søndag den 11. september 2016

Sommer i september

Godt nok kan man ofte være heldig med gode dage i september, men ligefrem sommervejr med omkring 25 grader næsten dagligt, det er specielt. Det er bare med at nyde det, så længe det varer, og mon ikke vi alle gør det.
 Stipa Gigantea står så smukt i haven nu og vejrer i vinden
 også fontænegræsset står flot og vifter i vinden, det er en skøn plante, som er rigtig god i vasen, især hvis man om aftenen sætter den lige under lyset, så forstår man navnet. På latin hedder den Panicum Elegans Frosted Explosion.
Vernonia har en fantastisk farve
 Nordbedet mangler helt sikkert vand, men det ses heldigvis ikke
Her er det Hydon Velvet, de fleste af mine rhodoer har mange knopper, så der bliver noget at se på næste år.
R. Norfolk Candy blomstrer nu med 6 blomster, godt der er mange knopper endnu.

Ellers har jeg mest taget billeder af roser, mens jeg har nydt det i haven. Jeg har meget nøje gennemgået de fleste af mine roser, og klippet ned, der hvor de var bare, og hvor der var grimme grene, eller hvor der ingen knopper var at se. Så må det briste eller bære, måske bliver det bedre næste år, det vil tiden vise.
 Charles Austin
 Crocus Rose
 også her
 Grace
og Molineux
Jeg bemærkede, at de enkelte gyldne roser nu har fået en lidt anden og dybere farve, det må skyldes, at lyset svinder langsomt, for det kan ikke være manglende varme.
 Jacqueline du Pré
 Sofia Renæssance
 Sombreul har leveret den smukkeste rose, det har ellers været småt med det, jeg har haft den et par år, aldrig har den set så smuk ud, den har nærmere været hvid og lidt pjusket.
Wollerton old Hall højt til vejrs
Ved siden af den står Clair Austin, som først lige er begyndt at blomstre
 Chartreuse de Parme´s ene blomst bliver nydt, heldigvis har den holdt længe.
 Karen Blixen
Deep Secret
 Kathleen Harrop er helt klart flottest i første blomstring
 Maid Marion
 Munstead Wood
 Pierre Oger sammen med gulerodsblomster
 Strawberry Hill mangler et stativ, her bruger den i stedet syrenen
 også her - i baggrunden Silver Cloud
Til slut The generous Gardener
og solnedgangen i aftes, mærkeligt at den går så tidligt ned i sådan et fint vejr :)
Fortsat god søndag - I morgen skal jeg på tur.

32 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth!

  Ja, det er så fint ute nå, og det kan gjerne fortsette til jul for min del ;)
  Nydelige roser du har!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er det, det vil nok være lidt mærkeligt, hvis der er 25 grader til jul :)
   Tak for det
   Klem

   Slet
 2. Hvad er den der Vernonia for en...staude eller busk. Den er jeg vist ikke stødt på.
  Jeg synes jo bare det er dejligt at solen går så tidligt ned, så steger den da ikke på mig og haven til klokken langt ud på aftenen som på en sommerdag. Her har det heldigvis været overskyet meget af tiden i dag og med lidt god vilje kom der en hel mm vand i morges.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Det er en staude købt ved Staudestedet, den er meeeeget høj.
   Det gør heller ikke mig noget, at solen går tidligt ned, men det virker alligevel lidt underligt, når det er så varmt. Her er det solskin og blæsevejr og ikke en dråbe vand. Ja det er ikke nemt.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Ja er det ikke skønt med disse fine sommerdage ;). Bare ærgerligt at det bliver så tidligt mørkt, når man har lyst til at hygge og arbejde i haven om aftenen. Det er på dage som disse, jeg bliver misundelig på dig og andre, som kan gå hjemme og nyde solen og de fine dage i haven.
  Nøjs hvor har du mange fine roser i blomst, det ser helt forrygende ud ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Jo det er bestemt dejligt, selvom det hele lider i tørken. Ja det er tidligt, det bliver mørkt, når man gerne vil gå i haven, det forstår jeg godt, og jeg forstår også godt, at I bliver misundelige på mig.
   Ja jeg har mange i blomst nu, det var nu, I skulle komme på besøg :)

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Jeg har det ligesom dig og synes også det er lidt mærkeligt, at solen går så tidligt ned med den varme, vi har lige nu, men skønt er det med lidt ekstra sommer :) Jeg har godt set Vernonia hos Staudestedet og var også lige ved at bestille den i fredags - den har en flot farve, men jeg var lidt nervøs for højden - bliver den også meget bred? Min Charles Austin har takket af for i år, men den gjorde det med manér, så jeg skal ikke klage :) Skønt syn med Pierre Oger, der blander sig med gulerodsblomsterne - de klæder hinanden. Her mangler også vand, så jeg bliver nok nødt til at vande i morgen aften. Det ser ikke ud til regn foreløbig. Hvor ser Sophia fin og sund ud - dufter den også? Jeg skal også på tur i morgen - det kan jo være vi mødes ;) Smuk solnedgang - dejligt med et indlæg fra dig :)
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det er lidt underligt, til gengæld er solen også længe om at stå op om morgenen, det er heller ikke til at forstå. Vernonia er kun høj ikke spor bred hos mig i hvert fald. Min Charles Austin er bedre end sidste år, da blomstrede den slet ikke anden gang. Ja Pierre og gulerodsblomsten er fine sammen. Jeg har vandet et par rhodoer i eftermiddags, men det hele trænger hele tiden. Ja Sofia har en fin duft og en dejlig farve. Ja måske skal vi samme sted, man kan aldrig vide :)
   Tak i lige måde.

   Slet
  2. Jamen, så skulle jeg da have købt den - den er så flot, men det må vente til en anden god gang. Så kan jeg jo nyde din så længe :)
   Knus

   Slet
 5. Jeg nyder faktisk den varme sensommer...selvom det ikke er så sjovt at tilbringe det meste af dagen indendøre i rum, der ikke kan udluftes ordentligt - med op til 25 teenagere ad gangen.
  Derefter ud og sætte sig i en brandvarm bil og så køre hjem ved 15-16tiden.
  Være så træt, når man kommer hjem at jeg intet orker, andet end at ligge på sofaen...
  MEN...ikke desto mindre nyder jeg at se hvor meget varmen passer mine dahliaer og zinniaer :) SÅ overlever jeg at være lukket inde det meste af dagene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Nej jeg kan forestille mig, at det ikke er sjovt at tilbringe hele dagen indendøre, når solen skinner udenfor, jeg kan godt huske, hvordan det var.
   Godt du alligevel nyder dine blomster i sommervarmen.

   Slet
 6. Hvor er din Vernonia smuk. Den kender jeg ikke.
  Dejlige billeder som altid.
  Smuk solnedgangs billede.
  Tak håber også du har haft en god søndag.
  God tur i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja Vernonia er en fin lidt ukendt plante.
   Jeg har haft en fin dag.
   Tak for det

   Slet
 7. Det er fantastisk med det skønne vejr. Havde fødselsdag fredag, og havde gæster lørdag. Vi sad ude næsten hele dagen. I dag har Jette og jeg været i Lille Malund på Havens dag. Vi fik købt mange gode ting. Dine roser er meget smukke alle sammen. September vejret er bedre end august, og det skal bare nydes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja det er et fantastisk vejr, dejligt I kunne være ude hele dagen. Skønt at besøge Lille Malund, det har jeg til gode i år. Ja vi må sige, at september er noget bedre end august.

   Slet
 8. Hej Lisbeth. Ja, vi må nyde det dejlige vejr. Det er skønt at være ude og mærke varmen! Det er vel nok godt, at der er så mange knopper i dine rhodoer. Ja, det er underligt med det varme vejr, at der hurtigt bliver mørkt, men vi kan da nå at få et par timer ude om aftenen også. Dine roser er meget flotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja og det gør vi. Det er skønt, vi har ikke været forvænt med varme i sommer, men rhodoerne har været glade for vejret mere end vi andre. Ja endnu kan man nå et par timer ude om aftenen.

   Slet
 9. Ja, det er så skønt med en sen sommer- det har været endnu en dejlig dag!

  SvarSlet
 10. Det er næsten som at få en sommermåned foræret, og det har været super flot vejr i dag til havens dag. Man kan se, at dine roser også har det godt. Blomsterne er store og velskabte, og bladene ser så sunde ud.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det må vi sige, det er en stor gave efter den sommer og så på havens dag. Det er ikke alle roserne løvet er sundt på, men roserne er kønne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Ja sommeren måtte vel komme på et tidspunkt og i år blev det så i september :-) det hænder jo at denne måned bliver varm. Den 10 september 2005 var det 30 grader. Husket det tydeligt da det var mine svigerforældres guldbryllupdag.
  Jeg glemte at tage frø af fontænegræs sidste år men heldigvis har de sået sig selv. De er bare lidt senere end hvis de bliver forspiret men det går jo nok.
  Hold nu op for en farve Vernoniaen har. Den er godt nok flot.
  Ja der er færre lyse timer til rådighed nu. Kl. 20 er det jo næsten mørkt nu så havearbejde efter arbejdstid er nu ved at værre passé men så har jeg jo mit strikketøj:-)
  God tur imorgen mon der skal hentes jord? Lidt planter måske også.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Vi var heldige at den kom i september, det er bedre end slet ingen sommer. Ja det kan jeg så ikke huske, men sådan en mærkedag kan man huske. Godt fontænegræs har sået sig selv, det har den også her. Ja Vernoniaen har en fantastisk farve.
   Det er ikke nemt at nå så meget i haven længere, når det bliver så tidligt mørkt, godt du har dit strikketøj.
   Tak for det, ja det skal der.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth, her bliver hver en solskindstime nydt. Og lige nu hvor haven viser sig fra sin smukkeste side så kan man slet ikke få nok af den. Selv om vi mangler vand så er klarer planterne sig. Jeg er også begyndt at klippe roserne ned. Jeg tror ikke det gør noget så længe de får lov at beholde et stykke over jorden.
  Min Claire Austin tror den skal vokse op i himlen, jeg var ikke klar over det var en slyngrose :o)
  Sol og havehilsner herfra.
  Knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja vi nyder alle det skønne solskin. Det er godt for roserne, så blomstrer de lidt før. Jeg har også besluttet, at det er en god idé at klippe roserne ned nu, vi får se.
   Min Clair har altid kun været lav, den får nok for meget skygge fra de andre roser.
   Knus og tak for sol og havehilsener :)

   Slet
 13. Hej Lisbeth.
  Det blomstrer stadig smukt hos dig.
  Her i midtjylland er det knasende tørt.
  Mange ting visner eller går ud.
  Vil meget gerne snart have en ordentlig gang regn.

  Hilsen Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja det blomstrer smukt, men her er det også meeeget tørt, ja det er sørgeligt, når noget visner og går ud.
   Ja regn kan vi bruge, men det bliver ikke lige med det samme.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 14. Hej Lisbeth

  Nå, hvordan er det så at springe en dag over? :)

  Jeg tror også at lyset kan have stor betydning for farverne - måske er det nogetmed hvor lang tid knopperne har haft til at udvikle sig?

  De havde jo tidligere lovet regn denne weekend nu lover de næste.... vi får se!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Det var skam rigtig fint, jeg nød det :) og prøver det samme i morgen.
   Ja mon ikke det har noget med lyset at gøre, jeg har altid troet, at det var, når det blev køligere, men det kan ikke passe.
   Ja som sædvanlig lover de regn og udsætter det til ugen efter.
   Tak i lige måde

   Slet
 15. Stik imod vejrmeldingen fik vi en minibyge her til formiddag - netop som madrasser og dyner var blevet slæbt udenfor i øvrigt - og jeg begynder at kunne se tegn på tørke. Vernonia har bestemt en fin farve, og samtidig synes jeg, at blomsterhovedet er utrolig flot bygget op. Der er vel i grunden en del roser, som har en anden farvenuance i genblomstringen, f.eks. synes jeg, at Penny Lane bliver mere lyserød end ferskenfarvet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er ikke meget regn eller småbyger, de lover os, den battede nok heller ikke meget udover selvfølgelig på madrasser og dyner, ærgerligt. Ja og du har fået meget mere regn end os, alle taler vist om tørke igen. Ja Vernonia er meget flot, men svær at tage billeder af, når den er højere end mig. Ja du har helt ret, Penny Lane har også en anden farve om efteråret.

   Slet