvinelort derude, så de er der nok om natten. Det var synd, du har nok for lidt snegle :)

   Slet
 16. Go morgen Lisbeth:-)
  Skønne Bellis-måske hun sidder og tænker på at du sørme er begyndt at pynte op;-))))) så jo også roser i vaser den anden dag;-) elsker kigget med den blå blå himmel. Sikke et fantastisk vejr, lige til at blive glad af.
  God dag til jer alle
  Kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Anette
   Ja det kan godt være, at det er det, hun tænker. Det fad pynter jeg, når der er roser, som bøjer hovedet nedad, så kan de ligge der og pynter. Roser til vasen bruges mest her i efteråret, hvor det bliver tidligt mørkt :) Ja blå septemberhimmel er skønt, men det bliver ikke i dag, desværre.
   Tak i lige måde
   Kram fra mig

   Slet