torsdag den 13. december 2012

Solopgang, et bed og føljeton

Her har der været den smukkeste solopgang, så der blev taget en masse billeder igen i dag, jeg håber, I klarer det :) Jeg skal nok forskåne jer for dem alle.
Til gengæld tror jeg næppe, at der bliver solnedgangsbilleder, skyerne kom her ved 13 tiden, så nu er der bare skyer over det hele.Det var endnu smukkere, da jeg var ude med hundene, men jeg havde ikke kameraet med.
Her er der ild i garagen
 og i græsset. Hvor er der stor forskel op billederne i går og i dag.

Tibetansk Kirsebær
Denne birkestamme med sne på måtte jeg have et billede af
Så kom skyerne
I dag skal føljetonen handle om dette bed
 Fra den ene side
og fra den anden side
Rhodoerne står i bedet først for på det første billede, der er mange andre skønne planter i bedet, bl.a. roserne Winchester Cathedral og William Shakespeare, samt astilber og hortensiaer og ikke mindst lupiner, solhatte, clematis der gror op af paradisæbletræer og moreltræ.
 Her er et sommerbillede af bedet, som I kan se glemte jeg at nævne gåsefod og forglemmigej, yderst til højre ses rhodoerne. Der er fire i alt, de to af dem er meget røde i knop og udspring, så jeg må med skam sige, at jeg ikke har mange billeder af dem. Jeg har faktisk kun fundet et enkelt billede, skønt jeg sad en hel time i aftes og ledte. Problemet med de to er også, at jeg ikke har navne på dem. De blev købt i Bilka og Brugsen, inden min store rhodointeresse startede, derfor ingen navne.

Her kan I se lidt mere af bedet
Efterhånden som farven på dem bleges bliver de egentlig ret kønne, så hvorfor jeg ikke har billeder ved jeg ikke. Men det må jeg råde bod på næste år.
I skjul bag de to står en af de små, som min søn købte for mig i Plantorama for 40 kr.
Som I kan se, er den også ret rød, den hedder Berliner Liebe. Jeg har set et billede på Rhododendronhaven, der ser den meget anderledes ud, nu må vi se, hvor rød den bliver. Billedet her er selvfølgelig lånt på nettet.
Bag ved de tre står Lady Anette de Trafford, den blomstrer heldigvis meget senere end de andre hen sidst i juni, det er heldigt, for de passer vist ikke rigtigt sammen i farverne :)
Til slut et par billeder af vores julebelysning
 Bent har sat lyskæder i vores tjørnehæk
Lysene spejler sig i pavillionen, men det kan jeg desværre ikke tage billeder af.
Min dag er gået med rengøring og bagning af småkager: Lakridssmåkager, de blev ret gode.
God aften til jer

25 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Det er jo det dejlige med vinteren - det er nemmere at komme tidligt op og nyde solopgangen - flotte farver, jeg er specielt imponeret over billedet hvor græsset får solen i modlys.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Det har du ret i, jeg får sjældent meget sjældent billeder af solopgangen om sommeren.
   Ja det er et rigtig fint billede med græsset, jeg er vild med at tage billeder af græsset i solskin og modlys. Jeg har delt mit elefantgræs som stod i skovkanten, det står endnu bedre her, hvor solen kommer lige ind på det en vintermorgen.

   Slet
 2. Smuk vintermorgenhimmel. Den kan man blive ved med at beundre. Godt at ilden bare er et spejlbillede. Med så mange Rhodoer i haven må det da også være svært at huske, om man har foto af dem alle sammmen fra året i forvejen. Men køn er den da i hvert fald. Du har nok ret i, at det ville have været to skrappe farver sammen, hvis de blomstrede samtidig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Tak skal du have, ja jeg holder meget af vintermorgenhimle. Det er sværte at huske at tage billeder af dem alle, for mange blomstrer jo samtidig, og så er det dem som jeg ikke er så vild med, jeg glemmer at tage billeder af. Jeg tror heller ikke, de passer godt sammen de to farver.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Såå smukke morgensolbilleder! Jeg er dog især vild med billedet af den Tibetanske Kirsebær, det ser vidunderligt ud med solen der gennemlyser barkstykkerne!
  Ha en fortsat god aften og mange julehilsner herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice
   Tak skal du have, ja det er nemlig smukt det træ, når solen står lige der og gennemlyser den løse bark.
   I lige måde :)

   Slet
 4. Sol og kulde - egentligt kontraster, men de går hånd i hånd på smukkeste vis for tiden, som du viser. Jeg kan ikke lade være at grine lidt i skægget over dine krumspring i forhold til de røde rhodoer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det går godt sammen sol og kulde.
   Jeg vidste godt, at du ville tænke/smile over mine krumspring med de røde rhodoer. De har en frygtelig farve i udspring, synes jeg, men heldigvis er der andre, som holder af rødt :)

   Slet
 5. Flot flot lys i de her solfotos fra imorges!og som Karsten er det billed med græsset rigtigt fint :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan
   Tak skal du have, ja jeg holder meget af at fotografere græsser i modlys :)

   Slet
 6. Godaften Lisbeth.Ja! det er smukke billeder du viser fra din morgentur.Og den svagt gule lupin er da smuk.
  Det har været koldt her hos os,men også lidt sol kom der.Vi har været på årets sidste tur i Tivoli i dag.
  Har lige lagt billeder ind.Så nu skal jeg ind og følge vores håndboldpiger.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. PS.glemte lige at jeg da gerne vil have opskriften på din lakridssmåkager,hvis det ikke er for besværligt.jette

   Slet
  2. God aften Jette
   Tak skal du have, ja den gule lupin er også fin, desværre blev frøene aldrig modne.
   Det har da været hyggeligt med en tur i tivoli. Jeg kigger ind til dig :)
   Knus Lisbeth
   Her er opskriften på lakridssmåkagerne
   http://www.hjemmet.dk/Mad/Smakager-med-lakridssmag/opskrift-304

   Slet
 7. Lækre morgenfotos!

  Glødende græs og tibetansk kirsebær - uh dét træ sukker jeg over (og kan ikke lade være med at røre ved stammen, når jeg finder et på planteskoler) - komplet uimodståelige, men kan ikke få det passet ind i haven som den er nu!

  Kh og julehygge fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Katinka
   Ja det græs og den tibetanske, de er bare fantastiske. Den har bare en dejlig glat stamme. Jeg kan godt lide, du skriver: som den er nu, så måske en dag, hvem ved :)
   Kh og i lige måde
   Lisbeth

   Slet
 8. fantastiske smukke farver i de solopgange

  SvarSlet
 9. Fantastisk morgenhimmel hos dig og billedet med græsset er det jeg synes bedst om. Flot solen har været lidt fremme her men ikke slet ikke så smuk en morgen, som du kan fremvise!
  Jeg har sygt barnebarn og været ophængt i dag, sådan går det jo ind imellem. Men det er også hyggeligt.
  Det ser fint ud med jeres lyskæder, de hygger sådan i en mørk tid!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Tak skal du have, ja græsbilledet er smukt. Denne morgen var også helt utrolig, det er ikke sikkert morgendagen bliver lige så fin, måske kommer der slet ingen sol.
   Godt at have bedstemor lige i nærheden, når man har sygt barn, men hårdt for jer.
   Godt du lagde mærke til lyskæden, der er kun en, men billeder fra forskellige steder i haven. Jeg nyder dem, når jeg går tur morgen og aften.

   Slet
 10. Kære Lisbeth.
  Flotte morgenbilleder -
  R. Lady Anette de Trafford har en sød blomst.
  Det ser hyggeligt ud med dine lys i haven. Og så har du været flittig i køkkenet i dag, jeg kender ikke småkager med lakridssmag, det må jeg lære, jeg kan se du henviser Jette til opskriften.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have. Ja Lady Anett de Trafford er rigtig sød, min haveveninde Ida havde den, så måtte jeg jo også, især fordi den var sent blomstrende.
   Ja den opskrift må du prøve, man kan ikke smage lakridsen, så hvis du kan lide lakrids kan du godt komme mere i, det ville jeg have gjort, hvis jeg havde vist det.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Smukke solopgangsbilleder.
  Her var der gråvejr så ingen solopgang at se her.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Hvor ærgerligt I havde gråvejr.
   God dag til dig.

   Slet
 12. Så mye flott du har i hagen i hagen din. Nydelige soloppgangbilder du viser. Vinteren kan være veldig pen. Ha en god natt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak skal du have, ja vinteren kan være vældig pæn, i dag er det meget koldt og blæsende, men solen prøver at trænge igennem.
   God dag til dig.

   Slet