søndag den 12. december 2021

Vil du med på en tur i Mårup skov

 I går lørdag regnede det hele formiddagen godt og vel. Men da klokken blev 13 var det tørvejr og en lille solstråle fandt vej. Ja den var ikke stor, men vi besluttede alligevel at tage en tur i skoven i Mårup, det var heldigvis dejligt stille vejr.

 Jeg havde selvfølgelig kameraet med, så jeg tog som vanligt en masse billeder. Kom med og nyd billederne fra skoven.

Dette træ tager jeg billeder af hver gang, jeg kommer der
jeg har gode minder fra skoven og træet, første gang jeg så det var i 1975, da vi lige var flyttet herover.
Der er mange fascinerende træer i skoven
og der er meget mos i grå
og friske grønne farver
solen kom frem, da vi nåede ud til havet
marehalm
og flotte skyer over havet





Bent havde kameraet med, men lod det ligge i bilen, han nøjedes med kikkerten
det forstod jeg ikke
jeg så motiver alle vegne, jeg fascineres af både skov, træer og hav med flotte skyer
det er så smukt med al det fine mos


underlige væsener
og skønne stier

jeg sluttede af med at tage et billede af nissernes badekar 😁
Rigtig dejlig søndag til jer, det er sundt at gå tur, jeg håber, I griber chancen for en søndagstur. 


27 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth

    Så fine bilder fra din tur i skogen. Den grønne mosen på trær og røtter er så fin. Her regner det ute i dag, og det kommer til å bli veldig glatt. Så i dag holder jeg meg inne :)
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det var en dejlig tur, her regner det også, men vi har ingen sne, så er det ikke så galt, men klogt for dig at holde dig inde.
      Klem

      Slet
  2. Tak for en dejlig skovtur med stand-in 😊 Venter en dag el. to med skovtur til nedbørsmængden falder, men må helt sikkert i skoven og nyde synet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak - dejligt du gik med. Det regner for meget til en tur i dag, men måske senere på ugen er det muligt at gå en tur.

      Slet
  3. Tak for turen. Det er en dejlig skov, I har, med masser af motiver, selv om vinteren.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak
      Ja vi er heldige, vi kommer der ikke så tit, det er jo laaaangt væk fra os. Her på øen er der langt til Mårup Nordby, sådan en tur tager man ikke lige til hverdag. Det lærte jeg, da jeg flyttede herover ;)
      Kh Lisbeth

      Slet
    2. Hvor langt er der? Vi har holdt mange ferier på Bornholm og talte engang med en ældre dame, der havde boet hele sit liv i Neksø. Hun havde aldrig været i Rønne, for "hvad skulle hun dog der?" Der er knapt 30 km dertil!!!!

      Slet
    3. Ha ha 14.5 km og 16 ½ minuts kørsel, det er fuldkommen latterligt, men sådan er det åbenbart på øer. Jeg tror da også, der er flere herover, som aldrig eller meget meget sjældent kommer til nordøen og omvendt. Der er en skjult grænse ved Kanhavekanalen. Det var selvfølgelig værre i gamle dage, hvor de gik til bal og en sønderherser forelskede sig i en Nordby pige, så fik de tæv, har jeg ladet mig fortælle. Der var flere slagsmål i luften den gang, nu nøjes man med at skrive grimt til hinanden på fb. ;)

      Slet
    4. Åh ja, det med nord og syd på en ø husker jeg fra et besøg på Fanø. Der giftede man sig heller ikke med de 'forkerte'. Den ene ende af øen, var der matroserne boede. I den anden ende boede de fine kaptajner og dem, der handlede med de varer, de bragte hjem.

      Slet
  4. Altid godt at komme med på tur til sådan en fin skov med gamle træer og masser af mos. Det er forbløffende så meget en enkelt solstråle kan gøre for hav-motiverne! sol får vi ikke her - men regn kan man tilsyneladende altid regne med, så vi kører videre i det grå som vanligt, og sneen er snart væk igen. De gode traveture er ekstra vigtige her på denne årstid, så jeg siger tak for turen!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja jeg er glad for, at I går med, for det var en skøn tur. Jeg elsker mos, det er så fint. Vi får nok heller ingen sol at se her, det har foreløbig kun regnet, men det er i det mindste tørvejr nu. Jeg er glade for, at vi ikke fik sne, så skal vi da ikke ærgre os over at, den forsvinder igen. Ja det er godt at komme ud på en travetur, men vejret lokker desværre ikke.
      Kh Lisbeth

      Slet
  5. Hej Lisbeth,
    Mange tak for turen, jeg som elsker skov, følte mig helt hjemme. Det fine lav som du fandt er så smukt i dekorationer - hvis ellers man får lavet sådan nogle.
    I går var det fint vejr her med lidt sol men i dag regner det og er gråt.
    3. søndag i advent, og snart er det jul, glæder mig til det nye år.
    Skal i gang med at læse Min historie af Michelle Obama som foreslået af læsekredsen, det glæder jeg mig til. Desuden er der 3 spændende have bøger på vej fra Amazon, Tyskland, heldigvis på engelsk.
    DMI lover milde temperaturer både dag og nat, det er dejligt.
    God søndag til jer.
    Kh
    Inge Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak Inge Dorte
      Jeg tænkte da også på dig, du er jo mere til skov, det var en fin tur. Jeg tog også en pose lav og mos med hjem. Ja her regner det også, nu vil vi se frem til lidt solskin, man har da lov at håbe.
      Jeg håber, bogen med Michelle er god, jeg har Barack´s bog, desværre var jeg ikke nok interesseret, måske skal jeg forære den til dig ;) der er for meget politik i den.
      Dejligt med havebøger til dig i julen.
      Ja for rhodoerne er det dejligt med milde temperaturer, jeg ønsker mig høje klare frostdage med solskin, det savner vi.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  6. Smukke billeder fra jeres skovtur. Den slags urørt skov synes jeg i grunden, der findes en del af, også på vores kanter, så det undrer mig ret meget, at der er så meget politik i medierne om emnet

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Tak ja det er en skøn tur. Ja der er en del urørt skov, det er så fint, det er nok kun i udkantsdanmark, at der er urørt natur :)

      Slet
  7. Skøn skovtur. Og det troldefingertræ er da herligt. Mosser og lav er så fine, og giver de herligste fantasivæsner i skovbunden sammen med diverse stubbe. Jeg ville heller ikke kunne lade kameraet blive i lommen, hvis jeg havde et. Jeg savner mere og mere èt. Jeg kommer nok til at overgive mig og få en moderende mobil. hmpf. Så får "ungerne" ret, igen...
    Her var det, det smukkeste snevejr hele formiddagen, rigtig sneboldsne. Og det havde sneet om natten osse, så der lå meget. Så da jeg havde rystet sneen af de stedsegrønne, gik jeg lidt i barndom og lavede en snemand, jeg mener en snekat. hihi. Men i dag har det været noget rigtig snask der er kommet ud af himmelen. Så min snekat er sunket sammen.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det er en skøn tur med både mosser, lav og sjove træer, jeg holder meget af den tur, hvorfor vi kommer der så lidt, forstår jeg ikke. Jeg undrer mig over, at du kan leve uden et kamera, men forstår godt, at det er svært at overgive sig, men nu om stunder er man nødt til at følge med tiden, tænker jeg.
      Åh det lyder godt med smukt snevejr, det har vi ikke mærket noget til. Det forsvinder hurtigt, når det bliver regnvejr, men godt du nåede at få fornøjelsen :)
      Hilsen Gunvor

      Slet
  8. Hej Lisbeth

    Tak for skovturen!
    Mon man har kreaturer der i sæsonen, det virker så bart og afgræsset mellem træerne?

    Ha en dejlig søndag

    SvarSlet
  9. Selv tak Karsten
    Jeg har aldrig set kreaturer der, så det tror jeg ikke, men du har ret, det ser lidt bart ud. Måske er det dyrene, der er også dådyr der, vi har en gang set en løbe over vejen foran bilen.
    Tak i lige måde

    SvarSlet
  10. Tycker om det nedtonade och nedskalade som finns i naturen nu och det som fastnar på bild. I lördags hade vi genomgång av de buskar vi har beställt till föreningen till våren.

    Kram, Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Carina
      Ja det er rigtig dejligt også nu. Det lyder spændende, det hører vi nok mere om.
      Kram

      Slet
  11. Hej Lisbeth
    Ja det har igen været gråt, men vi så da nogle solstråler igår eftermiddags, det varede dog ikke så længe.
    Dejlig tur, tak for at vise rundt i Mårup skov og omegn. Det er virkelig nogle smukke træer, forståeligt at de finder vej ind i dit kamera. Hvad mon Bent fandt med kikkerten, det er nok ikke badenymfer :-)
    Alt det smukke mos, fik du lidt med hjem til dekorationerne? men du holdt dig forhåbentligt fra det meget uhyggelige kæmpe væsen :-)
    Fint lille nissebad
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
  12. Hej Anne
    Ja det er næsten gråt hele tiden, men jeg var da heldig at finde en enkelt solstråle. Der er mange smukke træer i Mårup skov, jeg måtte jo dele dem med jer. Nej ingen badenymfer på denne årstid, men fugle - det er det, han kigger mest efter :)
    Ja jeg fik lidt mos med hjem til dekorationerne. Kæmpevæsenet forblev intakt :)
    Tak i lige måde
    Knus Lisbeth

    SvarSlet
  13. Det er dejligt at høre til dem, der har skov og strand i nærheden af hjemmet.
    Vores skov er dog ikke i gåafstand, men i cykleafstand, så det er stadig okay - og både skove og kyster er smukke på alle årstider :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Denne skov er heller ikke i gåafstand, med mindre man er sej, det er jeg ikke. Der er 14½ km der til, så går det bedre med cykelafstand, det klarer Bent nemt, men vi tog bilen, så hundene kunne komme med. :) der er altid smukt i den skov.

      Slet
  14. Tak for en dejlig tur til både skov og strand. Det er så smukt med den grønne mos i skovbunden og på de gamle stammer. Da I nåede til havet på jeres tur, var jeg næsten mest optaget af himlen. Et solstrejf og et par skyer kan give nogle meget smukke og dramatiske billeder.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Selv tak - vi to har vist samme syn på billeder og motiver, jeg holder også meget af solstrejf og mørke skyer. I dag havde vi sol, men det var en bleg vintersol, det giver ikke det samme.
      Hilsen Lisbeth

      Slet