søndag den 29. maj 2022

Morsdagsgaven

 Fik jeg i går, det var en tur til plantemarkedet i Viveterp. Min søn Per var så sød at køre helt fra Ferritslev Fyn og til Odder for at hente mig. Sammen tog vi så op til de glade plantesamlere, som havde boder deroppe. 

Der var mange mødt op til markedet, kan I se på alle bilerne i baggrunden. 
Der er kantet med store sten til den ene side, og til den anden side er der sat sneglehegn op, de er meget plaget af snegle, der kommer fra området til venstre, de har en fin natur til den side.
Søren tog pænt i mod os og viste os rundt. Han havde taget sig pænt af Per, da de i marts var til podekursus, vi følte os meget velkomne. Søren laver selv mange planter.
haven er Marens værk, hun har et stort område at boltre sig i, 20.000 m² kuperet have integreret i den omkringliggende fredede natur. her kan du læse mere om haven. Den er bestemt et besøg værd. 
Flot ser det ud med ene astilber
Flotte bede

Sælgerne var på pletten, der var mange spændende ting til særdeles rimelige priser
Rh. edgeworthii var lige ved at komme med hjem, men jeg besindede mig, for jeg har jo en stor, og Bent bryder sig ikke om, at jeg køber flere planter, der skal stå inde om vinteren.

Da boderne lukkede kl. 14, gik vi en tur rundt i haven

der er meget at se på og beundre

her kan de sidde i læ og nyde morgenkaffen
og her gik vi op af en trappe, så vi kunne kigge ud over den flotte have. 
Mange tak for denne gang til Maren og Søren, vi håber snart at se jer på Samsø. 
Og tak til min støttepædagog Per, som tog hele turen fra Fyn og til Hadsund, det blev en lang dag. (han tog sig pænt af mig, især når der var trapper.  Også tak til hans brødre som støttede turen i form af benzinpenge. Jo det var den bedste Morsdags gave. 💖
Jeg er glad for, at vi sprang Kolding over i år, dette her var meget hyggeligere og ikke så stort, det var også nemmere at få en parkeringsplads 😊 Jeg kan anbefale en tur derop til plantemarked næste år.
Der er i øvrigt åben have d. 27. juni fra 11-16, hvis du skulle få lyst til at se haven.

De sidste billeder er fra Samsø og Høneballehaven:
Rh. Edelweiss og i baggrunden Rh. Madame Ida Rubinstein
Viburnum Mariesii                                                                            

Kejsertræet blomstrer nu, Bent har taget billeder.
Nordbedet
med parykbusken som overstander :)
lidt natur

Bent har taget billeder af blishønsene og deres unger, de er så søde. 
Hjemme igen skulle jeg lige en tur rundt i haven, solen gav en lille opvisning.
Nu vil I nok gerne vide, om fru Høneballe købte noget?
Nå ja lidt kom der jo med hjem, det må I høre om næste gang. 
I må have en skøn søndag, de lover rimeligt stille vejr, og nu skinner solen. 
20 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Så flott hage dere besøkte. Jeg er misunnerlig på deres plantemarkeder, for det finnes nesten ikke her i landet. Det er noen få i Oslo, men Norge er et veldig lang land, så det er vanskelig å få dette til her. Du kom hjem med noen planter som vanlig ser jeg :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var en virkelig fin have. Jeg kan godt forstå, at du er misundelig på vores plantemarkeder, det er spændene at se andre mennesker og deres planter, man finder altid noget, man ikke kan leve uden :) det kender du.
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth,
  Det ser ud til at være en skøn have på Viveterp, kunne forstå Peter også var meget betaget af den, og plantemarkedet så hyggeligt ud, jeg havde nok ikke gået forbi R. edgeworthii uden at købe, men jeg var jo heldig at have sendt havemanden afsted. Der skulle gerne komme 3 rhodoer på tirsdag. Jeg venter spændt på, at høre hvad du har købt? Det er en god morsdags gave den slags oplevelser kan man ikke få for mange af.
  Skønne billeder af de små ællinger og nordbedet ser forrygende ud.
  God søndag til dig, jeg er jo hundepasser 24-7, det bliver godt for Zulu at få stingene ud på onsdag.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Ja det er en skøn have, meget flot og plantemarkedet var godt. Det var jo kun små planter de fleste, men det er du jo vant til. Jeg tog selvfølgelig billeder af R. edgeworthii til dig, jeg var ikke i tvivl om, at du ville have købt dem. Spændende hvad Peter har med hjem til dig. Det var en dejlig gave ja, jeg nød virkelig det hele og ikke mindst samværet med Per.
   Ja det var nu blishøneunger, men det var et fint billede. Nordbedet er bare flot, selvom noget af det er ved at være afblomstret.
   Åh ja stakkels dig og stakkels Zulu, håber han snart er frisk igen.
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Vilken härlig utflykt och lika härligt att hela bilen full av växter :)
  Önskar dig en skön söndag!
  Solig kram från Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Titti
   Ja det var en dejlig udflugt og skønt at komme hjem med planter, gad vide hvor de skal stå :)
   Også god søndag til dig.
   Kram

   Slet
 4. En dejlig udflugt, med tid til både søn og planter. Flotte billeder, det ser ud til at være en flot sted. Jeg er kommet helt ud af vanen med plantemarkeder. Først coronaen, og nu benzinpriserne. Nå men så skal jeg ikke bryde mit hoved med at finde plads til eventuelle nyanskaffelser, hihi.
  Spændende hvor du finder plads til dine nyheder??
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det var rigtig godt. Det var et flot sted, ja plantemarkeder er vi ikke så vant til mere, så ingen problemer med at finde plads til planterne. Ja jeg er også spændt på, hvor jeg finder plads til planterne, nok er de små, men det bliver de nok ikke ved med at være :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Jeg elsker de "amatørplantemarkeder", der skyder mere og mere op rundtomkring, og hvor man næsten altid kan finde noget godt og/eller interessant.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja det er helt klart de bedste, de har gode sager til gode priser, og så er det hyggeligt.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Fantastisk at Per tog den lange tur, og jeg kan se at turen var det hele værd. Det ser rigtig dejligt ud deroppe nord på og vejret var vel også ok, nok ikke varmt men tørt. Nu har du jo også været i Kolding i mange år, så er det spændende at prøve noget nyt og at man ikke skal parkere og gå langt er jo et plus.
  Nordbedet er helt fantastisk lige nu, ja jeg taber næste vejret, og med paryk busken som overstander er jo helt perfekt.
  Så fine billeder Bent har taget af Blidshønsene og deres unger, den ene er vidst en anelse doven :-)
  Her har det været rigtig fint have vejr idag, desværre har jeg været træt som et alderdomshjem, så jeg har kun nydt haven fra en have stol, jeg er ved at være for gammel til at feste den halve nat, men en god fest var det, og vi tager lige en tur næste weekend igen :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var fantastisk med Per, vi havde en skøn tur og mødte hyggelige mennesker, ja og så fik vi noget godt med hjem. Det var bedre vejr i Nordjylland end det havde været her de sidste mange dage. Ingen parkeringsproblemer, ja bortset fra afstanden var alt perfekt.
   Nordbedet er bare så fint nu, selvom nogle af rhodoerne er afblomstret.
   Ja billedet af blishønsene var fint, det er da ikke dårligt at kunne svømme rundt på ryggen af mor ;)
   Jeg tænkte nok, du var træt i dag, jeg havde næsten ikke ventet en kommentar fra dig. Jeg har også været træt her dagen efter vores tur, og jeg har ikke en gang festet den halve nat. Ja men nu er I jo også i træning.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Der ramte sønnerne vist plet med deres morsdagsgave. Flot haveanlæg; her går man tilsyneladende ikke ind for vild med vilje stilen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det var bare en skøn gave og en dejlig dag. Nej vild med vilje var lige uden for sneglehegnet :) det var også deres grund.

   Slet
 8. Låter som en härlig tur med lite nya fynd. Och det verkar vara en fantastisk trädgård som du besökte. Vi hade danska medlemmar med på vårt årsmöte i lördags och de berättade om problemet med sköldlöss hos rhododendron i Danmark. Nu ska jag ut och checka mina... ..vill absolut inte få in det bland buskarna.

  Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det var en fin tur og en flot have. Det lyder ikke godt med skjoldlus, det har jeg heldigvis ikke set noget til.
   Kram

   Slet
 9. Sikken en dejlig gave. Og endelig - på sidste billede - fik vi svaret på, om du besindede dig hele dagen. Nu er jeg mere rolig.
  Det lyder som et godt marked og en fin have. Jeg noterer den til juni - man ved aldrig...
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var en dejlig gave - både besøget og en hel dag med sønnen. Ja og selvfølgelig købte jeg noget, vi er ved at lave plads til dem :)
   Det var rigtig godt, og haven er bestemt et besøg værd.
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. Ja, hvad skal man give en kvinde der har alt? En lang tur til en vidunderlig have og plantemarked naturligvis! Forstår du nød dagen og turen, og sikke mange flotte billeder du fik med hjem!
  Jeg synes jo jeres have er kæmpestor, men større kan det selvfølgelig altid blive. Jeres have er nu fantastisk flot lige nu - bare se Nordbedet(!) - og størrelse er ikke alt:)
  De små blishønse-unger er så skønne med deres festlige punk-frisurer!

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er ikke nemt, det her var i hvert fald, alt hvad jeg kunne ønske mig, også samværet med ønskesønnen. Ja vores have er kun lille i forhold til Viveterp haven :) Jeg er fuldt tilfreds med størrelse og udseende på vores egen have.
   Ja det er de, rigtig søe.
   Knus

   Slet