mandag den 7. januar 2013

Billeder fra vinterhaven og sommerhaven

Gråt og trist også i dag, men alligevel tog jeg en tur med kameraet og med hakkejernet. Det var vandkoldt og ikke spor indbydende, men nu skulle det være. Det blev til knap to timer derude, sundt for både mig og haven :)

En daglilje godt på vej
Hvis vinteren ikke kom sidst på ugen, ville disse Helleborus snart blomstre, men jeg kommer nok til at vente lidt endnu på at se dem.
En enkelt hornviol i blomst var der også
En knop i Penny Lane
Fine store knopper i R. Bellfontaine
Lyngen blomstrer
Der er godt gang i denne iris
som kommer til at se sådan ud, blomsten har en fin duft.
I dag kommer der billeder fra sommerhaven uden navne men med dejlig blå himmel og et blomsterhav. I kan lave billederne store og nyde dem, hvis I har lyst.
5.5.
9.6.
Aftenbillede 15.7.
Her er der mulighed for at se den fine stenbelægning mellem to bede
 Mosrosen Henry Martin med den smukkeste blå himmel
En diset have i august
16.6.
Billederne er taget fra forskellige vinkler i min have, jeg håber I har nydt vinter såvel som forår og sommerbilleder.
Fortsat god dag

51 kommentarer:

 1. Ja, her må jeg jo altså sige at forår og sommer vinder :-) Hvor HAR du altså en fantastisk have!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja også hos mig :) Tak skal du have.

   Slet
 2. Hej Lisbeth.Også en rigtig god dag til dig.Skønne billeder fra din have.Det fra d.5/5 er da bare helt skønt,og det for en til at længes.
  Er ved at gøre min hønsekødsuppe og tarteletter klar.Mine gæster kommer kl 17.Og jeg har også lavet citonfromage.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. He Jette
   Tak skal du have, ja sikken en himmel der er på det billede.
   Det lyder som en god gæstemenu, heldige gæster.
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Åh ja du kan tro jeg har nydt. Du har en fantastisk have Lisbeth :-)
  Er fuld af beundring over at du kan hive dig selv ud sådan en trist grå dag som i dag.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Mette
   Tak skal du have, jeg er glad for, at du har nydt billederne.
   Det var godt nok også svært at komme ud, jeg havde ikke lyst, men et eller andet skulle der til, og det plejer at hjælpe med haven, det gjorde det heldigvis også i dag.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 4. Nej, vinterbilleder nyder jeg ikke rigtigt for tiden, dertil er de for grå og deprimerende; men dine fungerer som en god kontrast til forårs- og sommerbillederne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Vinterbilleder er godt nok for triste, men mon ikke det hjælper til weekenden. Du har ret, de grå billeder er en god kontrast til forårs-og sommerbillederne.

   Slet
 5. Hvor har du dog en dejlig have, og så stor! Det har været en nydelse at se haven som helhed fra så mange vinkler. Jeg er godt nok også ude i min have næsten hver dag i øjeblikket, for at færdigøre mit bedprojekt så meget som muligt, mens jeg stadig har tid. Men under normale omstændigheder ville jeg nu heller ikke gå i haven for at arbejde på denne årstid, så jeg er også fuld af beundring over dine 2 timers indsats!
  Hav en fortsat god dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice
   Tak skal du have ja den er stor, jeg kom i tanke om alle de nye som ikke havde set helhedsbilleder fra den, så var det jo en god idé.
   Det var heller ikke lysten, der drev værket men jeg havde behov for at gå med et hakkejern, og så røg græstotterne op i samme omgang. Men det er rarere, når man har et bed der skal være færdig, så er der noget at gå efter.
   I lige måde.

   Slet
 6. Ha hvor sjovt HAVEFOLKET har netop en artikel om vinterhaven i dag.
  Så der har du jo lige præcis ramt plet.
  Det er jo hyggeligt, sådan at gå og kigge efter, hvad der spirer og gror også i vinterhaven!
  Men jeg bliver jo mest glad i låget af dine sommerbilleder!
  Jeg tog også en tørn i haven i dag! John kom hjem med mere gran til afdækning, og så var jeg på fotojagt efter spirer, som du har været. Her er trist og gråt meeen lidt har også ret for dagen er blevet længere og det kan jeg mærke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja det er hyggeligt at se efter de første spirer, men det var lidt koldt, alligevel forbavses man over så hurtigt det går, men nu står det nok stille fra weekenden.
   Sommerbillederne er klart nr. 1 i dag også.
   Du har ret, man kan godt mærke at dagene bliver længere heldigvis. Mon ikke vi mærker det endnu mere, når kulden kommer, så kommer lyset forhåbentlig med.
   Godt at få afdækket, det skal til.

   Slet
 7. Jeg nyder ALTID dine gode billeder fra din smukke have.
  Jeg nøjedes nu med at gå en lille tur i haven.
  Ha´en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Jeg er glad for, at du nyder billederne.
   Det var fornuftigt at nøjes med en lille rundtur i haven, det var koldt.
   I lige måde.

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Dejlige vinter og sommerbilleder - hvad mon det er for en Iris - det kan være at Jan ved?
  Er det jeres jord op til bakkerne? - der på billedet fra 5/5, det er jo næsten i forlængelse af haven.
  Hedder det iøvrigt mon mosrose fordi grene er sådan lidt lodne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak skal du have - jeg har forsøgt at få Jan til at fortælle om min iris, men han bider ikke rigtig på :) Det er så længe siden, jeg har sat de iris, så jeg kan ikke rigtig huske noget om dem, eller hvor jeg har dem fra.
   Nej det er ikke vores jord op til bakkerne, det er nogle brakmarker som ikke bliver brugt til noget, så der er masser af ukrudt. I øjeblikket pumper Bent vandet over på den mark.
   Lidt længere til venstre er der nu plantet vin, det er heller ikke vores :)
   Ja det hedder mosroser, fordi der er mos på knopperne. Har du ikke googlet det? Der findes mange smukke mosroser. Jeg har tre, nej nu fire, jeg har lige købt en mere :)

   Slet
  2. Hej Lisbeth og Karsten
   Dejlige fotos, specielt de skønne sommerbilleder:)
   jeg kan godt forestille mig haven en lun sommeraften med alle de blomster!!
   Det er hollandske iris du viser her, de sender bladene op efterår/vinter, navnet på den her er vist nok "White Holland" men evt tjek nettet for fotos af "Dutch Iris"

   Slet
  3. Hej Lisbeth og Jan
   Nå nå - det er "bare" hollandske iris :-) Ja, vi er jo så forkælede med at se på vildt specielle specialiteter hos os selv, hos hinanden og overalt her i blogland. Nu med facit i hånden kan man jo godt se det. Og nej Lisbeth. Kan da ikke Google alting, vel? - indimellem laver jeg da også mad. Har iøvrigt lige fundet ud af at jeg har en ægte Ungarsk iris - Ha - den var der vist ingen der kender.

   Slet
  4. Tak for hjælpen Jan
   ja det var jo kedeligt at det "bare" var en hollandsk iris :)Nå men pyt, den er nu meget pæn alligevel, måske finder jeg en anden sjældenhed at vise, hvem ved.
   Nå du kan ikke google alting, det forstår jeg ikke, det plejer du da, men mosroser er nok ikke spændende nok til dig :) Så må vi i stedet se et billede af en ægte Ungarsk iris fra dig :)altså når du er færdig med at lave mad.

   Slet
  5. OK Lisbeth -
   Har blogget om den tidligere, men der var åbenbart overhovedet slet ingen der anede hvad det var (incl mig selv)
   http://g2karsten.blogspot.dk/2012/06/500kr-til-haveplanter-i-1903.html
   Og nu viser det sig at være en sjælden botanisk Iris.....
   burde måske lave et nedslag om det....

   Slet
  6. Den er rigtig flot og efter vi er blevet flere bloggere er det da en rigtig god idé at lave et nedlag om det. I det hele taget er det nedslag du lavede dengang da spændende, så det kan du sagtens genbruge :) Jan vil da også synes det er spændende.

   Slet
  7. Nu har jeg kigget på Dutch iris, jeg synes ikke de ligner min hvide. Jan er der nogen af dem, som er med duft? Det fremgår ikke rigtig synes jeg.

   Slet
  8. Nå nå Lisbeth - det der vel bare fordi den har haft det for godt i din have - ikke?
   Tror iøvrigt at jeg selv har hollandske iris, men ser normalt kun "pindene"
   Du skal da ikke sådan forkæle planterne - du risikerer jo at de sætter blomster :-)

   Slet
 9. Dejlige billeder især når man længes efter sommer, her har vejret også været gråt og trist. Jeg kom først hjem kl. 15.30 fra arbejde, så da var det næsten for sent at komme ud, var nu heller ikke lige parat til det, igår kørte vi til Sønderjylland med datteren, der skulle på højskole, en hård tur frem og tilbage.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Tak skal du have, ja man længes efter sommer, når man kommer hjem og det allerede er mørkt, det har det sådan set været hele dagen.
   For 7 år siden kørte vi min søn til Sønderjylland på højskole, gad vide om det er den samme højskole. Det er lidt vemodigt og en lang tur, når man skal aflevere dem. Min søn kom aldrig hjem og bo igen, han fandt en kæreste efter 5 dage, nu skal de snart giftes :) og har boet sammen i 5 år. Sådan kan det gå.
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet
  2. højskolen hedder musik og teater og min datter kommer nok også kun hjem for en kort bemærkning, når hun er færdig på skolen står den på uni i Århus.
   Det er nu dejligt når de finder den rette:-)
   mvh
   Lene

   Slet
  3. Tænkte det nok, samme sted min søn og svigerdatter var. Og en mere af mine sønner har været der, nu er der kommet ny forstander, håber det stadig er en god skole, men det er det nu nok. Men det føles her i januar måned som om den ligger in the middle og nowhere, synes du ikke også det. Hun skal nok blive glad for det. Jeg tror Per var hjemme to gange, imens han var på skolen.Så var han hjemme i sommerferien og flyttede derefter til Odense, hun er fynbo.
   Ja det er skønt, når de finder den rette.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Sikke en skøn have du har, hvor bliver jeg glad af at se de fine billeder. Glæder mig nu til forår :-)
  Hvor er den lille hornviol fin, bliver ekstra glad for de få blomster der er lige nu.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Tak skal du have, godt du blev glad for at se billederne, jeg tænkte, jeg hellere måtte vise lidt helhedsbilleder fra haven, det er jo kommet så mange nye bloggere :)
   Ja en lille snollet hornviol kan gøre en noget så glad i denne mørke tid :)jeg blev også så glad, da jeg pludselig fik øje på den.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 11. jeg beundrer din haveiver i dette kolde våde vejr,,,, smukke billeder

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna
   Tak skal du have, ligefrem iver var det nu ikke :) men jeg holdt ud.

   Slet
 12. Ja, det er imponerende at du er ute og jobber i sånt vær. Du har så mye fint i hagen din .Jeg får nyte dine iris lenge før snøen er borte her tror jeg ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Jeg gjorde det mest for motionens skyld :) Tak du kan også nyde Jans fine iris, de kommer længe før vores :)

   Slet
 13. SUK... længes efter sommer. Tak for billederne.
  VH Nina

  SvarSlet
 14. Der kom mine øjne lige HELT op, for hvor er det skønt at se lidt bredere billeder af din have, hvor der er mere helhed med. Puha den er smuk!!!

  Og så lige lidt beundring herfra over dit havearbejde idag - sejt altså!

  Kh fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katinka
   Ja man får jo ikke meget ud af de små plantebilleder, jeg har sat ind den sidste tid, derfor tænkte jeg, at vi hellere måtte have nogle billeder med overblik :)
   Tak skal du have, jeg følte mig også lidt sej, da jeg kom ind med kolde kinder og fingre.
   Kh Lisbeth

   Slet
 15. Ja sådanne billeder må man da nyde. Det er et smuk blomsterhav.

  SvarSlet
 16. Man længes godt nok efter sommer når man ser så dejlige billeder som dem du viser os her.
  Tak for det.

  Mvh Tine U. Vogt

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tine
   Ja det har du ret i, forår og sommer kan vi godt bruge snart.
   Selv tak.

   Slet
 17. Kære Lisbeth.
  Tak for sommerbillederne - de er meget smukke - tænk, at der kommer til at se sådan ud om ca 5 måneder----
  Godt du lige var i haven i dag.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Selv tak - ja det er utroligt og vi glæder os.
   Ja det var godt men koldt at komme i haven.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 18. Skønne, skønne havebilleder. Forstår godt du er glad for din store have.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ole
   Tak skal du have. Ja du kan tro, jeg er glad for den.

   Slet
 19. Det er fantastisk, at der er så meget 'liv' i haven allerede nu - og en næsten ufattelig forvandling har vi i vente. De dage, hvor man næsten kan se det hele vokse og folde sig ud - og som ender i de smukkeste sommerkulisser.
  Holder du åben have?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie-Louise
   Ja det er dejligt med sådan en forvandling, hvor vi glæder os.
   Ja jeg har åben have efter aftale fra 1.5.-30.9. Du er meget velkommen, hvis du kommer til øen, men der kommer man jo ikke lige :)

   Slet
 20. Kære Lisbeth. Hold da op hvor er du flittig Lisbeth. Sidder her og overvejer og gå ud i haven, men er så kuldskær i øjeblikket, men måske man ville have godt af det.

  Ih din dejlige smukke have. Vi glæder os til sommer, når vi igen kan nyde vores haver.

  Kh
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise Lotte
   Jeg tror det er sundt at komme lidt ud, selvom det er surt og tåget. Godt med tøj på, så kan man godt være ude en times tid.
   Tak ja vi glæder os til sommer eller bare til foråret, så vi igen kan nyde haven.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 21. Hej Lisbeth. Godt nytår. Imponerende, at du kunne få dig selv til at gå i haven i det kolde og fugtige vejr. Forårs- og sommerbillederne er dejlige og får én til at længes. Godt, at det nu går den rigtige vej :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christel
   Tak i lige måde, godt at se dig igen. Ja det var også svært at tage sig sammen, men jeg trængte til motion og frisk luft. Ja hvor vi længes efter forår især på grund af det sure vejr. Det hjælper altid lidt at være på den anden side af 21. dec. :)

   Slet