tirsdag den 14. december 2021

Endelig lidt solskin

 det er længe siden vi sidst så solen, og Bent var så heldig, at den skinnede på hans fødselsdag, hvor heldig har man lov at være, men han må jo have fortjent det 😊 han er i hvert fald blevet serviceret med friskbagte boller og lagkage. Lige nu er der håndbold, hvis man er til håndbold, kan man ikke forlange meget mere af sin fødselsdag. 



En flot himmel fra morgenstunden
vi har fået over 20 mm siden i fredags, det ses tydeligt på vejen og vandpytterne. 
Bispehue/Epimedium
Elefantgræs/Miscanthus
og konvalbusk/Clethra har bevaret løvet, som er blevet fint gult
Enkelte Rudbeckia er også stadig i blomst, de lyser op som små sole. Bemærk de brune nåle fra sumpcypressen ved blomsten, der er rigtigt mange af dem rundt om den og træet.
Det voldsomme blæsevejr lagde min trælupin ned, vi har rettet den op, det ser ud til, at der er liv endnu
ellers har vi en af dem, der har sået sig selv, den står klar til at tage over
Hvis I skulle have glemt, hvordan den ser ud, er der lige et billede her.


Der er stadig lidt roser:
Sweet Juliet
Englands Rose
Leonardo da Vinci
Poustinia
R. metternichii micrantum viser sit flotte indument i solskinnet
jeg måtte helt tilbage til 2019 for at finde et billede med blomster, heldigvis er der mange knopper i år, så vi kan få en blomstring i 2022.


Det er snart jul, og I har nok travlt med juleforberedelser, så jeg stopper her for i dag, men jeg vender tilbage en anden dag inden jul. I morgen skal vi have 3. stik. I må have en god aften.



15 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth
    Deilige bilder av solen. Den ser vi ikke mye til her geller for tiden. Vi ser også på håndball, og det er jo morsomt å følge med på. Tillykke med Bent :)
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Det er rart, når vi endelig ser solen, der er godt nok længe imellem. Ja han er vild med håndbold. Tak for det.
      Klem

      Slet
  2. Hej Lisbeth
    Ja hvad mere kan man ønske sig end fint vejr, noget lækkert til ganen og en god håndboldkamp. Stort tillykke til Bent herfra 🇩🇰🇩🇰
    Dejligt at Bent sørgede for at vi andre også kunne nyde godt vejr :-)
    Fine små sole der lyser op, de bidrager da til det gode humør når det er gråt.
    Træls med stormskade på trælupinen, godt at du har reserver.
    Flotte roser, Leonardo har sørme fint med knopper, spændende om de når at springe ud.
    Ja det er nok nu at juletravlheden begynder at sætte ind, her er der heldigvis ingen stress.
    Godt at få 3. stik, så er I forhåbentlig bedre rustet, hvis smitten skulle komme forbi. Jeg skal først have mit d. 27. men det går nok, håber at jeg er godt beskyttet når jeg har været smittet.
    Fortsat god aften til jer
    Knus Anne


    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Nej vel og så altså en håndboldkamp, jeg ser dem ikke, men hører da gerne, at de vinder. Tak for det. Ja det var heldigt, at det lige blev godt vejr i dag, ellers havde jeg ikke lavet et indlæg. Ja det er godt med små sole, Leonardo er fin, men Lise Nørgaard er endnu finere der ved nordbedet.
      Vi har ikke travlt med julen, der bliver ingen stress, når der bare er os to.
      Jeg tænker også, at du er godt beskyttet, når du har haft corona, så vaccine d. 27. er sikkert fint.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  3. Det lyder som den perfekte fødselsdag for Bent. Det var virkelig forfriskende at se solen igen. Så er det lige før, haven lokker os udenfor igen, og detaljerne træder meget tydeligere frem.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja den kunne næsten ikke være bedre, alene det at se solen, var fantastisk for alle os, der fik den glæde. Jeg ville godt have været i haven, men nåede kun en tur rundt, der var ikke tid til at arbejde.

      Slet
  4. Herfra lyder der en stor lykønskning til Bent samt en stor tak for både solskin og håndboldsejr. Jeg er sikker på at lagkagen har gjort sit ;-)
    Øv med trælupinen. Det var godt du opdagede det og fik rettet den op.
    Og godt, at I får tredje stik. Det ser ud til at have vældig stor effekt.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Tak for det, ja det hele var fantastisk. Lagkagen blev også nydt :)
      Jeg kunne ikke finde trælupinen, det var ikke så mærkeligt, når den lå hen ad jorden. Ja det lyder til, at 3. stik er meget vigtigt.
      Kh Lisbeth

      Slet
  5. Ja, så vil jeg gerne takke Bent for den gode dag i går, hvor vi også fik solstrejf her og humøret steg adskillige grader! Nej, hvor var det rart at få lidt lys til en forandring... Tillykke til Bent!
    - Og man ser jo tydeligt på dine havebilleder, at der er masser af farver stadigvæk, når ellers der kommer lidt projektørlys fra oven. Så dejligt!
    Jeg fik jo en lille trælupin med hjem i sommers, og den har besluttet sig for at én gren vokser hen langs jorden, mens en anden står op, så den har nærmest lavet sit eget støtteben og hidtil klaret ærterne. Jeg glæder mig meget til at se den til sommer!
    Dit billede af 'solstrejf i en vandpyt' og dråber på hegnet er ret fantastisk, og her fyldes regnmåleren også op i et væk. Mon ikke snart vi har fortjent lidt klar himmel?

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja Bent var også rævestolt over solskinnet. Det var så skønt med noget lys, det hjælper på på både udsigt og humør. Lige som jeg læste, hvad du skrev, kom der sol ind i haven, og alt blev så flot, både have, himmel og græsplæne.
      Ja men lad os håbe, at din lille trælupin klarer mosten, det må den gøre med eget støtteben :)
      Vi har jo ønsket regn, det må vi sige, at vi har fået, klar blå himmel er det næste ønske.
      Kh Lisbeth

      Slet
  6. Tillykke til Bent,, og tak for solen,, hihi.
    det er fantastiske skybilleder du har fanget. Det er osse lige vejr til skybilleder. Sol og skyer.
    Din rudbecia er da gylden og glad. Og dine roser hænger stadig i. Mine er noget forkølede at se på. Men de blev osse pisket igennem forleden.
    Synd hvis din trælupin har fået et knæk. Hvis du mangler, er der kommet rigeligt småplanter af de frø jeg fik af dig. Bare halvdelen overvinter er der fint til dig.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det Gunvor
      Ja det var dejligt med noget solskin, de lover mere her i morgen.
      De fleste af mine roser er også ved at være noget flossede, det er der nok ikke noget at sige til med alt det blæsevejr.
      Trælupinen klarer sig ok, ellers har jeg to mere, men jeg skal huske, at du har overskud, hvis disse dør i vinter, man ved aldrig.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  7. Smukke billeder. Lidt sol er bedre end ingen sol. Godt at Bent fik både sol og sejr. Synd med din trælupin. Håber I kan redde den. Dejligt at se lidt blomsterbilleder i denne mørke tid.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det Sydney
      Ja det er helt rigtigt, måske får vi sol i morgen igen. Jeg har heldigvis et par reserver af trælupinen. Ja det er skønt med blomsterbilleder nu.

      Slet
  8. Fina bilder från soluppgången. Och härligt när födelsedagsbarnet får sol på födelsedagen. Jag ska nog gå ut och kolla läget efter att snön och kylan försvann.

    Kram, Carina

    SvarSlet