søndag den 19. juni 2022

Pæontid og trofaste havevenner

morgentur 17.6. så smukt

Pæonerne blomstrer nu:


Denne hedder Gardenia

de er fine sammen
Jan van Leeuwen
som I kan se, står denne lige under rosen Burgundy Rambling
Our last summer er også der
Vi har haft en travl weekend, torsdag aften kom søn og børnebørn, de blev til søndag, de ville til råvarefestival
men først skulle der leges i haven, far skulle arbejde og farmor passe børn
Theodor var flittig, han hjalp med at klippe og pille visne blomster af rhodoerne
Edith var glad for at lege med hundene
Bagefter gik vi ned for at se Katrines nyfødte føl, åh så sødt.
Lørdag eftermiddag kom de trofaste havevenner på besøg. Tænk hver sommer kører de fra Nordfyn til Hou og tager færgen over, det er da imponerende og hyggeligt. 
I år hjalp Anne med at pille de visne blomster af rhodoerne. Hun er i øvrigt en af de flittigste til at kommentere på min blog, altid trofast og har leveret mange fine ting til haven og sået og priklet forskellige planter til mig. Deres første besøg var i 2014, og de har som sagt været her hvert år siden på forskellige tidspunkter i løbet af sommeren. Næste år er der 10 års jubilæum 😍
Her kommer lidt andet fra haven:
de gule allium er blevet til en hel del, de er ganske søde der und kaprifolien
Kanelbusk/Calycanthus med sorte blomster fra Lønbæk Planteskole
Denne løgiris kommer flittigt hvert år
Endelig fandt jeg navnet på denne fine iris Gerald Darby
Kaprifolien summer af liv og fuglekvidren, Gloire de Dijon vokser i den til venstre, til højre er det A shropshire lad
Jeg har flere staudeclematis, dette er den hvide Recta, den dækker fuldstændig en vandhane
den gule tretorn står fint i læhegnet sammen med Viburnum pink beauty
Roser:
Clarét 
Golden Celebration
hækken med mosrosen Henry Martin er ved at være klar til blomstring
Louise Bugnét er også smuk bagfra
Dagen sluttede med en fin solnedgang i det fjerne klokken 22.25
I nat har vi fået regn, det regner stadig, jeg tænker haven nyder det. Indtil nu har vi fået ca. 10 mm, jeg må desværre sige, at den nye regnmåler er svær at aflæse.
Rigtig god søndag, jeg håber, at jer der manglede vand også har fået, forhåbentlig er der mange, som har fået mere end os.








 

23 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth,
    Du har haft en travlt weekend med havebesøg og besøg af familien, men det
    er jo dejligt når der kommer havevenner på besøg, og når de så er arbejdsivrige er det jo ekstra godt.
    Hvor er din tretorn flot, den gule farve lyser op i haven, og mange flotte pæoner, mine har ikke rigtig blomstret i år. Og sikke en solnedgang den er da helt fantastisk. Ingen regn her, men noget omskifteligt vejr med sol og skyer, men det er allerede ved at være tørt igen, jeg vandede roser i aftes.
    Nu er det blevet tid til bilvask, det skal jo også passes.
    God søndag til dig.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
  2. Hej Lisbeth
    Som alt annet du har i hagen, så har du også nydelig peoner.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja pæonerne er også fine, tak :)
      Klem

      Slet
  3. Hej Dorte
    Ja det har jeg, så nu glæder vi os til at slappe af et par dage. Det var et hyggeligt besøg og dejligt, at Anne ville hjælpe lidt.
    Pæonerne er ikke glade for for meget skygge, jeg ved ikke, om de står i skoven. Nå I fik ingen regn, ja så var vi heldige med vores 10 mm. Ja bilen må vaskes en gang i mellem.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
  4. Regn vejr jubiii, dog ikke mere end 12 mm i nat og i dag. Men alt er velkomment. Lige nu skinner solen og nattergalen synger "snart farvel" i grøften.
    Flotte iris, En gulsortbrunstribet er begyndt nu,, fra dig, Berlin tiger? fantastisk.
    Kanelbusk er så sjov, folk stopper og undrer sig over blomst og duft. Jeg har opdaget min har en masse skud neden under, om det er bundskud eller fræ der er spiret, ved jeg ikke, men jeg vil prøve at fiske et par når det bliver stabile plantevejr, bare sådan for sjovs skyld. Jeg aner ikke hvor der skulle kunne stå nogle hihi.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Nå ja lidt har også ret, vi fik kun de 10 mm, men de lover mere i morgen. Vores nattergal er vist stoppet med at synge, vi har ikke hørt den de sidste dage. Min Berlintiger er ikke klar til blomstring endnu. Det lyder spændende med din kanelbusk, jeg må kigge nærmere på mine.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  5. Hej Lisbeth
    Ja det er en fin tradition vi har fået opbygget, og ja næste år har vi 10 års jubilæum :-)
    Det var nu kun så hyggeligt at pille lidt i rhodoerne og få en god havesnak. Ville ønske at der havde været tid til meget mere, for det er en stor omgang frodig at komme rundt om alle de planter. Hundene må vidst ha’ haft en hård weekend, med alt det rend :-) så mon ikke de nyder roen nu igen og det gør I jo nok også bare lidt :-) Tak for en dejlig eftermiddag og lækker lagkage, ja det er også blevet en tradition.
    Vi har fået ca. 13mm i nat så det har været perfekt at få plantet pæonen der kom med hjem, clematis stiklingerne er sat og rosen har fået en potte i første omgang. Tak for de fine planter.
    Det er blevet til en hele eftermiddagen i haven da det jo blev ret fint vejr hen over middag.
    Super du fandt navnet på Irisen, det må jeg vidst lige ha’ skrevet ned.
    Den flotte løg Iris fangede også lige mit øje igår. Måske der skal kigges om der kan findes noget der ligner når det igen bliver sæsson for at ligge løg.
    Jeg lagde også mærke til den flotte solnedgang i aftes.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det må vi sige, ret imponerende med 10 års jubilæum, gad vide hvad vi skal fejre det med.
      Ja der var rigtig god tid til havesnak både før og efter lagkagen. Du kan tro, vi alle nyder roen, den lille familie tog først af sted kl. 17.10, så jeg nåede først i haven her til aften og lidt fik jeg også lavet indn kl. 15.
      Så har både du og Gunvor fået mere end os, men jeg er nu glad for mine 10 mm. Jeg fik da heller ikke sagt ordentlig tak for klematissen, jeg fik heller ikke spurgt, om ikke jeg skulle betale den, lidt pinligt.
      Ja nu må jeg se, om der er flot solnedgang i aften igen.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  6. To hyggelige besøg, og hvor heldigt, at I kunne byde på et lille, nyfødt føl. Så bliver det ikke mere nuttet. Efterhånden har du fået samlet et anseligt antal Pæoner. De er smukke allesammen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det var rigtig hyggeligt, i dag skal vi så slappe af ;) Ja der er flere pæoner, end jeg kunne huske.

      Slet
  7. Fint med dine fynske havevenner, som kommer hvert år og som vi jo også hilste på sidste sommer! - Og dejligt du fik lidt hjælp til haven fra både Anne og børnebørn til de visne rhodoer!
    Her har vi også haft en travl weekend, men dertil også regn - og det har været så dejligt! Pæoner, iris, kaprifolie og jeg ved ikke hvad... Du har sandelig nok at byde dine gæster på, og så et nyfødt føl oven i hatten! Høneballehaven er som en honningkrukke vi alle tiltrækkes af, og 'dronningen' er jo også meget sød:)
    Solnedgang og flotte roser runder dit indlæg af på værdig vis!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
  8. Hej Ulla
    ja dem fik I også hilst på. Det er godt med hjælp i haven. Jeg havde sådan håbet, at du havde skrevet, hvor meget regn I fik på jeres kanter. Ja der er som vanlig nok at "prale" med her, men jeg er glad, når nogle nyder blomsterbillederne. Ja en føl var ikke så tosset, så også det blev nydt af børn og bedsteforældre. Pænt det med dronningen, det er sødt af dig :)
    Knus

    SvarSlet
  9. Vi har fået 35 mm, så både jord, planter og jeg er glade! Det er virkelig noget, der har battet ... og lige nu regner det oven i købet lidt igen, men det bliver vist ikke til så meget.
    Krakileren i mig kan ikke dy sig: Til næste år har I 10-gangs jubilæum, men 10-års jubilæet kan da vist ikke være før i 2024, hvis I startede i 2014 🤔😉
    (Undskyld 😔)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Det forstår jeg godt, vi har fået 14 mm med i går, det er fint.
      Men krakileren får altså ikke ret. Hvis du tæller hvert år, vi starter med 14 og slutter med 23, så bliver det 10. gang næste år ;)

      Slet
    2. Jeps - men det var nu også det, jeg skrev: 10-gangs jubilæum 😊
      Et 10-års jubilæum fejres 10 år efter, dvs. i dette tilfælde i 2024 - lige som et sølvbryllup er 25 år efter, man blev gift, men det vil så være 26. gang, man fejrer bryllupsdag, hvis man regner den dag med, hvor man blev gift. 😉
      Nå. Det er vist en strid om ord ... 😘

      Slet
    3. Ok jeg giver mig :) det er 10. gang vi mødes, men ikke jubilæum før året efter. Stædige er vi begge, men du vinder ;)

      Slet
    4. Det er da også herligt at være stædig, ikke sandt?

      Slet
    5. Jo bestemt, så kommer vi længst ;)

      Slet
  10. Sådan en stor blomstrende kaprifolie ville jeg også gerne have haft. Den må dufte vidunderlig, og herligt at insekter og fugle har taget den til sig.
    Du har sandelig haft en aktiv weekend. Dine havegæster har fået en stor oplevelse, for det er en imponerende blomsterrigdom, du har i haven lige nu.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja det er en kæmpe kaprifolie, den har fået nyt stativ et par gange, duften, er fantastisk og insekter og fugle er vilde med den. Jeg kan slet ikke nå at følge med til at nyde det hele, men jeg gør, hvad jeg kan.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  11. Kære Lisbeth
    Det har været en travl tid med flere besøg og nok at lave i haven. Det var godt, at dine små og store gæster gav en hånd med :-)
    Jeg er vild med de åbne pæoner, hvor man ser den store gule midte. Ellers bemærker jeg som Elna kaprifolien og kan næsten dufte den og høre summeriet.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
  12. Skönt att få lite hjälp. Jag tar bort avblommat de dagar eller stunder när jag behöver ta det lite lugnare. Jan van Leeuwen är en fantastisk vit pion.

    Kram, Carina

    SvarSlet