fredag den 9. september 2016

Mosekonebryg, spindelvæv og nr. 2000

I går havde vi den skønneste dag, så jeg tog en masse billeder:





mosekonen har haft travlt




Det har edderkopperne også
2000 indlæg på godt 5½ år, det er vist meget godt gået. I den anledning har jeg besluttet, at jeg vil trappe lidt ned, det har jeg vist fortjent :) så må vi se, om jeg kan. Jeg er jo ret afhængig af det bloggeri. Men planen er, at der fremover kommer lidt færre indlæg og ikke daglige som nu, så kan jeg også nå andet end at blogge og tage billeder, men jeg svigter ikke mine trofaste læsere, bare roligt.
Så kommer der ikke lige et indlæg fra mig næste dag, er det ikke fordi, der er noget galt, jeg vil blot prøve at være som andre havebloggere :)
 Hjortetrøst/Eupatorium i morgenbelysning, sidste år blev den ikke så flot, den stod alt for tæt på Gunneraen.
 og Sorbus cashmiriana /kasmirsk røn har smukke hvide frugter
 Parisertårn/Morina longifolia har sat en ny blomsterstængel

 Wollerton old Hall på vej til tops
her set fra gyngen og op på den blå septemberhimmel
Roserne:
A shropshire Lad har kun en enkelt blomst
 Charles Austin
 Chartreuse de Parme har også  kun en blomst her i anden blomstring, den er til gengæld meget smuk
 Ghita Renæssance
 Midnight Blue
 Silver Cloud er begyndt at blomstre igen
Winchester Cathedral
 Clarét med dugdråber
og her Deep Secret
Mia står så smukt nu og har en dejlig duft
 Dude the Obscure
 Lady Emma Hamilton
 Mary Rose
 Mrs. John Laing
Odyssey mellem bladene på Himlens 7 sønner
Til slut solnedgangen fra bakken bag huset. I dag så solen også sådan ud, da den stod op, det lykkedes den at trænge igennem disen, men lige nu er det gråt og blæsende, det skulle blive bedre.
God weekend - vi ses om et par dage.

40 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth!
  Ej da går du mainstream;-)))) håber du kan læse det er kærligt ment. Jeg kigger med om du laver daglige indlæg eller ej:-))
  Smukke smukke billeder, det er sådan en skøn tid nu. Blev helt forelsket da du viste hot chocolate i går, så godt jeg har den:-)
  Jeg har gået morgenturen i T-shirt, her er solrigt og vindstille.
  Lune hilsner og krammer fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det gør jeg så :) Dejligt at vide, at du kigger med.
   Ja det er en skøn tid, sikken et vejr, god du gik med på Hot Chocolate :)
   Her er det solrigt, men ikke vindstille.
   Kram Lisbeth

   Slet
 2. Når bare du ikke ender med at holde lige så lange pauser som Frk. Anemone, så går det nok. Der er godt nok spind overalt. Det ender både i hår og mund og øjne. Godt duggen kan friske haven op, for nu begynder vi også at kunne fornemme, at det hele er ved at være tørt. Også godt at rosernes rødder er så lange, at de kan hente vand langt nede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej så længe kan jeg vist ikke holde mig væk :) Mon ikke også snart at Ulla er på banen igen. Ja det er smukt, men også ubehageligt med spindelvæv, det er ikke rart at gå ind i. Jeg priser mig også lykkelig for, at rosernes rødder når så langt ned, så skal de ikke vandes så tit som rhodoerne.

   Slet
 3. Hej Lisbeth, det var mange indlæg, jeg har også tit tænk på at det er noget af en opgave. Udenfor sammenhæng i øvrigt, det skal være sjovt, og givende at blogge, ikke en pligt eller "arbejde". Jo man kan vist leve af det, men nok ikke i haveverden som vores. Smukke roser, det er altså helt unik Chartreuse de Parme.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik
   Ja det er noget af en opgave, nærmest som et arbejde, jeg holder af kontakten til andre, men er jo også lidt bundet op, det giver ikke meget ekstra indkomst til at supplere pensionen :)
   Chartreuse de Parme er meget smuk, og med et godt fransk navn :) Du kan købe den hos Jas, hvor du vel kører tæt forbi dagligt, hvis du stadig arbejder i Odense.

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Til lykke med alle innleggene! Jeg forstår deg godt, for det tar mye tid å blogge hver dag. Bare du ikke forsvinner helt er det ok :)
  Her er det 23 grader ogstrålende sol. Sender deg litt sol nå :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Marit
   Ja det tager meget tid at blogge hver dag, men det må også tage lang tid for dig, du lægger kommentarer mange steder.
   Uha jeg har rigeligt med sol, vi var oppe på 25 grader :) men tak for tanken.
   Klem

   Slet
 5. Dejlige billeder som altid.
  Ha´ en god fredag aften.

  SvarSlet
 6. Wauw, Lisbeth - 2000 indlæg, det var da helt overvældende, nu er det i hvert fald i orden at drosle lidt ned til måske hveranden dag eller endnu sjældnere. Så får du også tid til at læse med på vi andres sparsomme indlæg - he,he...
  Meget smukke billeder med dug på, ja også alle de andre. Jeg har også for nylig haft blomst i min Chartreuse de Parme, kun en enkelt som du. Men resten at planten er ikke noget at prale af, den er totalt bar. Men du har nu mange smukke roser endnu.
  Nyd så de næste sensommerdage, her har det faktisk været en hel sommerdag og jeg har siddet på terrassen efter arbejde og nydt solen.
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er ret mange, så prøver jeg, om jeg kan drosle ned, så jeg kan kigge hos I andre :)
   Nej har du også Chartreuse, den er åbenbart ikke så nem, kan jeg se hos Anne også. Ja heldigvis er der andre som vil blomstre og afløse lidt endnu.
   Du kan tro, jeg vil nyde de næste sommerdage, det er varmere end i sommer, jeg var ved at blive solskoldet i eftermiddag.
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Det er godt nok blevet til mange indlæg og forstår da godt hvis du vil drosle lidt ned og mon ikke vi vænner os til at der ikke lige er nyt hver dag. Må jo sige at vi er blevet meget forkælet gennem årene. Følger jo med på FB så jeg opdager jo når der er nyt.
  Dis og tåge har vi haft hver morgen i denne uge. Værst for dem der skal ud og køre om morgenen. Edderkopperne har også travlt om der må passes på når vi går ude for pludselig har vi et spind i ansigtet. De Ikke særlig rart.
  Ja men dog har du haft tid til at sidde i gyngen :-) gætter på at det nok kun var for en kort bemærkning for at tage billedet af den smukke blå himmel.
  Chartreuse de Parme blomstrer også og har da nogle blomster tilgengæld er løvet ikke særlig pænt :-(
  Så er jeg sat til rette i sofaen og denne gang er det den rigtige fredag.
  Rigtig god danseaften og god weekend
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er det, bare lige en fridag en gang imellem, kunne da være meget godt. Det kan jo også være, at der er lidt mere på fb, men det ser du jo også.
   Spindelvæv i ansigtet er meget ubehageligt, det får vi rigtig meget af i tiden.
   Ja du gætter rigtigt, jeg sad kun i gyngen for at tage billedet :)
   Nå du har flere blomster i din Chartreuse, min er lidt sølle.
   Ja nu er jeg også klar, de kan bare starte :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth, hvor er det fantastiske morgenbilleder. Spindelvævene er smukke med dug på, men for filan de er ikke sjove at gå ind i.
  2000 indlæg er meget og samtidig så kommenterer du inde ved os andre. Selv om din have er stor og du har meget at skrive om så må det også være svært altid at skulle finde på noget. Det er altså helt OK at du ikke laver indlæg hverdag. Men lad os nu se om du kan lade være :o)
  Masser af Kærlige hilsner fra mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Linda - ja det var en smuk morgen, spindelvævene er også fine, men ikke når vi går ind i dem.
   Ja det er mange indlæg, jeg har sjældent problemer med at finde på noget, det er sværere at lade være, men processen med at tage billeder og kigge dem igennem tager noget tid. Ja det er lige det, det prøver jeg på :)
   Kærlige hilsener
   Lisbeth

   Slet
 9. Det ser ud til at roserne stadig er godt igang.
  Det er nu lidt underligt at sommeren i år skal være i maj/juni og så igen i september og springe juli og august over, men det er selvfølgelig også fint nok med lidt afveksling 😀
  Jeg håber og tror at jeg skal se mange roser i morgen😀 Der er årsmøde i rosenselskabet og i den forbindelse skal vi også se en have, det glæder jeg mig til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja det er de bestemt. Ja der er lavet lidt om på, hvornår det er sommer i år, der var nu også en god uges tid i juli, husker jeg.
   Jeg tror bestemt, du får set mange roser i morgen, håber du viser billeder fra den have.
   God fornøjelse.

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Tillykke med jubilæet - 2000 indlæg på 5½ år er da virkelig imponerende. Selvfølgelig er det da helt ok med en fridag engang imellem, bare du ikke forsvinder helt og kun er på de hurtige platforme - vi er jo rigtig mange, der nyder dine dejlige billeder og det liv, der er på din blog. Fantastiske morgenbilleder! Det er en af de ting, der gør, at jeg holder meget af september. Ikke at det er spændende ustandseligt at vade ind i edderkoppespind, men de er jo utroligt dekorative med dugperler på :) Chartreuse er bare så smuk, men jeg kan forstå på kommentarerne, at den er lidt vanskelig? Min ser foreløbig fin ud, men der er ikke flere knopper i. Skønt billede du har taget fra sofagyngen - jeg tænkte ligesom Anne, at du nok kun havde siddet der så længe, som det tog at tage billedet ;) Interessant plante, Morina, jeg lykkedes ikke med såningen sidste år.
  Fortsat god aften ovenpå dansanten :)
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Tak for det, ja det er mange indlæg. Jeg forsvinder bestemt ikke, jeg er på fb, men ikke andre steder. Ja det er både smukt og ubehageligt med edderkoppespind. Ja Chartreuse er ikke så gavmild med blomsterne. Nej jeg sad ikke længe i sofagyngen, I kender mig. Såede du Morina sidste år? Der er da frø, tror jeg, måske er der nogle af jer, der vil prøve lykken.
   Jo også god aften til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Ja, tror jeg fik frøene fra England, men jeg gjorde det ikke rigtigt - i følge Anne Gines staudebog, og det var nok derfor det ikke duede. Hvis der er frø, vil jeg gerne prøve igen :)
   Godnatknus

   Slet
 11. Hej Lisbeth

  Tillykke med de 2000 indlæg - imponerende! Men du har ret: At blogge skal være sjovt, og det skal ikke gå ud over andet. Så hellere lidt færre indlæg.
  Det højeste jeg har været oppe på er et hver 1½ dag i et par måneder. Tror det var foråret 13. Det måtte jeg drosle noget ned da det blev sommer - Der var simpelthen ikke tid til det. Og jeg er jo også "kun" oppe på 622 nedslag;)

  Morina longifolia ser da ret spændende ud! Den vil jeg lige tjekke op på!

  Ha en dejlig aften




  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak for det, ja det er mange. Jeg synes stadig, at det er sjovt at blogge, men en gang imellem bliver det for meget, det er jeg jo selv skyld i. Så jeg prøver at trappe ned. Ja det er ikke helt så mange :) Det tager jo også tid at kommentere, det er du flink til.
   Måske er der frø af Morina, hvis du er interesseret?
   Tak i lige måde

   Slet
  2. Jo tak - ser at der mest er frø til salg så det kommer der sikkert! Vi får se!

   Slet
 12. Jeg synes, 2000 indlæg er imponerende flot. Jeg kan godt forstå, du drosler lidt ned, for det tager i grunden temmelig lang tid at få taget billeder og skrevet tekst til et indlæg. Men alle dine fremtidige indlæg er velkomne!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det er ret mange indlæg, og du har ret, det tager lang tid med det hele og kommentarer både her og der, men jeg holder ikke op :)

   Slet
 13. Tillykke med ' jubilæet ' nu bliver det spændende om du klarer at gå på nedtrapning..... Og om vi andre klarer os uden et dagligt besøg i høneballeparken. Weekend hilsner

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, ja det er lige det, men det går da endnu. Forhåbentlig også for jer :)
   God lørdag

   Slet
 14. Hej Lisbeth. Tillykke med det store antal. Det er utrolig flot. Jeg kan godt forstå, at du drosler lidt ned. Jeg ved jo, at du er utrolig flittig i haven alligevel. Jeg glæder mig til dine fremtidige indlæg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Tak for det ja det er mange, ja det vil jeg forsøge på, men det er ikke nemt at nå det hele. Der skal nok komme mange flere indlæg.

   Slet
 15. Herlige billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 16. Ja, det har været nogle flotte morgener med morgendis i den forgange uge.
  Kan sagtens forstå du vil trappe lidt ned. Bloggeri tager tid, men det er hyggeligt.
  Jeg ville gerne have mere tid til både at blogge og at læse/kommentere, men har måttet indse at min tid bare ikke er til det.
  Jeg SKAL slappe af og lave "ingenting" mindst en time hver dag...jeg vil nødig blive sygemeldt med stress igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja det har været skønne morgener, idag er der noget vind, men også sol. Det tager tid at tage billeder og blogge, men ja det er rigtig hyggelig. Klart du er nødt til at passe på dig selv, så du ikke får stress igen, så du må prioritere.

   Slet
 17. 2000 indlæg det er meget, jeg har kun skrevet 1195 indlæg på 5 år og 10 måneder. Kan godt forstå, hvis du har behov for at drosle ned.
  Det er nogle flotte morgenbilleder du viser. Jeg har også nydt synet og duften af disede morgener her hos os, men har ikke tid til at futte rundt med kameraet om morgenen, inden jeg skal på job.
  Nyd du din have, og skriv så nogle indlæg, når du synes tiden er til det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja det er mange indlæg, og du har været i gang længere end mig, men du har jo dit arbejde, det her var mit, som jeg nu forsøger at drosle lidt ned.
   Når man går på arbejde, er der ikke tid til at gå rundt med kameraet om morgenen, men jeg går jo turen med hundene alligevel, så kan jeg godt tage kameraet med.
   Ja tak - det vil jeg gøre.

   Slet
 18. Igen mange flotte billeder fra din smukke have,jeg synes at det er fantastisk alt det du kan overkomme,både med have hus,blog og søde kommentar til andre. Hygge til dig/jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Leila
   Ja der er nok at se til, men jeg nyder det for det meste :)
   Tak for din søde hilsen.
   Knus

   Slet