lørdag den 25. juni 2022

Et væld af roser i Høneballehaven

 Jeg vil gerne invitere jer en tur rundt i Høneballehaven, så I sammen med mig kan nyde mine roser.

Er du ikke roseninteresseret, kan du trygt springe over indlægget i dag.

Her kommer de, først bedet med de kølige farver yin:
og bedet med de varme farver yang:rosenbedene er nemlig yin og yang formede
Men der er andre bede i haven:
Der er dråbebedet fra den ene side
og fra den anden side
dette bed hedder magnoliebedet (fra den ene side)
og fra den anden side
så er der pergolaen
fra en side
og fra den anden side
bedet foran pergolaen hedder selvfølgelig pergolabedet
her har vi rosenlysthuset
og terrassebedet
klatreroser op af værkstedsmuren, her er det Penny Lane
en hæk af mosrosen Henry Martin
herunder et par af yndlingsroserne (jeg har mange)
Pegasus
og Princess Alexandra of Kent
Næste gang vil jeg vise billeder af enkelte roser.
Denne gang vil jeg slutte med
Solnedgangen Skt. Hans dag. 
I må have en forhåbentlig fortsat god weekend.

Min have er åben for interesserede, du skal blot lave en aftale med mig. Min mailadresse er lisbethklastrup@gmail.com, eller send en sms på 61771928. Jeg tager ikke telefonen, hvis det er ukendt nummer, der ringer. Du kan også melde dig ind i min  facebookgruppe https://www.facebook.com/groups/895242597158398 

18 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Du har så mange fine roser, og det er bare til å bli imponert over alle sammen.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg er selv imponeret over dem og skønheden.
   Klem

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Hej Lisbeth. Skønt med en digital rosenvandring i sommerheden.

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth
  Jeg nød hver eneste Rose i deres respektive bede. Der er allerede sket en del på den uge der er gået. Nu begynder de nok snart at mangle vand igen. Jeg har måtte vande dem jeg har ved sydgavlen i aften, de var godt tørkeramt, de andre klarer sig lidt endnu. Jeg har lagt siveslange i det bed og det fungerer rimeligt godt.
  Smuk solnedgang.
  Håbet at nogle kunne få lyst til at tage imod tilbuddet om at komme op besøg. På en endagsbillet kan man jo komme til Samsø for rimelige penge og det er jo oplagt at lægge vejen forbi hvis man er på ferie på øen.
  Godt nat herfra, hvis det da er til at sove i varmen.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Det er jeg glad for at høre, jeg tog nemlig billederne til dig, så du stadig kan følge med. Ja vi kan godt bruge noget vand, det lover de også, men vi tror jo først på det, når vi ser det. God idé med siveslange, hvis vi ikke får vand må jeg i gang med at vande rhodoerne.
   Ja der kommer nok ikke så mange, jeg er ikke overrendt i år, slet ikke af samsingerne, men pyt så kan jeg da lave noget i stedet :)
   Knus og godnat sov godt.

   Slet
 5. Rosor är vackra men kräver lite för mycket för att de ska få ett stort genomslag hos mig. Men jag har heller inte ett bra jorddjup för rosor. Trots det har jag sett en större grupp av min personliga favorit 'Iceburg' i veckan tillsammans med ett par klätterrosor.

  Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja roser er vacra men ja det er et stort arbejde, især hvis din jord ikke er god til roser. Godt du alligevel har lidt roser.
   Kram

   Slet
 6. Hej Lisbeth,
  Vidunderlige roser du har, dem bliver man da aldrig træt at at beundre.
  Jeg nød regnen i aftes, vi fik ca 5mm, det er bedre end ingenting og samtidig faldt temperaturen, for det har godt nok været varmt, jeg trækker om i skyggen når det bliver så varmt 25 grader. Jeg havde lige slukket for vandet hos rhodoerne da det begyndte at regne så det kunne ikke passe bedre. De får ikke så meget for så bliver jeg aldrig færdig, og det er også meningen at de bare lige skal kunne klare sig uden at blive tørke ramt.
  Blandt det som der kom hjem var der R. Double Dots, Bloombux, Olive,
  rex krydsning, Rasputin, Donator m.fl. Jeg har nu fået luget de små azalier, det har virkelig hjulpet. Der venter et stort arbejde forude med plantning, men jeg håber vi klarer det, jeg synes jo der er masser af plads.
  Rigtig god søndag til dig, og mange tak for opskrift på myggebalsam.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. TakDorte
   Ja de er lækre de roser. Fik du nu regn igen, ja 5 er ikke meget, men bedre end det vi fik, nemlig ingenting. De lover lidt i morgen, men jeg tror ikke på det, desværre. Det er meget lummert og blæsende her, jeg holder mig inde i middagsheden, der er høj bestråling nu.
   Det lyder fint med vandingen, de får noget mere end mine, men jeg må nok i gang med vanding i aften. Pas på R. Olive, den er så fin, men blomstrer meget tidligt, min døde da jeg dækkede den mod frosten. Ja det er et stort arbejde at plante alle de rhodoer, håber I klarer den, men har man sagt A må man også sige B ;)
   Tak i lige måde - der følger mere en af dagene til myggebalsamen har hun skrevet.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. PS jeg har dem, du nævner her :)

   Slet
 7. Jeg er helt fornøjet over at kunne nyde dine roser, når bare jeg ikke selv skal bøvle med dem:) Selvfølgelig får jeg ikke duften med, men den kan jeg da stadig huske fra sidste sommer.
  Det er imponerende hvad I når i jeres have, og alt ser frisk og fint ud! Nu bliver det spændende om pergolaen vokser til efter de store træer kom væk i vinter. Alle rosenbedene ser skønne ud og Skt. Hans aften gav en flot solnedgang. Vi kørte hjem midt om natten fra en aften på Falster og havde den flotteste himmel at styre efter:)

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja men sådan har vi hver vores kæpheste, jeg bøvler med roserne og du bøvler med køkkenhaven, hver især har vi glæde af hver sin plante.
   Det går helt fint for roserne i pergolaen, ingen tvivl om at det har hjulpet, at træerne kom væk, men de står et udsat sted lige mod vest.
   Det lyder som en dejlig køretur fra Falster :)
   Knus

   Slet
 8. Sikke mange flotte roser både de høje og de lave. Der må være en fantastisk duft på sådan en rundtur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Ja de er flotte, og de dufter fantastisk, men jeg kan nu ikke lugte dem alle, nogle dufter mere end andre.

   Slet
 9. En perlerække af skønheder. Der må være en duft af den anden verden.
  Hver morgen får jeg osse et sky af dufte i næsen, når jeg går ned til hønsene. Den store, meget store Rose Helena Hybridia blomstrer og duften er på en stille morgen over hele haven. Vi har den nemlig osse i hegnet ud mod vejen, og jeg har set hundelufterne stoppe op for at stikke næsen i blomsterne, sjovt.
  Regn??? hm, i aftes var vi hos min bror og svigerinde og grille. Vi blev sendt ind i garagen af et totalt stillestående regnvejr, med torden, der gav 12 mm, iløbet af en times tid. og her hjemme, 10 minutters kørsel væk, var der kommet 2mm....... Og i dag har det været trykkende og uff 29 grader.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja jeg går hele tiden rundt og beundrer, mens jeg får duftene i næsen. Helena dufter skønt, min står skygget, og jeg kommer ikke så tit forbi den. Ærgerligt når andre får regn, og vi ikke selv får, mest ærgerligt er det, når de skriver vi skal have en hel masse, og så får vi ikke spor, det er øv. Jeg har vandet her til aften.
   Hilsen Lisbeth

   Slet