lørdag den 11. juni 2022

Der er gaver, og så er der naturens gaver

 Naturens gaver er både ukrudt og alt det, der blomstrer nu. Det sidste er der heldigvis meget af, det er værre med ukrudtet, men det kæmper vi vist alle ekstra meget med for tiden. Jeg er også ved at beskære mine rhododendron, jeg har jo rigtig mange, så det er et kæmpe arbejde. Hvert år er jeg spændt på, om de skyder igen, det gør de heldigvis som regel. De har lange grene, fordi de gror efter lyset. 

Her kommer lidt havebilleder:

nu er de to på billedet ved at være afblomstret, lige bag dem står Tupelo/Nyssa sylvatica
Pilebladet pære er nyklippet med hækklipperen, bagved står Acer palmatum Bloodgood og blodblomme.
yderst til højre hosta og den lyse fasanbusk
R. calophytum´s nye skud fanger øjet og kameraet
læhegnet i aftensolen, Viburnum pink beauty og rødhassel. Foran er den gule tretorn ved at få blade.

Nu til gaverne:
En regnmåler, hvis det nu skulle regne, flot er den i hvert fald
og denne må Bent se, om han kan få stillet an. 
Dejlige gaver begge to, når man ikke inviterer så mange, får man heller ikke så mange gaver, vi er heller ikke gode til at finde på gaveønsker, men regnmåleren havde vi ønsket, vi havde kun et simpelt plastikglas, som var svært at aflæse. Vi har ellers en fin vejrstation, men regnmåleren holder ikke længe i sådan en. 
Det fine nordbed, som kan være med endnu - trods visne blomster

Rhododendron:
R. viscosum 
R. Breslau
R. Fastuosum flore pleno er stor og flot
Gomer Waterer
er også fin
Azaliadendron/R. Govenianum, skøn duft og masser af blomster
R. Mogambo
R. semibarbatum her til morgen så jeg, at der var en del knopper i, er der nogle hos dig Dorte?
Acer palmatum Silberahorn som jeg købte hos Arne Jakobsen for et par år siden er nu ved at ligne reklamen, den er rigtig fin. 
Endnu en lille fin acer, den bliver heldigvis ikke så stor

 dronningebusken er også fin, så den viser jeg lige igen
Rosenknopper i Champion of the World, der er noget i vente
Clementina Carbonerie er en af de tidligtblomstrende, men den står også godt
Gloire de Dijon
En enkelt geranie flore pleno, er er mange i blomst nu, men denne er favoritten nu
Til sidst solnedgangen fra i torsdags

God weekend til jer, nu må jeg i haven igen. 






18 kommentarer:

  1. Forhåbentlig kommer der noget vand i den fine nye regnmåler, det kniber ellers. Vandspillet ser spændende ud. Med lys til aftenhygge.
    Den pilebladet pære er så flot når den er klippet som din. Så kan man osse holde den i en vis størrelse.
    Uuhhu, flotte store hostaer. Jeg har igen reddet et par op i potte, , det er lidt surt hvis jeg skal droppe hostaer i de skyggebede. Bladene giver jo en rigtig god virkning. Så hva så?? Men jeg må finde på noget.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja lad os håbe det, der er langt imellem dråberne her, vi er ikke lovet noget særligt i næste uge, og selvom vi var kommer der ikke noget alligevel, vi må nøjes med det, vi fik i sidste uge. Jeg synes, at pilebladet pære bliver flottere, når den bliver klippet sådan. Jeg kender en, som ikke vil have sin klippet, jeg må sige, at jeg synes ikke, det er pænt.
      Hostaer ja det er trist med de snegle. Kan du ikke stille dem i skyggebedet i potterne, hvis de gror godt, ser man måske ikke potterne?
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  2. Hej Lisbeth
    Så flotte gaver dere har fått. En regnmåler er en god ting å ha når det en gang kommer regn. Vi har vært i bryllup i dag, og mens vi var der kom det et tordenvær og en kraftig regnvær her hjemme. Hele 18 mm kom det på under to timer. Får håpe at du også får så mye regn fremover.
    Nydelig blomstring hos deg nå.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det er fine gaver, kunne vi så bare få regnen med, heldigvis virker det ikke så tørt her, men jeg er ved at tænke på, om rhodoerne skal vandes igen. Det var flot, at I fik 18 mm, så bliver man glad.
      Klem

      Slet
  3. Hej Lisbeth
    Man bliver næsten helt høj af st færdes i haven for tiden, for hold da op hvor sker det meget. Ja nu er roserne godt igang og sjovt du lige viser Champion og The World, for jeg tænkte lige igår da jeg kiggede på min, lige nøjagtig som du skriver. Der er noget i vente og det bliver godt. I år er min endelig en fin “busk”lige som jeg havde planlagt :-)
    Dejlige gaver I har fået, regnmåleren har vi også, og den er rigtig fin, ja jeg syntes da vi fik vores at den var så flot at vi jo skulle kunne se den indefra og deraf er den placeret så den nok ikke måler helt korrekt da den store Japanske Kirsebær godt kan dække lidt for den når det blæser :-) så jeg har også en plastik en, men den fik jeg ikke ind i vinters så der stod vand i den da det blev frost så den er revnet. Så det er lidt på slum når regnmængder skal måles.
    Spændende om Bent får standert vandspillet til på lørdag.
    Den er bare så smuk den lille lysegrønne Acer, jeg en som er på stamme, som har en del år på bagen, men det meste af den er gået ud i vinter, jeg var grædefærdig. Den er blevet klippet tilbage og der er kun et par sølle grene tilbage så må jeg se om den kommer sig eller det sidste også dør. Silberahorn er virkelig også en skønhed.
    Nordens Oliven syntes jeg også er flottest når den er klippet. Jeg har lige købt en rigtig oliven i en ret pæn højde, til en rimelig pris. Så bliver det spændende om jeg kan overvintre den i drivhuset, det går jo ganske godt med min nerie som har klare en del vintre nu. Tænker at de kan samlingens lidt.
    Fortsat god weekend
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja jeg kan slet ikke nå at følge med, jeg nyder og yder på samme tid. Jeg klipper jo rhodoerne, jeg er ret hård ved dem. Min Champion of the World står ud til vejen, håber nogle vil nyde den inden længe.
      Vores regnmåler står midt i græsplænen udenfor køkkendøren, så den burde kunne klare det, den skal, så mangler vi bare regnen.
      Ja jeg må sige til Bent, at han skal have det klar til på lørdag, vi får se.
      Jeg har også en acer, der ikke er helt god længere, vi klipper og klipper og håber det bedste. Ja nu er Silberahorn endelig blevet fin.
      Spændende om din oliven kan klare sig i drivhuset, men det tænker jeg.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  4. Du har en travl tid med kameraet nu, hvor der er blomster både i rhododendron og roser. Den brogetbladede acer er nu heller ikke værst 😉 Mange tror, at rhododendron er skyggeplanter, men der tager de jo fejl.

    SvarSlet
  5. Jeg håber, du snart får indviet BEGGE de dejlige gaver.
    Govenianum har jeg også haft. Det er en af dem, jeg bedst kan lide. Enkel i blomstringen og fin duft. Kender du PJM Regal? Det er også et miks, som jeg holdt meget af.
    Min nyssa ser heller ikke ud til at ville vokse i år. Jeg graver den nok op og så må jeg se, om jeg kan finde et andet sted, der måske passer den bedre. Det er virkelig ikke altid nemt.
    Kh Lisbeth
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Ja lad os håbe at begge gaver ka blive indviet, men vi må erkende, at det med regn kan have lange udsigter.
      Ja Goveanum er bare så fin, duften er fantastisk. Nej jeg har P.J. Mezitt men ikke Regal, det lyder som en fejl.
      Øv at din Nyssa ikke vil vokse i år heller, ja så må du finde et nyt sted til den.
      Kh Lisbeth

      Slet
  6. Hej Marie
    Ja det må man sige, sådan er det, når man ikke kan få nok ;) Ja rhododendron er nok til blandet skygge, der har de det bedst.

    SvarSlet
  7. Det var vel nok et par dejlige gaver. Så må vi håbe, regnmåleren kommer meget i brug hen over sommeren. Bent er vist en rigtig handyman, så han klarer sagtens, at få vandspillet sat i funktion.
    'Champion af the World' har nogle virkelig smukke knopper. Jeg glæder mig til at se de udsprungne roser.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja det er så dejlige gaver, så må vi se, om vi får brug for regnmåleren, der kom en lille byge til morgen, men den kunne dårligt ses i glasset. Der skal el til vandspillet, så han har lidt hovedbrud med det, men han skal nok finde ud af det.
      Jeg holder øje med rosen og alle de andre, det varer ikke længe.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  8. Flotte gaver! Det er da irriterende, at regnmålerne så hurtigt går i stykker på vejrstationer. Det har vi også været ude for et par gange. Resten virker fint nok meget længe. Det er godt, vi har de go'e, gammeldags, så 😊

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja dem er vi glade for, men ja det er irriterende med de vejrstationer, vi har haft et par stykker, det er altid regnmåleren (det vigtigste) som går i stykker først. Ja det er det.

      Slet
  9. Altid dejlig med nogle fine gaver. Også naturens gaver selv om vi kunne klare os uden så meget ukrudt. Men med alle de kønne sager, som du har at kigge på i din have, får du vel næsten ikke øje på ukrudtet! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja det er fint, men ja vi kan godt undvære ukrudtet, og jo jeg ser det, selvom jeg har fine blomster. Ukrudtet fylder for meget ;)

      Slet
  10. Dejligt billede af Hosta og fasanbusk med rhodoer som fint selskab, men også treenigheden af pilebladet pære og de 2 blodrøde er smuk. Forstår din travlhed nu hvor deadheading er i gang sammen med ukrudtet! Sjovt nok er vores gule tretorn længere fremme end din, og den giver solskin - også i gråvejr. Naturens gaver nyder vi vel hver dag - også når de er lidt sparsomme - men de fine have-gaver I der har fået skal nydes langt ind i fremtiden, og Bent skal nok finde et godt sted til vandkunsten!
    God arbejdslyst!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Tak skal du have, ja treenigheden ;) er også fin, den nyder jeg i den grad. Der er nok at se til, ydermere er storkenæbbene gået i selvsving, så vi fjerner alt hvad vi kan. Vi er lidt i tvivl med vandkunsten, for det bliver dyrt med elektrikerbesøg, så vi tænker lige lidt.
      Knus

      Slet