tirsdag den 21. juni 2022

Den længste dag med solskin og masser af blomster: pæoner, roser og hosta

 Den længste dag er med fuld sol i hele landet, så vi kan rigtig få glæde af dagens længde. Det blæser en del, men planterne er glade og tilfredse over de sidste regnbyger, selvom vi ikke har fået så meget som andre steder i landet. 

frodigheden er stor i hele have, ukrudtet gror hurtigt, men pyt det går nok
Et fint lille bed med staudeclematis, nyerøllike og rostenskovmærker
Blærespireaen står fint i det østre hjørne af haven, i vinter klippede vi flere af de andre ned, de kommer fint igen, denne har vi ikke klippet.
Fjerbusken er ikke så frodig, som den var for år tilbage
derimod vokser fyrrebusken ret meget hvert år
rødbirken er også ved at være stor
Viburnum pink beauty har jeg vist før, den er så fin der i læhegnet
Nye pæoner springer ud :


Nye er de nu ikke, men de er nyudsprungne og blev ikke vist i forrige indlæg
Hostaer:

Strip Tease hedder denne
den forreste her er June, sneglene har ikke været slemme endnu, jeg har lige været ude og fodre dem med ferramol
fin blå lærkespore blomstrer nu
Lidt nyudsprungne rhododendron:
R. brachycarpum blomstrer først efter det nye løv er kommet
R. lepidostylum har det fineste løv og små gule blomster
R. Spáthlese blomstrer selvfølgelig sent, det siger navnet
Roser:
Bent har reddet sig en kraftig forkølelse, men hans rose har det fint, den hedder Bent
Compassion
Rose de tolbiac
Elaine Page
Elfe
Ghislaine de filigonde
Lady of Shalott
Pilgrim
Silver Cloud

God, dejlig lang dag til jer. Nu vil jeg gå ud og lave lagkage, vi venter havegæster i morgen, af tidligere bloggere, så får man ekstra service 😋
20 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Jeg synes alltid det er vemodig når vi kommer til denne datoen, for jeg føler at sommeren nettopp har startet. Sånn er det hvert år ;)
  Flotte blomster hos deg!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg tænkte også på dig, jeg ved, hvordan du har det med det. Er sommeren overhovedet startet? Det har ikke været rigtigt sommer endnu, det behøver nu ikke blive hedebølge for vores skyld.
   Klem

   Slet
 2. Det er altid for tidligt, at årets længste dag indfinder sig, for sommeren er jo først lige begyndt! Men det hjælper ikke så meget at brokke sig 🌞
  Jeg er flittig med at bruge Ferramol - to steder må jeg lægge nyt hver eneste dag, så det hjælper, for der er planterne stadig intakte. Jeg har i min lille have brugt en pakke på fire uger, men det gør jeg gerne for selv at have glæde af planterne. Jeg kan dog godt se, at i din kæmpehave ville du kunne adskillige kilo Ferramol på ingen tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja sådan har de fleste det vist, nej vi må følge kalenderen og lade vejrguderne bestemme.
   Jeg er ikke så flittig med ferramol, der skal bruges meget i så stor en have, og det er dyrt i den grad. Heldigvis er det ikke slemt endnu med sneglene, og det er en lang omgang.

   Slet
 3. Hej Lisbeth,
  Hvor er din have dog frodig. Jeg er virkelig forundret over at dine hostaer ikke bliver angrebet af dræber snegle, de fleste af mine er næsten spist, men det hjælper jo heller ikke at købe Ferremol, hvis jeg ikke får det lagt ud, der er hele tiden så meget andet.
  R. lepidostylum har været på min ønskeliste i lang tid, men den er endnu ikke nået hertil, jeg kan rigtig godt lide ny væksten på den.
  Jeg overvejer at begynde at vande i skoven igen, de vander også korn i øjeblikket. På vej hjem fra arbejde igår var der steder hvor det havde regnet kraftigt kunne man se, men intet her. Det går fint med roserne, gødningen har virket, har du rosen Munstead Wood? Den synes jeg er fantastisk, men ellers viser du jo mange skønne roser.
  God aften til dig og ønsk Bent god bedring.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Ja der er frodighed derude. Jeg er heldig, der er ikke så mange snegle endnu, jeg burde gå ud og kigge nu, men det orker jeg ikke, jeg er lige kommet ind. Nej det hjælper ikke, hvis du ikke bruger ferramolen, men jeg kender godt det med, at der er så meget andet. Der bliver ikke mindre efterhånden som dine rhodoer bliver større, men du vil jo have flere, så kan du lige købe R. lepidostylum, på torsdag, når du alligevel skal derhen.
   Det er ærgerligt, når regnen går udenom, heldigvis koster det dig "kun" arbejde at vande. Ja jeg har to Munstead Wood, men de er knap sprunget ud endnu.
   Tak i lige måde og tak fra Bent
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Hosta med vanddråber, dejligt syn. Og næsten uden sneglegnav. Strip Tease har jeg osse haft. Den nåede nu ikke at blive så gammel inden den blev til sneglemiddag. Jeg fik ikke gravet den op i tide, men nu er der sat en redningsaktion i gang for de andre lækkertsmagende. Vi har pindgrisebasser i haven, så jeg vil ikke bruge ferromol,, det er jo under mistanke for at give de små stikkende fyre nyreproblemer. Det vil jeg ikke risikere. Så det er sneglejernet og fælder der bliver brugt effektivt.
  Pudsig, min fjerbusk er heller ikke så flot som vanlig.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja de var så flotte hostaerne, så dem måtte jeg lige have billeder af. Jeg kan nok levere en Strip Tease til dig næste gang du kommer. Ja vi må passe på havens dyr, det skal ikke gå ud over dem.
   Ja underligt med fjerbusken.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Det er så dejligt med de lange sommerdage. Din rødbirk er virkelig flot. Sikke en farve! Godt at se, at roserne trives. Så mange forskellige fine farver giver haven en fantastisk pift.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Ja det kan vi lide. Rødbirken er ret speciel i farven, det ser godt ud mellem det grønne. Roserne har det fint, det er dejligt.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Ja så nåede vi årets længste dag, det er jo dejligt men samtidig og lidt trist da det jo så fra i morgen går den modsatte vej. I det mindste mærker vi det da ikke lige med det samme :-)
  Tænk fjernusken lagde jeg slet ikke mærke til, men fyrrebusken blev da lige a’et lidt, det kan man slet ikke lade være med når nan passerer den.
  Der er da gemt lidt rhodoer til morgen dagens gæster, og der er pænt mange roser nu, det har noget at glæde sig til. Ja også til lagkage :-) og denne gang kan Bent få resterne helt for sig selv. Håber ikke at han er alt for dårlig til gæster. Bent rosen ser til gengæld frisk ud.
  Fortsat god aften ig en dejlig dag imorgen med havegæster.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja sådan går det, pludselig når vi den længste dag, og så går det den anden vej, vi må bare følge med, men der er heldigvis lange sommerdage endnu.
   Nej fjerbusken er blevet lidt undselig, hvorimod fyrrebusken er noget vild, heldigvis stikker den ikke.
   Ja der er stadig lidt rhodoer i blomst og i hvert fald mange roser, mange er sprunget ud, siden I var her. Nu kommer der jo 4 besøgende, så hvem siger, at der bliver nogen rester. Nu må vi se, om han klarer det, han nyser og snotter ustandseligt, det er slet ikke sjovt, men hans rose har det fint.
   Tak i lige måde og tak for det.
   Knus

   Slet
 7. Dine hosta er godt nok forbløffende fine. Nogle af vores har huller i bladene og andre ikke. Det er nu lige så meget dem med hus, der synes, de er lækre. God fornøjelse i eftermiddag. Forhåbentligt bliver Bent frisk inden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja jeg er også imponeret over dem, derfor billederne. Der er også nogle af mine, der her huller i bladene.
   Jo tak for det, det er ikke for godt med Bent endnu, desværre.

   Slet
 8. Ja, året vender, men sommeren er jo ikke forbi af den grund - tvært imod! Det var en meget fin dag vi fik allesammen og den er blevet grundigt udnyttet til gode have-jobs. Ærgerligt for Bent, men godt for hans rose!
  Dine bede med forskellige lilla og hvide blomster er velnok fine! Her er de første af dine valmuer slået ud med dejlige mørklilla blomster. Også buske og træer står flot, og alle de mange Hosta er pyntet med regndråber. Frodigheden er enorm og det er lutter skønne sager du viser!

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Heldigvis er sommeren ikke forbi endnu, den skal først til at begynde. Men det er skidt med general dryptud, han hoster, snotter og nyser, men jeg nyder rosen i stedet.
   Dejligt at høre at dine valmuer er i gang. Jeg nyder alt det andet her i haven sammen med valmuerne. Nu har vi lige fyldt en bil op med planter, der er mange gode planter i min have.
   Knus

   Slet
 9. Det är vackert i trädgården nu och jag gissar att nu kommer dina rosor explodera framöver :)

  Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja du kan tro roserne er eksploderet nu.
   Kram

   Slet
 10. Du viser ofte nye blomster som jeg ikke har hørt om tidligere. Men Fjerbusk, eller Skogskjegg i Norge, er jo grei nok for meg også. Jeg regner med at du vet at det er hanplantene som er finest. Hunplantene sprer seg uhemmet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Martin
   Ja jeg har jo mange forskellige, men jeg vidste ikke det om Fjerbusken, her breder den sig overhovedet ikke.

   Slet