torsdag den 5. maj 2022

Tulipaner, rhododendron og blogtanker

 Mange af tulipanerne blomstrer nu, men der er stadig nogle, som ikke er i blomst, så det er hverken de første eller de sidste billeder jeg viser nu.

Den er lige begyndt at blomstre og findes flere steder i haven, mon ikke den har selvsået sig. 

New Design supplerer jeg op en gang imellem, den holder jeg meget af, fine sarte farver

denne er også trofast, Burgundy er navnet
liljeblomstrende tulipaner

Rhododendron:
R. Blewberry
Tulipanen Flaming Flag

sammen med R. Great Dane, med nordbedet i baggrunden
R. metternichii
R. Princess Maxima
R. rex
og min sidste nye, som er tæt på udspring R. Tinkerbird, anbefalet af Dorte, jeg glæder mig til knopperne åbner sig, de skulle dufte skønt.
flere bregner er ved at folde sig ud
Bærmisplerne står så smukt nu
Fodblad/Podophyllum
Fuglekirsebærren er fyldt med blomster og bier
Her har vi en af yndlingene Philadelphus Aurea, den er så smuk i udspring

Hjertetræ nederst i haven
har står hjertetræet i skoven
klokkehøjen fungerer ikke så godt med helleborus, til gengæld står geranium malviflorum flot der
P delavei står med store knopper 
Freckles Viola blomstrer fint nu
Lyngfloks
Til sidst et billede af Bent med hans nyerhvelse, Makita er blevet yndlingsmaskinen her i haven. 

På det sidste har jeg overvejet, om jeg skal skrue yderligere ned for blusset med hensyn til indlæg, jeg ved, at folk næsten ikke kan følge med, på den anden side set er det jo nu, jeg har meget at vise. Selvom det tager meget af min tid, kan jeg lide både at blogge og tage billeder, lidt gammeldags må man vel være i min alder. Jeg håber, at jer der stadig læser med vil fortsætte med det. 
Kameraet kommer jævnligt op af lommen, det giver mange billeder, ja og motiverne er der jo.
Min dag går ellers med at gå rundt med en saks og snor i lommen, mens jeg klipper og binder op, det er mit yndlingsjob.
Rigtig dejlig dag til jer. 
 


 

24 kommentarer:

 1. Min frekvens bliver også lavere, men jeg stopper ikke. Tror jeg da ... jeg bruger jo også min blog som en slags dagbog.
  Kunne du måske eventuelt nøjes med et par indlæg om ugen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Jeg synes, det er så trist, at flere og flere stopper, men vi kan ikke gøre noget ved det. Jeg er et forfærdeligt vanemenneske, så når der er gået to dag, har jeg igen mængder af billeder at vise, så det bliver nok ved det, selvom man bliver skuffet, hvis ingen læser med, og nogle er der vel altid.

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Jeg leser alltid med, og det vet du :)
  Det er så trist at det stadig blir færre som blogger og som leser blogger, men det får vi ikke gjort noe med.
  Vi får holde ut!
  Du har så mange motiver ja, og du har jo også veldig mye å vise frem.
  Viola Freckles er så nydelig hos deg nå!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det ved jeg, vi er faste hos hinanden, så vi må støtte hinanden.
   Ja det er jo det, selvom det er det samme hvert år, bliver vi alligevel begejstrede år efter år.
   Ja Viola Freckles er fin, min første døde, men så fik jeg foræret en ny.
   Klem

   Slet
 3. Jeg prøver igen, pokker ta den kommentarfeldt.
  Jeg har osse den gule tulipan, Tulipa sylvestris, skovtulipan. Og ja den kan brede sig med frø. Faktisk er den næsten umulig at grave løg op, fordi den selv kryber nedad.
  Kan du ikke plante "bluebells" på din klokkehøj?? De er jo næsten umulige at slå ihjel.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Mærkeligt at du har problemer med det, det er så irriterende at skulle skrive det hele igen. Ja det er det den hedder, jeg vidste ikke, at den er umulig at grave op.
   Jeg har bluebells mange andre steder i haven, men jeg er nu tilfreds med at have den geranie der, begge planter forsvinder jo efter blomstring. Men bluebells breder sig lidt rigeligt.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth,
  Selvfølgelig skal du da fortsætte med at blogge, det er noget du kan lide og til vinter kan du sidde og se din billeddagbog igennem medens blæsten og kulden trænger sig på.
  Det er en travl tid for de fleste have ejere i øjeblikket, men snart falder der lidt mere jo på, dog kommer det til at afhænge af om vi snart for regn, vi har faktisk fået nogle dråber over middag, men det kunne ikke måles, dog bedre end ingenting. Dine geranium på klokkehøjen er rigtig søde. Jeg glæder mig til at min R. great dane bliver så stor at den vil blomstre.
  Mine stauder er ankommet i dag fra Østrig, meget tørre og forslåede, så de trænger til en kærlig hånd, der var ellers gjort opmærksom på levende planter uden på kassen, det har jeg aldrig set før.
  Godt du har Bent til at hjælpe dig i haven. Lyngfloks ser også rigtig søde ud, dem har jeg aldrig rigtig skænket en tanke, almindelig floks er nye hos mig og dem er jeg glade for.
  Holder fri i aften, så jeg forhåbentlig er frisk til at stå tidligt op i morgen og komme i gang med alt det jeg mangler at lave i haven.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Ja men så siger vi det :) dejligt når nogen siger, hvad jeg skal. Det hjælper meget, at du skriver, for jeg ved, at du er med, når det drejer sig om rhodoer.
   Ja det ville være rart, om der snart kom regn, vi har ikke set dråber her. Jeg må have den geranium med til dig, når vi ses.
   Jeg har haft Great Dane før, men den døde desværre, så fandt Claus en ny til mig, den var tre år om at komme i blomst, den er smuk, du kan roligt glæde dig.
   Øv med dine planter, så må du pusle om dem, de skal nok blive i potterne til de kommer sig.
   Ja det er godt med hjælp i haven. Måske skal jeg også tage nogle lyngfloks med til dig. De er søde og godt bunddække i et stenbed.
   God idé at du holder fri i aften, du arbejder hårdt, du må passe på dig.
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Du har mange fine blomster men Ih hvor er det træerne jeg falder for. Din fuglekirsebær er så smuk og jeg er helt benovet over Philadelphus Aurea. Jeg har tjekket og kan se at det er en uægte jasmin. Har aldrig set den gule sort. Fantastisk farve her i foråret. Godt du blogger videre: det er så dejligt at se billeder fra forskellige haver og høre om havefolks oplevelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Jeg har mange træer som ikke er helt almindelige, jeg kan huske, at jeg faldt pladask for den gule uægte jasmin, den er så skøn, den måtte jeg straks have, jeg kan anbefale den, den må du have. Jeg er glad for at høre, at du gerne vil følge med.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Ja de fleste af tulipanerne står flotte og ranke derude nu. Desværre står ikke alle i flok og rundt omkring står nogle helt ene og forladt. Nå men det er jo sådan det er med tulipaner :-)
  Ærgerligt at påskeklokkerne ikke rigtig vil som dig på klokkehøjen, så måske højen skal have et nyt navn :-)
  Ja violer og lyngfloks blomstrer lystigt også her. Dejligt at jeg i tidernes morgen fik en fregnet viol af dig.
  Ja men dog har Bent nu fået nyt legetøj igen. Ja det bliver jo til lidt hvis alt mekanik skal skiftes ud til et andet mærke :-)
  Ja jeg forstår godt at du af og til tænker over bloggens liv og fremtid, og du skal jo gøre det du føler er det rigtige. Personligt er jeg glad for et nyt indlæg ca. hver 2. dag. Tænker at her hvor vi alle har travlt i egne haver så er der jo nok nogle der kun får læst men ikke kommenteret.
  Jeg har været i haven i aften, det plejer jeg ellers ikke her i foråret (der er jo ikke så varmt når jeg har fri) men Mogens kom hjem fra frisøren nyklippet og en kasse med Georgine knolde :-) så måtte jeg jo ud og finde noget plads til dem :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja nogle af tulipaner står ensomme nu, vi gravede en hel flok op i går, de var blevet til mange, og jeg brød mig ikke om farven, den var ikke rød ;)
   Ja det kan godt være, jeg skal omdøbe klokkehøjen, der er ikke mange klokker der. Fik du den fregnede af mig, mine gik ud, men jeg fik nye hos Susanne sidste år.
   Ja heldigvis er du jo trofast til at kommentere, jeg var ved at tænke på, at der kun var dig, der fulgte med, men det passer nok ikke helt ;) Jeg kunne jo sagtens lave indlæg hver dag, men jeg føler at jeg forstyrrer folk, der skal jo også være tid til egen have. Jeg kan bare se, at der ikke er så mange, der følger med mere, det er ikke så meget det med kommentarerne, selvom det altid er rart med dem.
   Så fik du pludselig noget mere at se til, men du fandt nok plads til dem.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Dine tulipaner er jo bare dejlige, og jeg er glad for at se de liljeblomstrede i flere varianter hos dig. Den hvide med en lyserød stribe f.eks. og den du havde med grønne striber i dit forrige indlæg er virkelig skønne. Den gule skovtulipan skal du bare være glad for. De er så fine med deres bøjede nakker og er ikke spor nemme at indføre, da deres løg ikke er meget bevendt åbenbart. Jeg havde en veninde der såede dem i sin have efter at have opgivet løgene.
  Makita er også et mærke for os, da de havde det største udvalg af batterimaskiner i sin tid. Jeg går ud fra Bent's nye vidunder er elektrisk, for det er jo den vej det går. Må være skønt at slippe for larmen!
  Du skal bare gøre som du finder bedst på din egen blog. Vi andre kan ganske sikkert ikke følge med, for vi har jo også haver der skal passes - men det er da dig der bestemmer tempoet på blogindlæggene, og skulle man kede sig en vinterdag, kan man jo gå tilbage og finde sig et par sommerlige historier fra din side:) Det kan da være det bliver moderne at blogge igen engang?

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Jeg har en del liljeblomstrende tulipaner, dem kan jeg godt lide. Jeg køber de fleste af mine tulipaner her https://billige-tulipaner.dk/shop/tulipanloeg-4c1.html
   Den gule er kommet af sig selv, tror jeg, der har nok fulgt noget med en plante, tænker jeg.
   Ja Bents makita er til batterier, han har mange ting i det mærke, fordi han kan bruge batterierne til det hele. Jeg er sikker på, han vil glæde sig, når han hører, at I også er til Makita. :)
   Ja men jeg gør som det passer mig, jeg kan nok ikke lade være med at blogge, det er en livsstil :) Måske gør det det, vi får se, om jeg lever til den tid ;)
   Knus

   Slet
 8. Hej Lisbeth.
  Nyder så meget at følge din blog, men for ikke kommenteret.
  Forstår godt at det må tage tid, og hvis man ikke ved om der er nogen der følger, hvem skriver man så for.
  Har selv have,som jeg elsker at være i, det er mentalt helende. Jeg har ikke selv en blog, men følger flere, også af dem som har kommenteret her.
  Vil forsøge at blive bedre til at give en lille kommentar på vejen.
  Har kun boet her i et år, en gammel have med mange træer, buske, stauder, mange forårsløg, så der er blomster fra forår til efteråret.
  I år prøver vi med nogle højbede med grøntsager.
  Padderokker og skvalderkål er der i overflod, fordi de tidligere ejere ikke magtede at holde haven, men det er tydeligt at de havde forstand på og elskede haven.
  Venlig hilsen Alice.

  SvarSlet
 9. Hej Alice
  Tak for din kommentar, så ved jeg en mere, der læser med, det er dejligt. Ja somme tider bliver læserne lidt anonyme, jeg kigger med på sidevisninger, pludselig var der færre end der plejer at være, det var det, der gjorde mig ked af det. Jeg har undersøgt det nærmere og kan nu se, at det er dem fra udlandet, som ikke læser så meget med længere. Dejligt med en kommentar en gang i mellem. Hvor bor du mon henne i landet, du er velkommen til at komme og se min have.
  Det lyder både godt og skidt med din have, dejligt med mange træer og buske og ikke mindst forårsløg, men padderokker og skvalderkål er ikke sjovt, Skvalderkål har jeg også, men heldigvis ikke padderokker.
  Også dejligt at de tidligere ejere elskede have, så er der sikkert mange gode planter i den. Held og lykke med det hele.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Tak for tilbuddet om at besøge din have, det ville være så hyggeligt.
   Der er lige et stykke vej, jeg bor på den skønne ø Als, i Sønderborg.
   Der er så mange spændende og bivenlige planter i haven, og det buldrer frem nu, blandt andet kæmpe skælhoved, som er så smuk, når den engang blomster.Stor okseøje, bregner, lupiner, pæoner osv.
   Vi fjerner så meget ukrudt som vi kan, men det er en uoverkommelig opgave, så vi lever med det.
   Apropo vilde tulipaner, så synes jeg de er noget af det smukkeste, og vil have nogen på et tidspunkt.
   Kh Alice.

   Slet
  2. Hej Alice
   Ja det kunne være hyggeligt, men der er lang vej, jeg kender turen, min eksmand boede der for over 25 år siden med min ældste søn, Sønderborg er i øvrigt en dejlig by. Jeg kan huske, jeg købte en kjole der :)
   Ja nu buldrer det frem, der er meget at nyde. Kæmpeskælhoved sår sig selv, så jeg har mange, nu sørger jeg for at klippe hovedet af den inden det sker.
   Jeg har også mængder af ukrudt, men så længe man stadig kan se alt det smukke og nyde det, så går det nok.
   Jeg er også meget glad for vilde tulipaner.
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. Du og Marit har unægteligt turboen skruet på, når det handler om antal indlæg. Som en skriver, giver det dig en fremragende billedbog til de mørke vinterdage, hvor du sidder og lægger lumske planer for næste sæson. Hvis vi andre ikke kan følge med, må du jo bare acceptere, at der ikke kommer en kommentar i ny og næ, og det gør du jo også. Tulipaner køber jeg først, når de er i restoplag og kun koster det halve, for de holder kun en enkelt sæson, og jeg hader synet af forkrøblede tulipaner, som lige netop holder sig i live i sæson to. I år i det kølige vejr holder de sig ellers fine i lang tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja Marit og jeg har travlt med at lave indlæg. Ja det er rigtig, der er meget at kigge på til vinter, det gør jeg egentlig ikke så meget, men jeg tænker, at Dorte gør. Jeg lægger heller ingen planer mere, det var den gang. Ja det accepterer jeg også, måske kigger jeg langt efter jer, men jeg forstår også, at med så mange indlæg kan jeg ikke forvente kommentarer hver gang. Jeg køber også først tulipaner, når de er sat ned i pris. Jeg er heldigvis heldig med mange af dem, at de kommer igen flere år i træk. Ja alt er længere om at springe ud i år også rhodoerne.

   Slet
 11. Dit smukke billede af fuglekirsebærtræet fik mig til at tænke på et digt af Nis Petersen, hvor første vers lyder:

  Når kirsebærtræerne blomstrer
  - det gør de i denne stund -
  er det, som jorden rækker
  himlen sin blomstermund.

  Lisbeth, du skal blogge lige så tit, du har lyst og inspiration. Jeg tror, din blog er til glæde for mange.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elna
   Jeg har lige lavet et nyt indlæg, hvor jeg skriver, at jeg blogger, fordi jeg har lyst. Tak for dine søde ord.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Herligt at kigge på dine mange billeder. Selvom jeg ikke er pjattet med rododendronner skal jeg da lige ind og kigge hver dag, så fortsæt du endelig! Jeg kommenterer ikke så tit, for bare at skrive "Flotte billeder - jeg nyder dem" igen og igen føles lidt dumt,. Men det gør jeg altså!

  SvarSlet
 13. Min lilla 'Tinkerbird' dog men jag ska försöka hitta en ny för jag vill odla så många som möjligt i Cox bird-serie. Jag antar att du aldrig redigerar bilderna om du tar så många? Jag begränsar mig på grund av jobbet som behövs efteråt och faktumet att filerna är så stora ur kameran, drygt 40 mb.

  Kram, Carina

  SvarSlet