torsdag den 19. maj 2022

Skuffelsen var stor - men billeder af rhododendron og træpæoner

 Ja skuffelsen var stor, de havde lovet regn nu til middag, hvad fik vi? 10 dråber det var alt. Vi var lovet alt fra 9 til 4 mm, men det blev ikke til noget trods lummerhede og skyer. Måske var I andre mere heldige? 

I stedet kan jeg sidde her og nyde synet af mine skønne træpæoner lige uden for vinduet:

det er lige netop nu, de er på deres højeste. Der er andre på vej, de kommer i næste indlæg hvis de er sprunget ud. 
P. emodi har jeg fået af Marie, jeg så den ikke hos dig?

Det bedste er, at de er lige glade med, om der kommer regn, det er rhodoerne ikke, så jeg må ud og vande. Roserne har lus - sikkert også på grund af tørken, jo det er ikke så ligetil, når man ingen regn får, men det kender I

Rhodoerne blomstrer i en lind strøm nu, mellem 10 og 12 springer ud om dagen, her kommer nogle af dem, der er på deres højeste nu:
R. Creamy Chiffon
R. Double Dutch
R. Guyens Peking
R. kiusianum står i nordbedet
R. Lavender Princess er også i nordbedet
R. luteum Sunstar står ved de andre luteum i skoven, men denne er dobbelt
R. Makiyak fra den ene side
og fra den anden, den er så flot med alle knopperne
R. Mary Lou og R. Peggy er så  fine sammen
R. Norfolk Candy i samme farvetone, men den står mod øst
R. reciculatum har jeg aldrig været så vild med, men nu står den faktisk ret fint
R. Simson
den står sammen med de andre gule ved bænken
R. Tina Heinje i skoven
R. Tinkerbird har nu fået fine blomster, de var lidt spredte til at begynde med
denne fine rhodo står ved ørkenbedet, desværre er navneskilte væk, men fin er den.

et glimt fra skoven hvor R. Luteum lyser op
så blev Spotty Dotty plantet, den står fint der i skoven. Jeg havde lokale på besøg i aftes, de lagde straks mærke til den. 
De var vilde med mine tulipaner, men så ikke lige denne, jeg har ingen anelse om, hvad den hedder, men den vender flittigt tilbage hvert år, og den passer slet ikke i nordbedet, som kun består af lilla farver, men jeg får den ikke flyttet.
I aftes lykkedes det mig endelig at tage et billede af solnedgangen. 
Jeg håber, at I får masser af regn, og at vi herovre også snart er heldige. 
20 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Så flott det blomstrer hos deg nå. Den uten navn var helt nydelig! Vi fikk 0,5 mm i går, så det er like fryktelig tørt her også.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det gør det. Nej regn kan ingen af os prale med, her er det også meget tøøøørt.
   Klem

   Slet
 2. Træpæonen er et syn for guder! Nej, vi har heller ikke fået ret meget regn. Prognosen siger dog 4-8 mm i aften, så jeg har ikke opgivet håbet endnu. Nå, du så ikke emodi her? Jeg har da også kun 4 planter, hvoraf de tre blomstrer 🤣

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja træpæonerne står flot nu, der er to ved siden af hinanden. Jeg har opgivet håbet, Bent var sikker på, at I havde fået, men det har I så ikke, men I har håb endnu, det har vi ikke iflg DMI. Det første man bliver blind på er øjnene, jeg skulle jo også tage billeder ;)

   Slet
 3. Hej Lisbeth,
  Jeg vil starte med det sidste først. Sikke en flot solnedgang, den nød jeg, men det ved du jo at jeg gør. Dernæst kan jeg se at det er rigeligt med 1/3 af rhodoer i forhold til mig, for du har så mange blomster i dine at det lyser meget op i forhold til mine. Regn? Hvad er det? Vi fik også kun 7 dråber ved 14.30 tiden, gruset blev ikke vådt, øv. I aften kommer der folk til skoven og kaffe, gamle heste venner så det bliver hyggeligt, de 2 har været en menneskealder som assistenter for meteorologerne i Karup, så jeg håber de kan kalde regnen frem.
  Håber du er kommet over faldet og ikke har for ondt i ryggen.
  God aften til dig.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Ja den solnedgang var fin, det er ellers ikke tit, jeg kan se den herfra. Tænk hvor flot det bliver hos dig, når de vokser store som mine, du skal nok komme efter mig ;) Bent mente bestemt, at I havde fået regn, jeg tror ikke, der er ret mange, der har fået regn.
   De to hestevenner vil nok sige, at det bliver småt med regnen også fremover.
   Jeg har ikke ondt i ryggen men i venstre balle ;) det var den jeg faldt ned på, det gør stadig ondt, så jeg jamrer hver gang jeg sætter mig. Sådan kan det gå.
   God fornøjelse i aften
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Regn øh hvordan fungerer det??? jeg kan ikke huske det.
  Og jeg har lige hørt de kloge videnskabsfolk sige at hvis de sætter vindmøller op langs vestkysten, så ændres regnbanerne, så får vi endnu mindre regn herovre. Lyse udsigter, grrr.
  Træpæonerne er vel nok flotte nu. Trods tørke...
  Kan godt forstå dine gæster så Spotty Dotty. Den er altså spetakulær.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Nå I fik heller ikke noget, gad vide hvem der i det hele taget har fået regn. Jeg hørte godt det om vindmøllerne op langs vestkysten, vi på håbe, de tænker sig, det er jo ikke kun haveejere men hele landet og afgrøderne, det går ud over.
   Ja træpæonerne har ingen problemer med tørken.
   Ja Spotty Dotty er meget spektakulær.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Næh, regn blev det ikke til. To dråber, hvis jeg er venlig.
  Tørken ser man nu ikke på dine rhodoer, og selv om jeg ved, du har mange, så imponeres jeg fortsat af mængden og forskelligheden.
  Hm.... er træpæoner ligeglade med tørke... :-o
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Nej jeg tænkte nok, at I heller ikke fik regn hos jer, men det er der tilsyneladende ingen, der har fået.
   Nej det ses ikke på rhodoerne, jeg har kun vandet enkelte steder i haven, skoven har ikke fået. Ja der er mange forskellige.
   Ja det kunne se ud til, at træpæoner er ligeglade med tørke, i hvert fald blomstrer de lystigt :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Ja det var også en skuffelse her, under 1mm blev det til selv om vi fik af et par gange, men desværre var de hurtig overstået. Det har været lidt mørkt i aften men endnu holder det tørt :-) så jeg må nok igang med vandslangen igen i weekenden. Ham der oppe der styrer vejret tror jeg ikke rigtig på.
  Ja men så nyder vi da Træpæonerne og at de ikke er blevet slået ned af skybrud :-) smukke er de jo som de står der i solen.
  En smuk kavalkade af Rhodoer, og ja dem kommer du nok til at vande :-(
  Om lusene i roserne skyldes vandmangel ved jeg ikke, men her har de ikke indfundet sig endnu.
  Ja det er forståeligt at Spotty Dotty tiltrækker sig opmærksomhed.
  Typisk med sådan en tulipan der slet ikke passer ind, skal da drille med at være en af de stabile :-)))
  Så fik vi styr på mit id til Mogens her i aften, (og her er det mig der er Kloge Åge hvad sådan noget angår) så det blev ikke til så meget i haven selv om det jo har været dejligt lunt.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er trist, at de lover regn, og så får vi ikke noget. Jeg var ude med vandslangen her i aften, det er så irriterende at stå der at pøse dyrt vand ud. DMI stoler vi i hvert fald slet ikke på.
   Ja træpæonerne er så smukke, og der springer flere ud inden længe.
   Jo jeg har desværre lus i nogle af roserne.
   Heldigvis er mange af de andre tulipaner også trofaste.
   Godt du kan være Kloge Åge, når Mogens ikke kan finde ud af det, men ærgerligt ikke at komme i haven i lunt vejr.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Det er ellers ikke skuffelse der er det første indtryk man får:) Den rene skære overflod af farver og blomster allevegne! På den anden side er det jo skuffende at få 10 dråber regn, hvis man forventer 10 mm. Her har vi fået 1/4 mm, men jeg har ikke de store forventninger mere, så skuffelsen er behersket. Til gengæld havde vi det mest fantastiske 'elektriske' lys i haven lige før solnedgang, og store mørke skyer, dis og mystik til alle sider.
  Smuk solnedgang hos dig!

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jeg må tilstå, at det ser overdådigt ud, men jeg ville nu stadig gerne have regn ligesom alle jer andre. De lover, men få det til at holde kan de desværre ikke. Og du har ret, vi tror ikke længere på det.
   Det kan blive noget så flot, her var det nu kun gråt :) i aftes.
   Knus

   Slet
 8. Så har jeg lige fået læst op på din blog. Du har været flittig med kameraet. Det var spændende at følge din rundtur i de to haver. Selvom vi kender Maries Have fra hendes egen blog, var det sjovt at følge din tur rundt i haven.
  Jeg har også nydt synet af dine skønne træpæoner. De måtte godt have stået uden for mit vindue.
  Det må hver dag være spændende for dig at gå ud i haven og se, hvilke Rhododendron der er kommet i blomst, siden du gik der sidst. Det er en imponerende samling, du har.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for at høre Elna.
   Jeg kan bare ikke lade være med at tage billeder, der er hele tiden noget nyt. Ja når vi går i en andens have, ser vi noget helt andet, end det de selv får øje på.
   Træpæonerne blomstrer kort, men de bliver nydt dobbelt, det er godt nok svært at følge med udspring og vise billeder. Det tager mig over en time at gå turen rundt derude. Ofte tager jeg den igen til aften :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Det var ju tråkigt att regnet uteblev ännu en gång. Förstår att din trädgård behöver det. Men jag hoppas att ni kanske kan få lite i veckan som kommer. Det går fort nu som du skriver och nya saker blommar varje dag.

  Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det var trist, men tænk vi har fået regn i nat, så nu må jeg ud og gøde. Nu er der sikkert endnu mere, der springer ud.
   Kram

   Slet
 10. Surt med den manglende regn. Vi har fået meget regn her i England, og jeg håber sandelig ikke, at vi har givet vores genboer alt for meget vandingsarbejde, men at vi har fået masser af regn på Sydsjælland :-)

  SvarSlet
 11. Dejlige billeder rundt i haven og osse udenfor haven. Man skal lige være der på det rigtige tidpunkt, hvis man fotografere solnedgangen. Det er lykkedes.
  Du har navne på alle dine rhodoer, det er fantastisk du kan dem alle.
  Mvh Emmy, detretoftlundhaver

  SvarSlet