mandag den 20. december 2021

Solskin, vintersolhverv og sten med patina

 Tiden nærmer sig med hastige skridt, at solen den snur, som nordmændene siger, eller vintersolhverv. Men tænk at se solen nu i hele tre dage, det kan muntre op. Jeg har arbejdet lidt i haven de sidste dage, ja klippet lidt stauder og sådan, havebøren er da blevet fyldt nogle gange.

Mine morgenture vil jeg ikke undvære, nogle gange er det vældig smukt, andre gange er det meget mørkt, så må jeg gå et par gang, for hundene vil ud tidligt. I går morges gik vi tur i måneskin, det var fint.

Camelliaen blomstrer stadig fint
og nye er på vej
udsigten er der heller ikke noget i vejen med, men lørdag nat blæste det voldsomt.
alunroden har stadig sin fine mørke farve
hortensiaen er visnet, men når solen skinner på den er den stadig fin
jeg har husløg af en vis størrelse
stenene i ørkenbedet
og i stenbedet har flot patina 
form af mos
hjertet her er vist før


denne her har paryk af engelsk græs
stenene er flotte i sig selv
i solen
denne her er i nordbedet, pletter i luften gror som ukrudt
Naturen er forunderlig, se bare her:
Alle disse fine billeder herunder er taget søndag eftermiddag:

I må have en dejlig dag, de lover fint vejr også i dag
Novalis ønsker jer en rigtig god start på juleugen, og nyd at solen snur i morgen. 💖😎

18 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Din camellia er så flott, og du er så heldig som kan ha den plantet ute. Mine står stadig i kjelleren, men jeg skal flytte de ut i drivhuset bare det blir litt varmere ute. Her melder de om iskaldt vær fra julaften og fremover, så de står tryggest der inntil videre.
  Deilige bilder av solen. Det er godt å tenke på at den snur i morgen.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er dejligt at kunne have camelliaerne ude, det går nok ikke hos dig, men det bliver jo bedre for dig. Her lover de også kulde, men slet ikke som hos jer. Ja endelig snur den.
   Klem

   Slet
 2. Det er en utrolig energi, du sender ud på nettet i dit indlæg. Der kan jeg slet ikke være med. Tidligere på ugen havde jeg dog også en enkelt dag i haven og nød det som dig i fulde drag.

  SvarSlet
 3. Tak for de pæne ord Marie, det blev jeg glad for, det er jo netop det, jeg gerne vil med mine billeder. Det er rigtig godt at kan komme ud og lave noget, sådan kan vi bedst lide det.

  SvarSlet
 4. Jeg er ikke i tvivl om, at der er nok at lave i så stor en have som din, så jeg nyder min lille byhave, der tillader at jeg sidder inde i varmen, blot afbrudt fra tid til anden af en gåtur i det flotte solskinsvejr. Sikke farver, der er på de sidste billeder :-o
  Dine sten med mosser i haven er nu også rigtig flotte. Det tager godt nok sin tid at få dem groet til, men det lønner sig.
  Ja, nu glæder vi os til at solen snur. Det glæder jeg mig mere til end juleaften, men det siger jeg naturligvis ikke til nogen ;-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja der er nok at lave, men motivationen er dårlig i gråvejr og blæst. De sidste dage har lokket mig ud. Jeg kan nu også godt lide at sidde inde og nyde det, men det går ikke, motion må der til, når man har lidt for meget på sidebenene, det problem har du jo ikke :) Ja det var så flot i går og vist lige så godt i dag, jeg har bare ikke været ude rigtigt endnu, der har været andre gøremål.
   Ja det har taget lang tid at få mos på stenene.
   Ja juleaften er ikke noget, jeg glæder mig specielt til.
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Tænker du altid kan finde noget at lave i haven, og når vi både kan nyde sol- og måneskin er det også svært at sidde inde. Sikken en flot himmel på det første billede! Og sikke dejlige billeder fra både have og landskab!
  Sten er så godt selskab for alle planter, og med mos på bliver de bare bedre. Herligt med både Camelia og roser her op til jul. De lyser så fint i det dejlige sollys.

  Håber I får en rigtig hyggelig jul!
  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det kan jeg, men motivationen er større i solskin, jeg er sikker på, at vi er helt enige om det. Ja der har været mange gode motiver de sidste dage, så må vi have billeder.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Dit første billede er meget dramatisk! Din camellia er meget smuk, men jeg synes du har fundet mange fine motiver i haven i den lave vintersol.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Ja det er stadig til at finde fine motiver derude, når blot solen vil skinne.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja det er dejligt at det begynder at gå den anden vej igen, ikke at vi opdager det med det samme, men pludselig bliver der lysere tider at glæde sig over. Lige nu må vi bare glæde os over de solskins timer vi kan få. Heldigvis er der da lidt at glæde sig over i disse dage. Nattens sol skinner også nu, men det betyder så nogle kolde nætter, så du må klædes godt på når du og hundene tager på morgentur :-) stenene er flotte både de nøgne og dem der har klædt sig flot på :-)
  Skønne søndags billeder.
  Ja så er julen nær og dermed er juleferien lige om hjørnet, den bliver dog ikke så lang i år :-( Jeg har lige et par arbejdsdage tilbage.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja så går vi mod lysere tider, det er fint. Det har været dejligt med nogle solskinsdage, men det er vist ved at være slut med dem. Det var ikke slemt koldt til morgen, når bare det ikke blæser går det helt fint. Stenene er klædt godt på til vinteren ;)
   Ja snart er der juleferie om end kort for dit vedkommende, så har du forhåbentlig lidt mere fri på andre tidspunkter.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Smuk camellia,, har nok sagt det før, men det er fantastisk den blomstrer så fint nu på denne årstid.
  Sten og mos, og græs er så dekorative sammen. Ofte er det når naturen selv sætter det sammen det bliver finest.
  Åh, ja endelig solhverv,, jubii, Jeg har ikke noget imod kulde, men jeg hader de mørke morgner. Cykelturen de sidste morgner har nu været flotte. Jeg cykler jo lige ind i solopgangen, Faktisk skal jeg ha solbriller på, ellers bliver jeg blændet.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er fantastisk at have en camellia, der blomstrer nu. Ja mange gang er naturen bedre til at sætte det hele sammen.
   Endelig solhverv, du cykler sent, her ser vi først solen ved 8.30 tiden, men skrap er den, når den står så lavt.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth

  Alletiders ja, nu går det mod lysere tider!

  En dejlig jul til dig og dine:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det kan vi lide.
   Tak i lige måde :)

   Slet
 10. Alene tanken om, at det har vendt, er dejlig - også selv om det varer et par uger, inden vi kan mærke bare en lille smule til det.
  Du ønskes en rigtig glædelig jul - bortset fra dagens indlæg er jeg nok meget blogstille den næste uges tid.

  SvarSlet
 11. Hej Ellen
  Ja det er rigtig godt, men vi skal nok ind i 2022, før vi mærker det.
  Tak i lige måde - ja jeg har tænkt på dig, håber I får en god tur. Jeg må ind og kigge hos dig.

  SvarSlet