tirsdag den 7. juni 2022

Ferie fra haven og en fejring

 Haven var i forvejen fyldt med ukrudt, men jeg kan fortælle, at det ikke er blevet bedre, det bliver ikke nemt at indhente det forsømte, men smukt er her nu alligevel.

Det var svært at forlade det, men vi havde en fin tur, mere om det længere nede i indlægget. 

Clematis:

Niobe
So many lavender flowers (købt i Lidl for nylig)
Xerxes havde det ikke godt sidste år, men jeg tror, den er på toppen igen

Kornus Kousa har mange blomster i år
det var svært at rejse fra haven, billedet er fra torsdag d. 2.6.
6.6.
6.6. meget var afblomstret
men nyt sprunget ud, dejligt at komme hjem til igen, billedet er taget i skoven.

Vi havde lejet en sommerbolig i Kerteminde, min hjemstavn:
her måtte vi selvfølgelig gå en tur, vi går på Langebro og kigger på Tornøes Hotel
her et kig til Amanda, der var meget trafik, så vi nåede ikke over til hende.
Men der var også hygge i sommerboligen:
både voksne
og børn hyggede sig
her er de alle 4 optaget af at tegne
Farbror passer på dem ved trampolinen
pigerne var uadskillelige, de gik pænt med hinanden i hånden, da vi var inde i byen.

Nu må vil have lidt blomster, for nu blomstrer mine iris:De er meget smukke nu og med duft i blomsten.

Grundlovsdag var vi en tur på Munkebo bakke:

Nu eksisterer Bakkegården ikke længere, du kan læse mere om Bakken her og her
Hele familien samlet, bortset fra Per og hans kone, de var til bryllup, men sluttede sig til os til middag. Min bror, svigerinde og deres datter var også mødt op. 
Her står de så de to gamle. Kan I gætte, hvad vi fejrede?
Om aftenen gik Bent og jeg en smuk tur på Sybergland:


Der var ællinger, og svaneunger, det er et spændende sted at gå tur, det kan vi anbefale. her kan du læse mere om området. 
Aftenen endte med en smuk solnedgang
Til sidst et billede af en nyudsprungen åkande

Jeg håber, I har nydt pinsen. Grundlovsdagen var en af de smukkeste dag i år, men sikken en nedtur da det regnede fra morgenstunden. Det øsregnede hele vejen til Hou.

19 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Det ser ut som du har hatt en god ferie. Jeg gjetter på at dere har feiret en rund bryllupsdag?
  Deilige bilder fra skogen hos deg.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Det var en dejlig ferie, tak du gætter rigtigt,
   Tak for det.
   Klem

   Slet
 2. Hjertelig tillykke med bryllupsdagen - ser ud til at I har haft en rigtig hyggelig familietur. Jeg kan godt forstå, at du er glad for at være tilbage i haven. Der er så meget flot at se på!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det - ja vi havde en hyggelig tur, og jeg er rigtig glad for at være hjemme igen, der sker meget på kort tid, men det kniber med at komme ud, der kommer mange byger.

   Slet
 3. Det kan kun være en bryllupsdag, måske en rund en af slagsen..
  Ja haven er så smuk og frisk nu, trods blæst og manglende regn. Smukke blomster og farver,, jeg kan godt forstå det er svært at rejse væk et par dage. jeg har heller aldrig lyst til at rejse på ferie. Men sommetider må man jo føje familien. Og det er jo osse hyggeligt at samles.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja eller halvrund :)
   Ja vi har nu fået lidt regn de sidste dage, men ikke som Dorte her nedenfor. Det var meget svært at forlade haven, men da vi blev gift, var jeg ikke haveinteresseret, så havde jeg ikke valgt juni måned. Det var hyggeligt at være samlet alle mand.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth,
  Tillykke med bryllupsdagen, og godt at I har haft en god ferie, så er der energi til at gå i gang med haven igen. Her var pinsen rigtig varm og dejlig og mandag regnede det næsten hele dagen. Også i dag er der kommet en del regn så nu har vi fået ca 30mm.
  Flotte billeder af haven, iris synes jeg er så fantastiske, jeg har netop i dag købt 2 blå, og sikke en solnedgang, den var virkelig flot. Det går hurtigt med at rhodoerne afblomstrer nu, nogle har blomstret længe mens andre ikke holder ret lang tid. Det var meningen at jeg skulle gøde roser men bedst som jeg havde planlagt at skulle udenfor øsregner det igen, men jeg klager ikke, det er så meget nemmere når man ikke skal vande og vi skal nok få brug for alt det der kommer når varmen sætter ind.
  Jeg må lige fortælle at jeg har købt den fineste Ginkgo biloba Roswitha så
  der var jeg heldig, det er svært at få dem med brogede blade.
  God aften til dig.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
 5. Hej Dorte
  Tak for det, ja vi havde nogle fine dage, men jeg skal lovet for, at ukrudtet er groet godt til. Vi havde også et par fine dage lørdag og søndag. Mandag regnede det hele vejen hjem, det var voldsomt, herovre fik vi vist 8 mm i alt, men det var ok, vi har fået byger i dag også. Iris er flotte i denne tid, og ja rhodoerne blomstrer hurtigt af nu, især de sidst udsprungne, de andre holdt længere. Ja endnu er det godt med noget regn, men efter det kunne vi nemt bruge lunere vejr.
  Det lyder spændende med din Ginkgo biloba, jeg har ikke plads til flere, men kunne nemt blive fristet.
  Tak i lige måde
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 6. Hvor er det dog bare hyggeligt at være hele familien samlet - og at se børnene nyde hinandens selskab gør en varm om hjertet 😃
  Tillykke med bryllupsdagen - jeg vil ikke forsøge at gætte på tallet - jeg kommer bare galt afsted 😛

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja det var rigtig hyggeligt, jeg nyder at se, at børnene er så glade for hinanden på tværs af familierne.
   Tak for det, ja hvis man ikke ved bedre, kan man godt tro, at det er guldbryllup, men det er mit andet ægteskab ;) så kun det halve.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Det har været en rigtig dejlig pinse også sådan rent vejrmæssigt, for her endte det med en del mm og det var bare skønt da vi havde fået både roser og græsplæne givet gødning i søndags. Så nu får Mogens travlt med slåmaskinen :-) ja og så gror ukrudtet lystigt igen, men jeg er nu glad for de ca. 20 mm.
  Vejret var da også bare fantastisk til jeres familie komsammen, og et dejligt sted I havde valgt. Dejligt at I lige nåede Munkebo bakke, selv om det jo er en anden oplevelse nu hvor gården ikke er mere. Håber at I blev fejret efter alle kunstens regler :-) endnu engang stort tillykke med sølvbrylluppet.
  Tænker at det nok var dejligt at komme hjem tik haven igen, og der var nok sket noget mens I var væk. Smukke Iris at komme hjem til
  Ja det var en meget smuk solnedgang søndag, også her inde imellem træer og huse kunne den nydes.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja de luneste dage vi har haft endnu i år, selvom det stadig ikke var så varmt. Vi fik ikke så meget regn som jer. Men vi kørte i det hele vejen til Hou, det var ikke sjovt.
   Det var så godt, og hvor skulle vi ellers tage hen, når vi var i Kerteminde, men ja vi savnede gården der. Jo jo vi blev fejret lige så meget/lidt, som vi kan lide det ;) Tak for det.
   Det var dejligt at komme hjem, jeg glædede mig som et barn til at komme hjem og se det hele incl. iriserne.
   Ja solnedgangen var bestemt smuk,
   Tak i lige måde

   Slet
 8. Til lykke med den runde bryllupsdag. Som du skriver, var Grundlovsdag utrolig smuk. Nu er det sværere at komme ud til ukrudtet på grund af regnen, som dog indtil videre er velkommen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Marie
   Ja Grundlovsdag var den bedste dag i år, desværre varede det ikke ved, men regn vil vi jo gerne have, også ukrudtet, vi må se, om vi klarer det.

   Slet
 9. Tillykke med bryllupsdagen. Det var da en dejlig fejring, selv om du gik glip af et par dage i haven.
  Grundlovsdag var dejlig. Vi fik samlet set 8 mm hen over pinsen - hvilket er meget her på den tørre matrikel, så jeg siger tak for regn.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tak for det, ja det var en dejlig fejring ligesom vi kan lide det. Ja vi mærker nu, at vi har været væk, hold da op, hvor det gror, vi kan slet ikke følge med. Vi har fået 14 mm mandag og tirsdag, men selv tak :)))
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. Jeg tænker man godt kan ønske tillykke og gætter på noget med sølvbryllup... Du er en rigtig hjemmefødning Lisbeth, men godt du har familien til at lokke dig afsted ind imellem - og her var du dog tilbage i dine gamle spor:) Egnen omkring Kerteminde er dejlig og når så alle børn hygger sig med hinanden, kan man vel ikke forlange mere.
  Jeg gætter også på at ukrudtet var løbet afsted hvad enten i var blevet hjemme eller ej, så lad være med at ærgre dig over de 'tabte' dage. Her kan jeg i hvert fald slet ikke følge med mere, og vi har endda ingen regn fået.
  Vores Grundlovsdag var også en fest, hvor vi fejrede min fars 99 år, og det var nok den flotteste dag i pinsen. Nu tror jeg nok jeg må ud med vandslangen, hvis ukrudtet stadig skal trives:)
  Tak for dejlige billeder! Jeg genkender solnedgangen som var fantastisk - også her.

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det kan du godt, du gætter helt rigtigt. Ja jeg/vi er rigtige hjemmefødinge, heldigvis er det os begge to. Men vi havde et par hyggelige dage sammen med familien, og jeg var i det gamle spor, det var dejligt og nostalgisk.
   Ja men du har nok ret i det med ukrudtet, jeg kan slet ikke følge med, og vi har fået omkring 14 mm, synd I slet ikke har fået.
   Tillykke med din far, det er en høj alder, men han klarer det åbenbart fint. Jeg kender en på 96, han kan desværre ikke huske fra næse til mund, det er så synd.
   Knus

   Slet
 11. Trevligt att träffas och umgås hela familjen en dag. Skäggirisar är väldigt fina men jag har slutat odla dem. Jag blir galen på allt ogräs som frösår sig och sen gror bland rhizomerna på ytan och som gör det så svårrensat.

  Kram, Carina

  SvarSlet