søndag den 4. september 2016

Regnvejrs-serenade eller???

De lover regnvejr i dag, men billederne her er fra i går. Indtil videre har vi fået 4 mm, spændende om vi får mere.
 Morgentur
Udsigten fra diget bag haven
samme sted fra - ind i haven
I går gravede Bent endnu en spirea op
Det gav plads til lidt mere, Spireaen så ikke pæn ud efter at stakittet var fjernet. Lidt mere plads at boltre sig på, det er fint :)
Lidt stauder:
Lupiner
 Penstemon Raven kommer troligt igen hvert år
Solhat Secret Affair, ridderspore og solhat Cleopatra
Aralia cordata Sun King købte jeg sidste år hos Staudestedet, sneglene tog det hele, i år har jeg passet godt på den, den har en fin farve i foråret.
R. Norfolk Candy har startet en lille blomstring, det er ikke godt, heldigvis er der flere knopper, som ikke blomstrer nu, så jeg næste år kan få den at se i blomst.
Der er gang i roserne, håber ikke de bliver ødelagt af regnen
 Et rosenstativ kan bruges både udvendigt
og indvendigt
 Wollerton old Hall
er nået op til kronen på rosenlysthuset
 Augusta Louise
 Grace
 Lark Ascending
 Mia med flue
Peace med regndråber
Clarét er også smuk med regndråber
 Midnight Blue
 Mme Louis Levique
 Morten Korch
 Munstead Wood

 Queen of Sweden
 Scentsation
 Scepter d´isle
 Sharifa Ashma
 St. Cecilia
Twice in a blue Moon
God søndag


25 kommentarer:

 1. Får håpe at du får mye regn! Ikke så mye regn at rosene blir ødelagt da, for de er jo så flotte hos deg nå. Jeg synes de blir ekstra vakre med regndråper på :)
  Her skinner solen, og jeg skal ha besøk av to barnebarn i dag.

  Ha en god søndag!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja lige nu giver det godt ned, men det er først lige begyndt. Det er nok ikke godt for rosenhovederne, men for resten af haven er det godt. Dejligt med besøg af børnebørn og solskin.
   Tak i lige måde
   Klem

   Slet
 2. Ja, og spireaen kunne selvfølgelig ikke klippes tilbage;-) Vi har allerede fået en lille byge; men det helt store uvejr slipper vi vist for. Sensommeren og det tidlige efterår giver meget variation på markerne omkring os. Kornmarkerne er smukke, men en nypløjet mark varsler nye afgrøder, og det kan jeg også rigtig godt lide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej det kunne den i hvert fald ikke :) jo jeg har prøvet, det blev ikke kønnere af det. Det ser ud som om, I slipper for regnen hos jer denne gang. Ja nypløjede marker kan også være smukke.

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Ja, de har jo lovet storemængder - her kl 11:50 er det kun blevet til ½mm. jeg håber også på at få fyldt godt op med vand - i ugen fremover lover de jo sommer og sol.
  Men mon ikke vi får hvad vi behøver nu, og at du imorgen kan vise endnu flere regndråbebilleder. "The Lark Ascending" er jo en flot austin sag - Og egentlig skal jeg da ikke fortænke den de flue i at søge ly i Mia:)

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Foreløbig har vi fået 6 mm, selvom det regner godt ind i mellem, giver det ikke meget måleren. Men der bliver måske lidt regndråbebilleder i morgen. Ja The lark Ascending er flot, og fluen har fundet det helt rigtige sted i dag.
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Det er godt nok nogen flotte roser du har, dufter Hot Chocolate for den har en flot og speciel farve?
  Mvh Emmy

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Emmy
   Tak skal du have. Hot Chocolate har en fin duft i solskin, men eller er der ikke meget duft.
   Vh Lisbeth

   Slet
 5. Smukt som altid. Jeg troede ikke at Penstemon kunne overvintre herhjemme... har du mon mildere klima end vi andre øboere. Fortsat god søndag - og hilsner til Bent som må grave og grave og grave hi hi

  SvarSlet
 6. Tak Sussi. Ja det er nok lidt mildere hos os. Jeg havde en, der ikke overlevede, dette her er frø fra den.
  Tak i lige måde - jeg skal nok hilse, ham der graver :) han nyder fridagen i dag, det regner.

  SvarSlet
 7. Igår fik vi egentlig kun en enkelt byge, så det var muligt (endelig) at få lavet noget i haven igen. De nhar været temmelig forsømt pga. festivitas og så det faktum, at jeg intet orker, når jeg kommer træt hjem fra jobbet.

  Det er hårdt at komme i gang igen efter 3½ måneds sygemelding.

  I dag har det så regnet nærmest uafbrudt fra kl. 6.30 i morges...kedeligt vejr at være til Tomatfestival i...men det gik da.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Det var det samme her i går, og for den sags skyld i dag, det har regnet, det meste af dagen, men ikke nok, jeg kan bruge meget mere.
   Ja jeg vil gerne tro, at det er hårdt at komme i gang efter en sygemelding, så er der ikke meget overskud til have.

   Slet
 8. Hej Lisbeth.Her har det regnet fra kl 14.Og vi har fået 15mm.indtil nu.
  Synes det er imponerende at du har så flotte lupiner på denne tid af året.
  Men dine roser er da også så smukke.Synes mine er ved at være slut.De kan bestemt ikke li al den regn.
  Og Bent må fjerne endnu en busk.Og så skal der jo plantes lidt nyt.
  Har lige et spørgsmål ang. rhodoer.Er det for sent at gøde nu.Og har læst at man kan bruge sine brugte plantesække til at komme under rhodoerne.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja så har I fået mere end os, selvom det har småregnet her det meste af dagen. Ja det er underligt, at lupinerne kommer igen, nu er det også ved at være slut. Roserne kan forhåbentlig længe endnu, vi har så heller ikke fået kraftig regn, som I har.
   Ja så bliver der plads til noget nyt.
   Ja det er for sent at gøde rhodoerne nu, det er ikke godt for det nye løv. Det med plantesækkene har jeg ikke hørt før, jeg tømmer mine ud i staudebedene, jeg har ikke prøvet det i rhodoerne.
   God aften og knus

   Slet
 9. Dejlige billeder som altid.
  Tak for kigget.
  Her har vi haft regnvejr i dag.
  Ha´ en god søndag aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Aase
   Ja her har det også regnet det meste af dagen, men vi har kun fået 10 mm.
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Her har det været en hyggedag i sofaen. Ikke at vi har fået regn i lår tykke stråler som vi lidt bar lovet her i det sydlige Danmark 13 mm er hvad det er blevet til og det har været tørvejr de sidste 2-3 timer. Natten må gerne give noget mere for min skyld.
  Bent må da snart ha' slidt godt på den "gravemaskine" gad vid hvad den plads skal bruges til. Penstemon Raven er så flot så godt at høre at den er stabil. Jeg har dog gemt et par i drivhuset hvis uheldet skulle være ude. Det er jo første vinter den får her.
  Her er roserne lidt hængeøret efter regnen, men de trængte nu rigtig meget til vand så det gær nok. Imorgen må de så pudses lidt og reddes hvad redes kan. Heldigvis er der stadig en del knopper. Wollerton old Hall godt no rendt i vejret. Ser ud til at den vil konkurrere om titlen "kronen på værket" :-)
  Fortsat god søndag aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg har heller ikke været meget udendor i dag, her har det småregnet hele dagen, men det er kun blevet til 10 mm, det småregner stadig ind i mellem.
   Ja nu er han også færdig med at grave op for en tid, så må vi se, hvornår han skal i gang igen og hvad der skal plantes :) Det er en god idé at gemme et par Penstemon Raven i drivhuset for en sikkerheds skyld.
   Ja roserne trænger til vand, så må vi finde os i , at de bøjer sig mod jorden og håbe, de har fået nok. Ja og den fortjener at være kronen på værket :) Den dufter skønt og blomstrer flot.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Jeg nyder dagligt synet af alle dine skønne roser på bloggen, og i dag er ingen undtagelse :-)
  Jeg har også flettet en lille rosenhave ind i min haveplan, selv om min jord på ingen måde er optimal til roser, men jordforbedring kan forhåbentlig gøre underværker ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Det glæder mig :)
   og det glæder mig også, at du vil prøve med roser, det må kunne lykkes, når det kan i Rosenhaven. Du skal ikke købe de dyre roser, men købe hos Jas, så gør det ikke så meget, hvis de ikke alle klarer det :)

   Slet
 12. Hej Lisbeth. Vi har ikke fået regn overhovedet heroppe, men har haft et fint vejr at være ude i. Vi fik en del regn i går formiddags. Jeg slipper nok ikke for at skulle ud at vande krukkerne, men med de køligere nætter, fordamper det heldigvis ikke så hurtigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Jeg har fulgt med på radaren og tænkt på, at nu gik du rundt i solskin :) så må du i stedet vande, I har også fået jeres del af regnen.

   Slet
 13. Go morgen Lisbeth!
  Her blev det ikke til de store vandmængder i går-men fik mange varsler om farligt vejr;-) Det må være dejligt for Bent med en pause i graveriet. Jeg er altså også noget fascineret af dine lupiner i blomst, har du gjort noget særligt for dem?
  God dag med sol og kram fra Anette

  SvarSlet
 14. Go morgen Anette
  Vi fik heller ikke voldsomt med vand, jeg havde håbet på lidt mere i nattens løb, omkring 11 mm blev det til. Ja Bent nød fridagen i går :) Jeg har lupiner i blomst to steder tæt på hinanden, ikke de andre steder jeg har lupiner. Jeg gør det samme for dem alle, klipper dem ned, ikke andet.
  Også god dag til dig - smuk morgen er det.
  Kram

  SvarSlet