torsdag den 9. juni 2022

Roserne er godt på vej

 

også her ved havet., mens jeg har gået og hakket ukrudt om, er der sprunget nogle roser ud, jeg havde næsten ikke opdaget, at dem op af garagemuren var i gang. 

Også Aicha
og Frühlingsduft er godt i gang
Mary Rose
og Redouté
Wild Edric
og Wild Rover er i gang
Clematis Nelly Moser og mange flere clematis er godt på vej 
et kig ind i haven med roser, blærespirea og lindetræ
hostaerne er også flotte
endnu, sneglene er kommet frem, vi har fået omkring 14 mm de sidste dage. Det var vi oprindelig også lovet i dag, men det der er kommet, kan ikke en gang måles. 
Martagonliljerne det hemmelige sted er desværre overgroet af ukrudt i år, det er mine egne heldigvis ikke, snart springer de ud, så kommer der billeder.
Honningløg / bulgarsk prydløg 
Iris
er så flotte, men jeg har ingen navn på dem
Rhododendron:
stadig nye springer ud, her er det Imbricatum
R. Kate Waterer, løvet har set trist ud, men blomsterne er flotte.
Jeg troede ikke, at der kom blomster i den, men jo en enkelt. R. semibarbatum
På skiltet står der R. Thonson - jeg kan ikke google navnet, jeg har købt den i Rhododendronhaven i Tørring, den figurerer ikke på deres liste.
Regnvandsbedet med Cornus Cousa
valmuerne blomstrer flittigt nu
også åkanderne, jeg fik en foræret sidste år, egentlig fylder den for meget i bassinet, men den er blomsterrig, så det skal man ikke klage over. 
Det var en dejlig stille aften i aftes, solen sendte sine stråler ind i haven
Philadelphus Aureus behøver ingen sol, den kan selv endnu, men nu blomstrer den, så det varer ikke længe, inden den bliver almindelig grøn. 

God dag til jer, der giver jer tid til at læse med. 





18 kommentarer:

  1. Der er sandelig sket meget på din blok, mens jeg har holdt ferie. Allerførst vil jeg ønske et stort tillykke med sølvbrylluppet. Det fremgår af billederne, at både store og små har hygget sig. Mon ikke det blev lige den fest, du havde ønsket dig.
    Og så er der jo sprunget en masse smukke blomster ud i din have - pæoner, rododendron, roser og mange andre. Hvor ser det godt ud! Billedet af regnvandsbedet repræsenterer haven på smukkeste vis.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
  2. Hej Elna
    Ja det er ikke sådan at vende ryggen til :) Tak for lykønskning, ja vi kan bedst lide små fester, og det var lige sådan, som vi kan lide det.
    Meget sprang ud imens, det var så fint at komme hjem til, ja bortset for eksplosionen af ukrudtet.
    Hilsen Lisbeth

    SvarSlet
  3. Ja nu kommer roserne. Hvis der er en dag man ikke når hele runden er der mange overraskelser dagen efter, som regel de gode slags, som flere blomster sprunget ud. Og jeg har opdaget, at en af de iris jeg fik af dig har knopper. Vistnok den der hedder noget med Berlin tiger.
    orv hvor dine hosta fine. Det er kun de grove store der er så flootte her. Resten er mere eller mindre gnasket. Jeg har livreddet 5 op i en potte, nu må de blive deri et par år og få lidt størrelse igen. Så må jeg se hvad jeg så skal.
    Forresten, snegle gnaskeri..... Trælupiner, burde de ikke osse være næsten sneglefri??? De planter jeg plantede ud i foråret er næsten gumlet ind til "benet". Trods jeg dryssede kaffegrums rundt om dem. Heldigvis har jeg et par i reserve, men det er altså surt med de ædedolke, der ikke ved hvad de skal holde sig fra.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det gør de, jeg går også og holder lidt øje, men der er ikke så mange endnu, det gør ikke noget, jeg kan alligevel ikke følge med. Det skal nok passe, at du fik Berlin tiger, jeg har slet ikke set, om der er knopper i min.
      Ja det er noget djævelskab med de snegle, det er desværre den eneste måde at redde dem ved at sætte dem i en potte. Jeg har ikke oplevet at bæsterne har taget mine trælupiner, måske er det fordi mine er større og mere robuste. De skal jo helst blive træagtige, det er de små nye nok ikke endnu. Det er ikke nemt at opdrage på sneglene.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  4. Hej Lisbeth
    Godt der er ved at være gang i roserne, så er de jo klar til at vise sig om en uges tid. Jeg talte lige til 22 udsprungne her på efter aftensmads turen :-)
    Hvor er det ærgerligt at de hemmelige martagoner bare gror til i skidt, de har da fortjent bedre, men der er jo ikke rigtig noget at gøre ved det.
    Din Allium ligner den der kaldes Honningløg.
    Den er super smuk den blå Iris. Den anden ligner en af mine, så den er nok en af dem jeg har fået af dig. Jeg har heller ikke styr på navne på mine Iris, selv ikke de nyeste, for skiltene har det med at forsvinde, nå men det gør nu ikke så meget, heldigvis er de lige kønne, navn eller ej :-)
    Den der har så fine “lilla” blade om foråret som jeg har fået af dig kommer i blomst i år for første gang. Dens navn har jeg heller ikke styr på :-)
    Det fineste vejr her fortiden er også om aftenerne, også i aften skinner solen flot og det ef tørvejr. Tror vi har fået små 30mm siden søndag, så det er rigtig fint hvis vi kan få en tør weekend.
    Jeg skal til “træf” i kaktus klubben lørdag hos en der efter sigende også har en ret fin have, så der må det gerne holde tørt.
    Fortsat god aften
    Knus Anne





    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja der skal nok være en del i blomst d. 18. Jeg har ikke tjek på hvor mange jeg har i blomst, men det er måske nogenlunde det samme, vi er jo bagefter herovre.
      Ja det er en skam med maragonerne, men det er ikke til at holde, desværre, det gik godt første år, fordi der var fældet en del træer, så fik de mere lys.
      Nej navne på iris er ikke nemt, men pyt det går nok. Nej jeg har heller ikke styr på navnet på den du nævner ikke mere, har nok haft.
      Ja jeg har også gået ude lige til nu, men nu var jeg træt. Vi har kun fået det halve regn af jer, men det virker ikke knas tørt.
      Det bliver spændende med kaktus træf og fin have. God fornøjelse og tak for navnet honningløg.
      Knus Lisbeth

      Slet
  5. Jeg slås også med sneglene, som hos mig både får kaffegrums og Ferromol. Det hjælper heldigvis, men hvis jeg får øje på enten dræbersnegle eller plettede voldsnegle, bliver de ubarmhjertigt aflivet. De andre bliver eskorteret over på den anden side af vejen, ud i strandengene, hvor de er velkomne til at blive. Jeg tror (håber) ikke, de selv kan finde tilbage igen ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja du gør da noget for sneglene, godt du synes, det hjælper. Jeg har kun været rundt med ferramol en enkelt gang, det er nok for lidt. Her bliver de også lynhurtigt myrdet, men det er nok nu her halvsen aften man skal tage dem. Men jeg orker ikke mere i dag.
      Jeg håber, at dine ikke selv kan finde tilbage :)

      Slet
  6. Det er da godt bierne opdager dine roser når de springer ud, men du har vel så meget andet at ordne nede i jordhøjde, at du næsten ikke har tid til at kigge op. Sådan har jeg selv ind imellem når ukrudtet tager al opmærksomheden.
    Det er fine billeder af haven både indefra og udefra. Jeg kan godt lide dine billeder af større partier, hvor planterne væver sig ind imellem hinanden og supplerer hinanden med farver og struktur. Jeg har sået dine valmuer igen (de blev også sået i efteråret) for jeg har vist fået vendt lidt for meget op og ned på jorden da jeg satte primula, så der er ikke kommet mange i vej, men nu tænker jeg de får en chance til. Dine står så flot!
    I det hele taget er der så meget nyt at se hver gang man åbner din blog, at man aldrig keder sig, men med navne kan jeg ikke være til nogen hjælp:)

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja bierne har meget travlt både med roserne og alt det andet. Inden længe viser jeg billeder af andre planter, der tiltrækker dem. Og ja du har helt ret, jeg kigger meget i jordhøjde, men bestemt også op, for rhodoerne er høje, og nu skal der plukkes visne blomster af. Jeg kan slet ikke nå det, men har også svært ved at lade være, for de er grimme nu.
      Det er rigtig meget, der væver sig ind i hinanden. Her er valmuerne ved at falde over hinanden for at komme op i lyset. Hvis du sår igen, skal de nok vise sig, tænker og håber jeg.
      Mit håb er, at folk bliver nysgerrige efter at se, hvad der nu sker i man have, så det glæder mig meget, det du skriver. Nej men der var heldigvis Anne, hun kan næsten altid de navne, jeg ikke har styr på.
      Knus

      Slet
  7. Flotte billeder, Fru Hønaballe. Uha, den dér Aicha er godt nok en pæn rose!

    SvarSlet
  8. Ja,man skal huske at kigge op fra ukrudtet en gang imellem, ellers snyder man sig selv. Kate Waterers blomst er godt nok flot.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det skal man, og man glemmer det ofte, som om ukrudtet er værd at kigge på, men det er Kate Waterers blomster.

      Slet
  9. Hej Lisbeth,
    Så fik jeg tid til at se din blog idag! Rosen Aicha er så fin den blomstrer også rigtig meget hos mig i øjeblikket. Hvor er din R. semibarbatum fin, jeg har den også, jeg må se om der er blomster. Også den blå iris er flot.
    Der er rigeligt at se til i haven i øjeblikket men også meget at glæde sig over, og dejligt med regn, så man ikke skal vande, her er kommet 35-37mm
    i denne uge. Herhjemme blomstrer min nye rose Prince Charles, købt hos JAS i foråret, jeg synes den er rigtig fin.
    Rigtig god weekend .
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Dejligt at du lige skriver en hilsen her, så kom der da en kommentar mere :) Ja Aicha er en fin rose. Du skal kigge godt på R. semibarbatum, den har meget små blomster, det var et helt held, at jeg så den, jeg er ikke klar over, om der er flere på.
      Ja I er heldige med alt det regn.
      Jeg kender ikke Prince Charles rosen, den må jeg snakke med Jas om.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  10. Härlig försommarkänsla när rosorna börjar blomma tänker jag. Och det ser väldigt grönt ut. Jag beställde en stor grupp 'Iceberg' igår - vill ha massverkan av den rosen.

    Kram, Carina

    SvarSlet
  11. Jeg er glad for, at jeg ikke skal luge - det er sådan et kedeligt arbejde. Det var godt du lige kiggede op og så roserne. Du har mange dejlige at se på, inkl. alt det andet, så husk nu at nyde det.
    Har I fået mere regn??? Vi fik 8 mm i pinsen og så var det slut.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet