mandag den 11. januar 2016

August billeder

Jeg havde faktisk overvejet at lade være med at lave indlæg i dag, for søndag er der normalt flere bloggere, som laver et indlæg, det var en glædelig overraskelse, at flere af de "gamle" bloggere havde valgt også at lave indlæg i dag.
 clematis (Warszawska Nike)
og roser (compassion) blomstrer stadig lystigt her  august
Collager er ikke lige mig, derfor kommer I ikke til at se det på min blog. Jeg synes, det er synd for billederne, for man kan ikke fordybe sig i en collage, som man kan i et enkelt billede. Smag og behag er forskellig, det er fine collager, I laver, men her på bloggen er det en god idé at trykke på billedet, så det bliver stort og derefter tage en tur i min have. Teksten mellem billederne kan man springe over, den er ikke så væsentlig, eller man kan læse den bagefter. Om vinteren kan man sikkert godt få tid til det, om sommeren er det en anden snak, da skal man jo nyde sin egen have.
 den 17.8.
var Cecil og jeg på tur til to haver, gæt selv hvor :)
Kapfakkel fik jeg af Anne forrige sommer, den er pænt fotogen
 Det samme er liljerne
 Bonbini
 der kom flere liljer i skoven, sikken en duft der var.
 Peace med regndråber
allerede i august kan man se rhodoernes knopper til blomstringen i 2016
 Bonita Renæssance
 Pierre Oger stod så fint i det nye rosenstativ, som jeg købte på turen med Cecil
 ja de blomstrer flot de kære roser
Skæbnetræet/clerodendrum blomstrede fint i august, men der blev ingen bær.
 Jeg havde held med de gule solhatte, de blomstrede længe
Det samme gjorde solbrud/helenium
 stokroserne er smukke i august
 også storkenæb er fine
 her er fint besøg i hemerocallis Summerwine
 Hydrangea Paniculata Vanilla Fraise
Åkander er det vist på tide jeg viser, de har blomstret flittigt i sommer
Til slut et spejlbillede af søndagens solopgang. Om eftermiddagen fik vi sne, men det forsvandt hurtigt igen, her til morgen har det frosset, og snart kommer kulden, siger de.
God start på en ny uge

22 kommentarer:

 1. Daglilje Summerwine har den skønneste farve. Den står højt på ønskesedlen. Compassion er jeg også glad for, og den dufter skønt. Jeg foretrækker også de almindelige billeder, man kan kan forstørre op. Collager bliver nemt bittesmå, og lidt uinteressante.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja Summerwine har en smuk farve. Og Compassion har vi begge, det husker jeg godt. Hvor er jeg glad for at høre din mening om collager, vi er helt enige.

   Slet
 2. Så härliga augustibilder! Din trädgård ser fantastiskt fin ut.

  SvarSlet
 3. Collager versus enkeltbilleder er for mig ikke et enten-eller, men et både-og. På ens egen blog skal man selvfølgelig gøre præcist det, man har det bedst med, og Høneballestilen handler om enkeltbilleder– vi læsere ville sikkert få hjertestop, hvis der en dag dukkede collager og videoer op på bloggen, og det dur jo ikke:-) Collagerne fungerer godt, synes nu jeg, som et alternativ, alt efter hvad der er formålet med de aktuelle billeder . F.eks. er det ikke helt få rosenbilleder, vi allesammen lægger ud på bloggene om sommeren – eller helleborusbilleder om vinteren - og der har collagen den styrke, at blomsterne kan præsenteres side om side, i stedet for at man skal scrolle fra den ene til den anden til den tredje til den tiende. Derfor kan man bedre sammenligne dem, og fingeren bliver ikke så træt. Der er jo heller ikke noget som helst i vejen for, at man kan klikke på en collage, hvis man vil se den i større format.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja du bruger collager, og sådan som du forklarer det, kan jeg godt se et formål, men det program jeg arbejder i, kan så vidt vides ikke lave collager, det gør ikke noget, når jeg ikke er så vild med det. Jeg synes ikke, at det fungerer, at lave collagerne store, der mangler som regel et eller andet af billedet, det synes jeg er synd. Men jeg fortsætter så Høneballestilen, så ingen får hjertestop :) det vil jeg nødigt være skyld i. Men tak for at du fortalte din opfattelse af collager versus enkeltbilleder. Vi kan ganske rigtig gøre det vi har det bedst med på hver vores blog. Det kunne være sjovt, hvis andre vil give deres mening til kende her.

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Næ hvorfor springe over når du har så meget sommer som du stadig kan vise. Jeg har da også lagt mærke at du har haft pænt med besøg på de blog de sidste dage. Det er jo også her om vinteren at vi har extra god tod til den slag :-)
  Ja det er jo nok hos Blomstertøsen at I var på besøg syntes jeg kan kende det for jeg var der jo også i sommers. Den gule med de brogede blade i forgrunden af billedet købte jeg hos hende kan ikke lige huske hvad den hedder men de blade kunne jeg ikke stå for.
  Summerwine med græshoppe er da så fint :-) jeg håber at min Summerwine vil få mange blomster i år da den jo var ny sidste år var det jo lidt sparsomt hvad den kunne byde på.
  Smuk solopgang fanget i glasdøren. Det har der ikke været noget af idag tyk tåge hele dagen. Så ser man jo nærmest frem til at frosten vender tilbage.
  Jeg er lidt tidligere på den idag da strikcafen åbner igen i aften så det et sgi godt at badehotellet genudsendes på søndag :-)
  Fortsat god dag/aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja du er en af dem, som kan lide at kigge billederne, det er jeg glad for, det er rigtigt, at der har været pænt besøg i disse grå og kolde dage, det er jo forståeligt nok. Ja du har helt ret, jeg vidste, at du og Linda ville kunne gætte det. Vi håber at Summerwine giver noget mere i år, men det skal den nu nok gøre, den er godt til at blive stor. Græshoppen kan jeg ikke love dig :)
   Solen var faktisk ved at titte igennem ved 9 tiden, men det gik hurtigt over til fordel for tyk tåge.
   Strikcafé når der er Badehotellet, det er dårlig timing, så er det godt, det genudsendes på søndag ja :)
   God fornøjelse med strikkeriet.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Rosene dine er så vakre! Jeg er i grunnen enig med deg at bilder er finest sånn de er, selv om collager også er fine å se på. Jeg lengter etter sol og sommer igjen :)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Godt vi er enige, ja collager er også fine, men ikke helt det samme.
   Ja vi længes gør vi :)
   Klem

   Slet
 6. Dejlige billeder der liver op på en dag som i dag.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 7. Hej Lisbeth

  Jeg bruger jo heller ikke collager - lader hellere det enkelte billede fortælle sin historie. Men jeg kan godt se at det fungerer hos andre - feks når man samler en masse hvide blomster i samme collage, det kan have en flot grafisk virkning! Godt at der er nogen der har talent for det! Og godt at blogverdenen er så mangfoldig! Det er ikke mange måneder siden at nogen afskrev hele havebloggeriet - og når man ser på aktiviteten, her i en januar måned, kan man da roligt lægge den tanke i skradespanden!

  Super billede med Summerwine og gæst:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Jeg har bemærket, at du heller ikke bruger collager, jeg mener også at det enkelte billede bedre kan fortælle sin historie, men Marie har også ret i det, hun skriver om collager. Godt vi er forskellige, det gør det nok mere spændende for andre at kigge med.
   Det har du ret i, pludselig var der hul igennem igen, så må vi se, om det holder.
   Tak ja det var et ret flot billede :)
   Tak i lige måde

   Slet
 8. Hej Lisbeth. Det er helt fint, at du ikke viser collager, det gør jeg heller ikke, men det er nok mere fordi det er tidskrævende og lidt svært at sætte sig ind i. Jeg synes dog også, at der er mange flotte collager rundt omkring. Du er god til at tage billeder, hvor blomsterne tager sig ud fra sin flotteste side. Jeg kan rigtig godt lide den hortensia, du viser. Jeg tror nok, at dine roser er nogle af de flotteste her i haveblogland - du kan bare det med roser:) Jeg må vist takke dig for det er din fortjeneste, at jeg har fået mine roser. Da jeg startede med at blogge havde jeg kun én, nu har jeg vist ca. 30. Det er også din fortjeneste at jeg har anskaffet mig lilje regale. Den er jeg meget glad for, da den dufter helt fantastisk ud i hele haven og så ser den så imponerende ud, når blomsterhovederne kommer op over alt det andet. Sidste år fik de ny jord, så jeg håber, de har fået en masse næring, så de rigtig kan vokse til i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Godt du også kan lide de almindelige billeder, jeg tror, du har helt ret i at det er tidskrævende at lave collager, så det holder jeg mig fra. Tak for dine søde ord til mine roser, jeg har bare mange, for skrap er jeg heller ikke til dem.
   Du overrasker mig godt nok med det du skriver om roser, jeg vidste ikke, at du var smittet af rosendillen hos mig, du virker så erfaren, jeg var sikker på, at du havde haft roser lige så længe som mig mindst. Der kan man bare se. Det er nok fordi, du har så meget styr på gødningsplaner osv. det har jeg ikke, men jeg gødede meget i sommer.
   Godt du fik Lilje Regale, den har den skønneste duft, den kan man ikke undvære.

   Slet
 9. Jeg bruger både enkeltbilleder og collager. Collager bruger jeg oftest når jeg f.eks viser flere billeder af samme "emne"...f.eks. de dahliaer jeg bestilte igår...eller hvilke blomster, der blomstrer i min have på et givent tidspunkt.
  Jeg blander dog ofte collager og enkelte billeder i mine indlæg.
  I starten tænkte jeg ikke så meget over, hvordan jeg satte min collager op, men jeg er begyndt at tænke over opsætningen...f.eks. at lave collager med forskellige narcisser eller "flammefarver" osv. osv.

  Heldigvis bestemmer man jo selv på sin egen blog og jeg synes bestemt ikke det er et must at lave collager.

  Jeg har de sidste par år lavet mine collager i picmonkey.com som er meget nemt at gå til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja jeg har bemærket, at du gør i begge dele, det gjorde du vist også med dine clematis.
   Ja det lyder som en god idé at du blander dem på den måde.
   Det har du ret i, vi kan helt selv bestemme :)
   Den oplysning kunne være god til Jette, som stadig arbejder på at lave sine collager, har jeg set på andre blogge, det er ret tidkrævende, kan jeg forstå.
   Tak for dit input her.

   Slet
 10. Fine Liljer - fine mange blomster. Ja liljer synes jeg er bestemt en utrolig flot blomst. Jeg synes de er betagende. Og i løbet af sidste sommer så jeg bl.a. ved dig så mange fine af slagsen, så jeg havde bestemt mig at prøve mig med den del, så jeg har sat 5 knolde eller hedder de løg - nå pyt - men jeg har lagt 5 stk, af dem der hedder Claude Shride. De er lagt i det nye bed. Så jeg er så spændt på, hvordan det kommer til at se ud.
  Kender du den? det gør du sikkert - for du ved utrolig meget.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kirsten
   Ja det er dejligt med liljer, bare der ikke var de der liljebiller, de er træls.
   Det er flot 5 stk. af Claude Stride, det er en Martagon lilje, de er dyre, gad vide hvor du har købt dem?
   Ja den kendte jeg godt, jeg har ikke så mange Martagonliljer, som jeg gerne ville have, de er noget dyre i anskaffelse.
   Kh Lisbeth

   Slet
 11. Kære Lisbeth
  Fine billeder af alle dine sommerblomster, det er en fornøjelse at følge med. Så du behøver ikke nogen collage. Det er så flot det hele.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, dejligt at du nyder det. Jeg laver ingen collager :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet