søndag den 18. september 2016

Mere om Himlens 7 sønner

Det er søndag - en af de dage, hvor man er heldig, at flere bloggere er online, derfor må jeg hellere lave et indlæg i dag igen.
Himlen er igen septemberblå og  clematis Huldine blomstrer i toppen af et paradisæbletræ.


smukt ser det ud med septembers blå himmel som baggrund for Wollerton old Hall.
I dag skulle jeg have været til plantemarked i Århus, men jeg kunne ikke finde nogle at følges med. Og da jeg jo lige var af sted i mandags besluttede jeg at spare de 258 kr., det koster for færgen t/r. Jeg mangler jo heller ikke noget, men det er altid sjovt at se de forskellige boder og ikke mindst hilse på Ulla og Malcolm, men det blev ikke i år, desværre.
 Her kommer lidt flere billeder af Himlens 7 sønner / Heptacodium miconioides. Også den er smuk op mod den blå himmel, omend den var lidt skyet i går, blomsterstandene højt oppe er kvæsurt, som bruger træet til klatrestativ.
 bierne kan lide den
Vi købte vores for 6 år siden her, i begyndelsen var den ret buskagtig, men sidste år stammede vi den op, den har en fin stamme. Besøgende lægger meget mærke til træet nu, hvor det står med de fine hvide blomster.

også denne her bliver der lagt mærke til, sumphibiscus kaldte Hanne den, første gang jeg viste den her på bloggen. Jeg kan se, at den også hedder Newbiscus. Jeg købte den som en lille plante i Bilka for en del år siden, køn var den ikke med de store blomster, så da den visnede ned, tænkte jeg gudskelov for det. Men min sandten om den ikke kom igen, år efter år dukker den op midt i maj for at blomstre i september. I år har den haft rigtig gode vilkår, ingen regn og ikke voldsom blæst, så vi nyder den. Den står i et bed året rundt, og har ingen problemer med at overvintre. Lur mig om der ikke kommer flere billeder af den.
 Clematis Polish Spirit pryder et andet paradisæbletræ
Tulipantræet er så småt ved at få efterårsfarver, det er skudt godt i vejret igen i år
 Den magnoliabladede pil er også ved at gå i efterårsmood
Dagliljen kommer stadig med nye blomster
Tropelium blomstrer flot og er groet et godt stykke rundt i stenbedet

Dråbebedet blev i sin tid lavet rundt om denne syren, som først fik plads i bedet, nu er det som om, den slet ikke passer i bedet.
Strawberry Hill er nu glad for at bruge den som støtte
 Aprikola er den mest blomstrende i dråbebedet, desværre vælter den noget rundt i bedet, men den har lækre blomster
 Comtessa dufter mere som Penny Lane, måske er det den
 Ophelia Climbing
Westerland

 La Paloma igen
Little Mermaid
 Big Purple
 Burgundy Ice blev klippet ned efter sidste blomstring, det fik den i gang igen.
Jacques Cartier
Comte de Chambord til Karsten


Til slut en smuk solnedgangs himmel fra i aftes, fortsat god søndag.

35 kommentarer:

 1. Mon den Magnoliebladede Pil er lige så let at lave som andre Pil. Jeg flyttede fra en for snart 11 år siden og har faktisk ikke set nogen til salg på plantemarkeder siden...den er da ellers så fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Jeg har prøvet, men lykkedes ikke med det, men jeg kan se længere nede, at Marie skriver, det er nemt, så du må have en stikling, eller jeg må prøve at lave en til dig. Jeg har købt min i Lille Malund, men de havde den ikke, da jeg var der i mandags. Ja den er fin.

   Slet
  2. Det skal nok passe at den jeg havde da vi boede i Pårup er fra Lille Malund, men jeg har heller ikke set den de to gange jeg har været der i år, så ja tak til en stikling, hvis vi ses engang til foråret.

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Himmelens syv sønner ser helt forrygende ud, godt i fik den opstammet, så de fine stammer rigtigt kan nydes.
  Newbiscus er ret højtråbende med dens store blomster, men alt der har lyst til at blomstre i september er godt at ha i haven ;)
  Alle dine smukke roser, er sikkert glade for at temperaturen er faldet lidt, så de bedre kan holde gejsten.
  Dramatisk solnedgang du slutter med ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja den er ret flot, og endnu bedre nu den er opstammet.
   Ja Newbiscus er meget højtråbende, men når bare planten er så høj, synes jeg ikke, det gør noget.
   Ja det går bedre med roserne, når det ikke er så varmt.
   Tak, i aften var der ingen solnedgang, det blev skyet ved 17 tiden.

   Slet
 3. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 4. Vores himmel har ikke været så flot blå som din i dag. Sjovt at du gør noget ekstra ud af himlens syv sønner - den nævner jeg også i mit indlæg. Magnoliabladet pil har jeg lavet mange stiklinger af i år; jeg kan se, at Rita spørger om evt formering af den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Det var også først senere på eftermiddagen, at den blev flot blå. Ja det var fint med mellemste Bukkebruse :) Det var en god oplysning, jeg må have lavet nogle stiklinger til Rita.

   Slet
 5. Den er nu både fin og speciel - Himlens Syv Sønner, sjovt at se stammen også. Det har da været en fin dag i dag, også med blå himmel her fra midt eftermiddag.
  Roserne kan længe endnu, er jeg sikker på.
  Kan godt forstå at du droppede plantemarkedet, med det var første gang i mange år at vi ikke så hinanden til dette marked.

  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja I skulle have set efter Himlens 7 sønner i Botanisk have, de har to flotte eksemplarer i højre side, når man kommer fra bilerne. Ja i eftermiddag var vi så heldig at se den blå himmel, kl. 17 kom der skyer.
   Jeg savnede nu at være med til plantemarkedet og møde jer, det plejer at være hyggeligt.
   Knus

   Slet
 6. Stadig mange smukke blomster billeder.
  Tak for kigget.
  Tak også god søndag til dig.

  SvarSlet
 7. Din Comte Chambord har den jeg husker, mens Karstens rose er lysere i alle fall i mine øyne ;)

  Det blomstrer jo så fint hos deg, og nydelig solnedgang!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det tror jeg, du har ret i, jeg synes heller ikke helt, at løvet ligner, men jeg lovede ham et billede :)
   Tak skal du have.
   Klem

   Slet
 8. Kære Lisbeth skøn himmel i har haft. Dejligt at se Tulipan træet, du ved det er min yngling. Sikke et fantastisk træ Himlens syv sønner er! Fantastisk som din Wollerton skyder i vejret. Det er godt nok nogle Superflotte roser du viser. Øv med plantemarked, jeg sprang også over, da jeg gik i gang med hækken, med håndkræft, sider er et par dages arbejde. Rigtig god uge. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja det var en skøn himmel noget af dagen. Nå ja det havde jeg glemt, det varer ikke længe, inden tulipantræet bliver rigtig flot med efterårsfarverne. Ja Wollerton old Hall er fantastisk, jeg er glad for, at jeg flyttede den til rosenlysthuset. Sikken et arbejde med hækken med håndkraft, det er da hårdt.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Heldige dig at du så deb blå himmel idag - her lå der en kæmpe grå sky over det hele i dag, jeg har tadet strømper og trøje på for første gang i lang tid.
  Jeg kan nu godt lide den sumphibiscus selvom der er noget overvældende i blomsterstørrelse.
  Himlens syv sønner er også speciel, men noget mere diskret i blomsterne - det er blevet et fint træ:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det lader til, at det har været bedre vejr mod vest i dag, det var jeg slet ikke klar over. Jeg har nu ikke rendt rundt i shorts i dag, men det har været ok vejr, bortset fra vinden.
   Sumphibsicus er ret flot, nu kan den godt klare størrelsen på blomsterne, det kunne den ikke, da det var en lille plante.
   Himlens syv sønner er nu blevet et fint træ, der er rigtig mange blomster i stedet, så den ses helt sikkert tydeligt i haven nu :) selvom det er små blomster.

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Hovsa så er du her lige igen :-) Lidt ærgerligt at du ikke lige kunne finde en følge svend til Århus men det har jo så heldigvis været godt vejr at blive hjemme i og ja så sparede du de penge.
  Her har himlen også været flot september blå indtil sidst på eftermiddagen så kom skyerne og så faretruende ud men regn nej det blev det ikke til. Vi har haft besøg af vores venner fra Esbjerg kanten og da vi havde spist til middag kørte vi op til Gyldensten strand så de kunne se det store forholdsvis nye natur område. Vejret var også lige til en lille natur udflugt.
  Kan se at jeg på et tidspunkt må ta' en september tur til Samsø for sump hibiscusen må jeg da også se :-)
  Tropeliumen er så flot og den farve er bare smuk men desværre en lusemagnet her :-(
  Apricola er smuk men lidt ærgerligt at den er en væltepeter. Mon det blir bedre med årene.
  Fortsat god søndag aften.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg tænkte, at du nok savnede mig :) og så er søndag en god dag, for blogverdenen vågner lige netop op den dag. Det var fint vejr at være hjemme i, der var ikke de store fristelser på de billeder, Ulla viser, og så sparede jeg de penge :) Vi har som vanligt haft ens vejr med både blå himmel og faretruende skyer uden mange dråber, men flotte var de. Ja i sådan et vejr var det godt med en lille udflugt.
   Det tænkte jeg også i går, der er meget at se på i september også, så I må prøve en tur til september en gang, men der er jo længe til, så I er nok nødt til at komme, når rhodoerne blomstrer også :)
   Jeg har ingen problemer med lus i min tropelium.
   Aprikola er ved at vokse lidt i højden, så måske bliver det bedre, ellers må jeg have et stativ.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth, du har helt ret Søndag er dagen hvor der mange på bloggen, herligt :o) jeg kan se at der nu er en del i løbet af ugen også, både på besøgstallet og kommentarerne.
  Himlens syv sønner er meget smuk. Og Roserne ser fantastisk ud, de har virkeligt nydt den varme vi har haft. Wolverton er godt nok kommet derop af.
  Knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er jo det, så det er en god dag at blogge på, for så får vi lidt dialog. Ja du får en hel del kommentarer.
   Roserne har bestemt nydt varmen, men der er stadig mange, der ikke er kønne imellem. Wollerton vil bare opad, det må den gerne :)
   Knus

   Slet
 12. Hej Lisbeth

  Spændende med at forsøge at bestemme roser. Den Comte de Chambord jeg viste er jeg ret sikker på, det er Elises - som normalt har styr på de dele. De fleste CdC der er på markedet viser sig jo at være "Madame Boll" mange tror det er samme rose!
  http://haekronit.dk/shop/rosa-comte-de-401p.html.

  Imponerende daglilje du har, har den overhovedet holdt pause?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er spændende, jeg har to Comte, begge fra Rosenposten, de ligner hinanden. Den du linker til er noget lysere end min.
   Nej jeg tror dagliljen har blomstret uafbrudt, det er ikke mange dagen den har holdt pause.
   Tak i lige måde

   Slet
 13. Hej
  Dejligt at kunne se benene på Syv Sønner. Til vinter, når alt andet er trist og gråt, står den med de lysende messingfarvede stammer. En oplevelse i snevejr, for det kommer helt sikkert før eller siden. Lidt vand fra oven ville ikke være at foragte lige nu.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Ja den har pæne ben, så man kan lige så godt vise dem frem :) Det er nu ikke sikkert vi får sne, sidste år havde vi ikke meget, men det ville hjælpe på min tristhed med en masse vand fra oven, det er så deprimerende at se på alt det, der mangler vand. Jeg vander meget, men kan ikke overkomme det hele.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 14. Skønne billeder :)
  Vi har knoklet hele søndagen, men er stadig ikke færdige med den sidste del af indgangspartiet. Når man pludselig finder ud af, at stolpebeton er nødvendigt, så kræver det jo en tørretid...så ved ikke hvornår området bliver helt færdigt. Det kommer an på, hvornår kæresten får tid til at gøre det færdigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Esther
   Ja det hele tager tid, men I er så flittige, så det varer nok ikke længe, før kæresten får tid til at gøre det færdigt.

   Slet
 15. Ja, hvor har vi været heldige med vejret de sidste dage, men nu er der godt nok blevet noget andet vejr. Her er der godt nok tørvejr, men nogle andre temperaturer end dem vi har haft den sidste tid.
  Himlens 7 sønner er godt nok fin, som jeg lige har skrevet til Marie, er det lidt sjovt, som flere har skrevet om den, jeg synes ikke jeg har hørt så meget om den før.
  Roserne er stadig flotte. Jeg var et smut i Bilka i lørdags og lod mig lokke til at købe en Sommer Song, den kostede kun 29 kroner, så må vi se om den er god nok, næste problem er så hvor den skal være :-)
  Jeg havde også tænkt på plantemarked i Aarhus, men datteren var hjemme, så kunne jeg jo ikke besøge hende samtidig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja det har vi, i dag er det hos os det fineste vejr, men det er heldigvis ikke så varmt som i sidste uge.
   Ja der er en hel del som har Himlens 7 sønner, vi ser den også på fb.
   Summersong er en fin rose, jeg har tre, men de har ikke været så glade for flytningen ud i læhegnet, der er for tørt ligesom alle andre steder i haven, men 29 kr er billigt.
   Ja så var du nødt til at blive hjemme ved hende :)

   Slet
 16. Hej Lisbeth. Hvor er det nogle gode billeder med den klare blå himmel. Jeg har også lige læst om Himlens syv sønner hos Marie. Vi begynder også at trænge til vand nu, selvom det har været dejligt med solskinsvejr! Det er da lidt spændende med den sumphibiscus. Flot er den i hvert fald.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Tak ja det er flot med den blå septemberhimmel. Himlens 7 sønner er godt nu, fordi det blomstrer så sent. Ja det er har været skønt vejr, men puha hvor er det tørt her. Sumphibiscussen er noget speciel, men flot lige nu.

   Slet
 17. Kære Lisbeth
  Det er da et helt fantastisk syn med Wollerton old Hall oppe i de højder - jeg har faktisk aldrig hørt om før, at den kunne rende sådan til vejrs. Himlens syv sønner er også et virkelig flot efterårssyn og sikke et fint makkerpar den danner med kvæsurt - den troede jeg så heller ikke kunne blive så stor, men det må være den kærlige pleje og den gode jord, der gør det :)
  Dråbebedet tager sig flot ud, og man kan se, at det hele vokser godt til - vil du have flyttet syrenen? Du har stadig mange forskellige roser i blomst - mine er ved at takke af. Det er lidt vemodigt, at sæsonen snart er slut - jeg kan ikke rigtig forlige mig med det endnu. Jeg vil gerne følges med dig til plantemarked i Århus næste år, men jeg er egentlig glad for, at vi tog i Rhododendronhaven i stedet for, for det var virkelig et spændende sted - og også interessante indkøb, vi fik gjort - er i hvert fald glad for mine :)
  Fortsat god dag!
  Knus Linda

  SvarSlet
 18. PS Blomsterkarsen kommer egentlig først rigtig til sin ret på denne årstid, hvor den blomstrer helt vildt, hvor andet er holdt op

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja Wollerton er blevet ret flot, der er mange af de engelske, som ikke skulle klatre, men som alligevel gør det. Kvæsurten får ikke kærlig pleje, men måske er det jorden :)
   Dråbebedet er ret flot nu, med roser i flor, det er mest der, der er gang i roserne. Ja det er vemodigt, men vi må glæde os over årstidernes skiften og tage et hvil sammen med planterne.
   Ja det var vist godt nok, vi tog rhododendronhaven i stedet, vi ser hvordan det går næste år.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth
   Ja blomsterkarsen er rigtig flot nu.

   Slet