søndag den 25. september 2016

En arbejds- og hyggetur

I dag nåede jeg solopgangen
Men i går var jeg for tidligt ude, da vi var en tur i Rungsted hos søn og svigerdatter, også her var der arbejde til Bent, en takshæk blev skalperet, så det igen var muligt at klippe den uden at stå på en stige. Færgen sejlede klokken 7, så vi var tidligt oppe.

Imens kunne farmor hygge med Theodor og Naja. Tænk i dag bliver han 10 måneder, det går så hurtigt, det varer ikke længe, før han kan gå, han er lige startet i vuggestue.
Forleden viste Karsten sin Kiwi, jeg har en magen til, den er også noget vild.
Efterårsfarverne er godt i gang
også her på den løvfældende rhodo R. Irene Kostner
 men nogle af rhodoerne blomstrer nu, R. Lavendula
 R. Norfolk Candy i fuldt flor
og. R. Songbird
 lige ved siden af står den store hortensia, der er stadig friske blomster i
 to anderledes høstanemoner er i blomst
 denne her hedder Pamina, den er ved at sprede sig lidt i bedet, det må den gerne
 oktobermargurit (købt hos Rita)
Der er lidt blomster i trælupinen igen
Roserne:
Café har bestemt sig for at blomstre igen, så smuk en blomst
 Clair Austin
 Cressida
Jeg har to Crocus Rose, den ene busk blomstrer vildt, kan I se
den anden er helt færdig med at blomstre for i år
 Fighting Temeraire
 og tæt på
 Morten Korch har jeg også to af, denne er den flotte, den anden har ikke været så fin i år
 Penny Lane
Wollerton old Hall
Da vi kom hjem i går var det mørkt, så I må nøjes med solopgangen.

Jeg har haft mange besøgende på bloggen siden i går, så også denne søndag må der et ekstra indlæg til. Tak til jer der kigger forbi og fortsat god søndag.

28 kommentarer:

 1. En udflugt er altid hyggeligt og du ser ud til at hygge dig med Theodor. Han ser sød ud:-)
  Det ser godt ud med alle roserne og den oktobermargurit er rigtig fin og det er trælupinen også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er det, især når man er så heldig at se barnebarnet, han er sød og fuld af krudt :)
   Ja jeg er heldig med så mange roser i blomst endnu. Oktobermarguritten har det svært i blæsen, men den klarer det.

   Slet
 2. Herlig gut, ham Theodor. Mit favoritbillede er det med penny lane - der er sådan en blid stemning over det. Det er perfekt, når familiehyggen kan kombineres med noget havearbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie - ja det er han, men en bedste er vel altid forudindtaget :) Solen stod det helt rigtige sted, da jeg tog billedet af Penny Lane. Ja det var rigtig godt med hygge og havearbejde.

   Slet
 3. Jeg faldt også for billedet af Penny Lane. Der er en helt fortryllende stemning over det billede. Det må være dejligt for de unge mennesker at få kvalificeret hjælp i haven. De har sikkert en travl hverdag.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja solen stod det helt rigtige sted til at fortrylle stemningen ved Penny Lane. Ja de unge har en travl hverdag, så de var glade for hjælpen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Ja, der er rigtig efterårs gang i bloggene! Det er da alletiders, sommeren var i nogen perioder noget stille, kan man vist roligt sige.

  Tror min kiwi er en lidt anden type med lysere blade. Løvet har nærmest indument:)
  Fighting Temeraire er en flot sag! Og Cadé ser spændende ud - er den sund?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er rart at folk vågner lidt op igen, men det er nu ekstremt mange, der har været forbi i går, dobbelt så mange som til dagligt, og det er ikke russere :)
   Jeg synes, at jeg kunne huske, at vi skrev om, at vores kiwier var ens, men det er de så ikke, for der er ingen indument på min, men den får heller ikke frugter.
   Ja Fighting Temeraire er flot og enkel. Café er en Cordes, men desværre ikke mere sund end mange af de andre.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Dejlig med en hyggetur. Ikke mindst når det er til børnebørnene.
  Hvor er Theodor blevet stor. AK tiden går hurtigt.
  Tak også god søndag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er dejligt, mine ture er altid enten for at købe planter eller besøge børnebørn. Ja også Theodor er blevet stor, ja det går hurtigt.
   Tak i lige måde

   Slet
 6. Skøn knægt:-))) og hvor tiden dog går, syntes lige du har fortalt at du blev farmor igen:-)
  Hi hi jeg faldt også for billedet af penny, nu ved jeg hvad jeg kan gå og glæde mig til, for har hele 2 af dem. Som vanligt ene smukke roser<3 og billeder!
  God aften kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette
   Ja jeg syntes også, at det var lige i går, vi gik og ventede på hans ankomst.
   Ja Penny er smuk i den belysning, men hun er nu altid smuk, godt du også har den.
   Også god aften og kram til dig.

   Slet
 7. Godaften Lisbeth.Dejligt billede af lille Theodor.
  Godt at Bent kan hjælpe de unge i haven.
  Og efteråret er jo sat ind.........men smukke farver er er jo.
  Jeg er også vild med Penny Lane.........viser jo selv et bilede af den.
  Den oktobermargurit er jeg da lidt varm på.
  Goaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Godaften Jette
   Tak skal du have, ja det var godt, at Bent var frisk med motorsaven. Heldigvis er efteråret lig med smukke farver, men bladene falder desværre hurtigt, når det er så tørt. Ja Penny Lane er en skøn rose. Det er dejligt med en margurit nu så sent på året. Du må have fat i Rita.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Dejligt med et søndags indlæg det var jo ikke lige ventet. Godt at Bent er i god form :-) og det er jo godt at det lige jan hjælpes lidt til når der skal klippes, graves og fældes. Hvor er han blevet stor Theodor. En frisk og tilfreds gut ser det ud til :-)
  Der er godt nok fin blomstring i Rhodoerne. Nordfolk Candy er da helt vild i varmen.
  Idag startede håndbold sæsonen igen. Næsten for fint vejr til ar sidde inde og se det men der var gratis adgang og når noget er gratis så trækker det jo lidt. Godt nok vandt vore 1. Divisions hold men vi gik hjem med en grim oplevelse i bagagen. En blandt publikum fik hjertestop men heldigvis er der hjertestarter i hallen og en af af spillerens på holdet er læge og han kone som også var i hallen fik liv i ham men det var godt nok en ubehagelig oplevelse. Når det nu skulle være så var det jo nok godt at det skete sådan et sted.
  Fortsat god søndag aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Som sagt er der flere, der kigger med om søndagen, så der vil nok som regel blive et søndags indlæg. Ja Theodor gror godt, han er ved at være for tung at gå rundt med for farmor, men han ville heldigvis også sidde på skødet en gang i mellem :)
   Ja R. Norfolk Candy er noget vild i varmen.
   Nå ja jeg er jo ikke til håndbold, så det kunne jeg ikke finde på, men jeg synes nu, det har været noget blæsende her hos os i dag, men også med solskin.
   Ja det var da en grim oplevelse, godt at hjælpen var nær i form af hjertestarter og læge.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Kære Lisbeth
  Havde håbet på et søndagsindlæg og se, hvor heldig jeg er :) Hvor er Theodor blevet stor - en rigtig kær, lille gut. Er sikker på, at du nød ham til fulde :) Fint, at Bent kunne hjælpe med takshækken - det er guld værd med hjælp til forvoksne hække - taler af erfaring. Tænk, at du har tre rhodoer i blomst - er det ikke usædvanligt? Jeg købte også Oktobermargurit hos Rita, så jeg har også nydt synet IRL i dag. Sikke en fantastisk blomstring i den ene Crocus Rose - mine tre har ikke været helt så gavmilde i år. Cressidas blomst er så fin og perfekt. Min har ikke remonteret, men har til gengæld rigtig mange nye flotte skud - det har din sikkert også. Café har en meget speciel farve - mon den står i nærheden af Hot Chocolate? Tænker, at de passer fint sammen :) Også jeg er vild med efterårsstemningen i Penny Lanebilledet - så smukt!
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja der var du heldig, som regel vil jeg nok lave et søndagsindlæg. Ja Theodor er dejlig, du kan tro, jeg nød ham. De unge var helt sikkert glade for lidt hjælp, jeg havde også lidt planter med, der var mindst lige så tørt hos dem. Nej det er ikke usædvanligt med de tre rhodoer, de plejer at have en efterblomstring. Ja den oktobermargurit er fin at have, godt du også har fået fat i den. Det går lidt op og ned med de roser, der har ikke været så mange blomster i Cressida anden gang, men der har dog været nogle. Du har selvfølgelig ret Café og hot Chocolate står i nærheden af hinanden, men Café er meget lav, det er Hot Chocolate ikke, men måske ændrer det sig. Ja men det er da godt, at alle er enige om, at Penny Lane billedet er smukt :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Nå.. er der ikke arbejde nok til ham Bent på Samsø, så han nu må søge udenøs ;). Godt i kan hjælpe og hygge med Theodor som vist ligner sin fætter en hel del ;).
  De er da blevet helt forvirrede de stakkels rhodoer, godt du har så mange, så du også har blomster til foråret.
  Skønne billeder af roserne som sædvanligt, ikke let at vælge en favorit så det springer jeg over ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Nej Bent skulle jo nødig få en slapperdag :) Ja det var dejligt at hygge med Theodor, jeg synes nu ikke, han ligner Arthur så meget, begge ligner deres mødre :)
   Ja rhodoerne er lidt forvirrede, især Norfolk Candy, de andre plejer at blomstre lidt i efteråret, men der er heldigvis rigtig mange knopper på alle de andre, som så kan blomstre til foråret.
   Tak - det er så i orden at springe over :)

   Slet
 11. Hvor er han sød, ham Theodor, det var da dejligt med et besøg på den store ø. Så måtte mændene lige arbejde lidt mens I slappede af. Ja, du har mange flotte roser stadigvæk, men det er nu dejligt at se nogle af efterårsfarverne i din have også. Mon ikke der skal eg par tidlige aftener til efter sådanne tidlige morgener...
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Tak ja det er han, det var skønt med sådan en dagstur, så jeg kunne nyde ham den lille. Nu varer det ikke længe, inden der kommer flere efterårsfarver, har du set Linda Irvings indlæg, var det ikke noget med en lørdagstur for at se efterårsfarver? I kan jo prøve den nye færge. Jo det skal der nok :)
   Knus

   Slet
 12. Så søt Theodor er! Koselig å få sett barnebarna :)
  Kiwi har jeg prøvd, men de klarte seg ikke her. Hos deg gror jo absolutt alt veldig mye :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var skønt, at se Theodor igen.
   Kiwien er kønnest om foråret med de nye blade, den har taget et ordentligt tag i sommer. Damen jeg købte den af, mente ikke den kunne klare sig her, men det går fint :)
   Klem

   Slet
 13. Her er efterårsfarverne også så småt begyndt at dukke op....det huer mig ikke rigtigt...selvom det ser flot ud....for derefter følger jo vinteren.
  Tror egentlig det er meget godt jeg skal bruge noget af vintertiden på at lave "bladrebogen" om min haves forandring.
  Det lader til I havde en hyggelig/arbejdsom tur til familien :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja der er ingen vej udenom, men det er jo smukt. Vinteren er til for at vi sammen med planterne kan hvile og slappe af, jeg elsker årstiderne.
   Ja så finder man på andre spændende ting i løbet af vinteren, f.eks en bladrebog :)
   Ja det havde vi :)

   Slet
 14. Hej Lisbeth!
  Trevligt med besök till barnbarnet, en liten go kille. Din trädgård är fortsatt fin, och mycket som blommar. Vacker färg på dina höstanemoner och hortensian. Och rosorna lika fina som hela sommaren. Väntar på nya blommor på min Rhapsody in Blue. Det blev ett lyckat test, så det blir kanske fler rosor.
  Ha en fin dag / Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Ja det var dejligt. Godt din test lykkedes, så du skal have flere roser.
   Tak i lige måde

   Slet