onsdag den 18. februar 2015

Du kom med alt det, der var dig

Ja her taler jeg om solen :)
4 timer havde vi fornøjelsen.
 Hvor var det dejligt igen at se solen i pavillionen
og den blå himmel
Glæden var stor, det føltes som uendeligt længe siden, vi sidst så den. Nu regner det til gengæld, men pyt vi så solen, og jeg var i haven for at klippe flere stauder.


Det var ikke kun mig, der blev forårskåd, se hvor det gror.
For første gang er der knopper i min R. Rex, det er stort. Jeg var ikke helt sikker på, om det var knopper, men sendte billede til Rhododendronhaven, Claus skrev tilbage, at det var en knop. Tænk jer der er 12 knopper, det bliver en fest, når den blomstrer, tro mig, der kommer billeder.

Arkivbilleder, flere med S:
 Steffensurt/ Circaea er en glimrende bunddækkeplante, den breder sig fint og er nem at luge væk, hvis det bliver for meget
 Stenurt/Senum breder sig også godt, den er knap så nem at fjerne
 Broget Stjerneskærm/Astrantia
 Astrantia har jeg nok præsenteret under A, men det var så fine billeder :)
 Stokroser
 har jeg en del af, bare ikke i de farver, jeg helst vil have, gul og sort kan jeg ikke få til at gro.
 Denne her er nu meget sød, det sjove ved stokroser er jo at de krydser sig, så det er altid spændende at se, hvilke farver der kommer frem.
 Tidlig storkenæb/Geranium
 er også præsenteret under G, dette er vist Summerskyes
Geranium er nu flotte i løvet i det tidlige forår
Stormhat Aconitum det er den, som blomstrer først på sommeren.

 Denne smukke Streptocarpus har jeg fået af Rose med bloggen Min haves Flora. Den smukkeste mørke farve.
 Sumpcypres med knopper i udspring
 her er den med det fine nye løv
Surbær/Aronia blomst, vi har en del Aronia rundt om i læbæltet.
Roserne i dag er dronningeroser:
 Dronning Ingrid
 Dronningen af Danmark
den blomstrer kun en gang, men meget længe. En meget smuk rose, når planten først er groet til.
Til slut en nyanskaffelse
En nyanskaffelse, denne fine Azalie kostede kun 25 kr., hvis ikke den kan plantes ud, går det nok :) men jeg prøver da.
Fortsat god onsdag.30 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth. Din overskrift fængede, vi var til højskoledag på Idrætshøjskolen i Brønderslev i går og sang denne skønne sang. Solen skinnede et par timer, medens vi sad inde til foredrag i går og det var helt stille vejr. I dag er det gråt og blæsende igen og i eftermiddag er regnen også nået hertil. Dejligt at se de skønne billeder, hvor er den Streptocarpus fin i farven. Hilsen Ulla.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Det var godt, jeg synes bare lige, den passede til vores længsel efter solen, det er en dejlig sang. I går var det fint i Nordjylland har jeg hørt, i dag var det så vores tur. Det kunne nu være skønt med sol til hele landet et par dage.
   Ja Streptocarpus har en flot farve. Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Ja det var et herligt gensyn med solen. Her havde vi også nogle timer fra omkring middag. En sød blomst surbær får. Det skønne lysegrønne løv på sumpcypressen og astrantian sammen med jacobsstige og pæonknopper får jo næsten en i sommerhumør. Sikke en præmiere at Rhodo "Rex" lægger ud med 12 knopper. Jeg kan godt forstå at du glæder dig. Fantastisk som "Dronningen af Danmark blomstrer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Ja det var skønt at se solen igen, så kom solen nok til jer efter den havde forladt os. Ja de billeder er dejligt sommerlige. Ja det er en flot præmiere med 12 knopper, den må have det godt. Ja Dronningen af Danmark er fantastisk til at blomstre.

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Ja her fik vi lidt sporadisk sol også - det var alletiders!
  Og vi trængte til det - og det var lunt 8grader:)
  Spændende bliver det at se blomsten på din Rhododendron rex - der er jo en del varianter med forskellig farvemætning.
  Det er en lidt bladet vejrudsigt, men alt ser ud til at være godt på vej!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Også lidt sol til jer - det er dejligt, når det sker. Vi havde over 9 grader til frokost, men så kom skyerne og regnen kort efter.
   Ja vejret ser ud til at blive noget blandet de næste dage, så godt vi fik lidt sol i dag. Heldigvis er der gang i en hel del i haven.
   Tak i lige måde.

   Slet
 4. er du gymnast fru høneballe? overskriften bringer tanken hen på store gym-opvisninger. Jeg er spændt på om din Azalie vil leve på friland på Samsø.... jeg har aldrig rigtig haft held til at få dem til at gro udenfor.... men sikkert fordi jeg har glemt at nurse dem lidt.... så jeg krydser fingre for at din vil gro.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Hihi nej jeg er bestemt ikke gymnast, men jeg har været ansat på en efterskole og en højskole, der lærte jeg den dejlige sang. Den Azalie vil nok ikke leve på friland, jeg har vist også før prøvet, men pyt for 25 kr. går det nok, jeg har jo så mange i haven :)

   Slet
 5. I dag så vi overhovedet ikke solen, desværre. Forårstingene ser ud til at vokse støt og roligt, selvom der ikke har været meget sollys og varme på det sidste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Øv så var det ikke jeres tur i dag, det muntrer ellers vældigt op med noget solskin. Ja det er utroligt, at forårsplanterne alligevel vokser.

   Slet
 6. Så flott med sol hos deg! Vi trenger sårt å se den ja, spesielt om vinteren. Som det spirer og gror hos deg! Gleder meg til å se alle dine rhodoer igjen :)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var dejligt med sol for en gang skyld, vi trænger alle til sol, håber du snart får lidt sol igen. Ja jeg glæder mig også, der er virkelig mange knopper :)
   Klem

   Slet
 7. solen var så dejlig imens den var her :) hvor er det spændende med din rex jeg glæder mig :)

  kh
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja solen blev nydt, så længe det varede. Lidt har også ret :) selvom vi gerne vil have meget mere sol. Ja det er meget spændende med Rex, jeg glæder mig også vildt.
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Godaften Lisbeth.Dejligt med en dag med lidt sol................det har vi også haft.
  Har haft gæster i eftermiddag...............så jeg er lidt sen på den.
  Din brogede stjerneskærm er bare smuk..............det er en dejlig plante.
  Mine stokroser får altid sådan nogle grimme blade...........men dine ser fine ud.
  Har lige et spørgsmål ang. nedklipning af de store græsser...........klipper du dem helt ned til jorden?
  Smuk rose du slutter af med God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette
   Ja det er dejligt med solen, den muntrer os op.
   Du er skam ikke sent på den, du har bare mistet et indlæg fra mig :) pyt der skal også være tid til gæster.
   Ja den brogede stjerneskærm er rigtig fin, den er jeg glad for.
   Mine stokroser bliver også grimme i de nederste blade, rust er ikke pænt, men det er svært at undgå.
   Nej jeg tør ikke klippe græsserne helt ned, der er vel ca. 10 cm tilbage, de var jo allerede begyndt at skyde, inden jeg klippede, og en anden ting er, at hvis der kommer regn og frost, så kan de ikke tåle at være klippet helt ned, det kan blive deres død.
   Ja den sidste rose er smuk.
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Her havde vi også fint solskinsvejr i formiddags og 8,8 graders varme men som nærmest en selvfølge har det blæst en halv pelikan igen. Det regn vi har fået er i småtingsafdelingen. Jeg er altså lidt imponeret over dine påskeliljer. Her er de ikke nået ret langt men de nye jeg plantede i efteråret er da at se så det må jeg så være glad for. Spændende med R. Rex det blir en stor dag når den springer ud. Hvilken farve har den? Den brogede Astrantia er super flot. Den er da værd at have bare for bladenes skyld :-) Jeg har aldrig haft stokroser men i år skal det prøves. Har fået frø i 3 farver men måske der bliver mere end det når de krydser. Den sidste du viser er bare så yndig. Smukke dronninger. Ingrid er da til at få øje på. Hun et faktisk rigtig flot. Flot stilleben du har fået lavet. Altid godt med noget der senere kan plantes ud. Om din Azalie vil klare det frie liv ved jeg ikke.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var dejligt med solskinsvejr i dag, men du havde vel ikke meget glæde af det, du var vel på arbejde. Blæsten blev værre, da regnen begyndt, det har regnet en del her, synes jeg, men jeg ved ikke hvor mange mm. Ja jeg glæder mig vildt til R. Rex springer ud. Jeg kender ikke farven, den kan være forskellig fra plante til plante. Ja den brogede Astrantia er mest for løvet, blomsterne er ikke så spændende. Spændende med dine stokroser, er det de dobbelte? Ja Ingrid er skrap i farven, men flotte er de begge. Jeg kunne ikke stå for azalien og vidste med det samme, at skulle den holde, så skulle den være ude, så må vi se hvor længe den holder.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Jeg har bare fået at vide at stokrosefrøene er rosa, lys gul og mørk/sort så jeg går ud fra at de er enkle. De dobbelte er da fine men jeg kan rigtig godt lide de enkelte. Tror faktisk at jeg foretrækker dem. Ja så blir det da ekstra spændende med R Rex. Sådan en slags blind date :-)

   Slet
  3. Ja men de enkelte er også rigtig fine, jeg har haft dobbelte et år, men de er vist sterile, der kom ingen frø i hvert fald.
   Ja det er blind date med R. Rex :)

   Slet
 10. Godaften Lisbeth
  Sol i morgenstund, hvor har vi savnet den så den var velkommen.
  Du viser godt nok fine billeder i dag også, stokroser står på min skal ha liste. jeg har bare så svært ved de 2 årige, så jeg ender nok ud med at købe nogle. Geranier skal jeg også ha :o) og dronning af danmark, hvor er den smuk. Her har det regnet siden midt på eftermiddagen, det er ellers ikke vand vi trænger til.
  Forsat god aften.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Linda
   Ja det var dejligt endelig at se solen, her var det knap så længe, men 4 timer blev nydt. Ja så må du købe stokroser, jeg har ekstra planter, men farven kender jeg ikke, de står rundt omkring i haven.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 11. Kære Lisbeth
  Hvor der det flotte billeder du starter med.
  Flotte stokroser jeg har aldrig set sorte.
  Spændende med din R. Rex . jeg glæder mig.

  En sød Azalie, tror du dan kan gro ude, nå ja men kan da prøve.

  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, jeg har set næsten sorte stokroser.
   Ja det bliver spændende med R Rex, jeg glæder mig også og vidste at det var lige noget for en rhodoman som dig :)
   Jeg tvivler på, at Azalien klarer den ude, men nu får vi se.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Mange tak for solskinsbilleder nu jeg blev snydt for solen (igen).

  Til gengæld kom jeg i solskinshumør da jeg hældte dahliaer i vognen sidst på eftermiddagen... ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Selv tak, blev du nu snydt igen, hvor ærgerligt, godt du trøstede dig med dahliaer :)

   Slet
 13. Min yndlingssang (blandt mange...) - den bringer mig solskin uanset om solen skinner eller ej!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er bestemt en dejlig sang.

   Slet
 14. Du kom med alt det der var dig, en skøn sang på en skøn kort forårs solskins eftermiddag, bedre lidt end intet. Sangen passer så fint på dagen, dejlig dag og ikke mindst en dejlig sang, den giver mig helt specielle associationer :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margit
   Ja det er en dejlig sang, hos os var det formiddagen, der var fyldt med sol :)
   Kh Lisbeth

   Slet