torsdag den 30. december 2021

En god beslutning og lidt arkiv billeder

 Vi er glade for, at vi valgte at blive hjemme fra Fyn 2. juledag. Hele familien blev testet positive, børnene er friske, men forældrene er sløje, så det var en god beslutning for os. Heldigvis havde vi så besøg af de to ældste.  Kun Per og hans familie måtte vi undvære. 


2. juledag nåede jeg at tage disse to billeder af det smukke landskab.
Desværre blev det meget koldt både mandag og tirsdag, hold da op hvor det blæste, så det var ikke meget, de små kunne komme ud
men Bellis fik dem lokket ud, så de kunne kaste lidt grankogler, det vil de gerne.
det gav friske røde kinder for en kort stund
der kom gang i spillene
så vi hyggede i stedet indendøre
De rejste alle hjem tirsdag, herefter stod det mest på afslapning for vi gamle. Vejret er ikke til fotografering, derfor skal jeg have gang i arkivet, her kommer lidt rhodoer:
R. Bananasplit x R. decroanthum
forårsblomstring
R. Bernstein
og her i blomst
R. Festivo
ikke så mange knopper i foråret, men det er der nu - de hvide er Iberis
R. Gomer Waterer december
juni
R. Jacksonii
30.4.
R. Lemon Cloud
16. maj
R. orbiculare i december
16. maj
R. ponticum Variegata
15. juni

Arkivbilleder fra 28.juni
Læderkrone/Ptelia  med masser af bier, der er en dejlig summen i træet, når det blomstrer.
Pavillionbedet med Kleopatras nål
Med et billede af rosen Aloha vil jeg ønske jer alle et rigtig godt coronafrit nytår.

20 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Ja, da var det godt at dere ble hjemme tross alt. Def er mye smitte overalt nå, så før eller senere blir vi vel alle syke. Det er deilige bilder du viser fra blomstringen av dine rhodoer. Riktig godt nytt hageår ønskes du også!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var en god beslutning, det går godt nok rigtigt løs nu i alle lande. Rhodobilleder bliver man ikke træt af. Tak for det.
   Klem

   Slet
 2. Men dog... jeg håber, de kommer sig uden senfølger. Det var i hvert fald godt, I var forsigtige.
  Det har til gengæld været dejligt med besøg, kan jeg forstå. Det er skønt mens det varer, men jeg er også ret smadret bagefter ;-) Så er det godt at komme tilbage til hverdagen, rutinerne og haven og nyde de smukke rodo-knopper.
  Rigtig godt nytår til jer også, og tak for alle indlæggene.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det håber vi, de er lidt hårdt ramt nu, men ikke værre end de kan dele det på fb ;)
   Ja vi nød både besøget og freden bagefter :) vi forstår hinanden du og jeg, hverdagen er ikke at kimse af :)
   Selv tak - det er en fornøjelse
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Tak i lige måde, Lisbeth, og tak for de mange indlæg i årets løb. Forhåbentligt kommer de Corona ramte igennem det uden senfølger. Hvor er det godt, I blev hjemme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie
   Ja det var ikke indlæg, der manglede - heldigvis følger du godt efter med indlæg. Ja lad os håbe de slipper for senfølger, men det gjorde den anden søn og familie heldigvis. Vi er så lykkelige for, at vi blev hjemme.

   Slet
 4. Det bliver vist tiltagende sværere og sværere at undgå corona, men forhåbentlig går det og forhåbentlig bliver din søn og familien ikke ramt af senfølger.
  Vi har klaret frisag til nu.
  Alligevel dejligt med besøg af børnebørn i juledagene.
  Rigtigt godt nytår til dig og Bent og tak for de mange skønne indlæg i 2021.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det må man sige, hele svigerfamilien var samlet i julen, så der er også et par stykker af dem, der har det. Jeg tænker, resten følger efter, det er virkelig svært at undgå. Vi har heldigvis også klare frisag, vi ser heller ikke mange mennesker, men det lykkedes heldigvis at se Theodor og Edith med forældre.
   Tak i lige måde til dig og Malcolm. Jeg fortsætte nok stilen med mange indlæg, selvom der ikke er så mange tilbage.
   Knus

   Slet
 5. Jamen spørgsmålet er jo efterhånden om vi ikke allesammen skal igennem Omikron? Den virker i hvert fald ret omsiggribende, og nu er vi jo ved at være vaccinerede. Men godt I ikke lå syge i julen, for det ser jo ud som om I hyggede jer rigtig godt.
  Og godt du har et velforsynet lager af dejlige billeder! I virkeligheden er der jo ikke så længe til dine rhodoer atter er i blomst, eller er det bare mig der synes tiden flyver? Læderkrone er vældig flot i blomst!

  Rigtig godt nytår til jer begge!
  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja vi kan nemt frygte, at vi alle skal igennem Omikron, vi må se, hvordan det går, nu slap vi i hvert fald i denne omgang. Vi holder os mest for os selv, men vi sagde ikke nej til de raske børnebørn, så vi hyggede dejligt med dem.
   Jeg har mange arkivbilleder, så jeg kan nok underholde til rhodoerne blomstrer igen, måske allerede til marts. Tiden går hurtigt, vi er enige. Læderkronen er et dejligt træ.
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
 6. Tja det er nok et spørgsmål om tid hvornår vi alle får eller har fået omikron. Men hvis vi er vaccineret burde vi jo slippe lettere.
  Lige nu er det gråt og vådt, så længes man efter forår og sommer, især når man ser dine billeder. Men bare for et par dage siden var vinteren jo dejlig med sne.
  I ønskes et godt og fredelig nytår
  Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er spændende, om alle skal have omikron. Pers svigerforældre har fået 3. stik og har været sammen med de unge, så inden længe ved jeg, hvordan de har det, og om de slipper, spændende.
   Det er lidt for vådt og gråt og ikke mindst diset nu, men sneen nød vi især da solen skinnede så flot.
   Tak i lige måde
   Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja det var godt at coronaen blev konstateret inden I kom afsted, men man skal snart være mere end heldig hvis man ikke bliver smittet, med nu over 20.000 smittede om dagen går det den helt forkerte vej. Godt at I alligevel fik nogle gode juledage med noget af familen og at de små gad at lege med Bellis :-) selv om det nok var noget lunere at spille spil.
  Nu er det så blevet varmere men så også tåget, diset og trist. Tirsdag morgen var der vildt glat af isslag her og Mogens lagde sig lige så lang han var da han skulle ud og hente avisen, heldigvis intet brækket, kun nogle knubs, men det var vidst også slemt nok.
  Skønt syn af Rhodoer, den tid ser jeg frem til, og et par dejlige sommer billeder med læderkronen og Cleopatras nål, at lune sig på. Aloha er heller ikke værst.
  Her bliver vi hjemme alene som sidste år, Mogens skal også arbejde og jeg skal et smut ud til vores svigerinde som fylder 60 år, så må det være nok på årets sidste dag :-)
  Et rigtig godt nytår til dig og Bent 🎉
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Anne
   Ja det blev for sent i aftes, så jeg gik i seng :) Ja man skal være meget heldig, så vi er glade for, at vi blev hjemme. Og glade for at resten af familien kom, det var hyggeligt.
   Det er meget diset nu og var også meget glat herovre tirsdag morgen. Det var da ikke godt med Mogens, men godt han ikke brækkede noget. Sådan et fald kan godt mærkes et stykke tid, hils ham og ønsk god bedring.
   Ja nu vil vi glæde os til rhodoernes blomstring og til sommer igen.
   Nytårsaften er fin alene, det værste er, at man er nødt til at gå sent i seng for ikke at blive vækket af fyrværkeriet og hundene.
   Tak i lige måde til dig og Mogens. Tak for alle kommentarer i årets løb.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth,
  Dejlige billeder af rhodoerne, og inden længe begynder de første jo at blomstre.
  Heldigt at I ikke kom til familie komsammen, når der var corona. Min nærmeste nabo har også corona, så det kommer tæt på. Jeg fik mit 3. stik
  i går.
  Tak for de mange spændende indlæg i årets løb, det har jeg virkelig nydt. Og
  det har også været hyggeligt at være ovre og se jeres flotte have.
  Håber vi ses i det nye år når foråret kommer.
  Rigtig Godt Nytår til jer begge.
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Dorte
   Tak skal du have, ja nu varer det ikke så længe, inden de blomstrer igen. Vi er glade for, at vi ikke tog af sted, man ved aldrig, om man bliver smittet. Godt du har fået 3. stik nu.
   Selv tak fordi du følger med og ofte kommenterer. Ja lad os ses igen i det nye år.
   Tak i lige måde til jer
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Körde i dimman igår och såg några fina dimmiga motiv längs älven... ..men då var kameran inte med. Hoppas att min R. orbiculare ska välja att sätta knoppar snart blommorna i din bild var underbara.

  Gott Nytt År! Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Synd du ikke havde kameraet med. Ja R. orbiculare skal nok sætte knopper en gang, men åbenbart ikke i år, for så kunne du se den nu.
   Tak i lige måde
   Kram

   Slet
 10. Både Brostrøm og Geisling hævder jo, at vi alle på et tidspunkt bliver ramt. Jeg er nu heller ikke så nervøs for det længere - det værste er næsten, hvis det ramler ind i og dermed ødelægger nogle planer ;-)
  ... men jeg forstår så glimrende, at I var glade for at undgå smitten her i jule- og nytårsperioden!
  Jeg ønsker et rigtig godt nytår til dig, Lisbeth :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja det siger de godt nok, de to i min familie har været lidt sløje af det, til gengæld har de ikke smittet hendes forældre, selvom de var sammen juleaften, det er da utroligt. Måske på grund af 3. stik.
   Tak skal du have og i lige måde Ellen :)

   Slet